Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje aniar wiem, że nie jesteście lekarzami, ale jak widzisz byłas w stanie mi pomoc, bo sie troche uspokoilam. W razie jakis plamien czy krwi od razu ide na pogotowie. Wizyte u gin (pierwszą wizyte) mam w poniedziałek. Musze uzbroic sie w cierpliwość
aniar lubi tę wiadomość
-
wiola tak kluje i czasem zakluc moze bo wszystko sie rozciaga i pracuje. apokojnie
dzis mnie tak glowa boli ze padam. na szczescie pojde sobie na dIaleczke, karkoweczka juz kupiona wiec bedzie sie smazyc a ja bede sie wylegiwac na hamaczkuMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualnywitam jestem juz w domciu. musze lezec, mam zakaz wszystkiego...wziekszyli mi dawke progesteronu i teraz biore 350 mg na dobe, do tego magnez i jak brzuch bedzie bolał to nospa...
u mnie serduszko widziałam w 6 tyg + 1 dniu...
trzymam kciuki za wizyty i bete
ja mam teraz wizyte 10 maja...Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Wiola25 wrote:Ale mnie nie kłuje tylko tak jakby skręca :p no ale musze sie uspokoić
Każda z nas przeszła tą niepewność i niepokój który Ci towarzyszy, pamiętam jak sama w głowie układałam sobie najgorsze scenariusze Odpoczywaj dużo i nic nie dźwigaj! Długi weekend spędź na relaksie -
Dziewczyny a miała któraś z Was lekką biegunkę? Bo mnie coś chyba dopadło Zaczynam się martwić, nie wiem, czy to przez jakieś jedzenie, czy objaw ciążowy. Nie mniej jednak ciężko mi jakoś, ciągle mi się odbija i żołądek boli Nie jest to bardzo nasilone, gdyby było to bałabym się odwodnienia i leciała od razu do lekarza. Wciągnęłam już dwa banany, bo czytałam, że to pomaga.
-
nick nieaktualny
-
Kiara wrote:Mam pytanie do dziewczyn w 10, 9 i 8tc - czy waga Wam już wzrosła, a jak tak to o ile? Pytam z czystej ciekawości.
Niestety tak, bo mam duuuuuuży apetyt i mdłości tylko czasem i waga mnie przeraża bo już mam 2 kg (jesli już nie 3kg) na plusie a jestem 9/10 tyg -
Qrczak wrote:Dziewczyny a miała któraś z Was lekką biegunkę? Bo mnie coś chyba dopadło Zaczynam się martwić, nie wiem, czy to przez jakieś jedzenie, czy objaw ciążowy. Nie mniej jednak ciężko mi jakoś, ciągle mi się odbija i żołądek boli Nie jest to bardzo nasilone, gdyby było to bałabym się odwodnienia i leciała od razu do lekarza. Wciągnęłam już dwa banany, bo czytałam, że to pomaga.
-
aniar wrote:Zdarzyła mi się taka sytuacja raz (było juz ostro, do domu bym nie dojechała, rodziców miałam po drodze i u nich się zatrzymałam)- mama mi wtedy powiedziała, że to jak z wymiotami- jeśli się często zdarza to może być niebezpieczne.
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży miałam niesamowitą sraczkę biegaczkę
Teraz mnie omija uff.
Zaczynam coraz częściej chodzić do toalety i nawet w nocy na sikanie wstaję.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Qrczak wrote:Dzięki. U mnie aż tak ostro nie jest. Ale obawiam się trochę jechać dziś do pracy, bo pracuję w terenie i jak mnie dopadnie, to nie będzie ratunku Póki co ustało, ale nie wiem, czy się jeszcze nie powtórzy
Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzidziol ma juz 1,5cm Czyli od piatku urosl 0,6cm
Kupilam imbir - jak to stosowac ? zetrzec do herbaty ?
Niedobrze mi Chyba zadna nowosc
Mam brac magnez dawke dobowa 450.
Ja juz przytylam... Mialam przed ciaza diete wiec teraz niezle jojo mam 3kg na plusie, ale ostatnio o wiele mniej jem i wymiotuje wiec moze nie bedzie tak zle
Mam przyjsc w przyszlym tygodniu znow na wizyte, wiec chyba 7 pojde, bo 6 mam badania na hematologii ( co 4 tygodnie sprawdzaja czy wszystko jest ok, krzepliwosci krwi i rozne inne )kaarolaa, Qrczak, Wiola25, Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny