Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.philips.pl/c-p/SCD505_00/avent-baby-monitor-elektroniczna-niania-dect
Ja mam tą, analizowałam wszystkie na ceneo które miały opinie i ta jako pierwsza - najtansza miała możliwość zasilania bazy na baterie co będzie przydatne np w ogrodzie (ktorego nie posiadam ).
Ja potrafilam dawać nowy produkt po dwoch dniach. I my juz podajemy gluten z dwa tygodnie.
Idą nam dwie jedynki
Warzymy równo 8 kg
Byliśmy wczoraj hospitalizowani, najszybsza hospitalizacja świata mamy peknietego guzka pod pacha i chirurg dal skierowanie do szpitala na czyszczenie rany pod narkoza!!! Na szczęście chirurg w szpitalu powiedział ze jest ładnie i nie ingerować ale ta pirada musiała byś w ramach przyjęcia do szpitala a w ramach wypisu musiał nas zbadać pediatra, śmiałam się ze muszą być pewni że wpuszczają dziecko w dobrym zdrowiu -
Pochodze z okolic Poznania ale od 7 lat mieszkamy w Irl W poniedzialek wrocilam z małą z Polski, polecialysmy na miesiac poki jestem na macierzynskim....strasznie ciezko bylo wracac Jak juz pisalam wczesniej, Maja urodzila sie 21 grudnia ale termin mialam na 8.12-prawie 2 tygodnie ja przenosilam Urodzila sie sn-4.12 kg i 54 cm Karmie glownie piersia, dostaje tylko jedna butle mm na noc na lepszy sen Diety jeszcze nie rozszerzalam, warzywka bede kupowac tutaj w polskich sklepach ale przywiozlam z Polski kleik ryzowy i kukurydziany. Myslalam by dodac go troszke do tej butli na noc by moze mala lepiej spala...cos nam sie nocki popsuly od paru dni...wczesniej chodzila spac o 20, budzila sie miedzy 3 a 5 na cyca i spala dalej do 7-8. Ok kilku dni spi bardzo niespokojnie, placze przez sen, wierci sie i tylko cyc albo utulenie pomagaja...i tak kilka razy w ciagu nocy Nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane Ogolnie mala jest kochana i nie mam z nia wiekszych problemow tylko te nocki... to tak z grubsza o nas i dziekujemy za przyjecie do grupy
eforts lubi tę wiadomość
-
Hello, ale się dzis naprodukowałyście
Iza- witamy na forum, jasne ze możesz dołączyć
Powiedzcie gdzie wy takie słoiczki typu pasternak znajdujecie? Z jakiej to firmy? Bo nie widziałam i nie słyszałam a brzmi intrygująco poluje tez na zielony groszek i nigdzie go nie ma, ogólnie maly wybór tych warzyw po 4 miesiącu u nas od wczoraj jest test brokula, zjada wprawdzie ale szalu nie ma, max 1/3 sloiczka i disc, resztę posilku dopełnia zupka jarzynowa- nasz number 1
Ja niani elektronicznej nie mam bo mieszkanie 75m2 wiec gdzie bym nie była słychać małego, zwłaszcza ze ma raczej donośny glos mamy monitor oddechu Angel całe i jestem bardzo zadowolona..
Eforts, wspolczuje przeżyć szpitalnych ale dobrze ze nie musieliście zostać bo szpital z takim maluchem to masakra. Ja bylam jedna dobę z Kuba i miałam serdecznie dość!
Moje dziecko od paru dni nie chce jeść..placze przy butelce, wypije 50ml i koniec, ryk, odpychanie butelki rękami, jakies wygibasy nieopisane prężenie sie.. Nie wiem czy to przez te zęby bo przebila sie juz jedna jefynka, druga jeszcze nie ale juz tuz tuz.. Boże niech te zeby juz wyjdą bo oszaleje- najpierw 3 tyg sraczki, teraz głodówka niemalżeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:39
-
Iza83 witaj!
My dzisiaj testowałyśmy brokuła, który został zjedzony bez problemów, natomiast później było trochę wymiotów. Wprawdzie były one w trakcie i niedługo po leżeniu na brzuszku, ale mam obawy że to może być reakcja na brokuły.Szczególnie ze ostatnio juz takie przygody nam się raczej nie zdarzały. Poza tym żadnych więcej negatywnych objawów nie zaobserwowałam. I teraz nie wiem czy jutro zrobić przerwę i wrócić do sprawy pojutrze czy juz jutro zrobić drugie podejście do brokułów.
Bukomola ja chyba widziałam zielony groszek z Bobovity w Rossmanie na Slawkowskiej,ale może w innych też byś znalazła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:10
-
Witamy nową koleżankę
Bukumola, ja pasternak widziałam w rossmannie firmy babydream. My narazie mieliśmy marchewkę, dynię i dziś doszedł groszek, wszystko się przyjęło
U nas też ostatnie kilka dni to była masakra z jedzeniem mleka, płacz, plucie i wyginanie we wszystkie strony byle nie jeść, a pomogła na to po prostu zmiana pozycji karmienia -
Juliana łyżeczkę każdy mannej na wodzie dodaje do owoca, podaje juz z dwa tyg.
A mieszkanie ja mam 45 m ale niania przydaje mi się jak mąż wyjeżdża w delegację i idę się kapac to moge pozamykac drzwi żeby malego o nie budzić i nie robić tego w ciągu 30 sekund bo wydaje mi się ze słyszę płacz dziecka to narazie a w przyszłości pewnie na jakiś grilikach pod domem, domkiem na wakacjach u rodziny
Groszrk jest w tubce ale tez w sloiczku chyba gerbera
Iza nic się nie martw moje dziecko potrafi jeść co godzinę nigdyy nie przespalo nocy i może ze trzy razy cztery godziny Franek tez mial taki okres w nocy ze popłakiwał, rzucał się po łóżku, przeszlo po kilku dniach ale nauczyl się zasypiać z cycem w buzi szczerze nie wiem czym to wytłumaczyć -
eforts współcuje wiyty w spitalu, ale bdb, e sprawnie poszło;
ja mam kleiki i kaszki beglutenowe, musę kupić coś z;
iza83 współcuję powrotu do pracy, ja bym ryczała całe dnie ;/
mam groszek z bobovity, pasternaka z babydream, kupowałam pierwszy zapas słoiczkowy w auchanie i rossmanie (bdb wybór), w cearfurze też całkiem niezły;
czy ktoś stosuje pieluchy dady, mam premium i wydają się ok, choć dziś nie wiem czy źle jej pieluchę zakleiłam bo pleckami siuski wycisnęła a poza dadą na noc zielone pampersy i pomaranczowe na dzien, i tak mysle ze chce dade zamienic na dzien, zamiast pomaranczowych pampersow;
z budzeniem w nocy stawaiałabym na chwilowy objaw, ja na noc daję pierś i 60ml mm z kleikiem ryżowym, nie zawse wypija do końca, zasypia 19;30-20 budzi się średnio o 3, potem około 5;30-6
-
jak maluch mało je z butli to albo ząbki albo skok albo bolące uszko poobserwuj
-
co do pieluch to my na noc zakładamy zielone pampki a w dzień mam z supherfarmy pieluszki life całkiem fajne i nawet porównywalne do pampersa
-
Wiktorka na razie jest jedynie po marchewce dziś dam jej z ziemniakiem później znów sama marchew następne mamy ziemniaki z dynią(u pierwszej córki po dyni było rozwolnienie) a później już wprowadzę zupkę jarzynową i później już zaczniemy z mięskiem;) a z owockami może w następnym tyg zaczniemy zobaczymy jak brzuszek będzie reagował na warzywka bo to dopiero początek
aha no i trzeba się w gluten zaopatrzyć choć teraz są fajne deserki to z biszkoptami to z jakimiś otrębami więc może tak rozpoczniemy podaż na gkuten
-
u nas dalej jedna pobudka w nocy na mleko myślałam żeby jej mleka nie zagęścić ale zauważyłam że nie ma znaczenia czy zje 100ml czy zje 150 to i tak się budzi o tej samej h i serialnie jak je to słychać jaki brzuszek był pusty
pierwsza córka w tym temacie była łaskawsza przestała jadać nocą jak miała 2,5miesiąca
Wiki to taki pulpecik malutki też waży gdzieś koło 8kg -
My mamy groszek zielony z bobovity w słoiczku a pasternak mieliśmy z hippa ale to była mieszanka z marchewką i chyba ziemniakiem- w każdym razie smakowało.
Witaj Iza
Eforts, współczuję wizyty w szpitalu... z czego zrobił się ten guzek pod pachą?? i pękł? jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...
Bukumola, u nas jak zęby wychodziły to samo było z jedzeniem- ząbki najczęściej wychodzą parami, więc jak drugi będzie na wierzchu to wszystko wróci do normalności
A glutenu nie powinno się podawać po 6 m-cu? -
Iza a może mała jest niespokojna w zwiazku ze zmianą miejsca pobytu? Nie wyobrażam sobie wracać teraz do pracy. Pewnie jak bym musiała, to bym wróciła. Z córką wróciłam po 5miesiacu, jak zaczęła jeść słoiczki i kaszki. Kto się zajmie Twoja Majka?
Z glutenem są eksperymenty i przesuwanie wieku podania. Na chwilę obecną zaczynamy oswajanie z glutenem w 5, nie później niż do końca 6miesiaca. -
JA z glutenem idę teorią, że nie wcześniej niż w 5 msc nie później niż w 6.
I tak są deserki z glutenem ale my najpierw testujemy po kolei owoce w pojedynkę i dlatego kasza manna jako dodatek.
Taka ekspozycja ma trwać dwa miesiące zanim poda sie pełną porcje glutenowego posiłku.
Guzki pod pachą mieliśmy dwa jako nop po grużlicy, wyskoczyły w 9 tż, większy zropiał i wyszedł na wierzch jako taki bąbel po czym po kilku tyg pękł i tą rankę chirurg wymyślił żeby czyścić mimo że ładnie się goi natomiast drugi powiedział że dobrego się nie zmienia drugi guzek jest jeszcze pod skórą i czekamy co z nim się wydarzy. A póki są te guzki to nie szczepimy, dostał tylko pierwszą dawkę szczepionki w 7 tż.
Chirurg nam wytłumaczył jak to działa z odpowiedzią organizumu i tymi węzłami chłonnymi i w zasadzie możemy mieć pewność że szczepionka zadziałała. Niby nop ale to jest prawidłowe zachowanie organizmu. -
Hej dziewczyny! Za nami kolejna kiepska noc. Mala usnela o 20 i spala pieknie do polnocy Pozniej standard czyli denerwowala sie, plakala przez sen i tylko cyc uspokajal...niech to juz sie skonczy Goto4 tez mi przeszlo przez mysl, ze to przez zmiane miejsca, myslalam tez, ze to moze skok ale to chyba jeszcze za wczesnie...no nic, czekamy cierpliwie az to przejdzie O powrocie do pracy staram sie nie myslec, wiem, ze bedzie ciezko. Podjelismy z mezem decyzje, ze ja wracam do pracy od poniedzialku do piatku a on bedzie pracowal w weekendy. Tym sposobem on bedzie opiekowal sie Majka w tygodniu. Zdecydowalismy sie na takie rozwiazanie bo ja lepiej zarabiam niz on...zlobek w ogole nie wchodzi w gre bo nie wyobrazam sobie oddania tam 5 miesiecznego dziecka a poza tym koszty sa ogromne i praktycznie jedno z nas oddawaloby cala wyplate na zlobek...no wiec lepiej juz odejsc z pracy Niania tez nie wchodzi w gre. Mysle, ze ciezko byloby tutaj znalezc kogos komu moznaby zaufac...nir brak tu takich, ktore siedza na socjalu i staraja sie dorobic sobie na czarno opiekujac sie dziecmi....a o opiece nad dziecmi nie maja pojecia...Dlatego takie rozwiazanie wydaje nam sie najlepsze...
Dziewczyny, czy ktoras z Was zageszczala mleko kleikiem? Nie chce robic jej papki wg przepisu na opakowaniu a nie wiem w jakich proporcjach wymieszac mleko z kleikiem by mogla wypic calosc z butli...