X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    kkobitki jak mozna zobaczyc czyjs wykres?
    Klikasz na nick tej osoby i jeśli udostępniła wykres to "bieżący wykres na tablicy" będzie jako link do kliknięcia z napisem "tak"
    Klikasz i widzisz wykres

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 gratuluje maluszka mam nadzieje,że po dzisiejszej wizycie jesteś spokojniejsza i wszystko jest jasne:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia napisala ze sie z nami zegna i ze pod wykresem napisala wszystko a nie udostepnila wykresu wiec nie moge zobaczyc

niespodzianek uspokoilam sie bardzo i trraz caly czas ogladam filmik jak maluszek tanczy. nastepna wizyta 3.06 i juz pomiary genetyczne no i poznamy byc moze juz plec. w 1 ciazy wlasnie e 13 tc poznalam ze bedzie dziewczynka :)

jak moge zdjecie wstawic bo zapomnialam

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka - teoretycznie lepsze za wysokie, ale praktycznie nie... a wiedzą to ci, którzy tak mają :) Nie fajnie jest jak chodzisz i nie wiesz czy zaraz na ziemi nie wylądujesz jak jest kryzys. Duże ryzyko upadku i narobienia w ten sposób wielu krzywd. :( Nie mówiąc o tym, że ja czuję się jak flak przez większośc czasu i wszystko mnie męczy.

W ogóle powiem Wam, że teraz spojrzałam na galerię zdjęć usg i świeżo ktoś dodał 3 zdjęcia 3d czy tam 3d w 10t2d... powiem szczerze nie obrażając nie kogo, tylko pisząc swoje zdanie, że to wygląda jak zdjęcia małego bałwana (taki nosek jak z marchewki) :P dlatego ja nie chcę na tym etapie takiego obrazu.. tzn. pewnie fajnie na kilka sekund jak gin puści, ale taki widok na całe usg czy większość nie jest zbyt fajny, dziecko jest jeszcze drobne, nie wygląda "zdrowo" i ja się bardziej cieszę jak widzę zwykłe, dokładnie usg niż takie coś, nie podoba mi się to :) same zobaczcie w tej galerii...
    myślę, że jest sens robic takie badanie dopiero np. w 20tc, ale teraz nie.
    Oczywiście to jest tylko moje zdanie, może komuś bardziej pasuje widok takiego bałwanka :) Ja pokazałam to TŻtowi i on tez mówi: "o jeeezu, i my też tak będziemy dziecko oglądać?" i się skrzywił, mówi, że to mu się nie podoba, woli normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:39

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Kiara to lapka, a nie nosek :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Asiu, ja nie wiem o co dokładnie chodzi, ale domyślałam się i bardzo mi przykro :(

Milcia - dokładnie! Ja wczoraj chodziłam, to dziś jestem nie do życia (a planowałam zakupy) i cały dzień w łóżku, nie mam siły nawet w kuchni stać. Zauważyłam tez, że jak pochodzę dłużej to póxniej mam taki twardy ten brzuch.
    Milcia, pytałaś się może swojej ginki lub wiesz coś na ten temat czy możemy iść do term maltańskich w ciąży? Tam jest cieplejsza woda niż na basenie, dlatego pytam, a kompletnie zapominam za każdym razem zapytac gina... TŻ dostanie 2 wejściówki z godziną gratis, więc jeszcze jedną byśmy sobie wykupili i trochę się zrelaksowali za jakiś tydzień. Ale kurcze nie wiem co zrobić, a głupio mi z taką pierdołą dzwonić do gina, który jest zajęty.

Nie pytałam, ale ja nie będę chodzić na basen, bo często mam infekcje a tam zawsze jest największe skupisko.
    Co d ciśnienia to ja wczoraj miałam 135/80.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:49

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, przy wysokim ciśnieniu może dojść do odklejania łożyska, zatrucia ciążowego i wcześniejszego porodu. Dlatego napisałam , ze niskie chyba lepsze, bo nie ma takich powikłań (chyba). Natomiast jeżeli brać pod uwagę problemy z funkcjonowaniem na co dzień, omdlenia itp, o których piszesz, to faktycznie lepiej mieć wyzsze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    asia napisala ze sie z nami zegna i ze pod wykresem napisala wszystko a nie udostepnila wykresu wiec nie moge zobaczyc

niespodzianek uspokoilam sie bardzo i trraz caly czas ogladam filmik jak maluszek tanczy. nastepna wizyta 3.06 i juz pomiary genetyczne no i poznamy byc moze juz plec. w 1 ciazy wlasnie e 13 tc poznalam ze bedzie dziewczynka :)

jak moge zdjecie wstawic bo zapomnialam

http://wrzucaj.net/ tu je wstaw i skopiuj link spod zdjecia na forum :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88, Asia napisała pod wykresem na OVU.

Mi jest bardzo przykro z tego powodu, bo trzymałyśmy się na jednym wątku na OVU i testowałyśmy w ten sam dzień :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    haha Kiara to lapka, a nie nosek :D
    hahahahaha no i własnie dlatego nie będę robić takiego usg :P

kulka - zgadzam się

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy jesteście też takie senne? Ja dzisiaj cały dzień tak mam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja jestem okropnie senna. I caly czas ziewam...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara popieram :) za wcześnie na 3d

z tą sennością to też mam chwile że padam :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj to jest po prostu tragedia z sennością. Zaraz idę spać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co dziś konkretnego zrobiłam oprócz leżenia. Ciśnienie 90/60 a zawsze mam coś koło 115/75. Rano to już miałam ciemno przed oczami a teraz jak byłam zęby przy umywalce to wpadłam na wannę i obilam kostkę u nogi, ała!!!
    No i cały dzień mam mdłości i proszę jedzonko, które wciskam zęby zostało w środku. Nowy objaw, w końcu mdłości. Głupio się z tego cieszyć :-) ale jutro już proszę o normalny dzień :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro usg, trzymajcie kciuki :) dobranoc

Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia jutro wstawie zdjecie. dzieki za pomoc.
    co do 3d czy 4d na tym etapie jestem przeciwko. powinno sie takie badania robic po 23tc albo i troszke pozniej. wtedy widac juz wdzystko pieknie.

a jak moge wykres asi znalesc bo nie moge

milcia tez mi bardzo przykro. to jest niesprawiedliwe

Kiara lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 22.05. mam usg prenatalne i test pappa.
    Już się stresuję czy będzie wszystko ok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to dzień dobry wszystkim w ten pochmurny poranek

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88, Asia pisze na wątku o monitoringu cyklu i tam ma swoje wykresy udostępnione.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ