X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria dobrze ze juz jesteście w domu! A skąd to zapalenie wam się wzięło?

Hana pewnie to samo co u Ciebie! ! :D

Usmiechy, gadanie, narzekanie, kupy, zabawy, drzemki, płacze i dorastanie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) My dziś na szczepieniu byliśmy... szczepiliśmy małą 6w1 i na rotawirusy- na razie jest ok i mam nadzieję że tak zostanie, że nie będzie żadnych gorączek, itp.
    Mała waży 5100g :D moja kluseczka kochana :)
    Tak strasznie mi szkoda jej było jak się rozpłakała przy wkłuciu... :( biedna, aż jej łezki poleciały :(
    Nie wiem jak Wy ale ja codziennie widzę jak moje dziecko "dorasta" :) jak ładnie zaczyna mówić po swojemu, bawić się grzechotkami na bujaczku- jest taka mądra i śliczna :D ach... ;)

Maria, skąd to zapalenie płuc się wzięło?? Z tego kataru o którym kiedyś pisałaś?

zokeia lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa to samo mogę powiedzieć o swoim bobasku, każdego dnia mnie czymś nowym zaskakuje, albo jest to nowy płacz, albo nowe jęki, gaworzenia, nowy inny uśmiech lub ich nasilenie każdego dnia coraz większe, z dnia na dzień czuję się dumna z tego szkraba, moja miłość do niej ciągle rośnie, normalnie chyba kiedyś eksploduje, wystarczy że na nią spojrzę i już mi się ciepło na sercu robi...

eforts lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak chyba z kataru:( ale tyle takich maluszkow bylo w szpitalu;-/
    powiem wam ze szczepienie pzy tym to pikus

maria.sm
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana mam tak samo :) ostatnio wzięłam go do odbicia juz mu się odbiło i mąż miał go przejac czy coś a ja jeszcze chwila. ..musiałam go poprzytulać :)
    I tez rośnie, coraz cos nowego. Ostatnio juz ciszy się jak caluje go po brzuszku a dzisiaj rano smyrał mnie ręką po twarzy :) nie wszystko kontrolowanie ale urocze urocze <3

zokeia, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie nocą postanowilam zajrzeć co tam ba forum słychać ale widzę ze spokój :) ja mniej w tym tyg tu zaglądam bo wybyłam na tydzień z małym do rodziców zeby troche dziadkowie wnuczka zabawili a ja w tym czasie odżywam :) dzis zaliczyłam wypad na miasto, jutro zakupy, pojutrze mam nadzieje wybrac sie nawet wieczorem na piwo :) dzis dziadkowie zaliczyli pierwsze sam na sam z wnukiem i dali rade wiec niech ćwiczą dalej ;)mąż został w domu i odsypia za wszystkie czasy :)
    Maria.sm- wspolczuje pobytu w szpitalu ale najwazniejsze ze juz wszystko dobrze!

maria.sm lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie pobyt w szpitalu z takim brzdącem malutkim, ech aż się serce kraje

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukom ola super, że masz tyle czasu dla siebie!:) przy kp samotne wypady są nierealne. Młody czasami je co 40 minut. Ale a nocy przesypia 6-7 godzin. Na szczęście nie brakuje mi jeszcze bardzo samotnych chwil. A na wszystkie kawy i wypady na miasto zabieram go ze sobą. Oprócz wieczornych eskapad. Zamiast nich znajomi wpadają do nas :)

Wczoraj moja kuzynka oznajmiła mi, że spodziewa się dziecka! To jej pierwsze. Tak się wzruszylam! I pozazdroscilam tego niezwykłego czasu ciąży :):)

Bukumola lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, karmienie piersią zobowiazuje do bycia przy dziecku zawsze w porze karmienia, butle z mm może podac każdy :) u mnie z kolei raczej jakiekolwiek wypady z młodym są nierealne bo to straszny nerwus i z reguły konczy się to awantura i szybkim powrotem do domu :) poki co nie mam odwagi na dalsze i dluzsze wypady z dzieckiem na miasto bo on sam nie wylezy spokojnie nawet 10 minut :/ Także zokeia zazdroszczę możliwości zabrania dziecka ze sobą na kawe ;)

U nas tez nocny sen zaczal się wydluzac, mały przesypia z reguły już ciagiem ok 6 godzin jak zasnie wieczorem a jeszcze niedawno max 4 godz wiec jest postep.. i dzięki Bogu, mam nadzieje ze zmierzamy ku lepszemu :) no i odpukać od kilku dni zredukowala się liczba karmien z 7 na 6 razy na dobe, to chyba wlasnie glownie dlatego ze w nocy dluzej spi wiec jedno nocne karmienie wypadło z grafiku :) i oby tak zostało!

A ja jakos nie tesknie za ciaza, nie wiem dlaczego ale jakos tak ta koncowka ciąży mnie umeczyla strasznie i ciesze się ze to już za mna i szczerze na ten moment nie wyobrażam sobie zdecydować się na drugie dziecko :) Ale wiadomo, może z czasem to się zmienić, nie zarzekam się, zwłaszcza ze zawsze marzyło mi się mieć corke :P Teraz wlasnie moja najblizsza przyjaciolka rozpoczyna starania o potomka i mocno jej kibicuje żeby została grudniowa mamuśka 2015 :P

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez teraz marzy się córka :)

Ach, mój dzieć nie nadawały się do zabrania między ludzi. To chyba skok rozwojowy 9 tygodnia. Je co godzinę i co chwila wybucha płaczem. Jakoś trzeba to przetrwać.

Dziewczyny, o której godzinie kładziecie dzieci spać na nocny odpoczynek? Od której odróżniać wieczór? U nas karmienie, przytulanie i przygotowania do snu trwają zwykle od 19. Karmie i przewijam na zmianę, my z mężem myjemy się, Młody podsypia ale ostatecznie zasypia o 23.30. Czasami o 22.30. Od kiedy dziecko będzie spało powiedzmy od 20 snem głębokim i nieprzerwany?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas godziny się ustabilizowały od ok 2 tygodni. Mała zasypia między 20 a 22 i śpi po 5-7 godzin. Dziś zasnęła o 21,05, a wczoraj o 20,20.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobnie jak u Milci, od tygodnia mała zasypia między 20-22, śpi około 4-6h, przerwa między karmieniami 6-8h, kąpiel między 18-20, wczesniej miala duzy problem, plakala, rozbudzona byla niesamowicie, teraz mamy stala metode, po kapieli i karmieniu zostaje z nami w salonie, albo w lozeczku turystycznym albo lezaczku, widzi nas, usmiecha sie, czasem sie zabawi i zasypia, gdy juz jest znużona przenosimy ja do lozeczka w sypialni, wlaczamy karuzele i albo juz sie nie budzi albo po chwili zasypia;

dziewczyny ktore uzywaja fotelikow wpinanych w isofix, jak podczas jazdy reaguja foteliki, nasz sie buja, i nie wiem czy to normalne zachowanie, baza i fotelik sa niby db zapiete ;/ a mnie to bujanie stresuje

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocne spanie na przestrzeni czasu od 19 do 21. Wcześniej kapaliśmy o 19 teraz czesto o 19 -19.30 młody juz śpi bo o 18 mocno marudzi wiec kapanie i spanie :)

a mi się bardzo chce ciąży i kolejnego dziecka :) tylko pomijajac dolegliwosci (miałam żeby nie było i to bardzo) to kolejna ciąża juz nigdy nie będzie taka leniwa i pozbawiona obowiązków jak pierwsza :/ a przy tych gorszych ciazowych czasach nie wyobrażam sobie zająć się dzieckiem :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mam takie same myśli jak Ty. Pierwsza ciąża była wyjątkowa, bo kiedy źle się czułam, to kładlam się i już. Wszystko było takie inne, pierwsze, pełne tajemnicy. Chyba nie czekają mnie już w życiu żadne pierwsze razy ;)

Używam 2 baz isofix i żadna się nie buja. Owszem, kiedy poruszam fotelikiem to tak, ale w czasie jazdy wszystko wydaje się być stabilne.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane :)
    pamieta mnie tu ktos jeszcze???

zginelam z forum juz kupe czasu temu
    jeszcze dzialam w pamietniku i na fb...

co tam słychac???

zokeia lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętamy o Tobie i o naszym wrześniowo-grudniowym pierwszym DZIECKU :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrze na Wasze suwaczki...jak ten czas zasuwa
    moj ma juz 23 tyg, zaraz 6 miesiecy stuknie

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Karola czytam Twój pamiętnik i juz nawet chciałam pytać co się w ogóle na forum nie pokazujesz :)
    Leci czas leci, do mijają nie wiadomo kiedy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Heh Karola czytam Twój pamiętnik i juz nawet chciałam pytać co się w ogóle na forum nie pokazujesz :)
    Leci czas leci, do mijają nie wiadomo kiedy :)
    malo sie tutaj udzielam bo czasu nie mam, teraz juz jest lepiej ale poczatki w domu to tragedia...jeszcze pamietam jak 24 na dobe siedzial na rekach a lozeczko parzylo...postaram sie czesciej zagladac i pisac

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas tez łóżeczko parzy :D

no ale służy jako podpórka do przewijaka i zawieszka do karuzeli :)

Znowu mąż wyjechał się wyspać (delegacja :) ) a ja żeby nie siedzieć cały dzień sama to jadę do pracy na kawę ale trochę się boje pierwszy raz pojadę sama z młodym autem :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ