X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32-letnie łóżeczko jeszcze po mnie i wtedy chyba takich cudów jak wyjmowane szczebelki nie robili. Jak będę na kompie, to wstawię link do naszego. Ale powiem szczerze, że po pierwszym zainteresowaniu łóżeczkiem nie ma śladu. Wieczorem tylko wie, że idziemy tam wypić mleko, więc jak już je przygotowuje, to ona idzie sama, usiądzie, dziubek nastawi i czeka aż jej dam butelkę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy takie
    http://allegro.pl/lozko-lozka-160x80-lucky-szuflada-na-prowadnicach-i5482509661.html
    Motyw taki jak w zdjęciu profilowym. Dokupiliśmy jeszcze materac gryka-pianka-kokos. Do łóżeczka też taki mamy i jest ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne lozko, tez na takie patrze, wygladaja na funkcjonalne,
    U nas problemem w wyjetych szczebelkach jesdt to iz moje dziecko nie mysli wtedfy o spaniu tylko o zabawie,dzis nie chcialam zakladac szczebelek na noc, no ale, Zoska nie plkanowala spac, gdy tylko wlozylam, poloxtyla glowke i w pare minut zasnela, takze nie wiem jak to bedzie z lozkiem, drugim problemem bedzie smok do zasypiania :-)

Dziewczyny a jak u Was rozwojowo, my mamy duzy bunt i proby wymuszania, a ostatnio zauwazxylam, ze zabiera zabawki i sie zlosci jak ktos jakas wezmie, zabierze albo sie nia bawi
    No normalnie łobuziak mi wyrasta :-)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem takie fochy idą, że szkoda mówić. Jak coś jej się nie podoba, to zaczyna płakać i tupac nogami.
    Poza tym to teraz dwie czwórki jej się przebiły i jest trochę ciężko. Rozregulowała się ze spaniem i jedzeniem. Mniej je o wiele, w zasiądzie toleruje tylko obiad, a mleko to tylko w nocy wypije, jak jest półprzytomna, kaszką pluje. Cały czas palce w buzi trzyma, bo dopiero po jednym wierzchołku wyszły te ząbki. Wczoraj to poszła spać na głodne, bo na mleko odruch wymiotny miała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ale te wasze drugie ciąże szybko lecą!!!!
    -
    co do rozwoju i buntów:D
    u nas Wiki na nocnik da się posadzić nawet na golasa ale kompletnie nie czai bazy, nie naciskam pierwszą odpieluchowałam przed 2 ur jak można z nią było spokojnie porozmawiać itd
    nie wiem jak to będzie z Wiki bo ta zaś mało mówi:(
    naśladuje parę zwierzątek ale to już musi chcieć już tak na żądanie nie powie i się złości
    mama, tata, baba bardzo sporadycznie
    mówi se po swojemu ale po naszemu nic;/
    bunt nie jest najgorsza najwięcej kłuci się z siostrą i bardzo wtedy krzyczy piszczy i płacze walczą o soje jak lwice obie także urwanie głowy
    ostatnio Milka przytargała z przedszkola wirusa najpierw ona 6 dni gorączek do 40 stopni potem Wiki u niej niestety antybiotyk miną tydzień ona znów ma gile :(

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zero mowy po naszemu. Nawet mama i tata nie powie. Mam wrażenie że ona specjalnie to robi. Ale po swojemu to gada jak najęta.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez z mowa masakra. Po swojemu cos tam mowi ale zeby probowac powtarzac to nieciekawie. Potrafi tylko bleee, siii, ta ta i tam czy ten...

a co do mojej ciazy to robi sie to samo z wcześniej. Wczoraj bylam na badsniach w szpitalu bo szyjka niby dluga ale kanal sie otwiera. Dostałam skierowanie do Olsztyna i juz sie zapisalam na poniedzialek na godz 16 do poradni patologii ciazy...boje sie ze mnie zostawia na oddziale i swieta spedze w szpitalu :(

Jesli chodzi o synka to wszystko w porządku, rosnie i wazy juz 250 g. Kopie momentami jak glupi, aleja to lubie. Wazne ze w nocy jest grzeczny i daje pospac...

Wysłany: 18 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czytałam u Ciebie w pamiętniku i tam Ci skrobnęłam
    teraz jesteś w lepszej sytuacji bo wiesz na czym stoisz co sie z tym robi
    i jest teraz czas żeby te szyjkę zabetonować ;)
    trzymam za was kciuki!!!!
    -
    pochwalilam ze brak buntu tia!!!!
    dziś turbokombohisteria na spacerze bo jej jakiegoś brudnego kota nie dałam dotknąć;/ wogole od 2-3 dni jest gorsza ale zeby jej daja popalic i moze skok licze ze to on ze pojeczy pomarudzi a potem bedzie znow o level wyrzej ;)

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mala sie buntuje, wkurza sie gdy nie daje podejsc do psa albo kota, rozdrapac kretowski, albo zjeść trawki, w domu na maksa penetru wszystkie szafy i szuflady, trzeba chodzic, zamykac, mowic, ze nie wolno, ale nie wolna dziala jak plachta na byka, mobilizuje do jeszcze wiekszej ciekawosci, i tak potrafi ciagle broic, zmalalo zainteresowanie zabawkami, na dworzu jak ma cel to pochodzi, ale uwielbia sie polozyc, usiasc i grzebac, sciagac wtedy rekawiczki, ech troche ciekzo, tym bardziej, ze jej nie chce dzwigac, a ona jeszcze opa i opa wola, u nas z mowieniem jest ok, najwiecej uzywa, mama, tata, co to, kto to, nie, oka-oczy noga, noa-nos lala, a poza tym praktycznie stara sie kazde slowo powtorzyc, i juz tez mowi zdania po swojemu i wtedy nic nie kumamy.

Ja chyba zaczynam czuc pierwsze ruchy, delikatne musniecia,
    Karolaa powodzenia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, czytałam w pamiętniku. Jeśli szpital ma Ci pomóc, to musisz to jakoś przetrwać. Trzymam kciuki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiosna tuż tuż, znów stoję pod znakiem zapytania wyboru butów, jkiej firmy, wiązasne, na rzep....

My jesteśmy po kontroli chodu Zosieńki, wszystko ok, a mała juz nie chodzi tylko biega

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 22 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie wczoraj mialm byc u ortopedy ale boje sie jechac do przychodni bo dalej jest duzo wirusow wstrzymali nawet bilanse wiec poczerkam jeszcze ze 2 tyg i pojade pokazac jak chodzi czy wszystko ok
    co do bucikow to ja wlasnie zamowilam adidaski adidasa sa bardzo fajne elestyczne
    http://neosport.pl/product-pol-114126-Sportowe-Dzieciece-Buty-Letnie-Adidas-Katnat-3-Ac-I-B26424.html?gclid=CNyf_cuG1MsCFY9uGwodOFoIRg
    polecam te buciki firmy emel i batrkowe

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Dziewczyny, wiosna tuż tuż, znów stoję pod znakiem zapytania wyboru butów, jkiej firmy, wiązasne, na rzep....

My jesteśmy po kontroli chodu Zosieńki, wszystko ok, a mała juz nie chodzi tylko biega
    My mamy z hm buciki wiazane. Mam nadzieję ze sie sprawdza. Ogolnie u nas nie ma problemu z chodzeniem i stopkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola, czytałam w pamiętniku. Jeśli szpital ma Ci pomóc, to musisz to jakoś przetrwać. Trzymam kciuki :)
    Narazie jestem w domu i mysze sobie zalatwic wizyte prywatnie bo szkoda gadac. Nic sie nie dowiedzialam a na usg ze skierowania musze czekac az do 18 kwietnia.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ale też Ci pomogli... Masakra. Jeden lekarz zbada, a drugi olewa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To ale też Ci pomogli... Masakra. Jeden lekarz zbada, a drugi olewa.
    Ja to sie boje teraz kazdego dnia a kichania czy kaszlu szczególnie, no ale co zrobic jak tacy lekarze w Polsce pracuja.

Wysłany: 22 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co ryzykować lepiej iśc gdzieś prywatnie najlepiej do gina który pracuje w szpitalo

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mała zostaje małą i ma się dobrze. Waży 750 g, wielkością brzucha wyprzedza termin porodu o 11 dni! Na usg pomiar pokazał 25+6, a dziś 24+2... Także tego... duża będzie. Serduszko puka 138 na minutę.

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia juz 25 tydzien, jak czas pedzi,

My dzis zakupilismy butki wiosenne, zdecydowalam sie na emele, po pierwszym dniu biegania w bucikach w sklepie i domu jestem bardzo zadowolona

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora. Marceli urodzil sie 24+3 i wazyl 650 g chociaz na dwoch usg podczas wypisu z jednego i przyjęcia do drugiego szpitala wychodzilo 700g ale zawsze jest tez brana pod uwage tolerancja.

Ja mam polowkowe na tydzien u calkiem innego lekarza. Ma mi tez ocenic stan szyjki i zobacze co on powie na ten temat. W koncu co 4 lekarzy to nie jeden.

‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ