Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aniar wrote:cholera no a mi skurcze się zaczęły. Do tej pory zastanawiałam się czy je poznam, ale teraz już wiem jakie to uczucie. Mąż przerażony, żeby się jeszcze nie rozkręciło... Nospa łyknięta- czekam aż zacznie działać. Muszę zmierzyć na ile regularne się robią. Na razie zerkałam na oko to pojawiały się co 5-10 min i kurczę trochę bolesne są
idę do łóżka..
-
Marimiko gęsi smalec jest strasznie drogi, ja kiedyś pytałam w sklepie wedliniarskim o "okrasę z gęsi" to najpierw Pani nie wiedziała o co chodzi a jak jej wytłumaczyłam to stwierdziłą że nie prowadzą bo po 1 jest za drogi i by nie schodził a poza tym własnie ciężko dostac... Najlepiej Ci powiem, dorwac jakiegoś gospodarza który ma gęsi. Ja osobiście nie cierpie gąsek, ale mój region słynie z gęsiny i to własnie jest ten czas kiedy będzie bardzo popularna " Gęsina na św. Marcina" w kujawsko-pomorskim.
Marimiko lubi tę wiadomość
-
ja mam 10 tetrowych
aniar - ja też słyszałam, ze kąpiel/prysznic w ciepłej wodzie pomaga - jeśli skurcze mijają to są to te przepowiadające - jeśli nie to lepiej jechać na IP i to zweryfikować.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
kiedyś już tu się udzielałam ale jakoś zaginęłam w akcji
Chętnie tu wrócę i zapiszę się na listę jeśli mnie przyjmiecie
Ja mam termin na 12/12/14 ale czuję że będzie szybciej. Imię Hayley (Hejli).
Miłego dniaPollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Karola - Marceli jest ślicznym i dzielnym chłopcem, powinnaś być z niego dumna i zamiast martwić się, że nie jesteś już w ciąży cieszyć się i dziękować Bogu za swojego wcześniaczka! To prawdziwy cud, a synuś wspaniały!
Julianna - będzie synuś, Antoni, ale w związku z tym, że mój mąż jest Ukraińcem i mamy wschodnie nazwisko zależało nam na imieniu, które będzie miało odpowiednik również tam. I póki co stanęło na Antonim - odpowiednik: Anton, Antoszka, Tosza, Tocha... itdkaarolaa lubi tę wiadomość
-
Witaj carola93
Ja mam też 10 i zastanawiam się, czy wystarczy, bo w SR pokazano nam różne możliwości ich wykorzystania: podłoże w wanience, przenoszenie do wanienki, wynoszenie z wanienki, ulewanie, zasłaniania przed wiatrem itp, itdcarola93 lubi tę wiadomość
-
Ania nam też kazali ciepły prysznic i jak się wyciszy to fałszywy alarm. Może macica sobie ćwiczy intensywnie, w końcu już nie długo, dawaj znać!
Ja mam 15 pieluch tetrowych.
Marceli to nasz pierwszy Maluch i dumnie listę powinien otwierać. Tym bardziej, że chyba najbardziej ze wszystkich zajmował nasze myśli przez wiele tygodni.
Ale jestem głodna, ja pierdzielę! Zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży, myślałam, że będę taka aktywna, zdrowo się odżywiać, dużo ruszać, pracować do ostatniej chwili. A zamieniłam się w ogromną orkę, która jest non stop głodna...Nie mam sił jakoś ostatnio i każdy ruch mnie boli, chodzenie boli, jak siedzę boli, jak leżę i przewracam się boli. Ja pierdyle a tu jeszcze 54 dni...
Nawet się nie ważę, a cyce leżą jak długie na brzuchu, jakoś dostałam wstrętu do stanika ostatnio i muszę się zmusić żeby go nałożyć. A bez wiadomo, wymiona falujące na wietrze wrrrr
kanapa, goto4, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualny
-
Aaa, zaczynam lubić zakupy internetowe
Wczoraj udało mi się zakupić używane Woombie za 40 zł, a przed chwilą zakupiłam monitor z nianią AC401 i dwiema płytkami za 320 zł z przesyłką. I - uwaga - mający jeszcze 1,5 roku gwarancji. Mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna i wszystko dojdzie
Marimiko, Ita lubią tę wiadomość
-
To i ja poproszę o dopisanie w liście że Kacper będzie
Kaarolaaa dla mnie też jesteś nasza i nie możesz zniknąć z naszej listy. Brakuje słów żeby Cię pocieszyć ale wszystko musi być dobrze. Marceli jest silny, rośnie ładnie - z tego się trzeba cieszyć.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Lola, rozbawiły mnie Twoje wymiona falujące na wietrze
hehehe...
Ja mam na razie 3 tetrowe i 2 flanelki ale teściowa przygotowuje mi 20 tetrowych i mam zamiar dokupić z 5 flanelowych- można je fajnie wykorzystać zamiast ręczniczka do wytarcia po kąpieli, są takie mięciutkie
Karola, Marceli powinien otwierać naszą listę i być na honorowym pierwszym miejscukaarolaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w słoneczny dzień :)My termin mamy na 3 grudnia będzie synek Michał. My po wczorajszej wizycie synuś pokazał jajka
waży 2900,szyjka długa mały schodzi już powoli w dół. Synek ostatnio bardzo ruchliwy
.Z łożyskiem też wszystko dobrze
julianna lubi tę wiadomość
-
U mnie wg USG termin na 17 grudnia i tego sie trzymam a wrecz bym chciala tak 10 urodzi ? Hehe
Imie: Nadia Laura
Kaarolaa nie doluj sie juz tym co sie wydarzylo najwazniejsze ze Marcel jest z Wami zyje walczy jest taki dzielny!! Zobaczysz ze wszytsko sie ulozy...
Aniar kochana trzymaj sie i dawaj znac co sie dzieje! Poczekaj jeszcze chwile z tym rozpakowywaniem!!
Swoja droga znow bylam na Listopadowkach i tam sie dopiero zaczelo na calego! Dziewczyny szaleja niedlugo my zaczniemy!! Aaaaaa!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:32
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kittykate ja u mnie termin waha się między 27 a 30 grudnia, ale tak szczerze mówiąc to mogłabym już po pierwszym tyg grudnia rodzić
chociaż nie wiem jak Was Dziewczyny, ale mnie dopada już stres związany z samym porodem i czasem chciałabym już mieć to za sobą...
-
nick nieaktualnyja sie znam troszke na zastojach bo juz mialam 2 razy
teraz leze z termoforem na cycku...
a jest mi tez juz lepiej bo mały ma oczka zdrowe, kolejne badanie za tydzien...Pollyanna, kanapa, staraczka83, kittykate, Marimiko, goto4, Ita, aniar, julianna, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Ja mam 12 tetrowych i 2 flanelowe.
Karola sposób z kapusta wyprobowalam na sobie u troche pomoglo ale przy zastoju wlasnie bardzo ważne jest ściąganie mleka bo jesli nie będziesz tego robila to będzie jeszcze gorzej..
I również jestem za tym by Nasz wrześniowo grudniowy Marceli otwieral listę
Kurcze lecę poczytać listopadowki:)
Aniar idź pod prysznic jesli nie przejdzie to jedz na ip, dobrze by było żeby maluch jeszcze choc tydzien poczekal..
Karola no widzisz kolejna dobra wiadomość, bardzo sie cieszeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:51
kaarolaa lubi tę wiadomość