Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Postaram sie.. A tak z innej beczki. Do ginekologa chodzicie na nfz czy prywatnie? Koleżanka, które rodziła rok temu, powiedziała mi, że na nfz jest bardzo mało usg, a z kolei prywatnie trzeba za wszystko płacic. Nie wiem co robic, jak narazie jestem zapisana na 5 maja na nfz. Koleżanka poradziła, bo ponoc sa takie praktyki, że chodzi sie na nfz i prywatnie rownoczesnie. Skierowanie na badania dostaje sie na nfz, a dodatkowo prywatnie mozna podglądać dzidziusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:40
-
Doris-83 wrote:Wiola! Zrób jak ja idź spać to Ci czas szybciej zleci :-)Albo zajmij się czymś absorbującym np.puzzle
Tak czytałam posty to dużo z nas ma wizytę na 08.05 (ja też)
Będzie szał po majówce
Doris jestem w pracy spać nie moge a na robocie skupic sie nie moge.. Przed chwila bylam w wc.. taka mnie biegunka złapała, że ledwo zdążyłam do wc.. zastanawiam sie czy to hormony ciążowe czy stres.. -
Mi pomogła na mdłości cola Dziś rano obudziłam się o 4:30 mega głodna. Wstałam zjadłam pół takiego pieczywka WASA i popiłam dwoma wielkimi łykami coli. Potem w drodze do pracy wypiłam jeszcze ze dwa łyki coli i powiem wam że mdłości minęły i czuję się dobrze :>
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Wiola25 wrote:Postaram sie.. A tak z innej beczki. Do ginekologa chodzicie na nfz czy prywatnie? Koleżanka, które rodziła rok temu, powiedziała mi, że na nfz jest bardzo mało usg, a z kolei prywatnie trzeba za wszystko płacic. Nie wiem co robic, jak narazie jestem zapisana na 5 maja na nfz. Koleżanka poradziła, bo ponoc sa takie praktyki, że chodzi sie na nfz i prywatnie rownoczesnie. Skierowanie na badania dostaje sie na nfz, a dodatkowo prywatnie mozna podglądać dzidziusia
Ja chodzę prywatnie. Zraziłam się do ginekologów na NFZ. Moja lekarka pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić, oprócz tego w każdej chwili mogę zadzwonić na jej komórkę, gdyby coś się działo... a tak poza tym to prowadziła ciążę mojej mamy jak byłam w jej brzuszku, więc to trochę jak moja druga mama Co do kosztów to fakt- za wszystko się prawie płaci, ale liczyliśmy się z tym i odłożyliśmy pieniądze na ten cel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:58
-
Ja się nie zgodzę ze na nfz malo usg... ja chodzę na nfz. Znalazłam super lekarza i u niego ciaze tez prowadzi moja znajoma ktora niedługo rodzi. Lekarz robi badanie co 2 tyg srednio. Wizyty trwają czasem bardzo dlugo bo wszystko dokładnie sprawdza i wypytuje. Upewnia się czy na pewno wszystko wiem i mnie uspokaja. Malo takich lekarzy na nfz ale jak widać można trafić
Qrczak lubi tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Ja się nie zgodzę ze na nfz malo usg... ja chodzę na nfz. Znalazłam super lekarza i u niego ciaze tez prowadzi moja znajoma ktora niedługo rodzi. Lekarz robi badanie co 2 tyg srednio. Wizyty trwają czasem bardzo dlugo bo wszystko dokładnie sprawdza i wypytuje. Upewnia się czy na pewno wszystko wiem i mnie uspokaja. Malo takich lekarzy na nfz ale jak widać można trafić
Uspokoiłaś mnie zobaczymy co to bedzie, pewnie wyjdzie w praniu jak ta bedzie zła, to lece do innej -
Wiola25 ja również chodzę prywatnie i rzeczywiście troch taka przyjemność kosztuje. Ale swojego lekarza nie zamieniłabym na żadnego innego:) Tylko z drugiej strony tak jak pisze ewelinka na nfz też można dobrze trafić, ale chyba to kwestia szczęścia lub sprawdzonych poleceń od innych kobiet.
U mnie mdłości ciąg dalszy dzisiaj prawie przywitałam się z kibelkiem ale niestety nic z tego i dalej się mecze.. Dobrze, że koleżanka zgodziła się przyjść za mnie do pracy w piątek więc od 17 długi weekend:) może się wyśpię w miarę możliwości -
Marimiko wrote:Mi pomogła na mdłości cola Dziś rano obudziłam się o 4:30 mega głodna. Wstałam zjadłam pół takiego pieczywka WASA i popiłam dwoma wielkimi łykami coli. Potem w drodze do pracy wypiłam jeszcze ze dwa łyki coli i powiem wam że mdłości minęły i czuję się dobrze :>
lolaliciouse wrote:Hej!
na mdłości polecam korzeń imbiru do herbaty! działa u mnie cuda!
Sama jestem migrenowcem, spróbuj może wypic dużo wody mineralnei i wziąść magnez+potas. Jak w miarę szybko "uchwycisz" ból- powinno minąć!
-
no troche nas jest z ta wizyta na 8.05 a na ktora godzinke mavie bo ja na 8.50
kurcze moja psinka ma 2 kleszcze jestem teraz sama i nie wiem czy mi sie uda samej wyciagnac bo jeden ma malutki na wardze a drugi wiekszy na szyi. moze poczekam do wieczora na emaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Doris-83 wrote:Wiola! Zrób jak ja idź spać to Ci czas szybciej zleci :-)Albo zajmij się czymś absorbującym np.puzzle
Tak czytałam posty to dużo z nas ma wizytę na 08.05 (ja też)
Będzie szał po majówce
Ja też mam wizytę na 8.05. -
Ja na razie chodze do dwóch ginów i na nfz i prywatnie. Nie wiem czy do końca tak będę chodzić, ale póki co od prywatnego gina dostałam większy zakres badań do zrobienia. Częśc zrefunduje mi się na nfz dzięki ginowi drugiemu. Z drugiej strony gin pryw. ma bardzo przyjemny gabinet i jakoś bardziej komfortowo się czuję i nowocześnie. Niby u tego drugiego źle nie ma, ale jednak gabinecik malutki i wielkiej wygody nie ma. Aczkolwiek lekarz dobry. Zobaczę jak to będzie wyglądało do czasu jak dostanę zwolnienie. Nie wiem który mi je za miesiąc da
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ja też idę 8 maja na 9:10 To będzie 7tyg.+2d. myślicie, że już będzie serduszko?
Dziś byłam na badaniach: morfologia, mocz, WR, glukoza, HCV, grupa krwi. Miałam iść w piątek, ale coś mnie tknęło, żeby jednak dziś i dobrze, bo na drzwiach gabinetu info, że w piątek 02.05 nie pobierają próbek do badań, więc nie zdążyłabym z grupą krwi. Pani w lab. mówiła, że nie wiadomo, czy w poniedziałek będzie już do odbioru ten ostatni wynik. -
Qrczak mydle ze juz bedzie serduszko ja juz powinnam miec serducho a tym bardziej 8 jak bede na wizycie za 4dni powinno mi wskoczyc 3 okienko . a juz niedlugo 9 hihi
8 tez sie okaze czy to bedzie jeden kropek czy dwaQrczak lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Dzięki Karola Mam taką nadzieję, że już będzie Jak byłam u gina w poniedziałek, to potwierdził ciążę, wypisał skierowanie na badania i kazał zapisać się na najbliższy wolny termin i powiedział, że wtedy założy mi kartę ciąży, więc liczę na to, że wiedział co mówi i że już serducho będzie waliło
-
u mnie w 6t3d juz tez serducho było
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Wiola25 wrote:Dziewczyny ja dziś 2 razy miałam tak, że złapał mnie tak jakby skurcz jajnika rano z prawej strony a teraz z lewej. przytrzymało kilka sekund i puściło. Tak to brzuch mnie nie boli.. co to może być?? moze ktos tez tak mial?:>
Miałam dosyć często. Gin mi powiedział, że jest ok norma- krwawień nie miałam, wspominał, że często może się tak dziać. Dodam, że w nocy do tej pory mnie kłuje czasem jajnik raz jeden raz drugi. O ile ból nie jest bardzo silny i nie ma innych niepokojących objawów to wszystko powinno być ok, ale o każdym takim przypadku mów gin. - on w tej sytuacji będzie wiedział lepiej niż my tutaj na forum