Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karola88 wrote:kkobitki jak mozna zobaczyc czyjs wykres?
Klikasz i widzisz wykres -
asia napisala ze sie z nami zegna i ze pod wykresem napisala wszystko a nie udostepnila wykresu wiec nie moge zobaczyc
niespodzianek uspokoilam sie bardzo i trraz caly czas ogladam filmik jak maluszek tanczy. nastepna wizyta 3.06 i juz pomiary genetyczne no i poznamy byc moze juz plec. w 1 ciazy wlasnie e 13 tc poznalam ze bedzie dziewczynka
jak moge zdjecie wstawic bo zapomnialamMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualnyKulka - teoretycznie lepsze za wysokie, ale praktycznie nie... a wiedzą to ci, którzy tak mają Nie fajnie jest jak chodzisz i nie wiesz czy zaraz na ziemi nie wylądujesz jak jest kryzys. Duże ryzyko upadku i narobienia w ten sposób wielu krzywd. Nie mówiąc o tym, że ja czuję się jak flak przez większośc czasu i wszystko mnie męczy.
W ogóle powiem Wam, że teraz spojrzałam na galerię zdjęć usg i świeżo ktoś dodał 3 zdjęcia 3d czy tam 3d w 10t2d... powiem szczerze nie obrażając nie kogo, tylko pisząc swoje zdanie, że to wygląda jak zdjęcia małego bałwana (taki nosek jak z marchewki) dlatego ja nie chcę na tym etapie takiego obrazu.. tzn. pewnie fajnie na kilka sekund jak gin puści, ale taki widok na całe usg czy większość nie jest zbyt fajny, dziecko jest jeszcze drobne, nie wygląda "zdrowo" i ja się bardziej cieszę jak widzę zwykłe, dokładnie usg niż takie coś, nie podoba mi się to same zobaczcie w tej galerii...
myślę, że jest sens robic takie badanie dopiero np. w 20tc, ale teraz nie.
Oczywiście to jest tylko moje zdanie, może komuś bardziej pasuje widok takiego bałwanka Ja pokazałam to TŻtowi i on tez mówi: "o jeeezu, i my też tak będziemy dziecko oglądać?" i się skrzywił, mówi, że to mu się nie podoba, woli normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:39
-
Kiara wrote:Asiu, ja nie wiem o co dokładnie chodzi, ale domyślałam się i bardzo mi przykro
Milcia - dokładnie! Ja wczoraj chodziłam, to dziś jestem nie do życia (a planowałam zakupy) i cały dzień w łóżku, nie mam siły nawet w kuchni stać. Zauważyłam tez, że jak pochodzę dłużej to póxniej mam taki twardy ten brzuch.
Milcia, pytałaś się może swojej ginki lub wiesz coś na ten temat czy możemy iść do term maltańskich w ciąży? Tam jest cieplejsza woda niż na basenie, dlatego pytam, a kompletnie zapominam za każdym razem zapytac gina... TŻ dostanie 2 wejściówki z godziną gratis, więc jeszcze jedną byśmy sobie wykupili i trochę się zrelaksowali za jakiś tydzień. Ale kurcze nie wiem co zrobić, a głupio mi z taką pierdołą dzwonić do gina, który jest zajęty.
Nie pytałam, ale ja nie będę chodzić na basen, bo często mam infekcje a tam zawsze jest największe skupisko.
Co d ciśnienia to ja wczoraj miałam 135/80.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:49
-
Kiara, przy wysokim ciśnieniu może dojść do odklejania łożyska, zatrucia ciążowego i wcześniejszego porodu. Dlatego napisałam , ze niskie chyba lepsze, bo nie ma takich powikłań (chyba). Natomiast jeżeli brać pod uwagę problemy z funkcjonowaniem na co dzień, omdlenia itp, o których piszesz, to faktycznie lepiej mieć wyzsze
-
karola88 wrote:asia napisala ze sie z nami zegna i ze pod wykresem napisala wszystko a nie udostepnila wykresu wiec nie moge zobaczyc
niespodzianek uspokoilam sie bardzo i trraz caly czas ogladam filmik jak maluszek tanczy. nastepna wizyta 3.06 i juz pomiary genetyczne no i poznamy byc moze juz plec. w 1 ciazy wlasnie e 13 tc poznalam ze bedzie dziewczynka
jak moge zdjecie wstawic bo zapomnialam
http://wrzucaj.net/ tu je wstaw i skopiuj link spod zdjecia na forum -
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem co dziś konkretnego zrobiłam oprócz leżenia. Ciśnienie 90/60 a zawsze mam coś koło 115/75. Rano to już miałam ciemno przed oczami a teraz jak byłam zęby przy umywalce to wpadłam na wannę i obilam kostkę u nogi, ała!!!
No i cały dzień mam mdłości i proszę jedzonko, które wciskam zęby zostało w środku. Nowy objaw, w końcu mdłości. Głupio się z tego cieszyć ale jutro już proszę o normalny dzień -
nick nieaktualny
-
furia jutro wstawie zdjecie. dzieki za pomoc.
co do 3d czy 4d na tym etapie jestem przeciwko. powinno sie takie badania robic po 23tc albo i troszke pozniej. wtedy widac juz wdzystko pieknie.
a jak moge wykres asi znalesc bo nie moge
milcia tez mi bardzo przykro. to jest niesprawiedliweKiara lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm