Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita! Pewnie, że chora! Ja już jestem w innym świecie, jak otwieram laptopa i zaczynam czytać, to się strasznie denerwuję.A jak nie otworzę, to mam wyrzuty sumienia, beznadziejna sytuacja!
W końcu Junior ma imię!!! Bardzo ładnie! Gratuluję!
Kanapa ja nie pomogę, nie mam pojęcia kiedy była owulacja, a pomiędzy datą z OM i pierwszego USG mam 3 dni różnicy. Liczę datę z OM, bo nie widzi mi się rodzić w wigilięPiotruś
Helenka
-
Zamowilam dzis na allegro uzywany monitor Angel Care za niecale 150zl,drugi odkupie od kolezanki.Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a teraz chyba sobie zadna z nas nie wyobraza nie isc w ciazy ani razu na usg.W kazdym badz razie wszelkie udogodnienia i nowinki techniczne sa kwestia osobistych wyborow i nikt nie powinien tego oceniac☺
Pollyanna, julianna lubią tę wiadomość
-
AsiaCh jakoś się dogadalismy. Mężun dostał orawo wyboru drugiego imienia. I bedzie Dominik na czesc sw. Dominika, który wymodlil dla nas naszego skarba
kanapa a u mnie owulka byla prawdopodobnie wcześniej, ale nawet komfortowo sie czuje z taką sytuacją bo przynajmniej nikt nie będzie mi za wczesnie porodu wywolywal. Syncik i tak wyskoczy kiedy bedzie chcial.kanapa lubi tę wiadomość
-
Uff, suwaki zmienione
Co do pracy to ja przez pierwszy m-c mojego zwolnienia jeździłam do firmy bo nikomu nie chciało się zatrudnić kogoś na moje miejscepomimo tego, że miałam l4 "leżące" bo zdarzyło mi się plamić w 5 m-cu
nawet "dziękuję" nie usłyszałam. Do tej pory zresztą telefonicznie pomagam dziewczynom jak mają jakiś problem bądź jak zawożę L4 to je wspomagam. Szkoda prądu...
-
Ita bardzo ładne imiona,
AsiaCh wasz wybór to Antonina db zrozumiałam?
Klif jak napisałaś o usg to od razu mi się opowieści teściowej i mojej mamy skojarzyły jak to ich badali, była moc wtedy hehe, słuchawki i dłonie i po badaniujak im zdjęcia pokazujemy i co mierzą itp. to im gały wychodzą, a jak 3/4d zobaczyli to już całkiem
Klif lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja okres miałam regulowany tabletkami, brałam zresztą clo na owulację i miałam 17 albo 18dc, to pewnie mogłoby oznaczać, że urodzę 3 lub 4 dni później jeżeli uznamy sztandarowy dzień owulki 14dc?
a swoją drogą wykluje się kiedy przyjdzie na to czas, oby nie za szybko
-
Klif wrote:Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a
Ale byly trabki do osluchiwania brzucha
Teraz potrzebna wizyta u gina zeby dostac becikowe a kiedys zeby dostac kartki na pieluchy
Ita - Leoś - super
U nas jeszcze decyzja nie zapadla
Klif lubi tę wiadomość
-
Gdzieś się lista zapodziała, fajnie by było ją uzupełnić imionami
I jak będziemy się rozpakowywać uzupełniać, bo to już może być bardzo niedługo. Zresztą co ja mówię, jednego bobasa już mamy na świecie!
A tak w ogóle to dzień dobry!!Piotruś
Helenka
-
Z listą dobry pomysł! Do tej pory prowadziła ja kaarolaa wiec najaktualniejsza wersja (z płcią) chyba gdzieś w sierpniu wisiała.
HANA cudodownie! Zwłaszcza jak dostanę parę kuksańców w żebra to nie moge się doczekać kiedy ujrze Małego Generała na świeciei mam wrazenie, ze z tą ruchliwoscia to go w woombie będę musiala zapakować albo ciasno flanelą owijać.
HANA lubi tę wiadomość
-
Ita dzisiaj pierwszy raz zajrzałam do Twojego pamiętnika. Szczerze to zaglądałam tylko do Karoli, bo wychodziłam z założenia, że co ciekawego o ciąży może pisać tyle dziewczyn na raz żeby chciało się to czytać
:P
Ale wciągnęłam się i przeczytałam wszystkie wpisy i podobało mi się, trochę wzruszające, trochę śmieszne:)Ita lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka