X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria dobrze ze juz jesteście w domu! A skąd to zapalenie wam się wzięło?

Hana pewnie to samo co u Ciebie! ! :D

Usmiechy, gadanie, narzekanie, kupy, zabawy, drzemki, płacze i dorastanie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) My dziś na szczepieniu byliśmy... szczepiliśmy małą 6w1 i na rotawirusy- na razie jest ok i mam nadzieję że tak zostanie, że nie będzie żadnych gorączek, itp.
    Mała waży 5100g :D moja kluseczka kochana :)
    Tak strasznie mi szkoda jej było jak się rozpłakała przy wkłuciu... :( biedna, aż jej łezki poleciały :(
    Nie wiem jak Wy ale ja codziennie widzę jak moje dziecko "dorasta" :) jak ładnie zaczyna mówić po swojemu, bawić się grzechotkami na bujaczku- jest taka mądra i śliczna :D ach... ;)

Maria, skąd to zapalenie płuc się wzięło?? Z tego kataru o którym kiedyś pisałaś?

zokeia lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa to samo mogę powiedzieć o swoim bobasku, każdego dnia mnie czymś nowym zaskakuje, albo jest to nowy płacz, albo nowe jęki, gaworzenia, nowy inny uśmiech lub ich nasilenie każdego dnia coraz większe, z dnia na dzień czuję się dumna z tego szkraba, moja miłość do niej ciągle rośnie, normalnie chyba kiedyś eksploduje, wystarczy że na nią spojrzę i już mi się ciepło na sercu robi...

eforts lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak chyba z kataru:( ale tyle takich maluszkow bylo w szpitalu;-/
    powiem wam ze szczepienie pzy tym to pikus

maria.sm
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana mam tak samo :) ostatnio wzięłam go do odbicia juz mu się odbiło i mąż miał go przejac czy coś a ja jeszcze chwila. ..musiałam go poprzytulać :)
    I tez rośnie, coraz cos nowego. Ostatnio juz ciszy się jak caluje go po brzuszku a dzisiaj rano smyrał mnie ręką po twarzy :) nie wszystko kontrolowanie ale urocze urocze <3

zokeia, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie nocą postanowilam zajrzeć co tam ba forum słychać ale widzę ze spokój :) ja mniej w tym tyg tu zaglądam bo wybyłam na tydzień z małym do rodziców zeby troche dziadkowie wnuczka zabawili a ja w tym czasie odżywam :) dzis zaliczyłam wypad na miasto, jutro zakupy, pojutrze mam nadzieje wybrac sie nawet wieczorem na piwo :) dzis dziadkowie zaliczyli pierwsze sam na sam z wnukiem i dali rade wiec niech ćwiczą dalej ;)mąż został w domu i odsypia za wszystkie czasy :)
    Maria.sm- wspolczuje pobytu w szpitalu ale najwazniejsze ze juz wszystko dobrze!

maria.sm lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie pobyt w szpitalu z takim brzdącem malutkim, ech aż się serce kraje

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukom ola super, że masz tyle czasu dla siebie!:) przy kp samotne wypady są nierealne. Młody czasami je co 40 minut. Ale a nocy przesypia 6-7 godzin. Na szczęście nie brakuje mi jeszcze bardzo samotnych chwil. A na wszystkie kawy i wypady na miasto zabieram go ze sobą. Oprócz wieczornych eskapad. Zamiast nich znajomi wpadają do nas :)

Wczoraj moja kuzynka oznajmiła mi, że spodziewa się dziecka! To jej pierwsze. Tak się wzruszylam! I pozazdroscilam tego niezwykłego czasu ciąży :):)

Bukumola lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, karmienie piersią zobowiazuje do bycia przy dziecku zawsze w porze karmienia, butle z mm może podac każdy :) u mnie z kolei raczej jakiekolwiek wypady z młodym są nierealne bo to straszny nerwus i z reguły konczy się to awantura i szybkim powrotem do domu :) poki co nie mam odwagi na dalsze i dluzsze wypady z dzieckiem na miasto bo on sam nie wylezy spokojnie nawet 10 minut :/ Także zokeia zazdroszczę możliwości zabrania dziecka ze sobą na kawe ;)

U nas tez nocny sen zaczal się wydluzac, mały przesypia z reguły już ciagiem ok 6 godzin jak zasnie wieczorem a jeszcze niedawno max 4 godz wiec jest postep.. i dzięki Bogu, mam nadzieje ze zmierzamy ku lepszemu :) no i odpukać od kilku dni zredukowala się liczba karmien z 7 na 6 razy na dobe, to chyba wlasnie glownie dlatego ze w nocy dluzej spi wiec jedno nocne karmienie wypadło z grafiku :) i oby tak zostało!

A ja jakos nie tesknie za ciaza, nie wiem dlaczego ale jakos tak ta koncowka ciąży mnie umeczyla strasznie i ciesze się ze to już za mna i szczerze na ten moment nie wyobrażam sobie zdecydować się na drugie dziecko :) Ale wiadomo, może z czasem to się zmienić, nie zarzekam się, zwłaszcza ze zawsze marzyło mi się mieć corke :P Teraz wlasnie moja najblizsza przyjaciolka rozpoczyna starania o potomka i mocno jej kibicuje żeby została grudniowa mamuśka 2015 :P

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez teraz marzy się córka :)

Ach, mój dzieć nie nadawały się do zabrania między ludzi. To chyba skok rozwojowy 9 tygodnia. Je co godzinę i co chwila wybucha płaczem. Jakoś trzeba to przetrwać.

Dziewczyny, o której godzinie kładziecie dzieci spać na nocny odpoczynek? Od której odróżniać wieczór? U nas karmienie, przytulanie i przygotowania do snu trwają zwykle od 19. Karmie i przewijam na zmianę, my z mężem myjemy się, Młody podsypia ale ostatecznie zasypia o 23.30. Czasami o 22.30. Od kiedy dziecko będzie spało powiedzmy od 20 snem głębokim i nieprzerwany?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas godziny się ustabilizowały od ok 2 tygodni. Mała zasypia między 20 a 22 i śpi po 5-7 godzin. Dziś zasnęła o 21,05, a wczoraj o 20,20.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobnie jak u Milci, od tygodnia mała zasypia między 20-22, śpi około 4-6h, przerwa między karmieniami 6-8h, kąpiel między 18-20, wczesniej miala duzy problem, plakala, rozbudzona byla niesamowicie, teraz mamy stala metode, po kapieli i karmieniu zostaje z nami w salonie, albo w lozeczku turystycznym albo lezaczku, widzi nas, usmiecha sie, czasem sie zabawi i zasypia, gdy juz jest znużona przenosimy ja do lozeczka w sypialni, wlaczamy karuzele i albo juz sie nie budzi albo po chwili zasypia;

dziewczyny ktore uzywaja fotelikow wpinanych w isofix, jak podczas jazdy reaguja foteliki, nasz sie buja, i nie wiem czy to normalne zachowanie, baza i fotelik sa niby db zapiete ;/ a mnie to bujanie stresuje

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocne spanie na przestrzeni czasu od 19 do 21. Wcześniej kapaliśmy o 19 teraz czesto o 19 -19.30 młody juz śpi bo o 18 mocno marudzi wiec kapanie i spanie :)

a mi się bardzo chce ciąży i kolejnego dziecka :) tylko pomijajac dolegliwosci (miałam żeby nie było i to bardzo) to kolejna ciąża juz nigdy nie będzie taka leniwa i pozbawiona obowiązków jak pierwsza :/ a przy tych gorszych ciazowych czasach nie wyobrażam sobie zająć się dzieckiem :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mam takie same myśli jak Ty. Pierwsza ciąża była wyjątkowa, bo kiedy źle się czułam, to kładlam się i już. Wszystko było takie inne, pierwsze, pełne tajemnicy. Chyba nie czekają mnie już w życiu żadne pierwsze razy ;)

Używam 2 baz isofix i żadna się nie buja. Owszem, kiedy poruszam fotelikiem to tak, ale w czasie jazdy wszystko wydaje się być stabilne.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane :)
    pamieta mnie tu ktos jeszcze???

zginelam z forum juz kupe czasu temu
    jeszcze dzialam w pamietniku i na fb...

co tam słychac???

zokeia lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętamy o Tobie i o naszym wrześniowo-grudniowym pierwszym DZIECKU :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrze na Wasze suwaczki...jak ten czas zasuwa
    moj ma juz 23 tyg, zaraz 6 miesiecy stuknie

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Karola czytam Twój pamiętnik i juz nawet chciałam pytać co się w ogóle na forum nie pokazujesz :)
    Leci czas leci, do mijają nie wiadomo kiedy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Heh Karola czytam Twój pamiętnik i juz nawet chciałam pytać co się w ogóle na forum nie pokazujesz :)
    Leci czas leci, do mijają nie wiadomo kiedy :)
    malo sie tutaj udzielam bo czasu nie mam, teraz juz jest lepiej ale poczatki w domu to tragedia...jeszcze pamietam jak 24 na dobe siedzial na rekach a lozeczko parzylo...postaram sie czesciej zagladac i pisac

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas tez łóżeczko parzy :D

no ale służy jako podpórka do przewijaka i zawieszka do karuzeli :)

Znowu mąż wyjechał się wyspać (delegacja :) ) a ja żeby nie siedzieć cały dzień sama to jadę do pracy na kawę ale trochę się boje pierwszy raz pojadę sama z młodym autem :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ