X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif super :) a może właśnie będą 2 dzidziusie :) super nic się nie martw lekarze też panują nad wszystkim :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do lakierów ja jakoś wolałam nie używać lakierów do paznokci w ciąży i teraz też nie maluję :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif - znajoma z sali w szpitalu miała taką sytuację jak Ty. Tyle, że u niej właśnie lekarz nie zauważył drugiego pęcherzyka, 3 dni potem trafiła na IP z mocnymi bólami, no i okazało się, że jest drugi pęcherzyk z maciupkim zarodkiem (znacznie mniejszy niż ten nr 1), zarodkowi serce nie biło. Co z nią zrobili? Zostawili na 4 dni w szpitalu, 2x robili usg, pytali często czy plami czy nie (jak nie to super), uprzedzili, że może trochę poplamić przez tego jednego i może ją brzuch boleć, miała własnie bóle, dostawała leki. Powiedzieli, że bardzo często się tak dzieje, że jak są bliźnięta to jeden drugiemu podkrada jedzenie i tamten nie ma szans na przezycie bardzo często, ale wtedy ten silniejszy jest na tyle silny, że duże szanse, iż przetrwa :) Powiedzieli jej, że powinno się samo oczyścić, a jak nie to przy porodzie to załatwią. I że lepiej, że to się teraz stało niż w 12tc czy jeszcze później bo wtedy już mógłby być kłopot dla drugiego malucha.
    Także spokojnie, jeśli coś się stanie z tym jednym, to z drugim będzie ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie maluję, nie wdycham tego (bo i po co:P), bez przesady :) Toż na ulicy więcej trucizny z tych wszystkich spalin, które wdychamy godzinami...

Dziewczyny, mam pytanie:
    tak, jak tu którejś niedawno pisałam tez zdarzają mi się bóle przy kichaniu. Ostatnio ustały. Teraz czasami jeszcze mi się zdarzą, zawsze uznawałam to za normalne, ale dzis to było przegięcie... tak mnie zabolało, jakby mi jajnik pękł dosłownie... aż się wydarłam, przeturlałam na bok i nie mogłam przestac jęczeć... no i problem polega na tym, że od tamtej pory cały czas, szczególnie przy głębszych wdechach bolą mnie oba jajniki.
    miała tak któraś?:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 17:16

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, padam. Wczoraj po lekarzu pojechałam do pracy na kilka godzin i dzisiaj na cały dzień. Ledwo żyję. Jednak leżenie pięć tygodni osłabia człowieka. Niestety jeszcze kilka dni mnie czeka, ale to już w odpowiednich odstępach czasowych, bo inaczej nie wyrobie. Dobrze, że lekarz powiedział, że mogę pójść do tej pracy, bo jestem spokojniejsza, że mam pozwolenie. W innym wypadku w życiu bym nie poszła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilthe - widzisz, mówiłam :) tak, możesz miec takie bóle. Ja teraz też miewam, mimo, że torbiele sa już malutkie :)

kasienka - jak nie miałaś w tym cyklu monitoringu owulacji, to nie masz o czym myślec, bo na 100% to późniejsza owulka po prostu albo różnice w pomiarze :) Ja monitoring właśnie miałam (więc wiedziałam kiedy owu), do tego tamten lekarz mnie przestraszył, a jestem po jednym poronieniu więc się przestraszyłam, a tu wczoraj okazało się, że ostatnio na ip mi źle malucha pomierzyli i jest duży, 3 dni większy niz zakładaliśmy wcześniej z ginem :) Także serio, nie martw się.

Milcia - mam w 100% to samo!! Po ponad miesiącu leżenia, jak teraz wstałam i poszłam załatwić swoje sprawy, to na kolejny dzień miałam zakwasy w udach i tyłku, w ogóle wszystkie mięśnie czułam!

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żegnam się z Wami a szczeguły opisałam pod poprzednim wykresem życzę dużo zdrowia wam i dzidziusiom :-) .

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara powiem Ci, że normalnie masakra. Jakby człowiek na nowo zaczynał się uczyć od nowa chodzić swoim własnym tempem. Teraz juz do końca dnia będę leżeć. Trochę brzuch mnie boli, ale na pewno przestanie.

Dziewczyny pytałam wczoraj gin o te nieszczęsne sny kończące się rano wiadomo czym.. i powiedziała, że nie ma się czego wstydzić, a takie bóle wówczas są normalne, bo są skurcze macicy. Na szczęście u mnie jakoś to przestało mieć miejsce, a jak były jakiś czas temu, to już po nich nie plamiłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia napisałam Ci pod wykresem.. bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:23

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod jakim wykresem?nie mogę znaleźć. Co się stało?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko na chwilke weszlam, pozniej pogadamy

dzidzius jest jeden. 2.5 cm serducho bije jak dzwon.
    ginka bardzo dziekowala ze przyszlam wczesniej i przepraszala ze za wczesnie ze maz nie mogl byc ale ma dla niego niesppdzianke. nagrala na plytke maluszka. az siepoplakalam bo tak super sie ruszal i jak pieknie zatanczyl sobie

Niespodzianek:), Qrczak, Bursztynka, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, ja nie wiem o co dokładnie chodzi, ale domyślałam się i bardzo mi przykro :(

Milcia - dokładnie! Ja wczoraj chodziłam, to dziś jestem nie do życia (a planowałam zakupy) i cały dzień w łóżku, nie mam siły nawet w kuchni stać. Zauważyłam tez, że jak pochodzę dłużej to póxniej mam taki twardy ten brzuch.
    Milcia, pytałaś się może swojej ginki lub wiesz coś na ten temat czy możemy iść do term maltańskich w ciąży? Tam jest cieplejsza woda niż na basenie, dlatego pytam, a kompletnie zapominam za każdym razem zapytac gina... TŻ dostanie 2 wejściówki z godziną gratis, więc jeszcze jedną byśmy sobie wykupili i trochę się zrelaksowali za jakiś tydzień. Ale kurcze nie wiem co zrobić, a głupio mi z taką pierdołą dzwonić do gina, który jest zajęty.

Dziewczyny, jakie macie ciśnienia w ciąży?
    Wam też tak w dół spadły?

• aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja miałam 120/80 i 125/60 za każdym razem mówili że jest w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 18:44

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar to Ty faktycznie masz ok te ciśnienie :)

Ja się tam pytam, bo mi spadło. Wczoraj miałam 100/70, a ostatnio ciągle mam 90/60 i podobne takie.

• aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to niziutkie faktycznie! To skoro u mnie czasem się zasłabnięcia zdarzają to ty musisz chyba być mocno słaba czasem nie?

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snuję się jak ten cień momentami :/ i normalnie to bym sobie colę zapodała, a teraz dupa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu miałam wyższe, śmieje się, że to pewnie z nerwów :P a w domu marniutko. W przychodni u rodzinnego tez jak mi mierzyli ostatnio to za niskie było.

• aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przyznam, że colę popijam na mdłości -nie dużo ale pomaga. Do tego czasem zdarzają mi się spadki cukru i wtedy słabnę, a cola mnie na nogi podnosi

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadciśnienie stwierdzone przed ciążą i od kilku lat je leczę. Po lekach mam 120-125/80-85. Ale pracowałam kiedyś z dziewczyną, która w ciąży miała właśnie 90/60. Ale czuła się dobrze pomimo tak niskiego ciśnienia aż gin się trochę dziwił.
    W każdym bądź razie chyba lepsze za niskie niż za wysokie. Przy wysokim może wystąpić wiele komplikacji

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkobitki jak mozna zobaczyc czyjs wykres?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ