Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ale nadrukowałyście
ITA termin bez zmian, imię ZoSIA;
karola koniecznie musisz na liście zostać, i Ty jako pierwsza rozpoczynasz, wiem, że jest Ci źle z tym, że mały jest z września, bo dodatkowo boisz się o jego zdrowie - oczy, płucka, mózg, ale on rośnie i lekarze jednak mówią, że jest ok, że db się rozwija, zresztą ten filmik o wcześniaku gdy czytłam Twoją historię jest dowodem tego, że on będzie silnym i mądrym chlopcem;
nie mam jeszcze ani jednej pieluchy myślę o 20 tetrowych i max 5 flanelowych, różnych wielkości pieluchy;
lola ja zakładam staniki sportowe jest w mi w nich mega wygodnie i miękko, bez jakoś źle się czuję hehe, chyba nie lubię efektu bujania;
aniar dokładnie jak dziewczyny mówiły nospa i ponad pól godzinny prysznic jak ustąpi to jest ok, jak bez zmian to szybko na IP;kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Paulina85, ale masz już dużego chłopaka!
KaarolaaWiedziałam, że nie może być inaczej
aniar daj znać, jak będziesz mogła, czy wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:55
kaarolaa, Paulina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiespodzianek sciagam mleko i to co 3 godziny, ale zator mi sie zrobil bo spalam w staniku i sobie odgniotlam...normalnie spie owinieta recznikiem, niestety recznik oddalam do prania, wiec zostal mi stanik, wkladki no i zator gotowy...powalcze troche i sie sciagnie przy kolejnym dojeniu
-
Kaaroola super wiesci wiedzialam ze bedzie dobrze musi byc :*
Tez jestem ciekawa co z Ania !!!
Asia ja sie tez nie obraze bo 29 listopada ciaza bedzie donoszona wiec wcale sie nie obraze jak inawet 1 grudnia urodzeoby tylko moje dzieciatko chcialo mamusi pomoc i z nia współpracować troszke
kurde ale sie dzieje! -
Kurde siedzę sobie nad imionami w necie od godziny...mały się rusza cały czas...czuje go raz wysoko, koło pępka, zaraz z lewej, potem z prawej i meeeega nisko...takie dziwne uczucie mam w kroczu jakby zaraz miało się tam rozejść i miały miałby wyjść....Ale to chyba takie uczucie jak mały schodzi w dół nie?
Ale sobie imprezkę w brzuchu urządził..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko ja tez mam juz coraz czesciej uczucie jakby Mala miala zaraz wypasc
ale to tak jest jak dziecko juz jest w pozycji glowkowej i odpycha sie od dna macicy i wtedy napiera na szyjke i na spojenie lonowe i to niestety nie jest przyjemne uczucie a czasem nawet bolesne... juz blizej niz dalej...
-
Ja z kolei mam już córcie z grudnia i wiem jaka jest różnica między nią a dzieckiem z tego samego roku ze stycznia. To jest cały rok różnicy. Było to zwłaszcza widać w przedszkolu i jeszcze na początku pierwszej klasy. Teraz dopiero w drugiej klasie jakoś się to wyrównuje. Dzieciaczki grudniowe mają ciężej, tym bardziej teraz szybciej o rok do szkoły muszą pójść. Dlatego wolałabym zaczekać do 2015.
-
Marimiko wrote:dzięki kitty
bo bez kitu czasem mam wrażenie że zaraz mi pomacha między nogami rączką
czesc Mamo! wychodze
usmialam sie, ale spoko damy rade! Listopadówki daja to my tez damy !!! patrz w jakim tempie sie rozpakowuja, zima chyba troche latwiej niz latem
-
Nasza odświeżona lista
Dawajcie znać jakby jeszcze coś było do zmiany, będę na bieżąco nad nią czuwała
*kaarolaa 3 września
synek Marceli Piotr
*Klif listopad/grudzień
2 córeczki
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 1 grudnia
córeczka
*Mamax 2 grudnia
synek
*Kulka41 2 grudnia
synek
*przyszłamama 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*Pollyanna 3 grudnia
córeczka Marysia
*Oliwia85 4 grudnia
synek
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka
*Aneczka1 5 grudnia
*Furia 6 grudnia
synek
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka
*aga.just 11 grudnia
synek
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*Lola83 21 grudnia
córeczka Helena
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*zuza_3 27 grudnia
3 córeczki
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
córeczka
Marimiko, Lola83, kanapa, julianna, HANA lubią tę wiadomość
-
Ja nie mówię o problemach z nauką, tylko o dojrzałości dzieci. Wiem, że jest to też sprawa indywidualna, ale rok różnicy to bardzo dużo. Idź do przedszkola jako dwulatka a trzylatka- różnica w zachowaniu jest spora.
aga.just lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:Nie zgodze sie goto z tym co piszesz... to naprawde indywidualna kwestia, ja sama jestem z konca roku i jakos nie mialam nigdy problemow z nauka, od samego poczatku...
Ja też pozwolę sobie się nie zgodzić na moim własnym przykładzie. Urodziłam się 30 grudniaNigdy nie miałam w związku z tym problemów. Od przedszkola chodziłam z równieśnikami z tego samego rocznika. Myślę, że to sprawa bardzo indywidualna.
kittykate lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
No to teraz chyba nawet na drzemkę nie będę mogła się udać, bo w między czasie naprodukowałyście 3strony!
Jak przejrzałam naszą listę to rzuciło mi się w oczy jak wiele dziewczyn dawno się nie odzywało. Wiem, że część przeszła na drugie forum, ale chyba nie wszystkie?...
My flanelki mamy 4 a tetry zakupiłam 30szt (ale to ze względu na pieluchy wielo)
HANA lubi tę wiadomość