X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    To ja już po wizycie. Wszystko dobrze. Maluszek rośnie, ma już 3,4 cm. Serduszko bije.
    uff jaka ulga i bardzo się cieszę.
    Teraz następny stres czyli usg prenatalne

Będzie wszystko dobrze zobaczysz!!!!
    Ja też czekam na swoje usg 13 maja z niecierpliwością by uszłyszeć lub zobaczyc serduszko...

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Furia, co to za tabletki na mdłości? :>

Vomex A

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się dziewczyny z Waszych dobrych wieści :)

Co do usg przez brzuch jak tu któraś się martwi - być może Twój lekarz tak robi, bo jest zdania, że na tym etapie ciąży lepiej nie smyrać niepotrzebnie od środka, nie naruszać tam nic. Ale fakt, że tak jak dziewczyny piszą - usg przez brzuch we wczesnej ciąży jest trochę niedokładne, bo dzidzie malusieńkie :) Tak od 11-12tc już się robi normalnie przez brzuch, choć wiem, że jest też grupa ginów, którzy dopiero po 16 tc robią.

eforts - omg nie słuchaj takich bab :P Omdlenia w ciąży są normalną sprawą o ile nie masz kołatań serca itd. :)

Odebrałam glukozę i mocz - mocz ok (wow), a glukoza ok ale na samej granicy (granica od 74, ja mam 74), więc tym razem się mi pofarciło.

Ja byłam na wizycie, na razie po numerek na usg i na rozmowę + tamte ręczne badanie. Ginka obejrzała i mówi, że faktycznie mocno mi leci, ale że to tylko zwiększona ilość śluzu w ciąży, a podbarwiony jest na lekko żółto od luteiny.
    Zleciła mi toxo i morfo.
    Po 18 jadę znowu tam na usg... dlatego właśnie nie lubię chodzić na nfz... jeździć 2x do gabinetu, czekasz godziny w kolejce... :/

Kulka - super wieści :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhhhh przeczytalam wszystko :D

Gratuluje wizyt, Karola co za baba z tej doktorki ! Takich lekarzy nie powinno byc.

Co do wozkow ja niby mam 3w1 chicco s3

http://wrzucaj.net/images/2014/05/08/19chiccotrios301400.jpg

jest mega zwrotny, i czuje sie jak by sam jechal, przejedzie po wszystkim :D Ale nie pasuje do niego dostawka siedzaca dla 2 dziecka, a moj synek bedzie mial 2,5roku i mysle ze bedzie chcial jeszcze posiedziec na spacerach, wiec mysle zeby do naszej spacerowki cybex callisto dokupic gondolke i wtedy wlasnie dostwke.

http://wrzucaj.net/images/2014/05/08/cybexcallistotravelsystem.jpg

Co do tabletek na wymioty - ja zwracalam juz kazdy posilek, nawet sucha bulke, wymiotowalam nawet podczas rannego mycia zebow. Jak wspaniale jest zjesc posilek, czuc jego smak, i nie miec odruchu zwrotnego ! :D :D

Martynaaa, aniar lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie:) Małe ma 2,02cm i serce bije 140. Z usg wyszło że 8t4d czyli 1 dzień starsze,ale wiecie jak te pomiary. Wszystko w porządku i ja szczęśliwa :) Wieczorem poczytam co napisalyscie,bo czasu nie miałam.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie trzeba wkleić ten link z ustawieniem suwaczka? Wiem, pewnie głupie pytanie, ale szukam i juz się denerwuje, że nie mogę znaleźć:) W ustawieniach nie widzę na to miejsca

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u gory po prawej masz ustawienia i w ramke podpis na forum czy cos takiego :)

tkzgeyx.png

Wysłany: 8 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się, dziękuje za pomoc:)

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie i mały ma 3.2 cm i nawet paluszki już widać. Jak wrócę do domu, to wszystko opiszę i pokaże wam moją dzisiejszą sesję :)

HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czytam Wasze posty po wizytach i tak bardzo Wam zazdroszczę, ze macie pierwsze spotkania ciążowe za sobą. Wiecie jak duże sa Wasze kruszynki, jak sie rozwijają. Ja ciągle czekam na moja pierwsza wizytę, mam 12 maja. Nie moge sie juz doczekac, a jednoczesnie troche sie stresuje czy wszystko jest dobrze.

Poki co borykam sie z nudnosciami, wczoraj mialam cudowny dzien bez zadnych niedogonosci ciazowych, a dzis wszystko wrocilo. Do tej pory wymiotowalam tylko raz, po bananie i wodzie z cytryna i imbirem. Czuje sie jakbym dopiero co zeszla z karuzeli.. Nie jest to przyjemne, moze gin. cos mi na to poradzi.

Furia, bardzo fajny wozek Callisto, nie spotkalam takiego. Jestes zadowolona? Mi po glowie chodzi Bagaboo, juz od czasu kiedy nawet jeszcze nie bylam w ciazy. Nie wiem czy jest wart takich pieniedzy, wydaje mi sie ze mozna znalezc rownie dobre w lepszej cenie. Bede podgladac Wasze wybory :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:)tych mdlosci wam nie zazdroszcze ale miejmy nadzieje ze niedlugo wam mina.Ja akurat nie mialam zadnych mdlosci ani nic tylko wilczy apetyt ciagle mam najchetniej bym siedziala ciagle w lodowce:D
    i ciagle na cos innego mam ochote;p
    Furia wozek fajny tez niedlugo bede patrzec za jakims fajnym wynalazkiem:)ile dalas za ten wozeczek?

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png

Wysłany: 8 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia jak mnie nie jest niedobrze to potrafię wciągnąć 5 kromeczek chleba jedna po drugiej po czym jest mi niedobrze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, to przy wyborze powinniśmy brać pod uwagę jak będzie zachowywał się na śniegu. Akurat najwięcej będziemy z gondoli korzystać zimą.

Martynaaa lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc

Wysłany: 8 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śnieg na pewno są rewelacyjne wózki z dużymi kołami, ja taki miałam dla synka, ale był bardzo ciężki

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka, williams milcia- super wieści!! Gratujulę udanych wizyt :D

kulka, niespodzianek- właśnie na to zwracam uwagę przy wyborze wózka!
    Ten który wybrałam ma duże pompowane koła a wraz z gondolką jego waga wynosi ok 9.5 kg ;)!!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie wydaje mi sie ze duze kola sa lepsze od malych, nie mam doswiadczenia w pchaniu wozkow dzieciecych, ale chyba wlasnie takiego z duzymi kolami bede szukac, powinien tez sprawdzic sie w parku na trawie

3i49anlimybgnl9h.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    ogolnie wydaje mi sie ze duze kola sa lepsze od malych, nie mam doswiadczenia w pchaniu wozkow dzieciecych, ale chyba wlasnie takiego z duzymi kolami bede szukac, powinien tez sprawdzic sie w parku na trawie
    Byłam posiadaczką czterech wózków. I zdecydowanie potwierdzam.Duże koła były the best ;)

Boszzz nażarłam się frytek(wstyd):) i mi niedobrze błeee
    wgl smakuje mi wsio osstre, więc i frytki tak zrobiłam.

Martynaaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse, ja objadlam sie pizza domowej roboty, pekam. wciagne wszystko pod warunkiem ze nie jest slodkie! ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo słodkie odpada, odrzuca mnie, a dzisiaj doszło mięso, mam chętke na rybę w pomidorach, albo rybe po grecku, paprykarz, ale czytałam,że tych przetworzonych lepiej w ciąży nie jadać. Też bardziej ostre potrawy mnie satysfakcjonują ;)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podobno sa 2 kropule w brzuszku ale ja w to nie wierze. a przynajmniej nie chce mi sie w to wierzyc. jutro sie okaze :)

co do wozkow ja tez przetestowalam pare a dokladnie 3
    pierwszy gondolkowy z wielkimi kolami (bardzo dobry ale bardzo ciezki) ppzniej zmienilam na leciitenki gondolkowy ze spacerowka (najlepszy i teraz tez bym go kupila gdyby nie to ze musze miec nosidelko wpinane) no i 3 parasolke - to dopiero byl wozek mniejsze kola ale tak pojemny ze zawsze koszyk robil nam za torbe i nosil takie ciezary ze kolka mu sie powyginaly hehe

gratuluje maluszkow i serduszek

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ