Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar trzymaj się. Oby to był fałszywy alarm.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    cholera no a mi skurcze się zaczęły. Do tej pory zastanawiałam się czy je poznam, ale teraz już wiem jakie to uczucie. Mąż przerażony, żeby się jeszcze nie rozkręciło... Nospa łyknięta- czekam aż zacznie działać. Muszę zmierzyć na ile regularne się robią. Na razie zerkałam na oko to pojawiały się co 5-10 min i kurczę trochę bolesne są :/ idę do łóżka..
    Weż sobie długi ciepły prysznic (z naciskiem na polewanie dołu brzucha) albo kąpiel- podobno weryfikuje czy są to skurcze porodowe czy przepowiadające :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gęsi smalec jest strasznie drogi, ja kiedyś pytałam w sklepie wedliniarskim o "okrasę z gęsi" to najpierw Pani nie wiedziała o co chodzi a jak jej wytłumaczyłam to stwierdziłą że nie prowadzą bo po 1 jest za drogi i by nie schodził a poza tym własnie ciężko dostac... Najlepiej Ci powiem, dorwac jakiegoś gospodarza który ma gęsi. Ja osobiście nie cierpie gąsek, ale mój region słynie z gęsiny i to własnie jest ten czas kiedy będzie bardzo popularna " Gęsina na św. Marcina" w kujawsko-pomorskim.

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie pieluch tetrowych?

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 10 tetrowych ;)

aniar - ja też słyszałam, ze kąpiel/prysznic w ciepłej wodzie pomaga - jeśli skurcze mijają to są to te przepowiadające - jeśli nie to lepiej jechać na IP i to zweryfikować.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tetrowych mam 14 i flanelowych 3

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) kiedyś już tu się udzielałam ale jakoś zaginęłam w akcji ;)
    Chętnie tu wrócę i zapiszę się na listę jeśli mnie przyjmiecie :)
    Ja mam termin na 12/12/14 ale czuję że będzie szybciej. Imię Hayley (Hejli). :)

Miłego dnia :)

Pollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Karola - Marceli jest ślicznym i dzielnym chłopcem, powinnaś być z niego dumna i zamiast martwić się, że nie jesteś już w ciąży cieszyć się i dziękować Bogu za swojego wcześniaczka! To prawdziwy cud, a synuś wspaniały!

Julianna - będzie synuś, Antoni, ale w związku z tym, że mój mąż jest Ukraińcem i mamy wschodnie nazwisko zależało nam na imieniu, które będzie miało odpowiednik również tam. I póki co stanęło na Antonim - odpowiednik: Anton, Antoszka, Tosza, Tocha... itd ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj carola93 :)

Ja mam też 10 i zastanawiam się, czy wystarczy, bo w SR pokazano nam różne możliwości ich wykorzystania: podłoże w wanience, przenoszenie do wanienki, wynoszenie z wanienki, ulewanie, zasłaniania przed wiatrem itp, itd :)

carola93 lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nam też kazali ciepły prysznic i jak się wyciszy to fałszywy alarm. Może macica sobie ćwiczy intensywnie, w końcu już nie długo, dawaj znać!

Ja mam 15 pieluch tetrowych.

Marceli to nasz pierwszy Maluch i dumnie listę powinien otwierać. Tym bardziej, że chyba najbardziej ze wszystkich zajmował nasze myśli przez wiele tygodni.

Ale jestem głodna, ja pierdzielę! Zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży, myślałam, że będę taka aktywna, zdrowo się odżywiać, dużo ruszać, pracować do ostatniej chwili. A zamieniłam się w ogromną orkę, która jest non stop głodna... :/ Nie mam sił jakoś ostatnio i każdy ruch mnie boli, chodzenie boli, jak siedzę boli, jak leżę i przewracam się boli. Ja pierdyle a tu jeszcze 54 dni... :/:/:/ Nawet się nie ważę, a cyce leżą jak długie na brzuchu, jakoś dostałam wstrętu do stanika ostatnio i muszę się zmusić żeby go nałożyć. A bez wiadomo, wymiona falujące na wietrze wrrrr

kanapa, goto4, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12, myślę że wystarczy :)

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, zaczynam lubić zakupy internetowe :) Wczoraj udało mi się zakupić używane Woombie za 40 zł, a przed chwilą zakupiłam monitor z nianią AC401 i dwiema płytkami za 320 zł z przesyłką. I - uwaga - mający jeszcze 1,5 roku gwarancji. Mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna i wszystko dojdzie :P

Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o dopisanie w liście że Kacper będzie :)

Kaarolaaa dla mnie też jesteś nasza i nie możesz zniknąć z naszej listy. Brakuje słów żeby Cię pocieszyć ale wszystko musi być dobrze. Marceli jest silny, rośnie ładnie - z tego się trzeba cieszyć.

relgh371rphwpz6l.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Karola... Chociaż urodziłaś we wrześniu to jesteś naszą pierwszą "grudniową" mamusią a Marceli wrześniowo-grudniowym ulubieńcem! :)

AniaR - i jak tam sytuacja?

860ianliz3s2rxlo.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, rozbawiły mnie Twoje wymiona falujące na wietrze :P hehehe...

Ja mam na razie 3 tetrowe i 2 flanelki ale teściowa przygotowuje mi 20 tetrowych i mam zamiar dokupić z 5 flanelowych- można je fajnie wykorzystać zamiast ręczniczka do wytarcia po kąpieli, są takie mięciutkie :)

Karola, Marceli powinien otwierać naszą listę i być na honorowym pierwszym miejscu :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w słoneczny dzień :)My termin mamy na 3 grudnia będzie synek Michał. My po wczorajszej wizycie synuś pokazał jajka :D waży 2900,szyjka długa mały schodzi już powoli w dół. Synek ostatnio bardzo ruchliwy :).Z łożyskiem też wszystko dobrze :)

julianna lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg USG termin na 17 grudnia i tego sie trzymam a wrecz bym chciala tak 10 urodzi ? Hehe :)
    Imie: Nadia Laura <3

Kaarolaa nie doluj sie juz tym co sie wydarzylo najwazniejsze ze Marcel jest z Wami zyje walczy jest taki dzielny!! Zobaczysz ze wszytsko sie ulozy...

Aniar kochana trzymaj sie i dawaj znac co sie dzieje! Poczekaj jeszcze chwile z tym rozpakowywaniem!!

Swoja droga znow bylam na Listopadowkach i tam sie dopiero zaczelo na calego! Dziewczyny szaleja niedlugo my zaczniemy!! Aaaaaa!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:32

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate ja u mnie termin waha się między 27 a 30 grudnia, ale tak szczerze mówiąc to mogłabym już po pierwszym tyg grudnia rodzić :) chociaż nie wiem jak Was Dziewczyny, ale mnie dopada już stres związany z samym porodem i czasem chciałabym już mieć to za sobą...

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie znam troszke na zastojach bo juz mialam 2 razy :) teraz leze z termoforem na cycku...
    a jest mi tez juz lepiej bo mały ma oczka zdrowe, kolejne badanie za tydzien...

Pollyanna, kanapa, staraczka83, kittykate, Marimiko, goto4, Ita, aniar, julianna, Qrczak lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 tetrowych i 2 flanelowe.
    Karola sposób z kapusta wyprobowalam na sobie u troche pomoglo ale przy zastoju wlasnie bardzo ważne jest ściąganie mleka bo jesli nie będziesz tego robila to będzie jeszcze gorzej..
    I również jestem za tym by Nasz wrześniowo grudniowy Marceli otwieral listę :)
    Kurcze lecę poczytać listopadowki:)
    Aniar idź pod prysznic jesli nie przejdzie to jedz na ip, dobrze by było żeby maluch jeszcze choc tydzien poczekal..
    Karola no widzisz kolejna dobra wiadomość, bardzo sie ciesze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:51

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ