X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień w sobotę połówkowe i też już się nie mogę doczekać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 16 teraz wizyte...

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny, my na prenatalne 3.03. Ostani dzwonek, mam nadzieje ze lekarz cos wypatrzy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to julianna czekamy na wiesci :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Gratuluje dziewczyny, my na prenatalne 3.03. Ostani dzwonek, mam nadzieje ze lekarz cos wypatrzy

he ja też 3 na prenatalne 2 mam zwykła wizytę hehe pokręciło mi się.

Juliana no to razem będziemy razem się badać :)

Dziewczyny czy macie zgagę, bo mnie okropnie piecze w przełyku wiem że to trochę moja wina bo zwykle mam tak po gazowanych napojach ale co mam zrobić jak inne nie przejdą mi przez gardło. Jeszcze z takich ciekawostek to odrzuciło mnie od herbaty owocowej nie mam mowy żebym się napiła tylko zwykła z cytryna wchodzi.

julianna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znow zwyklej nie moge, najlepiej mieta albo owocowe...mnie czasem meczy zgaga, ale jeszcze rzadko, zalezy co zjem...

• julianna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdlosci prawie calkiem zanikle, te co wystapujha to juz tylko przed jedzeniem, czaserm czuje chyba nlekka zgage, ale nie jestem do konca pewna czy to juz to,
    Poza tym apetyt na gazowane minal, teraz pije wode niegazxowana, sok pomaranczoy, multiwitaminba i jablko,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaczątki zgagi, ale to jeszcze nie jest tak uciążliwe jak w pierwszej ciąży po 30 tygodniu.

Mnie za to boli jakby kość po lewej stronie przy wejściu do pochwy. Gin mówiła, że to nie spojenie. Ale czasem jest uciążliwe, najbardziej w nocy, jak organizm odpoczywa i się rozluźnia. Potem wstać nie mogę. Ale może to przez pracę siedzącą. Pracuję sobie w domu zdalnie i pomagam mojej firmie i można powiedzieć, że bite 2 tygodnie w miesiącu siedzę przy kompie od rana do wieczora i może to przez to. Teraz akurat mam luz jeszcze tydzień i mniej mnie boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sie chyba nie pochwalilam ze od trzech dni czuje juz wyrazne ruchy Kornelka :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje :) Ja też z ciągu dnia wyraźnie czuję małą. A dzisiaj jest chyba jakiś dzień bez mocy. Nie wiem, czy to przez pogodę, czy co, ale najchętniej to bym usiadła i nic nie robiła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No to gratulacje :) Ja też z ciągu dnia wyraźnie czuję małą. A dzisiaj jest chyba jakiś dzień bez mocy. Nie wiem, czy to przez pogodę, czy co, ale najchętniej to bym usiadła i nic nie robiła.
    U mnie to narazie glownie wieczorami a w ciagu dnia cisza...teraz jak to pisze tez sie rusza. Oj czekam jak te ruchy beda jeszcze mocniejsze. Narazie to jest takie pukanie co kilka minut...

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych, przezierność karkowa w normie, kość nosowa obecna, dzidzia zdrowa i wygląda na dziewczynkę :) Jestem ostrożna w radości bo wiem ze to nie jest jeszcze pewne ale jestem też prze szczęśliwa :)

kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Jestem po prenatalnych, przezierność karkowa w normie, kość nosowa obecna, dzidzia zdrowa i wygląda na dziewczynkę :) Jestem ostrożna w radości bo wiem ze to nie jest jeszcze pewne ale jestem też prze szczęśliwa :)
    no i super :) moze w koncu do chlopakow dołaczy ta upragniona dziewczynka :) ale wazne zeby zdrowe bylo...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Życzę Ci tej upragnionej córki :)

Ja jutro połówkowe mam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, plci nie poznalam, lekarz nie chce ryzykowac, prawdopodobnie na nastepnej wizycie uchyli rabka tajemnicy, poza tym prenatalne wyszly ok, wszytsko dobrze sie rozwije, takze kamien spadl mi z serca, maluszek jest malym ruchliwym czlowieczkiem, na wizyci pare razy sie obrocil, ziewal, tarl nosek, machal raczka, bylo na co popatrzec :-)

Jak u Was przygooda nocnikowa, u nas kryzys, przestalam mala sadzac, bo strasznie zaczela sie buntowac, mimo ze wie ze robi kupke i siku bo mowi ze zrobila, ale nie chce ostatnio usiasc na nocnik, zlosci sie i marudzi gdy probuje ja posadzic

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie próbowaliśmy. Ale za to dzisiaj przyszło "dorosłe" łóżko dla małej :) Złożyliśmy je po południu. Ola zachwycona. Wchodziła i schodziła z niego. Nie mogliśmy jej zaciągnąć do kąpieli :) Jeszcze nie będziemy jej uczyć w nim spać, żeby póki co się z nim oswoiła, ale myślę, że za miesiąc już spróbujemy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nawet proby nie bylo z nocnikiem, ale Marceli nawet nie sygnalizuje jak ma kupe w pampersie wiec czuje, ze dlugo nam zejdzie z odpieluchowaniem...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowym. Potwierdzona na 1000% dziewczynka. Wszystkie wymiary idealne co do dnia, tylko waga o tydzień do przodu. Waży 517 g i znowu się zapowiada duże dziecko :) Łożysko na tylnej ścianie. Mała słodko otwierała buzię i rączki wkładała :)

kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) duza dziewczyna sie zapowiada, ja ledwo poltora tygodnia temu widzialam mojego, a juz bym go znow ogladala. i tak juz jestem spokojniejsza bo czuje ruchy :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia pisalas o lozku dla malej, jakie wybraliscie, czy mala ma wyciagniete szxczebeli z obecnego?
    My tez powoli myslimy o zakupie lozka, :-) ale obawiam sie ze z zasypianiem bedzie ciezko, dzis w dzien wyjelam szczebelki, mala wchodzila i wychodzila, poszla spac 1,5h pozniej, na wieczor zalozylismy kraty spowrotem :-)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ