X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam, i zamiast miec owulacje w 14dc to mialam w 21 dc. Lekarze mimo wszystko licza mi termin z om.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja nie pomogę bo miałam jak w zegarku zwykle.
    Ita gratulacje! :) z tego co pamiętam to Twój Mąż nie chciał Leona, tak?
    My też już chyba podjęliśmy decyzję odnośnie imienia i będzie Antoszka ;)

Ita lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa to tylko kilka dni różnicy, nie wiem co doradzić, bo ja nigdy nie patrzyłam na termin z usg a z om.

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nieregularne. Owulacja w 31 dc. Cykl monitorowany, dlatego lekarz liczy od dnia owulacji.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita! Pewnie, że chora! Ja już jestem w innym świecie, jak otwieram laptopa i zaczynam czytać, to się strasznie denerwuję.A jak nie otworzę, to mam wyrzuty sumienia, beznadziejna sytuacja!

W końcu Junior ma imię!!! Bardzo ładnie! Gratuluję!

Kanapa ja nie pomogę, nie mam pojęcia kiedy była owulacja, a pomiędzy datą z OM i pierwszego USG mam 3 dni różnicy. Liczę datę z OM, bo nie widzi mi się rodzić w wigilię ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) to chyba powinnam sobie zmienić suwaczek na tydzień do przodu...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam dzis na allegro uzywany monitor Angel Care za niecale 150zl,drugi odkupie od kolezanki.Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a teraz chyba sobie zadna z nas nie wyobraza nie isc w ciazy ani razu na usg.W kazdym badz razie wszelkie udogodnienia i nowinki techniczne sa kwestia osobistych wyborow i nikt nie powinien tego oceniac☺

Pollyanna, julianna lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh jakoś się dogadalismy. Mężun dostał orawo wyboru drugiego imienia. I bedzie Dominik na czesc sw. Dominika, który wymodlil dla nas naszego skarba <3

kanapa a u mnie owulka byla prawdopodobnie wcześniej, ale nawet komfortowo sie czuje z taką sytuacją bo przynajmniej nikt nie będzie mi za wczesnie porodu wywolywal. Syncik i tak wyskoczy kiedy bedzie chcial.

kanapa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, piękne imię! :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, suwaki zmienione ;)

Co do pracy to ja przez pierwszy m-c mojego zwolnienia jeździłam do firmy bo nikomu nie chciało się zatrudnić kogoś na moje miejsce :/ pomimo tego, że miałam l4 "leżące" bo zdarzyło mi się plamić w 5 m-cu :/ nawet "dziękuję" nie usłyszałam. Do tej pory zresztą telefonicznie pomagam dziewczynom jak mają jakiś problem bądź jak zawożę L4 to je wspomagam. Szkoda prądu...

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, wygląda na to że mamy ten sam etap ciąży teraz ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita bardzo ładne imiona,

AsiaCh wasz wybór to Antonina db zrozumiałam?

Klif jak napisałaś o usg to od razu mi się opowieści teściowej i mojej mamy skojarzyły jak to ich badali, była moc wtedy hehe, słuchawki i dłonie i po badaniu ;D jak im zdjęcia pokazujemy i co mierzą itp. to im gały wychodzą, a jak 3/4d zobaczyli to już całkiem ;D

Klif lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja okres miałam regulowany tabletkami, brałam zresztą clo na owulację i miałam 17 albo 18dc, to pewnie mogłoby oznaczać, że urodzę 3 lub 4 dni później jeżeli uznamy sztandarowy dzień owulki 14dc?
    a swoją drogą wykluje się kiedy przyjdzie na to czas, oby nie za szybko

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa - mi położna w szpitalu powiedziała że termin porodu ustalony z USG między 12 a 15 tygodniem jest najbardziej prawdopodobny.

relgh371rphwpz6l.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, w przyszłym tyg mam wizytę więc pogadam o tym z moim ginem. Chciałabym urodzic na początku grudnia- boję się przenosić ciążę, zielonych wód, itd :/

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Co do naszych mam i babek to przypominam,ze wtedy nie bylo usg, a

Ale byly trabki do osluchiwania brzucha :D

Teraz potrzebna wizyta u gina zeby dostac becikowe a kiedys zeby dostac kartki na pieluchy :)

Ita - Leoś - super :)

U nas jeszcze decyzja nie zapadla :/

Klif lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś się lista zapodziała, fajnie by było ją uzupełnić imionami :) I jak będziemy się rozpakowywać uzupełniać, bo to już może być bardzo niedługo. Zresztą co ja mówię, jednego bobasa już mamy na świecie!

A tak w ogóle to dzień dobry!!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja juz torbe spakowalam do szpitala zostalo 36 dni! O matulciu to juz za rogiem. Jak sie czujecie wiedzac ze za chwile bedziecie informowac na grudniowkach o kolejnych dzidziakach?:)

• Ita Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z listą dobry pomysł! Do tej pory prowadziła ja kaarolaa wiec najaktualniejsza wersja (z płcią) chyba gdzieś w sierpniu wisiała.

HANA cudodownie! Zwłaszcza jak dostanę parę kuksańców w żebra to nie moge się doczekać kiedy ujrze Małego Generała na świecie :D i mam wrazenie, ze z tą ruchliwoscia to go w woombie będę musiala zapakować albo ciasno flanelą owijać. :D

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dzisiaj pierwszy raz zajrzałam do Twojego pamiętnika. Szczerze to zaglądałam tylko do Karoli, bo wychodziłam z założenia, że co ciekawego o ciąży może pisać tyle dziewczyn na raz żeby chciało się to czytać :P:P

Ale wciągnęłam się i przeczytałam wszystkie wpisy i podobało mi się, trochę wzruszające, trochę śmieszne:)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ