X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dopadła panika. Zostało mi 22 dni i jak to zobaczyłam, to ścisnęło mnie w dołku i niedobrze mi się zrobiło. Strach mnie obleciał. Boję się porodu. Mąż już by chciał, a ja się boję.

zokeia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wiecie może, jakie macie tętno w ciąży? Jakoś tak się dziwnie poczułam. Zmierzyłam, a tu ciśnienie podwyższone i tętno 112. To normalne?

Monika1986 lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate jak śnił Ci się ciężki poród to podobno będzie na odwrót! Więc ja Ci życzę bezbolesnego i szybkiego porodu!:D

Coś mnie dziś brzuch szczypie, tak pod pępkiem.;/

kittykate lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna ja mam tętno od 95-120 lekarz się tym szczególnie nie przejął- więc to chyba norma.

Co do moich obrzęków, dostałam ponowne zalecenie pilnowania ciśnienia i dietę niskosodową :/ Zbadał na fotelu i stwierdził, że pomimo tego, że główkę ma mała nisko jeszcze nic się nie wydarzy (a już liczyłam skrycie na jakieś rozwarcie i rychły poród :P) Bólem spojenia, które mam od 28-30 tyg prawie cały czas w ogóle się nie przejął. Badań już żadnych nie zlecił, tylko kazał się pokazać za dwa tygodnie kontrolnie jeśli nie urodzę do tego czasu.

O ile w luxmedzie dzisiaj wielkie kolejki i NIKT nie puścił mnie (ba nawet jedna Pani na mnie nakrzyczała jak poszłam z połowy kolejki do nowo otwartego okienka, że się wpycham - to jej pokazałam tabliczkę, że ciężarne poza kolejką, a ja i tak swoje odczekałam :P) o tyle otworzyli dla mnie specjalnie kasę w tesco i lidlu dzisiaj :) miłe uczucie :) zważywszy, że sama z siebie przez całą ciąże dopiero dzisiaj w luxmedzie już nie wytrzymałam i poszłam (ból spojenia, kopanie małej i nieregularne skurcze podczas stania robią swoje- miałam już dosyć)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:27

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie uda Wam się w lidlu ( u mnie już tylko rozmiar- 4 zostały), a chcecie pieluchy to są również w TESCO- http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/pieluchy-pampers-economy-box-plus wychodzi trochę drożej niż w lidlu (8gr na szt) ale i tak się opłaca, bo z kartą clubcard za 148 szt 74,99

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak lubie za ten porod:)
    Nie za szczypanie!
    Obys miala racje! :)

Polyanna tetno podwyzszone to norma, ja ostatnio ok 100 tez mialam. Do 110-115 podobno norma powyzej nalezy skonsultowac z lekarzem. Ale dla pewnosci jesli czujesz duze kolatanie to moze zadzwon do gina...a jakie mialas cisnienie? Bo to niejako wazniejsze jest

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my bysmy chcialy, liczymy ze to sie cos bedzie powoli rozkrecac interpretujemy znaki jakie nam wysyla nasze cialo a tu na badaniu okazuje sie ze sie nic kompletnie nie dzieje ;)
    Pocieszajace jest to ze lekarze tez nic nie moga do konca przewidziec:) powie ze niby na porod sie jeszcze nie nastawiac a tu baach w ciagu kilku dni sie wszystko moze zmienic !

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że jednak lekarz nie wie o czym mówi i Mała mi niespodziankę zrobi :D

kittykate lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar trzymam kciuki za to !!! tez tak mysle ;) i licze na niespodzianke od mojej Malej <3
    Ty juz lada dzien mozesz rodzic :D wow !!!!

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

Ita, kanapa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna ja też mam podwyzszony puls aczkolwiek nie zawsze sporadycznie.

Z bólem spodnie to już chyba się przyjaznimy :)

Moj gin za ktoryms razem wręcz z oburzeniem powiedział ze powtarza mi po raz kolejny ze tak się może dziać!!! :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to ciśnienie dziwne - 107/89. Przysnęło mi się z tego wszystkiego. Nigdy nie zwracałam uwagi na tętno w ciąży, ale teraz aż serce w gardle czułam. Dziwne uczucie. Na razie obserwuję się, nie panikuję. Może takie uroki końca ciąży.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie masz w porzadku. Zmierz za jakis czas ponownie. wycisz sie mojej siostrze sie tak dzialo... cisnienie ok, puls szalal ale nie bylo zadnego zagrozenia, podobno taki urok ciazy na koncowce...
    powodzenia :)

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no właśnie tak to sobie tłumaczę :) Jestem niskociśnieniowcem, więc dolna wartość zawsze była dużo niższa niż 89. Może Mała coś przycisnęła. Albo przez pogodę organizm mi wariuje.

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciśnienie to mam umierające, a puls ponad 90.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Polyanna, w ciąży tętno do 120 to jeszcze norma. Ja ciągle mam około 100. Jak mam powyżej 110 to źle sie czuję i muszę się położyć. Leżę około pół godziny i przechodzi. Lekarz mówi, że dopóki przechodzi to jest OK. Kazał mi brać magnez i muszę powiedzieć, że pomogło i takie tętno powyżej 110 mam bardzo rzadko.
    I tętno można mieć wysokie a ciśnienie w normie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam w normie,a puls zawsze koło115-120. Mój gin też powiedział,że to norma ciężarówek:-)

Zjadłam żurek z białą kiełbaską:-) Wszystko domowej roboty mniam:-) Kondziowi też smakowało....tylko teraz bekam kiełbasą:-)

Karolla co u Marcelka po operacji?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały jest na respiratorze, jest uspiony...sprobowali go odpiac od maszyny, ale niestety nie podjał sam proby oddechu, niewiadomo jqk długo bedzie na respiratorze...co z oczami dowiemy sie dopiero za kilka dni na badaniu kontrolnym...ogolnie dobrze wyglada, tylko przeraza mnie to, ze musi zaczynac wszystko od nowa, nauczyc sie oddychac, ssac...

• julianna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, ze nie zapomniał aż tak bardzo wszystkiego czego się nauczył, i po kilku dniach będzie duża poprawa

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla Marcelka. &&&&&&

Ja urządziłam sobie 2godzinny spacer do biblioteki i paru sklepów, przygotowałam też obiadek na jutro a teraz padam :)

Z zaśnięciem muszę chwilę poczekać, bo lada moment ma przyjechać tata z domowymi pysznosciami - dostanę barszczyk, pierożki z mięsem i pyzy z krupnikiem! Mmmm...

Po 4dniach mam wyniki gbs - ujemny! To teraz serio nic tylko rodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:27

eforts, kaarolaa, kittykate lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ