Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pollyanna ja mam tętno od 95-120 lekarz się tym szczególnie nie przejął- więc to chyba norma.
Co do moich obrzęków, dostałam ponowne zalecenie pilnowania ciśnienia i dietę niskosodowąZbadał na fotelu i stwierdził, że pomimo tego, że główkę ma mała nisko jeszcze nic się nie wydarzy (a już liczyłam skrycie na jakieś rozwarcie i rychły poród
) Bólem spojenia, które mam od 28-30 tyg prawie cały czas w ogóle się nie przejął. Badań już żadnych nie zlecił, tylko kazał się pokazać za dwa tygodnie kontrolnie jeśli nie urodzę do tego czasu.
O ile w luxmedzie dzisiaj wielkie kolejki i NIKT nie puścił mnie (ba nawet jedna Pani na mnie nakrzyczała jak poszłam z połowy kolejki do nowo otwartego okienka, że się wpycham - to jej pokazałam tabliczkę, że ciężarne poza kolejką, a ja i tak swoje odczekałam) o tyle otworzyli dla mnie specjalnie kasę w tesco i lidlu dzisiaj
miłe uczucie
zważywszy, że sama z siebie przez całą ciąże dopiero dzisiaj w luxmedzie już nie wytrzymałam i poszłam (ból spojenia, kopanie małej i nieregularne skurcze podczas stania robią swoje- miałam już dosyć)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:27
-
Dziewczyny jak nie uda Wam się w lidlu ( u mnie już tylko rozmiar- 4 zostały), a chcecie pieluchy to są również w TESCO- http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/pieluchy-pampers-economy-box-plus wychodzi trochę drożej niż w lidlu (8gr na szt) ale i tak się opłaca, bo z kartą clubcard za 148 szt 74,99
-
Annusiak lubie za ten porod:)
Nie za szczypanie!
Obys miala racje!
Polyanna tetno podwyzszone to norma, ja ostatnio ok 100 tez mialam. Do 110-115 podobno norma powyzej nalezy skonsultowac z lekarzem. Ale dla pewnosci jesli czujesz duze kolatanie to moze zadzwon do gina...a jakie mialas cisnienie? Bo to niejako wazniejsze jest
-
No wlasnie my bysmy chcialy, liczymy ze to sie cos bedzie powoli rozkrecac interpretujemy znaki jakie nam wysyla nasze cialo a tu na badaniu okazuje sie ze sie nic kompletnie nie dzieje
Pocieszajace jest to ze lekarze tez nic nie moga do konca przewidziec:) powie ze niby na porod sie jeszcze nie nastawiac a tu baach w ciagu kilku dni sie wszystko moze zmienic !aniar lubi tę wiadomość
-
Ja liczę, że jednak lekarz nie wie o czym mówi i Mała mi niespodziankę zrobi
kittykate lubi tę wiadomość
-
No właśnie to ciśnienie dziwne - 107/89. Przysnęło mi się z tego wszystkiego. Nigdy nie zwracałam uwagi na tętno w ciąży, ale teraz aż serce w gardle czułam. Dziwne uczucie. Na razie obserwuję się, nie panikuję. Może takie uroki końca ciąży.
-
Polyanna, w ciąży tętno do 120 to jeszcze norma. Ja ciągle mam około 100. Jak mam powyżej 110 to źle sie czuję i muszę się położyć. Leżę około pół godziny i przechodzi. Lekarz mówi, że dopóki przechodzi to jest OK. Kazał mi brać magnez i muszę powiedzieć, że pomogło i takie tętno powyżej 110 mam bardzo rzadko.
I tętno można mieć wysokie a ciśnienie w normie -
Ciśnienie mam w normie,a puls zawsze koło115-120. Mój gin też powiedział,że to norma ciężarówek:-)
Zjadłam żurek z białą kiełbaskąWszystko domowej roboty mniam:-) Kondziowi też smakowało....tylko teraz bekam kiełbasą
Karolla co u Marcelka po operacji? -
nick nieaktualnymały jest na respiratorze, jest uspiony...sprobowali go odpiac od maszyny, ale niestety nie podjał sam proby oddechu, niewiadomo jqk długo bedzie na respiratorze...co z oczami dowiemy sie dopiero za kilka dni na badaniu kontrolnym...ogolnie dobrze wyglada, tylko przeraza mnie to, ze musi zaczynac wszystko od nowa, nauczyc sie oddychac, ssac...
-
Kciuki dla Marcelka. &&&&&&
Ja urządziłam sobie 2godzinny spacer do biblioteki i paru sklepów, przygotowałam też obiadek na jutro a teraz padam
Z zaśnięciem muszę chwilę poczekać, bo lada moment ma przyjechać tata z domowymi pysznosciami - dostanę barszczyk, pierożki z mięsem i pyzy z krupnikiem! Mmmm...
Po 4dniach mam wyniki gbs - ujemny! To teraz serio nic tylko rodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:27
eforts, kaarolaa, kittykate lubią tę wiadomość