X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisalam o ruchach ze cos czulam:) u mnie to napewno za wczesnie. wczoraj em polozyl glowe na brzuszku i mowi ze slyszal takie pukniecie a ja w smiech bo ile razy przeciez burczy w brzuchu czy cos sie tam przeleje

wlasnie gin do mnie dzwonila i balam sie ze odmowi wizyte a tu niespodzianka przelozyla wizyte ale na 16.30 :D:d juuupiiii
    wczesniej zobacze swojego szkraba

aniar lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztnka już mam stopery.
    Karolla88 koniecznie po wizycie pisz:-) 2 :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któras miała gorączkę? Bo u mnie wychodzi teraz 37,5 stopni no ale jak wiadomo wieczorem pewnie sie zwiększy. Sposoby domowe ogarniam, ale co na goraczke jakie leki mozna przyjac? Z gory dziekuje.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris wieczorkiem napisze na pewno bo po wizycie nie bede miala chyba takiej mozliwosci

hana na goraczke to lozeczko mleczko z miodem i nic wiecej

• HANA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki karola ;) najwyżej do doktóra gdzieś pojade jak co sie bedzie działo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap spokojnie mozesz wziasc

Kiara lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale apap nie bardzo na goraczke. apap spokojnie mozna brac w ciazy ale czy to na goraczke pomoze? mnie na pewno nie.

hana mozesz isc do internisty przeciez to na pewno cos doradzi

• HANA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz mi zakupil cała serie Prenalen: syrop, do ssania i areozol do nosa - jakby kiedys któras chorowała to seria dla kobiet w ciazy

Zobaczymy jak wieczorem bedzie, za chwile zalewam syrop z cebuli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap pomaga :) mozesz tez wziasc zwykly paracetamol i napewno nie szkodzi

Kiara lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no na pewno nie zaszkodzi ale jak masz juz cala serie dla ciezarowek to tylko bierz i zdrowiej

juz si enie moge doczekac wizyty:)

wlasnie zarezerwowalam sobie domek na wakacje nad morzem i humorek mi sie poprawil

• HANA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie karola ładne serduszko zobaczysz ;) i ze 2 cm to na pewno kluska ma :)

dzieki blue ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:28

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Mąz mi zakupil cała serie Prenalen: syrop, do ssania i areozol do nosa - jakby kiedys któras chorowała to seria dla kobiet w ciazy

Zobaczymy jak wieczorem bedzie, za chwile zalewam syrop z cebuli
    Ja miałam 2 tyg temu.
    Panadol kompletnie mi nie pomógł. Małż znalazł miksturę do picia, zrobił mi i gorączka spadła na amen!!
    zetrzeć korzeń imbiru 1 łyżeczkę+sok z połowy cytryny+cynamon+2 łyżki miodu-to wsio do szklanki z gorącą wodą- wypić jak najszybciej i do łożka pod kołdrę.
    polecam!!!

HANA, aniar lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie poplakalam bo widzialam wystep donatana i cleo na eurowizji ehhh

hana wczoraj dzidzia miala niby 1.58cm ale tych wymiarow nie biore pod uwage bo sprzet i lekarka pozostawiaja wiele do rzyczenia

kochane lece spakowac mala do babci bo dzis idzie na noc i wieczorek spedzamy tylko we dwoje (mam nadzieje ze nie bedzie mnie mdlilo jak to ostatnio bywao wieczorami)

odezwe sie jak najszybciej bede mogla po wizycie. trzymajcie kciuki za te niby dwa kropki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj przyjaciel cmoknął w brzuch i się przytulił, mówi: "kopie, kopie, poczułem!!" haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana, ja miałam 37.6, ale w szpitalu na to: "w ciąży zawsze temperatura jest podwyższona, do 38 nie ma gorączki, to fizjologia albo lekkie przeziębienie"

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wiem ze jest masa dobrych wozkow ja juz mam dobry wiec nie kupuje Nowy kupilismy 5 lat temu i sie trzyma ale wtedy mnie to nie interesowalo maz wiekszosc rzeczy kupowal;)a on musi miec nowe:-/ teraz sa rodzice ze nawet niewiele ten wozek uzywaja czasami maja dom i tylko od czasu do czasu wychodza na dluzsze spacery i porzadny wozek masz o polowe taniej a taki jest wybor ze za ta kase co wtedy kupilabym mega wypasiony (uzywany)Swoja droga ze nie zawsze cena idzie w parze z jakoscia Kiedys ceny byly nizsze teraz ten co ja mam kosztuje o jakies 300 zl wiecej

Kiara lubi tę wiadomość

maria.sm
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Polecam wózek jedo model fyn. To duży wózek na pompowanych kołach, dość ciężki ale sprawdza sie genialnie. Ma najwieksza dostępna gondolę. Dla córci kupiłam x landera i po 2 m-cach musiałam sprZedawac i kupować kolejny... Wyrosła z gondoli, to był listopad wiec zdecydowanie nie czas zeby takie malenstwo przesadzać do spacerówki. Trochę moich koleżanek ma tez jedo i są tak samo zachwycone jak ja. Parasolka mamy chicco i zdecydowanie jej nie lubię, jest mega niewygodna w porównaniu z dużym wózkiem, ale za to mała i lekka.
    Skonsultowalam moja torbiel z moim ginkiem na NFZ i powiedział ze 2.5cm to nie torbiel i mam w ogóle o tym zapomnieć...a tymczasem jak juz wiem ze ona tam jest to często czuje pobolewanie. Czy to moze bolec czy sobie wmawiam?

W ogóle to czuje sie złe, jakaś depresja mnie dopadła. Nic mi sie nie chce, wszystko mnie denerwuje :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny nikomu się nie chwaliłam ale jutrzejszą wizytę przyspieszyłam na dziś jestem już po usg :) Wspaniale widziałam serduszko szkraba :) jedno tylko mnie zastanawia według wyliczeń wychodzi że to początek 7 tyg wedlug USG 6t1d skąd ta rożnica martwię się :(

Ita, Kiara lubią tę wiadomość

kasienka236
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka nie ma co się martwić - wielu dziewczynom wychodzi różnica pomiędzy terminem z @ i terminem z USG.

U mnie za pierwszym razem 1,5 tyg różnicy a ostatnio 4dni. Zawsze jest możliwość, że owulacja była później, albo, że na USG niedokładny pomiar wychodzi.

atdck6nlmznf5qze.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że to jest powodem bo lekarz właśnie powiedział albo owulacja była później albo nieprawidłowy rozwój ciąży i znowu mam o czym myśleć ..:(

kasienka236
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ