X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja genetyczne bede miala 12+2

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    kity- fajny brzucho:)
    ja mam wrażenie że 2 dni temu wywalił mnie konkretnie+moje "zapasy" na brzuchu i wyglądam ekmh bardzo w ciąży ;)

piszecie o gaciach- dziś byłam w kato, i obkupiłam się w C&A
    było jeszcze 20% rabatu- świetne jeansy i dresy kupiłam :)

ja genetyczne będę miała 11+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 19:42

kittykate lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja się właśnie dziwiłam co do wieku naszych ciąż, bo usg miałyśmy w ten sam dzień, czyli 9+6 i u mnie mały miał 3.2 cm i pokazało niby dwa dni do przodu, a z tego co pamiętam, to pisałaś, że Twoje maleństwo chyba było ciut mniejsze, a ciąża jeszcze dalej niż moja :) Pewnie każdy lekarz ma tam swoje jakieś przeliczniki. Okaże się pewnie wszystko jak będziemy mieć badania prenatalne :)

Milcia badanie genetyczne to nie to samo co prenatalne! Prenatalne robi sie kiedy mama ma powyżej 35 lat i nigdy nie rodziła, i to tez ona musi wyrazić zgodę. Jest to badanie inwazyjne. Pobierany jest przez amniopunkcję płyn owodniowy.
    My wszystkie będziemy mieć USG genetyczne. Jest to badanie nieinwazyjne.

Pozdrawiam :)

Kiara lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale usg genetyczne i test Paapa jest nazywane badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi. Mi gin tłumaczyła, że jeśli te by wyszły kiepsko, to wtedy niestety ale ten płyn owodniowy musi być zbadany. Ale oby żadna z nas nie musiala tego mieć robionego.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
    lolaliciouse Ty jesteś z Katowic?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
    lolaliciouse Ty jesteś z Katowic?
    Ja tez nie mogę patrzeć na mięso :(((
    Zajadam sie pomidorami malinowymi obecnie i swierzym pieczywem ciemnym,
    Zrobiłam także smoothie z kiwi, banana i truskawek i zjadłam Donata z czekolada :P do kawy masakra!

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaczne te wasze obiadki. ja mialam dzis zupke. nic ostatnio mi nie wchodzi i zjadam tylko zupy i wszystko co wodniste, nawet ostatnio z Marysia robilysmy budyn to taka zupa wyszla a nie geste a ja bylam w 7 niebie

kitty piekny brzus ja kurczw mam wiekszy a tak mnie cholernie dzis boli ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:31

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek- tychy :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki :)

ja Wam powiem, że ja mam brzuch gigant ;) pewnie dlatego, że to trzecia ciąża i wszystkie mięśnie już sflaczałe ;)

Furia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie prenatalne nieinwazyjne bo tez bede miała test PAPPA wykonywany i bedzie to 13+1

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja robie prenatalne nieinwazyjne bo tez bede miała test PAPPA wykonywany i bedzie to 13+1
    Kaarolaa wydawało mi sie ze test PAPPA jest "w pakiecie" hm...
    Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać :)
    Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:21

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki ;)

dużo piszecie i potem ja zapominam co miałam komu napisać ;)

Ogólnie piękne fasolki i piękne brzuszki :)

Wracając do tematu paznokci i farbowania. Ja normalnie maluję paznokcie i to z 2-3 razy w tygodniu. Idzie do szybko, nic nie staram się wdychać (bo i po co) i nie widzę problemu z tym. Myślę, że nie ma co wpadać w paranoje. O farbowaniu bez amoniaku słyszałam, dla pewności zapytam się jeszcze gina na najbliższej wizycie, bo za 2 tyg idziemy na wesele więc moje odrosty przydałoby się czymś przykryć ;) Z mikrofali rzadko korzystam, indykcję mam - ale myślę, że to już byłaby przesada. Gdyby to szkodziło, to na pewno lekarz by nam o tym powiedział.

Co do humorów, to byłam dziś na chrzcie i tak się wzruszyłam, to leciały mi łzy jak szalone. Ale to nie było takie wzruszenie (mały chlip i po krzyku). Miałam ochotę rozbeczeć się na całego i musiałam na prawdę walczyć, by nie zacząć ;D

Ostatnio nie wymiotuję, mdłości też się mocno obniżyły. Jem w gruncie rzeczy raczej wszystko i myślałam że przytyję a tu 0,4kg mniej. :D Ale niestety mam trochę zaparcia i oczywiście nadal senna..

Mam za to inny problem i muszę to omówić też z ginami, bo strasznie pobolewa mnie kość ogonowa i nie wiem co robić;/ Na początku to były incydenty a teraz to pół dnia albo i cały dzień. Najgorzej jest jak siedzę, leżenie też nie jest jakieś super, ale daje radę. Najlepiej na stojąco, ale szału też nie ma, bo chodzę trochę jak kaczuszka przez to. O schylaniu się, wstawaniu to już nawet nie wspomne;/
    Boję się, że to nie minie i będę miała przez to problem z porodem;/ ehhh

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Kaarolaa wydawało mi sie ze test PAPPA jest "w pakiecie" hm...
    Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać :)
    Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tyg
    ja mam za 5 tyg...koszt badan to bedzie 450 zł...ale co tam pieniadze, Kropus wazniejszy :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm u mnie w Krakowie jest chyba taniej coś koło 350 zł ale dokładnie dowiem sie u gin we wtorek.
    Prawda najważniejszy Kropek:)

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse no proszę ja też Tychy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam kuzyna w Tychach i tez maja problemy ze staraniami niestety i to jest dosc powazna sprawa...

• williams1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja genetyczne mam 2 czerwca,ale nie dopytalam czy skierowanie zawiera tylko usg czy też test krwi. Nie wiem jak to jest, ja mam na nfz.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosztuje w klinice 250 zł, ale to jest bez testu z krwi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co jakis test z krwi na genetycznym pierwsze slysze

dzis do dentysyy nareszcie bo juz dawno sobie mialam zeobic syropek na ten kaszel ale tak nie bardzo na fotelu ziac cebula :p wiec dzis pieknie po wizycie sobie zrobie , napije sie i mam nadzieje ze mi przejdzie bo ten kaszel mnie dobija i niestety wczoraj nawet do kibelka nie zdazylam dobiec tak mnie zlapala ta malpa wstretna

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test podnosi prawdopodobieństwo, że wszystko jest ok. Wtedy oba badania porównuje się razem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ