X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super zdjęcia, super widać dzidzię. Mój gin ma jakiś kiepsko sprzęt, bo na ekranie było jeszcze dość wyraźnie, ale zdjęcia jakieś rozmyte.
    Mój maluch wierzgał nogami

Milcia lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - cudowne wieści!!! i piękne dzieciątko!!! i przyklejona kosmówka!!!! i krwiak is gone!!!! i możesz już chodzić!!!! jak cudownie ;)

Milcia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ja sie tulko obawiam ze mi gin nie da zwolnienia :/
    Ewelinka, po prostu poproś i już. Powiedz, że nie dajesz rady w pracy. Myślę, że ci da.
    Ja dziś też poprosiłam, bo wg giną mogłabym wrócić do pracy. Ale ja akurat mam taką sytuację, że pomagam kuzynce w opiece nad 4-letnią córką (kuzynka sama ją wychowuje a na dodatek pracuje na zmiany), więc biegam z jednego domu do drugiego, albo siedzę z małą do 22 aż kuzynka wroci. Więc praca i pomoc kuzynce, to zostaje zero czasu na odpoczynek

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia prześliczny maluszek i ta rączka cudo:) Super, że się u Ciebie unormowało.

Milcia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIlcia super wieści cieszę sie :)!!

Milcia lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milicia! Kurde ja chcę tak jak ty:-) Jak poczytałam twoje posty to mi się lepiej zrobiło:-) Jest i dla mnie nadzieja,że wszystko będzie ok:-) Dzisiaj chyba nie zasnę bo dali nową kobitkę na salę i chrapie jak stary żul....masakra

Milcia lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia piekniusie paluszki

doris ja na sali poporodowej tez lezala taka kobitka, jechala normalnie jak traktor to rzucalysmy w nia wszystkim co nam pod reka lezalo.

zjadlam kielbaske biala taka smazona i nie wiedzialam co do niej wybrac. czy ketchup czy musztarde wiec wzielam to i to i zadne z nich mi nie przypasowalo wiec pozostal mi majonez i to byl strzal w 10 a teraz jest mi tak cirzko i niedobrze

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jeśli daję Ci nadzieję, to się cieszę.

Ze mnie chyba ten stres zaczyna schodzić w końcu. teraz mogę być spokojniejsza.

Doris-83 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia twoj poziom stresu juz sie skonczyl. nie ma miejsca na wiecej wiec STRESIE WYP..... teraz zostaje tylko usmiech i szczescie

Milcia, Marimiko, Doris-83 lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie będę oryginalna ;) Ogromnie się cieszę z tych dobrych wieści! Sliczny maluszek :D!!

A ja pochłaniam sardynki z cytryną :P

Milcia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, cuudne zdjęcia,piękna dzidzia, paluszki cudowne:)

W gabinecie gdzie ja chodzę, zdecydowanie gorsza jakość na monitorze, nie mam takich ładnych zdjęć. Dzisiaj pokazałam wyniki i TSH nie wzbudziło w nim żadnych niepewności, powiedzial że jest OK, a jak chcę to sobie mam zrobić ft4, oczywiście bez skierowania, więc nawet nie poprosilam o rożyczke i cytomeg, bo bym to samo usłyszala, o toxo tez mam sobie zrobic jak chcę:(

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Milicia! Kurde ja chcę tak jak ty:-) Jak poczytałam twoje posty to mi się lepiej zrobiło:-) Jest i dla mnie nadzieja,że wszystko będzie ok:-) Dzisiaj chyba nie zasnę bo dali nową kobitkę na salę i chrapie jak stary żul....masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:02

Doris-83 lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślę wam buziaki ;) i życzę dobrej nocy ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień pełen wrażeń, także ja już też znikam spać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, jutro Was nadrobię, wpadam tylko powiedzieć, że:

ginka i gin od usg (robili razem) powiedzieli, że na polnej na 100% ktoś źle pomierzył malucha ostatnio. Dziś miał 30,3mm, wszystko ok. Według USG 10t2d i ginka powiedziała, że TP 2.12.14, zapisała mi tak w karcie ciąży.
    Także ulżyło mi :)

Idę spaciu, bo padam :*

lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłam się dziś, że jak wstaję w nocy na siusiu, to potem bez problemu zasypiam.
    A teraz nie śpię już dwie godziny, wstałam o drugiej a teraz czwarta. Kręcę się, wiercę i nic. Przez to niespanie zgłodniałam i musiałam zjeść kanapkę.
    chlip chlip

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :D

Ja już nie śpię od ponad dwóch godzin. Musiałam się zwlec wcześniej, bo zostało mi kilka zamówień komunijnych do dokończenia (dodatkowa fuszka ;) ). Zrobione, ozdobione, spakowane... Teraz czas na śniadanie i lecę do pracy, a potem czeka mnie maraton po marketach budowlanych, bo u nas od poniedziałku trwa remont łazienki, a my jeszcze kafelek nie wybraliśmy :P

Chyba trochę mi wczorajszy stres związany z wizytą odpuścił. Tak sobie tłumaczę to usg przez brzuch, że gin nie chciał, aby coś się stało i dlatego na razie nie robił dopochwowego. Myślę, że kolejne usg, to w 10 tyg. będzie już normalne i zobaczę wszystko tak ładnie jak u Milci.
    Czy Wy też bierzecie Luteinę dopochwowo? Bo mi gin przepisał i pierwszy raz ją będę brała. Mam nadzieję, że pomoże i fasolka będzie zdrowo rosła.

Milcia piękne zdjęcia :) Cieszę się, że u Ciebie już wszystko dobrze :) Maluszek rośnie i ma się dobrze, więc i Ty teraz powinnaś być już spokojniejsza.

Doris za Ciebie też trzymam kciuki, niech plamienia ustaną na dobre a Wy szybko wracajcie do domku :)

Czy dziś są jakieś wizytujące? Trzymam za wszystkie kciuki :)

Miłego dnia kobitki :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka :) mega nie wyspana- chyba taka nocka :P
    W nocy wciągnął mnie jakiś ruski film katastroficzyn o metrze iposzłam spać po 1.
    Ide zrobić sobei kawę :)

Kiara- mówiłam:D Wspaniałe wieści !!

Qurczak- w takim razie kciuki za udane zakupy łazienkowe-boszz jak ja nie cierpię remontów :P

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj sobie postanowilam ze wstanę o 7 i się ogarnę i na 8.39
    0 bede w labo na tym badaniu glukozy z obciążeniem ale obudzilam się dopiero teraz i chętnie bym jeszcze pospala :p tak mi się oczy kleja okropnie...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wozka to odradzam trzykolowy chyba ze kolezankki trafialy na fatalne a teraz wprowadzili lepsze modele..znajoma to nawet do sklepu bala sie ze mna wchodzic bo bala sie ze sie zmeczy na tych wszystkich zakretach a przy jej wozku trzeba bylo sie napocic zeby go normalnie wykrecac:-/ Ja mam juz na 3 dziecko 4 kolowy espiro bardzo jestem zadowolona choc juz zcieraja mi sie gabki do trzymania ale troche z nim juz przeszlam a co do chusty to kupilam dopiero przy 2 dziecko i jestem bardzo zadowolona dziecko w pierwszych tyg potrzebuje bliskosci rodzicow i w ten sposob latwiej mu bylo nawet zasypiac Nie opanowalam jedynie wszystkich technik wizania a jedynie 2 najmniej skomplikowane ;)

maria.sm
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ