X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar trzymaj się. Oby to był fałszywy alarm.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    cholera no a mi skurcze się zaczęły. Do tej pory zastanawiałam się czy je poznam, ale teraz już wiem jakie to uczucie. Mąż przerażony, żeby się jeszcze nie rozkręciło... Nospa łyknięta- czekam aż zacznie działać. Muszę zmierzyć na ile regularne się robią. Na razie zerkałam na oko to pojawiały się co 5-10 min i kurczę trochę bolesne są :/ idę do łóżka..
    Weż sobie długi ciepły prysznic (z naciskiem na polewanie dołu brzucha) albo kąpiel- podobno weryfikuje czy są to skurcze porodowe czy przepowiadające :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gęsi smalec jest strasznie drogi, ja kiedyś pytałam w sklepie wedliniarskim o "okrasę z gęsi" to najpierw Pani nie wiedziała o co chodzi a jak jej wytłumaczyłam to stwierdziłą że nie prowadzą bo po 1 jest za drogi i by nie schodził a poza tym własnie ciężko dostac... Najlepiej Ci powiem, dorwac jakiegoś gospodarza który ma gęsi. Ja osobiście nie cierpie gąsek, ale mój region słynie z gęsiny i to własnie jest ten czas kiedy będzie bardzo popularna " Gęsina na św. Marcina" w kujawsko-pomorskim.

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie pieluch tetrowych?

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 10 tetrowych ;)

aniar - ja też słyszałam, ze kąpiel/prysznic w ciepłej wodzie pomaga - jeśli skurcze mijają to są to te przepowiadające - jeśli nie to lepiej jechać na IP i to zweryfikować.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tetrowych mam 14 i flanelowych 3

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) kiedyś już tu się udzielałam ale jakoś zaginęłam w akcji ;)
    Chętnie tu wrócę i zapiszę się na listę jeśli mnie przyjmiecie :)
    Ja mam termin na 12/12/14 ale czuję że będzie szybciej. Imię Hayley (Hejli). :)

Miłego dnia :)

Pollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Karola - Marceli jest ślicznym i dzielnym chłopcem, powinnaś być z niego dumna i zamiast martwić się, że nie jesteś już w ciąży cieszyć się i dziękować Bogu za swojego wcześniaczka! To prawdziwy cud, a synuś wspaniały!

Julianna - będzie synuś, Antoni, ale w związku z tym, że mój mąż jest Ukraińcem i mamy wschodnie nazwisko zależało nam na imieniu, które będzie miało odpowiednik również tam. I póki co stanęło na Antonim - odpowiednik: Anton, Antoszka, Tosza, Tocha... itd ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj carola93 :)

Ja mam też 10 i zastanawiam się, czy wystarczy, bo w SR pokazano nam różne możliwości ich wykorzystania: podłoże w wanience, przenoszenie do wanienki, wynoszenie z wanienki, ulewanie, zasłaniania przed wiatrem itp, itd :)

carola93 lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nam też kazali ciepły prysznic i jak się wyciszy to fałszywy alarm. Może macica sobie ćwiczy intensywnie, w końcu już nie długo, dawaj znać!

Ja mam 15 pieluch tetrowych.

Marceli to nasz pierwszy Maluch i dumnie listę powinien otwierać. Tym bardziej, że chyba najbardziej ze wszystkich zajmował nasze myśli przez wiele tygodni.

Ale jestem głodna, ja pierdzielę! Zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży, myślałam, że będę taka aktywna, zdrowo się odżywiać, dużo ruszać, pracować do ostatniej chwili. A zamieniłam się w ogromną orkę, która jest non stop głodna... :/ Nie mam sił jakoś ostatnio i każdy ruch mnie boli, chodzenie boli, jak siedzę boli, jak leżę i przewracam się boli. Ja pierdyle a tu jeszcze 54 dni... :/:/:/ Nawet się nie ważę, a cyce leżą jak długie na brzuchu, jakoś dostałam wstrętu do stanika ostatnio i muszę się zmusić żeby go nałożyć. A bez wiadomo, wymiona falujące na wietrze wrrrr

kanapa, goto4, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12, myślę że wystarczy :)

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, zaczynam lubić zakupy internetowe :) Wczoraj udało mi się zakupić używane Woombie za 40 zł, a przed chwilą zakupiłam monitor z nianią AC401 i dwiema płytkami za 320 zł z przesyłką. I - uwaga - mający jeszcze 1,5 roku gwarancji. Mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna i wszystko dojdzie :P

Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o dopisanie w liście że Kacper będzie :)

Kaarolaaa dla mnie też jesteś nasza i nie możesz zniknąć z naszej listy. Brakuje słów żeby Cię pocieszyć ale wszystko musi być dobrze. Marceli jest silny, rośnie ładnie - z tego się trzeba cieszyć.

relgh371rphwpz6l.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Karola... Chociaż urodziłaś we wrześniu to jesteś naszą pierwszą "grudniową" mamusią a Marceli wrześniowo-grudniowym ulubieńcem! :)

AniaR - i jak tam sytuacja?

860ianliz3s2rxlo.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, rozbawiły mnie Twoje wymiona falujące na wietrze :P hehehe...

Ja mam na razie 3 tetrowe i 2 flanelki ale teściowa przygotowuje mi 20 tetrowych i mam zamiar dokupić z 5 flanelowych- można je fajnie wykorzystać zamiast ręczniczka do wytarcia po kąpieli, są takie mięciutkie :)

Karola, Marceli powinien otwierać naszą listę i być na honorowym pierwszym miejscu :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w słoneczny dzień :)My termin mamy na 3 grudnia będzie synek Michał. My po wczorajszej wizycie synuś pokazał jajka :D waży 2900,szyjka długa mały schodzi już powoli w dół. Synek ostatnio bardzo ruchliwy :).Z łożyskiem też wszystko dobrze :)

julianna lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg USG termin na 17 grudnia i tego sie trzymam a wrecz bym chciala tak 10 urodzi ? Hehe :)
    Imie: Nadia Laura <3

Kaarolaa nie doluj sie juz tym co sie wydarzylo najwazniejsze ze Marcel jest z Wami zyje walczy jest taki dzielny!! Zobaczysz ze wszytsko sie ulozy...

Aniar kochana trzymaj sie i dawaj znac co sie dzieje! Poczekaj jeszcze chwile z tym rozpakowywaniem!!

Swoja droga znow bylam na Listopadowkach i tam sie dopiero zaczelo na calego! Dziewczyny szaleja niedlugo my zaczniemy!! Aaaaaa!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:32

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate ja u mnie termin waha się między 27 a 30 grudnia, ale tak szczerze mówiąc to mogłabym już po pierwszym tyg grudnia rodzić :) chociaż nie wiem jak Was Dziewczyny, ale mnie dopada już stres związany z samym porodem i czasem chciałabym już mieć to za sobą...

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie znam troszke na zastojach bo juz mialam 2 razy :) teraz leze z termoforem na cycku...
    a jest mi tez juz lepiej bo mały ma oczka zdrowe, kolejne badanie za tydzien...

Pollyanna, kanapa, staraczka83, kittykate, Marimiko, goto4, Ita, aniar, julianna, Qrczak lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 tetrowych i 2 flanelowe.
    Karola sposób z kapusta wyprobowalam na sobie u troche pomoglo ale przy zastoju wlasnie bardzo ważne jest ściąganie mleka bo jesli nie będziesz tego robila to będzie jeszcze gorzej..
    I również jestem za tym by Nasz wrześniowo grudniowy Marceli otwieral listę :)
    Kurcze lecę poczytać listopadowki:)
    Aniar idź pod prysznic jesli nie przejdzie to jedz na ip, dobrze by było żeby maluch jeszcze choc tydzien poczekal..
    Karola no widzisz kolejna dobra wiadomość, bardzo sie ciesze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:51

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ