X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Ja sie witam z patologii... Zostaje do jutra jak sie nic nie zmieni to wyjde....
    Zla jestem na siebie ze przyjechalam...
    Eforts trzymam kciuki!!!!
    W ogole prawie nie spalam, jestem tez jak zombie!!

Kochana skurcze mają to do siebie, że po zawiatniu nagle cisza(jakby czuły hehe), a potem jak już ruszają to pełną parą.
    Ale najważniejsze - nie stresuj się i nie denerwuj bo ponoć to mega zaburza.
    Najważniejsze, że coraz bliżej rozwiązania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Kate rozumiem...bo to psychika siada...

Ja miałam skurcze co godzinę lekkie, wody mi odeszły, skurczy brak totalnie...czekałam od 4 rano do 10 aż wzięli mnie na porodówkę na wywołanie, nagle skurcze piękne co 3-4 minuty takie 100 i super godziny takiej akcji...potem nagle skurcze ledwie 50 i maluszek źle się czuł(tętno mu spadało) zakończyło się CC.

Ze mną przyjęli babeczkę 40 tyg. ciąży, skurcze dwa dni mega, nagle cisza i od piątku do poniedziałku ładowali w nią oxytocynę i tak nic nie dawało...zero postępu. Zapewne jest już po CC, bo miała mieć jak akcja nie ruszy wtorek/środa.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar, ja mojego małego też coraz słabiej czuję, dziś musiałam go przekupić galaretką i fantą i brzuchem potrząść i poruszył się ze dwa razy jak mucha w smole

mi też tłumaczyli już na IP że pod koniec dziecko ma mało miejsca i się mało rusza, ale skąd ja mam wiedzieć że się nie okręca pępowiną???

aniar lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka my matki się denerwujemy, ale oni tego nie rozumieją no. Chciałabym, żeby sprawdzili dokładnie czy wszystko ok z dzieckiem, a nie pieprzyli mi, żebym wody piła dużo i jadła słodycze to dziecko się zacznie ruszać, bo ja to wiem, ale czuję inaczej co mnie trochę martwi, a oni jako lekarze powinni zrobić wszystko, żeby przede wszystkim nas jako matki uspokoić- bo przecież wiadomo, że nerwy nam są niepotrzebne i niewskazane.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też kazali zjeść słodycze i popić :] i sprawdzić czy się poruszy

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla lekarzy to już rutyna takie panikujące babeczki. Na ostatniej wizycie jak mój lekarz badał tętno brzdąca to przez dłuższą chwilę nie mógł go znaleźć. U mnie w głowie od razu myśli - może mojemu synkowi coś się stało i powiedziałam to na głos a on do mnie - wie Pani ile razy to pytanie dzisiaj słyszałem? Byłam jego ostatnią pacjentką.. Aż nie wiedziałam co odpowiedzieć. Chyba to normalne, że się martwię o dziecko a płacąc za wizytę oczekuję wyrozumiałości w tej kwestii a nie traktowania jak panikary..

aniar lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zagladam!

Eforts, Kitty trzymam kciuki! ♡♡♡♡♡

Z okazji tego ze juz niebawem wszystkie rodzicie, wezme Was w podroz na poczatek ciazy i sie pochwale! :D

Moja dzidzia ma 5.9mm, stan na wczoraj 6t3d wg usg, tp 26.07.2015r. :) Serdusio pieknie bilo :) Ale jestem podekscytowana! :) A Wy jeszcze to podsycacie :) Caly czas Was czytam i kibicuje ♡♡♡

avpzrms724yi_t.jpg

olcia23, aniar, Ewka89, Pollyanna, Bukumola, HANA, Bogusiar80, Ita, Marimiko, Martaaa, zokeia lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, czasami jak zadaję lekarzowi pytanie czy wszystko w porządku z dzieckiem to mam wrażenie, że z automatu przyczepia do mnie etykietkę "PANIKARA" a to chyba normalne, zapewne gdyby sytuacje były odwrócone to Ci lekarze tak samo mieliby obawy. Eh zero empatii z ich strony

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, życzę nudnej ciąży, aby szybko i bez komplikacji przebiegła!:*:*

Daisy lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy gratuluję fasolki, niech rośnie zdrowo!
    Przypomniałaś mi te cudowne emocje z początku ciąży i to wspaniałe uczucie kiedy widzi się to malutkie serduszko na ekranie :)
    Spokojnej ciąży kochana i mocno kibicuję :*

Daisy lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy gratuluje!! Duza fasolka bardzo sie ciesze!!
    Dziewczyny dziekuje za slowa otuchy! Probowalam po wizycie wyciszyc skurcze, wzielam 2 nospy wypilam herbatke kapiel bralam wczesniej ale byly regularne i myslalam ze sa efektywne... Potem stres w szpitalu, lekka panika, wizja porodu. I ciach dupa! Skurcze nijakie i tak sie meczylam do rana 3 x podpinana do kt po godzinie...
    Potem rano troche skurczow... Brzuch boli miesiaczkowo, plecy, i brzuch sie napina ale nie jakos nieznosnie...ale na razie tyle. Czekamy do jutra. Aha i chyba czop odchodzi...

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy super :) jeeej jaka maleńka drobinusia :) zobaczysz jak to szybko minie.... ani się obejrzysz i będziesz spakowana na porodówkę :) życzę Ci aby wszystko było dobrze i żebyś pod koniec lipca śmigała wózeczkiem na spacerki :D dbaj o Was :)

Daisy lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kitty, może jeszcze dziś się rozkręci już na dobre. skoro sa skurcze i odchodzi czop to tak czy siak na pewno jesteś już bliżej niż dalej. Informuj nas :)

Daisy- zdrowej, spokojnej ciąży zycze, faktycznie jak tak teraz sobie mysle to dopiero co niedawno same przezywałyśmy pierwsze usg i bicie serca a teraz już trwa rozpakowywanie :) Także ciesz się ciaza, bo szybko zleci (no, może oprócz 9 miesiąca który się straaasznie dłuży ;) )

Daisy lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy gratuluję! :)

Powiem Wam, że mi czasami brakuje brzuszka. Patrzę na Małą i to takie magiczne się wydaje, że to ona tam była, że to te nóżki kopały i ta pupka się wypinała.

Daisy, Bukumola, Ita lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie do mamusiek. Malutkiej strasznie schodzi skórka z brzuszka na wysokości pieluszki. Co może być tego powodem?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po wizycie, mala jak na razie na swit sie nie wybiera, ktg ok, waga 3100-3200g, dzis pierwszy raz na sluzu zauwazylam dwie krwawe nitki, ogolnie wiecej sluzu mam juz od jakiegos czasu, gin okreslil ze czo powoli zaczyna sie uwalniac i moge plamic, mam isc na ktg 11 i 18, a wizyte kolejna zaplanowal na 23, ale watpi, ze sie spotkamy;

daisy gratuluje;

kate spokoju i cierpliwosci, szkoda, ze nie ma zlotej rady kiedy zaczyna sie porod i trwa to tyle i tyle, a tak to u kazdej z nas bedzie inaczej..hmm choc w sumie to ma tez swoj urok, to takie indywidualne

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamietacie jak pisalysmy na poczatku, ze do grudnia to caly rok, do wakacji to daleko, a tu rach ciach jedna za druga ;)

klara22, aga.just lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi a trudno uwierzyc, ze juz grudzien, minelo tak szybko

HANA lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana,u Ciebie jakieś symptomy są? U mnie cisza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza na forum

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ