X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie właśnie porzygałam sokiem pomarańczowym, który wczoraj piłam :P
    Głowa mi dziś pęka, chyba przez tę pogodę.

Lola - :* jestem zła na tamtego kolesia co mnie tak postraszył, ale całe szczęście, że maleństwo bardzo dobrze rośnie :)
    Ty po kawę, ja po loda :P

Qrczak - tak Ci wczoraj właśnie napisałam :) Ze gin pewnie nie zobił Ci dopochwowo, bo nie chciał na tym etapie dodatkowej ingerencji :)
    Co to za cuda tam robisz?
    Tak, też biorę zawsze dopochwowo. Mówili mi, że lepiej działa, bo działa bezpośrednio od dróg rodnych :)

Milcia - super wieści!!! i boski maluszek :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super wiadomości :) cieszę się bardzo i trzymam kciuki za resztę :)

ja też miałam traktor na sali w szpitalu ;)

qbxwkvq.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę luteinę dopochwowo. Nie jest to przyjemne w aplikowaniu, ale jak napisała Kiara, ta opcja jest podobno lepsza

Qrczak lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia przecudowne Maleństwo! Chyba się zakochałam w tych małych łapkach.

Ja USG z przeziernością mam 21 maja, więc już nie mogę doczekać się takich widoków!

Jak tak czytam o zjadanych przez was kiełbasach, sardynkach i lodach to aż mnie z zazdrości skręca! Nie jestem w stanie aktualnie nic przełknąć poza bułką z serem i pomidorem! Ech... oby w drugim trymestrze coś się zmieniło bo zagłodzę tą moją dziecinkę :(

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja dzis na wizyte lece ale dopiero na 19.30.

dziewczyny moje hormony buzuja i od rana dzis placze bo mam kaszel taki ze doprowadza mnie prawie do wymiotow i wlasnie ocieram lzy bo kosza trawe za blokiem i jest glosno :(

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Jak tak czytam o zjadanych przez was kiełbasach, sardynkach i lodach to aż mnie z zazdrości skręca! Nie jestem w stanie aktualnie nic przełknąć poza bułką z serem i pomidorem! Ech... oby w drugim trymestrze coś się zmieniło bo zagłodzę tą moją dziecinkę :(

Ita, spokojnie na pewno przejdzie, ja pomimo że nie wymiotuję i nie mam mdłości nie zjadam więcej. Nie mam takich typowych zachcianek na słodycze czy frytki tym bardziej na mięso...mogłoby nie istnieć. Zajadam owoce, pieczywo wieloziarniste, zupy i warzywa:) Od czasu do czasu coś słodkiego,w zasadzie jem tak jak przed ciążą jedyna różnica jest taka że wieczorkiem ok 20 -21 muszę jeszcze coś chrupnąć bo troszkę ssie no i rano śniadanie obowiązkowe bo trochę muli mnie jak nie zjem:) czyt. też ssie :P
    1 kg na plusie. :)

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położyłam się z wielkim bólem głowy i dzisiaj rano wstałam z kiepskim bólem głowy- ciężki dzień się zapowiada....

Widzę, że już myślicie o wózkach, więc i chyba ja zacznę o tym myśleć :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Ty nie jesteś w stanie przełknąć loda - ja nie jestem w stanie przełknąć bułki z serem ;) Każda z nas przechodzi mdłości i wymioty inaczej. Serio, ja mam już dośc lodów, MARZĘ o bułce z serem.

Ita lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Dalej zostaję szpitalu. Niestety jeszcze jakieś brudy ze mnie wylatują. Zażartowałam na obchodzie,że chyba dziecik jest wredny i dokucza mamusi. Lekarz się pyta po kim taki wredny, to się przyznałam, że po mnie.

Tak na serio to niestety jak jeszcze minimalnie plamię to zagrożenie jest i usg nie zrobi bo nie chce bardziej zaszkodzić. Czyli nic nowego.

Wspołczuję wam żygulenia...ale wczoraj wieczorem sama byłam bliska pawia:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o wózku jakoś głębiej jeszcze nie myślę, zacznę w II trymestrze, uważam, że 11 tc to za wcześnie :) Na pewno jednak kupimy wózek używany, może od jakichś znajomych, na pewno w bdb stanie. Uważam, ze skoro 1 dziecko wózka nie rozwaliło, to znaczy, że jest ok, a znam bardzo wiele przypadków, w tym przyjaciółki, że jej wózek po pół roku się rozpadł, a był nówka sztuka i to x-lander. Ja wolę te pieniążki przeznaczyć na coś innego, nie chciałabym wywalać 1,5 tys. na wózek :) Założyłam sobie, że 500zł i to z fotelikiem, zamierzam się tego trzymać.

Doris to oby jutro Cię puścili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o wózku jakoś głębiej jeszcze nie myślę, zacznę w II trymestrze, uważam, że 11 tc to za wcześnie :) Na pewno jednak kupimy wózek używany, może od jakichś znajomych, na pewno w bdb stanie. Uważam, ze skoro 1 dziecko wózka nie rozwaliło, to znaczy, że jest ok, a znam bardzo wiele przypadków, w tym przyjaciółki, że jej wózek po pół roku się rozpadł, a był nówka sztuka i to x-lander. Ja wolę te pieniążki przeznaczyć na coś innego, nie chciałabym wywalać 1,5 tys. na wózek :) Założyłam sobie, że 500zł i to z fotelikiem, zamierzam się tego trzymać.

aniar lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara ja tez uzywany na pewno kupie i tez z fotelikiem, nie chce nowego bo szkoda pieniedzy. przy pierwszym dziecku tez nowych nie kupowalam oprocz jednego. ja narazie tez nie mysle o wozku ale jak temat padl na salony to tez pisze swoje zdanie
    w nocy zaczelam znow plamic, nie sa to jakos wielkie ilosci ale przy podcieraniu widac ewidentnie podbarwiony papier i do tej pory cos jest, dobrze ze dzis wizyta

do tej dr co wczoraj bylam i tak pojde ale nei na badanie tylko powiedziec pare rzeczy

Kiara lubi tę wiadomość

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ta chwile tez kupilabym uzywany po 1 dziecku rzeczywiscie czesto niewiele jest widac zuzycie Gondola zawsze jest w dobrym stanie Dopiero spacerowka moze miec jakies slady W moim przypadku byla ekstremalnie uzywana i wozila czasem 2 na raz ;) ale spokojnie 3 jeszcze przewieziemy Polecam espiro naprawde sa bardoz dobre i wytrzymale

Kiara lubi tę wiadomość

maria.sm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłączam się i ja! <3

Ita lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to ciekawe co tam masz w brzuszku :)

Ja jak nie mam ochoty na słodkie, a wręcz mnie odrzuca, to wczoraj zrobiłam nagły atak na Tesco i nabyłam kubełek lodów, delicje i ciasteczka oreo. Pochłonęłam wszystko!

Milcia, prześliczne zdjęcia. I te paluszeczki :) No i wszystko w porządku z maluchem. Wyleżałaś go ładnie :D

Doris, ty tez wyleżysz swojego malucha i będzie w porządku! Porpos może kogoś żeby Ci kupili stopery do uszu.

Karia, przynajmniej teraz wiesz w jakim dniu jesteś :D

Kulka, ja dziś miałam twardy sen całą noc i jakieś starożytności mi się śniły i gladiatorzy. A jak się obudziłam o 5tej to myślałam, że pęcherz mi zaraz pęknie. Tak mnie bolał jak nigdy w życiu. I jak wróciłam do łóżka to dalej mnie bolał aż nie usnęłam. Może sobie budzik na siku w nocy nastawiać? :D :D

Qrczak, ja mam remont całego mieszkania!!! Teraz jest wyburzanie ścian i ogólan demolka. W przyszłym tygodniu będzie jeżdżenie po sklepach i duuuużo wyborów od płytek po meble. Przerażające.

Propo L4... Też się boję że gin nie da mi zwolnienia. Nie wiem czy mu naściemniać że coś mi jest czy po prostu powiedzieć, że nie czuję się dobrze w pracy i czuję że potrzebuję tego zwolnienia. Też siedzę 8h przy kompie i do tego telefoniczna obsługa klientów, a nie zawsze jest miło. Teraz jak siedzę na urlopie w domku to nie bolą mnie plecy i na pewno maa mniej stresów.

A tak wogóle, to dziś od rana boję się chodzić, bo mi strasznie słabo i jak zrobiło mi się ciemnawo przed oczami to postanowiłam na razie nie wstawać, zwłaszcza, że sama jestem w domu. Nie miałam tak jeszcze. I do tego stoi przede mną śniadanie, które nie wiem jak wcisnę w siebie. Pierwszy dzień mam taki... A niedawno narzekałam, że za dobrze się czuję, ehh :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka mi poleca wózek teutonia.
    Słyszeliście o nich? Tylko patrzę, że cholercia drogie są :(
    http://www.teutonia.com/pl

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clonowka iwtaj

bursztynka jestem baaaaardzo ciekawa czy sa 2 czy jednak jeden i jak to tam wyglada :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny,ja już po badaniach dzisiaj i mam mega sfochowany dzień, wszystko mnie wkurza nawet na teściową nakrzyczałam, eh...nie lubie takich dni najchętniej zagrzebałabym się z łóżeczku ale w związku z naszym małym remontem ( nienawidzę remontów ) muszę iść z moim małym do teściowej, żeby nie wdychał pyłu itd.. niech to się już skończy!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wózki:)
    ja wybiorę Mamas&Papas
    https://www.mamasandpapas-polska.pl/

Model Sola 2 z gondolą i fotelikiem.

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - no i bardzo dobrze podejście :) Moja mama kupiła dla mojego brata kiedyś nowy (ja jako dziecko miałam używany i bez problemu przetrwał wszystko, a przecież wtedy to dopiero wózki były badziewne) i rozwalił się bardzo szybko. A teraz sama mi mówi, że bez sensu kupowac nowy, ile to rodziców maluchów (mama jest m.in. pediatrą) jej się skarży, że kupili wózek za 1,5 tys. czy 2 tys. i muszą reklamować, bo sie popsuło coś... tak samo te trójkołowce - praktycznie z każdej strony słyszę, że to straszne badziewie... i wcale wygodnie nie jest. Ale cóż, teraz projektuje się wózki nie pod dzieci, tylko pod modę i rodziców... Podobna sytuacja z wózkami z niełączoną rączką - może i łądnie wygląda, ale niewygodnie to się prowadzi.
    Trzymam kciuki żeby to było coś niegroźnego :)

maria - dokładnie tak. Wiadomo, że jak ktoś wózka nie szanował, to będzie cały zjechany i takiego się nie kupuje, ale ja jeszcze przed ciążą kiedyś oglądałam ogłoszenia, to był cały ogrom wózków za 400-600zł, w bdb stanie, nierzadko z gratisami i to te wózki które pierwotnie kosztowały kupę kasy. Dla mnie to super oszczędność i wiecej kasy na pampersy, które rzeczywiście są przydatne i na które idzie maaaasa pieniędzy :)

Niespodzianek - humorki ciążowe :D norma :D ja wczoraj wydarłam się na kierowce autobusu (akurat miałam rację - autobus przyjechał przed czasem, byliśmy dość daleko od przystanku jak go zobaczyliśmy i TŻ podiegł, żeby go zatrzymac żebym ja nie musiała biec (bo nie mogę), jak byłam 3m od autobusu, to koleś zamknął drzwi NA RĘCE TŻta i ruszył... !!!! co prawda tylko trochę, ale k*wa co za idiota!! Nie chciało mu się chwili poczekać nawet! Jak już je otworzył to jak go zwyzywałam... :D od kretynów, bezmózgów, chorych psychicznie :P i powiedziałam, że skargę na niego złożę i faktycznie złożę! TŻ tez był wściekły, ale się zdziwił że aż tak mocno zareagowałam, on po prostu powiedział, że idiota i tyle.. a ja darłam się :P
    Musimy kupić znowu auto (poprzednie sprzedane, bo za dużo kasy zżerało), ale teraz nie bardzo mamy jak.

CLOnowa witaj :) Który tc i kiedy masz TP?:)
    tu jest nasza lista wizyt: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuVpO91briVHdHBlbG9WVGctVlI4bTB4NU1xYnNmVEE&usp=sharing&richtext=true#gid=0 jeśli masz ochotę - dopisz się :)

Któraś tu ostatnio pisała o ruchach :P hehehe to ja znowu powtórzę, że gdyby nie to, że wiem, iż to za wcześnie, to powiedziałabym, że dziś też coś poczułam.Ale to najpewniej jelita :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:53

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ