X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie miała testu PAPPA miała tylko genetyczne i wyszlo wszystko oki i nie robiła nic wiecej :) i maluszek rośnie zdrowo.
    Więc jak u mnie bedzie ok to tez nie będę robiła.

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koszt takich badań to 200 zł ale jeszcze nie mam terminu pewnie na wizycie 26.05 mi wyznaczy.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek- a z którego oś jesteś? Gdzie do gin chodzisz ;)

Ja nawet nas PAPPA się nie zastanawiałam.
    Nie jestem w "grupie ryzyka".
    Usg w zupełności mi wystarczy.

btw, dzień dobry!!

kittykate, Kiara lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Czuje ze to będzie meczacy dzień. Dopiero weszlam do pracy a juz zasypiam ehhh... a tu do 17 trzeba wytrzymac. Chyba zapałki w iczy wsadze:p

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na który tydzień zapisałyście się na to usg genetyczne? 12 czy 13 tc lepiej? wybrałam już placówkę a teraz siedzę z telefonem i nie wiem na kiedy powinnam się zapisać...

help :]

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...
    a ja jestem wkurzona niemiłosiernie...ja pierdziele co sie dzieje...dzwoniłam zeby sie do swojego gina na nfz zapisac i termin mi krzykneła na 11 sierpnia...super wtedy bede w 5 miesiacu a ja musze karte ciazy załozyc, zrobic wyniki...owszem u niego czekało sie długo, ale nie az tyle...mało sie nie popłakałam jak to usłyszałam...trudno bede szukała innego lekarza...tylko kogo, nie znam tutaj lekarzy a do tego sie juz przyzwyczaiłam....

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka- zapisałam sie na 11+6 czyli 12 tc.
    Nie wiem kiedy lepiej- znam tylko widełki czyli od 11 do 14 tc.Więc wybrałam środek;)

kaarolaa-u mnie tez takie terminy do dobrych NFZ-owych lekarzy..znam ten ból..:(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa no ja na nfz TYLKO 1,5 m-ca czekałam :) a jak zapisywałam się to nawet jeszcze w ciąży nie byłam. Teraz już jak się udało dostać i jestem w ciąży to mam zapewnione wizyty co miesiąc.

Może poszukaj innego gina, popytaj koleżanki i popatrz na stronie znany lekarz, a ewentualnie jak Ci się ten nowy nie spodoba to zmienisz ginka w ciąży i na 11 sierpnia pójdziesz do starego.

A jak się zapisywałaś, to nawet hasło, że w ciąży jesteś nie pomogło?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Witam sie i ja :)
    Czuje ze to będzie meczacy dzień. Dopiero weszlam do pracy a juz zasypiam ehhh... a tu do 17 trzeba wytrzymac. Chyba zapałki w iczy wsadze:p

Ja mam to samo... jakoś do 4 musze dać rade ale ciezko jest,
    po pracy chce jeszcze jechać do labo zrobić badanie na Cytomegalię bo ponoć w Luxmedzie nie ma tego badania... :/ a mój gin zaleca jego wykonanie więc na pewno zrobię.

Co do testu PAPPA też nie jestem w grupie podwyższonego ryzyka więc odpuszczę.

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak się mówi ze ciąża to szybko znajduja miejsce. W nagłych przypadkach nawet ten sam lub kolejny dzień wchodzi w rachube. Ja sie umowilam na 12+2. Lekarz mowil ze to odpowiedni czas ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak znajde innego to do tamtego nawet nie pojde, nie zapisałam sie do niego. w sierpniu bede u rodzicow cały miesiac a specjalnie 230 km jechac na jedna wizyte to nie ma sensu...

juz pisze do kolezanek moze one mi pomoga...jak nie to pojade do rodzicow i tam w przychodni na drugi dzien normalnie lekarz przyjmuje...ciekawe czy by mnie przyjeła gdybym krwawiła....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem umowiona na 13+1 pani doktor sama ma wyliczała termin

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazała ustalić termin w rejestracji na 28 maja, a jeśli nie da rady to między 24 a 27 i idę tego 27. To będzie 12+4.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za szybką pomoc
    no i się zapisałam :) na 27.05. W sumie za dużego wyboru w tych terminach nie było, bo albo 27.05 albo 03.06 a potem by było już za późno. Dobrze, że nie zwlekałam dłużej z tym zapisem.

Cena za samo usg genetyczne 170 zł. Też macie podobne ceny? Był jeszcze jakiś tańszy lekarz za 110 zł, ale ten co się do niego zapisałam podobno się specjalizuje w tym dokładnym usg.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie u mojej gin chyba też jakoś tak 150 - 180 zł, termin będę ustalała na jutrzejszej wizycie, ale mówiła że w czerwcu na początku.

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jakie dlugie terminy macie ja na nfz ide teraz 15 a zapisywalam sie pod koniec kwietnia a do mojej gin prywatnie to co miesiac i nie wazne jest to czy mam usg genetyczne czy jakies inne czy zwykle badanie i tak bierze 100 :) a czasem nawet nic nie wezmie

co do tego badania z krwi to dla mnie tez nie ma ryzyka tez nie jestem w tej grupie wiec odpuszczam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:39

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziłam nigdy do gina na NFZ ale dziwi mnie, że nawet dla kobiety w ciąży mają taki długi termin.. bez sensu..
    lolaliciouse ja jestem z osiedla H i chodzę do dr. Witycha a Ty?:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś nie chodzilam na nfz póki nie znalazlam mojego lekarza. Nie bierze kase a i tak jest mily. O kazdej porze dnia i nocy mogę do niego zadzwonić jak coś mnie martwi. Prywatnie czasem mialam wrażenie ze są mili bo im płacę...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nawet dla ciezarnych...powiedziała ze nic na to nie poradzi...

znajoma ma mi podac namiary na dobrego lekarza

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie durne ze placimy skladki zdrowotne a jak się czegos potrzebuje od lekarza to albo 100 lat czekania albo płacenie za wizyte prywatna. Ja np do kardiologa mam skierowanie a najblizsza wizyta na nfz to w 2015 a wtedy tojuz mi nie potrzebna i musze isc prywatnie

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ