X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny... chyba zaczniemy się w listopadzie rozpakowywać- to już tak blisko!! Czasem wydaje mi się, że to sen :) takie nierealne to jest, że w brzuszku siedzi dzidziuś, który będzie mixem mnie i męża :)

Marimiko, ja też czuję się jak kaleka :/ zwłaszcza, że ciągle boli mnie spojenie i prze to ani chodzić nie mogę ani za bardzo wstać z pozycji siedzącej/leżącej- boli jak cholera :/ ale pocieszam się tym, że jak miednica się rozchodzi to może Kluseczka szybko ze mnie wyskoczy bo będzie miała na to sporo miejsca :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Jestem za tym żeby jedna osoba pilnowała listy. Jeżeli nie będzie chętnych zgłaszam się na ochotnika.

W ten sposób będziemy miały porządek :)
    bierz Ita liste, wczesniej ja sie nia zajmowalam, aha i mozecie mnie wypisac, nie chce patrzec na liste z moim nickiem...

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna listopadówka się rozpakowała jejku miała termin na 10 listopada a to juz. He ciekawe czy nam też pójdzie tak szybko :-)
    Karola jak Marceli?

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa nie wypisać, a wynieść na sam szczyt już w dwójeczkę :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie data to 11.12.2014 imie Kubuś :)

Wczoraj trafilam do szpitala po ktg... malemu spadalo tetno na lewym boku. W szpitalu polozyli mnie na wznak nie slychajac ze na wznak jest ok no i zapis byl prawidłowy. Dzis ide znowu na ktg do przychodni... oby tym razem wszystko było dobrze

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogę nazwać syna Dziubuś?:P

goto4, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    bierz Ita liste, wczesniej ja sie nia zajmowalam, aha i mozecie mnie wypisac, nie chce patrzec na liste z moim nickiem...

Karola, myślałam żeby rozpocząć listę rozpakowanych mam Marcelim. Chyba, że nie chcesz być w ogóle na żadnej liście.

Ita u mnie Helena!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały czuje sie dobrze, wazy 1180, mial okuliste, po 11 bede sie pytala lekarza co z oczkami...troszke sie stresuje bo to juz 4 badanie i teraz moze cos wyjsc...

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wszystko możesz :) Tylko nie wiem, czy w USC przejdzie. I tak mi do głowy zaraz przyszło: Ja Dziubuś biorę sobie Ciebie...

Mi podgrzewacz potrzebny, bo będę mrozić mleko i zostawiać mężowi. Nie wiem tylko, czy sterylizator kupować.

Marimiko lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Karola, myślałam żeby rozpocząć listę rozpakowanych mam Marcelim. Chyba, że nie chcesz być w ogóle na żadnej liście.

Ita u mnie Helena!
    wiecie, wrzesien ni jak pasuje do grudnia...z reszta zrobicie jak uwazacie

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku.

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - będzie dobrze z oczkami - tyle razy sprawdzali i było ok - to czemu miałoby teraz coś wyjść? jak Twoje samopoczucie? Bo tak strzelam - że średnio dziś? (może się myle..)

Pollyanna - im więcej myślę o imieniu tym bardziej przestaje mi pasować cokolwiek wymyślę. Już miałam plan by poczekać do porodu - ale co jak wtedy też nic nie przyjdzie mi do głowy? Chciałabym uszyć nad łóżeczko takie literki z imieniem - ale jak to zrobić jak nie wiem jakie imie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:46

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mi Twój wrzesień nie przeszkadza, więc jeśli nie masz nic przeciwko, jestem za rozpiczęciem Tobą listy rozpakowanych. W listopadówkach też są dziewczyny z września. Poza tym jesteś nasza i tyle. Jesteście :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samopoczucie tak w miare, tylko ciagle nie moge sie pogodzic z tym ze juz nie jestem w ciazy, ze mały jest wczesniakiem i ze jeszcze tyle trudnosci przed nami...

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko słyszałam już o historiach, że imię pojawiało się wraz z zobaczeniem twarzy dziecka :) Literki Ci nie uciekną. Nic na siłę, jeśli tego nie czujesz.

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - nic z tego co powiem, nie sprawi, że poczujesz się lepiej...bo niby jak...ale mam nadzieję, że w pewnym momencie Twojego życia poczujesz się dobrze z ta sytuacją nie bycia w ciąży i że poczujesz się na tyle silna, że potencjalne problemy, które mogą się pojawić na waszej drodze nie będą takie straszne.. Bardzo Ci tego życzę :*

kaarolaa, Pollyanna lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jak na zlosc zrobil mi sie zastoj w piersi, a to jest bolesne i mleka nie moge sciagnac

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj położna mówiłą co robić jak jest zastój - bo trzeba uważać, żeby do zapalenia nie doszło. Ogólnie mówiła, że ciepły okład na piersi (albo ciepły natrysk prysznica na piersi przez 5-7 minut - potem delikatne masaże koliste ciepłą oliwką najpierw jednej piersi przez ok. 5 minut (nawet jak boli to trzeba) i wtedy spróbować odciągnąć jedną pierś, dopiero po zabiegu na jednej - zrobić to samo na drugiej (nie dwie na raz). Jest też możłiwość zimnego okładu na piersi działa w tej sam sposób (tylko że oliwka musi być trochę rozgrzana w dłoniach). Albo all natural, cyzli główka kapusty do zamrażarki na parę minut, potem rozbić tłuczkiem albo czyms twardym by nie była taka sztywna i żeby sok puścił - potem obłożyć kapustą piersi i nałożyć stanik na kilka -kilka naście minut i znowu spróbować odciągnąć.

Ponoć najlepszy jest gęsi smalec - ale nie wiem jak go dostać :P

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam....ale jak jesteś w szpitalu to chyba położne od laktacji podpowiedzą co zrobić?

kaarolaa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Torbę do wózka też się pierze? Haha, zaraz mi jednak wyjdzie więcej pralek :)

Ja mam używany wózek, dlatego wszystko piorę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera no a mi skurcze się zaczęły. Do tej pory zastanawiałam się czy je poznam, ale teraz już wiem jakie to uczucie. Mąż przerażony, żeby się jeszcze nie rozkręciło... Nospa łyknięta- czekam aż zacznie działać. Muszę zmierzyć na ile regularne się robią. Na razie zerkałam na oko to pojawiały się co 5-10 min i kurczę trochę bolesne są :/ idę do łóżka..

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ