X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam, i zamiast miec owulacje w 14dc to mialam w 21 dc. Lekarze mimo wszystko licza mi termin z om.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja nie pomogę bo miałam jak w zegarku zwykle.
    Ita gratulacje! :) z tego co pamiętam to Twój Mąż nie chciał Leona, tak?
    My też już chyba podjęliśmy decyzję odnośnie imienia i będzie Antoszka ;)

Ita lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa to tylko kilka dni różnicy, nie wiem co doradzić, bo ja nigdy nie patrzyłam na termin z usg a z om.

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nieregularne. Owulacja w 31 dc. Cykl monitorowany, dlatego lekarz liczy od dnia owulacji.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita! Pewnie, że chora! Ja już jestem w innym świecie, jak otwieram laptopa i zaczynam czytać, to się strasznie denerwuję.A jak nie otworzę, to mam wyrzuty sumienia, beznadziejna sytuacja!

W końcu Junior ma imię!!! Bardzo ładnie! Gratuluję!

Kanapa ja nie pomogę, nie mam pojęcia kiedy była owulacja, a pomiędzy datą z OM i pierwszego USG mam 3 dni różnicy. Liczę datę z OM, bo nie widzi mi się rodzić w wigilię ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) to chyba powinnam sobie zmienić suwaczek na tydzień do przodu...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam dzis na allegro uzywany monitor Angel Care za niecale 150zl,drugi odkupie od kolezanki.Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a teraz chyba sobie zadna z nas nie wyobraza nie isc w ciazy ani razu na usg.W kazdym badz razie wszelkie udogodnienia i nowinki techniczne sa kwestia osobistych wyborow i nikt nie powinien tego oceniac☺

Pollyanna, julianna lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh jakoś się dogadalismy. Mężun dostał orawo wyboru drugiego imienia. I bedzie Dominik na czesc sw. Dominika, który wymodlil dla nas naszego skarba <3

kanapa a u mnie owulka byla prawdopodobnie wcześniej, ale nawet komfortowo sie czuje z taką sytuacją bo przynajmniej nikt nie będzie mi za wczesnie porodu wywolywal. Syncik i tak wyskoczy kiedy bedzie chcial.

kanapa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, piękne imię! :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, suwaki zmienione ;)

Co do pracy to ja przez pierwszy m-c mojego zwolnienia jeździłam do firmy bo nikomu nie chciało się zatrudnić kogoś na moje miejsce :/ pomimo tego, że miałam l4 "leżące" bo zdarzyło mi się plamić w 5 m-cu :/ nawet "dziękuję" nie usłyszałam. Do tej pory zresztą telefonicznie pomagam dziewczynom jak mają jakiś problem bądź jak zawożę L4 to je wspomagam. Szkoda prądu...

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, wygląda na to że mamy ten sam etap ciąży teraz ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita bardzo ładne imiona,

AsiaCh wasz wybór to Antonina db zrozumiałam?

Klif jak napisałaś o usg to od razu mi się opowieści teściowej i mojej mamy skojarzyły jak to ich badali, była moc wtedy hehe, słuchawki i dłonie i po badaniu ;D jak im zdjęcia pokazujemy i co mierzą itp. to im gały wychodzą, a jak 3/4d zobaczyli to już całkiem ;D

Klif lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja okres miałam regulowany tabletkami, brałam zresztą clo na owulację i miałam 17 albo 18dc, to pewnie mogłoby oznaczać, że urodzę 3 lub 4 dni później jeżeli uznamy sztandarowy dzień owulki 14dc?
    a swoją drogą wykluje się kiedy przyjdzie na to czas, oby nie za szybko

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa - mi położna w szpitalu powiedziała że termin porodu ustalony z USG między 12 a 15 tygodniem jest najbardziej prawdopodobny.

relgh371rphwpz6l.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, w przyszłym tyg mam wizytę więc pogadam o tym z moim ginem. Chciałabym urodzic na początku grudnia- boję się przenosić ciążę, zielonych wód, itd :/

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a

Ale byly trabki do osluchiwania brzucha :D

Teraz potrzebna wizyta u gina zeby dostac becikowe a kiedys zeby dostac kartki na pieluchy :)

Ita - Leoś - super :)

U nas jeszcze decyzja nie zapadla :/

Klif lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś się lista zapodziała, fajnie by było ją uzupełnić imionami :) I jak będziemy się rozpakowywać uzupełniać, bo to już może być bardzo niedługo. Zresztą co ja mówię, jednego bobasa już mamy na świecie!

A tak w ogóle to dzień dobry!!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja juz torbe spakowalam do szpitala zostalo 36 dni! O matulciu to juz za rogiem. Jak sie czujecie wiedzac ze za chwile bedziecie informowac na grudniowkach o kolejnych dzidziakach?:)

• Ita Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z listą dobry pomysł! Do tej pory prowadziła ja kaarolaa wiec najaktualniejsza wersja (z płcią) chyba gdzieś w sierpniu wisiała.

HANA cudodownie! Zwłaszcza jak dostanę parę kuksańców w żebra to nie moge się doczekać kiedy ujrze Małego Generała na świecie :D i mam wrazenie, ze z tą ruchliwoscia to go w woombie będę musiala zapakować albo ciasno flanelą owijać. :D

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dzisiaj pierwszy raz zajrzałam do Twojego pamiętnika. Szczerze to zaglądałam tylko do Karoli, bo wychodziłam z założenia, że co ciekawego o ciąży może pisać tyle dziewczyn na raz żeby chciało się to czytać :P:P

Ale wciągnęłam się i przeczytałam wszystkie wpisy i podobało mi się, trochę wzruszające, trochę śmieszne:)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ