X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje aniar :) wiem, że nie jesteście lekarzami, ale jak widzisz byłas w stanie mi pomoc, bo sie troche uspokoilam. W razie jakis plamien czy krwi od razu ide na pogotowie. Wizyte u gin (pierwszą wizyte) mam w poniedziałek. Musze uzbroic sie w cierpliwość :)

aniar lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiola tak kluje i czasem zakluc moze bo wszystko sie rozciaga i pracuje. apokojnie

dzis mnie tak glowa boli ze padam. na szczescie pojde sobie na dIaleczke, karkoweczka juz kupiona wiec bedzie sie smazyc a ja bede sie wylegiwac na hamaczku :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem juz w domciu. musze lezec, mam zakaz wszystkiego...wziekszyli mi dawke progesteronu i teraz biore 350 mg na dobe, do tego magnez i jak brzuch bedzie bolał to nospa...

u mnie serduszko widziałam w 6 tyg + 1 dniu...

trzymam kciuki za wizyty i bete :)
    ja mam teraz wizyte 10 maja...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nie kłuje tylko tak jakby skręca :p no ale musze sie uspokoić ;)

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    Ale mnie nie kłuje tylko tak jakby skręca :p no ale musze sie uspokoić ;)
    To znak, że macica się rozciąga, ja się obawiałam każdego ukłucia, ale jak przestawało mnie boleć to też się bałam, że coś jest nie tak :)
    Każda z nas przeszła tą niepewność i niepokój który Ci towarzyszy, pamiętam jak sama w głowie układałam sobie najgorsze scenariusze :) Odpoczywaj dużo i nic nie dźwigaj! Długi weekend spędź na relaksie :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was lekką biegunkę? Bo mnie coś chyba dopadło :/ Zaczynam się martwić, nie wiem, czy to przez jakieś jedzenie, czy objaw ciążowy. Nie mniej jednak ciężko mi jakoś, ciągle mi się odbija i żołądek boli :( Nie jest to bardzo nasilone, gdyby było to bałabym się odwodnienia i leciała od razu do lekarza. Wciągnęłam już dwa banany, bo czytałam, że to pomaga.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn w 10, 9 i 8tc - czy waga Wam już wzrosła, a jak tak to o ile? :) Pytam z czystej ciekawości.

Qrczak - ja miałam tak ze 3-4 x w ciąży. Tylko dużo trzeba wtedy pić.

• aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn w 10, 9 i 8tc - czy waga Wam już wzrosła, a jak tak to o ile? :) Pytam z czystej ciekawości.

Niestety tak, bo mam duuuuuuży apetyt i mdłości tylko czasem i waga mnie przeraża bo już mam 2 kg (jesli już nie 3kg) na plusie a jestem 9/10 tyg

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kiara. Czytam właśnie, że dobrze pić po kilka łyków, ale bardzo często :) Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dziewczyny a miała któraś z Was lekką biegunkę? Bo mnie coś chyba dopadło :/ Zaczynam się martwić, nie wiem, czy to przez jakieś jedzenie, czy objaw ciążowy. Nie mniej jednak ciężko mi jakoś, ciągle mi się odbija i żołądek boli :( Nie jest to bardzo nasilone, gdyby było to bałabym się odwodnienia i leciała od razu do lekarza. Wciągnęłam już dwa banany, bo czytałam, że to pomaga.
    Zdarzyła mi się taka sytuacja raz (było juz ostro, do domu bym nie dojechała, rodziców miałam po drodze i u nich się zatrzymałam)- mama mi wtedy powiedziała, że to jak z wymiotami- jeśli się często zdarza to może być niebezpieczne.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Zdarzyła mi się taka sytuacja raz (było juz ostro, do domu bym nie dojechała, rodziców miałam po drodze i u nich się zatrzymałam)- mama mi wtedy powiedziała, że to jak z wymiotami- jeśli się często zdarza to może być niebezpieczne.
    Dzięki. U mnie aż tak ostro nie jest. Ale obawiam się trochę jechać dziś do pracy, bo pracuję w terenie i jak mnie dopadnie, to nie będzie ratunku :( Póki co ustało, ale nie wiem, czy się jeszcze nie powtórzy :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to tylko takie jednorazowe...ja tak czasem mam, rano sie trafi, ze 3 razy odwiedzam łazienke, a do południa juz jest spokoj :)

Wiola25 lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję. Oby już się nie powtórzyło.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam niesamowitą sraczkę biegaczkę :-)
    Teraz mnie omija uff.
    Zaczynam coraz częściej chodzić do toalety i nawet w nocy na sikanie wstaję.

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dzięki. U mnie aż tak ostro nie jest. Ale obawiam się trochę jechać dziś do pracy, bo pracuję w terenie i jak mnie dopadnie, to nie będzie ratunku :( Póki co ustało, ale nie wiem, czy się jeszcze nie powtórzy :/
    może czekolady gorzkiej spróbuj- naturalny sposób na przystopowanie :)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    może czekolady gorzkiej spróbuj- naturalny sposób na przystopowanie :)
    Dzięki, spróbuję :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze sie udac, ja tez polecam gorzka czekolade :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol ma juz 1,5cm :D Czyli od piatku urosl 0,6cm :D

Kupilam imbir - jak to stosowac ? zetrzec do herbaty ?

Niedobrze mi :P Chyba zadna nowosc :P

Mam brac magnez dawke dobowa 450.

Ja juz przytylam... Mialam przed ciaza diete wiec teraz niezle jojo mam :P 3kg na plusie, ale ostatnio o wiele mniej jem i wymiotuje wiec moze nie bedzie tak zle :)

Mam przyjsc w przyszlym tygodniu znow na wizyte, wiec chyba 7 pojde, bo 6 mam badania na hematologii ( co 4 tygodnie sprawdzaja czy wszystko jest ok, krzepliwosci krwi i rozne inne )

kaarolaa, Qrczak, Wiola25, Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szybko rosnie...ja myslałam, ze mi dzisiaj zrobia usg przed wyjsciem...ale tylko zbadali mnie pobieznie...i powiedział, ze wszystko jest dobrze, ze 7 tydzien sie zaczał...ja dostawałm 1500 mg magnezu na dobe...

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja 450mg plus 180 z witamin, wiec chyba nie tak iele, ale nadal mam brac konska dawke wit D :)

SZkoda ze usg Ci nie zrobili :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ