Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dopadła panika. Zostało mi 22 dni i jak to zobaczyłam, to ścisnęło mnie w dołku i niedobrze mi się zrobiło. Strach mnie obleciał. Boję się porodu. Mąż już by chciał, a ja się boję.

zokeia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wiecie może, jakie macie tętno w ciąży? Jakoś tak się dziwnie poczułam. Zmierzyłam, a tu ciśnienie podwyższone i tętno 112. To normalne?

Monika1986 lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate jak śnił Ci się ciężki poród to podobno będzie na odwrót! Więc ja Ci życzę bezbolesnego i szybkiego porodu!:D

Coś mnie dziś brzuch szczypie, tak pod pępkiem.;/

kittykate lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna ja mam tętno od 95-120 lekarz się tym szczególnie nie przejął- więc to chyba norma.

Co do moich obrzęków, dostałam ponowne zalecenie pilnowania ciśnienia i dietę niskosodową :/ Zbadał na fotelu i stwierdził, że pomimo tego, że główkę ma mała nisko jeszcze nic się nie wydarzy (a już liczyłam skrycie na jakieś rozwarcie i rychły poród :P) Bólem spojenia, które mam od 28-30 tyg prawie cały czas w ogóle się nie przejął. Badań już żadnych nie zlecił, tylko kazał się pokazać za dwa tygodnie kontrolnie jeśli nie urodzę do tego czasu.

O ile w luxmedzie dzisiaj wielkie kolejki i NIKT nie puścił mnie (ba nawet jedna Pani na mnie nakrzyczała jak poszłam z połowy kolejki do nowo otwartego okienka, że się wpycham - to jej pokazałam tabliczkę, że ciężarne poza kolejką, a ja i tak swoje odczekałam :P) o tyle otworzyli dla mnie specjalnie kasę w tesco i lidlu dzisiaj :) miłe uczucie :) zważywszy, że sama z siebie przez całą ciąże dopiero dzisiaj w luxmedzie już nie wytrzymałam i poszłam (ból spojenia, kopanie małej i nieregularne skurcze podczas stania robią swoje- miałam już dosyć)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:27

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie uda Wam się w lidlu ( u mnie już tylko rozmiar- 4 zostały), a chcecie pieluchy to są również w TESCO- http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/pieluchy-pampers-economy-box-plus wychodzi trochę drożej niż w lidlu (8gr na szt) ale i tak się opłaca, bo z kartą clubcard za 148 szt 74,99

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak lubie za ten porod:)
    Nie za szczypanie!
    Obys miala racje! :)

Polyanna tetno podwyzszone to norma, ja ostatnio ok 100 tez mialam. Do 110-115 podobno norma powyzej nalezy skonsultowac z lekarzem. Ale dla pewnosci jesli czujesz duze kolatanie to moze zadzwon do gina...a jakie mialas cisnienie? Bo to niejako wazniejsze jest

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my bysmy chcialy, liczymy ze to sie cos bedzie powoli rozkrecac interpretujemy znaki jakie nam wysyla nasze cialo a tu na badaniu okazuje sie ze sie nic kompletnie nie dzieje ;)
    Pocieszajace jest to ze lekarze tez nic nie moga do konca przewidziec:) powie ze niby na porod sie jeszcze nie nastawiac a tu baach w ciagu kilku dni sie wszystko moze zmienic !

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że jednak lekarz nie wie o czym mówi i Mała mi niespodziankę zrobi :D

kittykate lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar trzymam kciuki za to !!! tez tak mysle ;) i licze na niespodzianke od mojej Malej <3
    Ty juz lada dzien mozesz rodzic :D wow !!!!

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

Ita, kanapa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna ja też mam podwyzszony puls aczkolwiek nie zawsze sporadycznie.

Z bólem spodnie to już chyba się przyjaznimy :)

Moj gin za ktoryms razem wręcz z oburzeniem powiedział ze powtarza mi po raz kolejny ze tak się może dziać!!! :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to ciśnienie dziwne - 107/89. Przysnęło mi się z tego wszystkiego. Nigdy nie zwracałam uwagi na tętno w ciąży, ale teraz aż serce w gardle czułam. Dziwne uczucie. Na razie obserwuję się, nie panikuję. Może takie uroki końca ciąży.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie masz w porzadku. Zmierz za jakis czas ponownie. wycisz sie mojej siostrze sie tak dzialo... cisnienie ok, puls szalal ale nie bylo zadnego zagrozenia, podobno taki urok ciazy na koncowce...
    powodzenia :)

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no właśnie tak to sobie tłumaczę :) Jestem niskociśnieniowcem, więc dolna wartość zawsze była dużo niższa niż 89. Może Mała coś przycisnęła. Albo przez pogodę organizm mi wariuje.

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciśnienie to mam umierające, a puls ponad 90.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Polyanna, w ciąży tętno do 120 to jeszcze norma. Ja ciągle mam około 100. Jak mam powyżej 110 to źle sie czuję i muszę się położyć. Leżę około pół godziny i przechodzi. Lekarz mówi, że dopóki przechodzi to jest OK. Kazał mi brać magnez i muszę powiedzieć, że pomogło i takie tętno powyżej 110 mam bardzo rzadko.
    I tętno można mieć wysokie a ciśnienie w normie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam w normie,a puls zawsze koło115-120. Mój gin też powiedział,że to norma ciężarówek:-)

Zjadłam żurek z białą kiełbaską:-) Wszystko domowej roboty mniam:-) Kondziowi też smakowało....tylko teraz bekam kiełbasą:-)

Karolla co u Marcelka po operacji?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały jest na respiratorze, jest uspiony...sprobowali go odpiac od maszyny, ale niestety nie podjał sam proby oddechu, niewiadomo jqk długo bedzie na respiratorze...co z oczami dowiemy sie dopiero za kilka dni na badaniu kontrolnym...ogolnie dobrze wyglada, tylko przeraza mnie to, ze musi zaczynac wszystko od nowa, nauczyc sie oddychac, ssac...

• julianna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, ze nie zapomniał aż tak bardzo wszystkiego czego się nauczył, i po kilku dniach będzie duża poprawa

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla Marcelka. &&&&&&

Ja urządziłam sobie 2godzinny spacer do biblioteki i paru sklepów, przygotowałam też obiadek na jutro a teraz padam :)

Z zaśnięciem muszę chwilę poczekać, bo lada moment ma przyjechać tata z domowymi pysznosciami - dostanę barszczyk, pierożki z mięsem i pyzy z krupnikiem! Mmmm...

Po 4dniach mam wyniki gbs - ujemny! To teraz serio nic tylko rodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:27

eforts, kaarolaa, kittykate lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ