Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej!
kity- fajny brzucho:)
ja mam wrażenie że 2 dni temu wywalił mnie konkretnie+moje "zapasy" na brzuchu i wyglądam ekmh bardzo w ciąży
piszecie o gaciach- dziś byłam w kato, i obkupiłam się w C&A
było jeszcze 20% rabatu- świetne jeansy i dresy kupiłam
ja genetyczne będę miała 11+6Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 19:42
kittykate lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ja się właśnie dziwiłam co do wieku naszych ciąż, bo usg miałyśmy w ten sam dzień, czyli 9+6 i u mnie mały miał 3.2 cm i pokazało niby dwa dni do przodu, a z tego co pamiętam, to pisałaś, że Twoje maleństwo chyba było ciut mniejsze, a ciąża jeszcze dalej niż moja Pewnie każdy lekarz ma tam swoje jakieś przeliczniki. Okaże się pewnie wszystko jak będziemy mieć badania prenatalne
Milcia badanie genetyczne to nie to samo co prenatalne! Prenatalne robi sie kiedy mama ma powyżej 35 lat i nigdy nie rodziła, i to tez ona musi wyrazić zgodę. Jest to badanie inwazyjne. Pobierany jest przez amniopunkcję płyn owodniowy.
My wszystkie będziemy mieć USG genetyczne. Jest to badanie nieinwazyjne.
PozdrawiamKiara lubi tę wiadomość
-
Wiem, ale usg genetyczne i test Paapa jest nazywane badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi. Mi gin tłumaczyła, że jeśli te by wyszły kiepsko, to wtedy niestety ale ten płyn owodniowy musi być zbadany. Ale oby żadna z nas nie musiala tego mieć robionego.
-
Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
lolaliciouse Ty jesteś z Katowic? -
Niespodzianek:) wrote:Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
lolaliciouse Ty jesteś z Katowic?
Zajadam sie pomidorami malinowymi obecnie i swierzym pieczywem ciemnym,
Zrobiłam także smoothie z kiwi, banana i truskawek i zjadłam Donata z czekolada do kawy masakra! -
smaczne te wasze obiadki. ja mialam dzis zupke. nic ostatnio mi nie wchodzi i zjadam tylko zupy i wszystko co wodniste, nawet ostatnio z Marysia robilysmy budyn to taka zupa wyszla a nie geste a ja bylam w 7 niebie
kitty piekny brzus ja kurczw mam wiekszy a tak mnie cholernie dzis boli ze szokWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:31
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ja robie prenatalne nieinwazyjne bo tez bede miała test PAPPA wykonywany i bedzie to 13+1
Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać
Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:21
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Cześć kobitki
dużo piszecie i potem ja zapominam co miałam komu napisać
Ogólnie piękne fasolki i piękne brzuszki
Wracając do tematu paznokci i farbowania. Ja normalnie maluję paznokcie i to z 2-3 razy w tygodniu. Idzie do szybko, nic nie staram się wdychać (bo i po co) i nie widzę problemu z tym. Myślę, że nie ma co wpadać w paranoje. O farbowaniu bez amoniaku słyszałam, dla pewności zapytam się jeszcze gina na najbliższej wizycie, bo za 2 tyg idziemy na wesele więc moje odrosty przydałoby się czymś przykryć Z mikrofali rzadko korzystam, indykcję mam - ale myślę, że to już byłaby przesada. Gdyby to szkodziło, to na pewno lekarz by nam o tym powiedział.
Co do humorów, to byłam dziś na chrzcie i tak się wzruszyłam, to leciały mi łzy jak szalone. Ale to nie było takie wzruszenie (mały chlip i po krzyku). Miałam ochotę rozbeczeć się na całego i musiałam na prawdę walczyć, by nie zacząć
Ostatnio nie wymiotuję, mdłości też się mocno obniżyły. Jem w gruncie rzeczy raczej wszystko i myślałam że przytyję a tu 0,4kg mniej. Ale niestety mam trochę zaparcia i oczywiście nadal senna..
Mam za to inny problem i muszę to omówić też z ginami, bo strasznie pobolewa mnie kość ogonowa i nie wiem co robić;/ Na początku to były incydenty a teraz to pół dnia albo i cały dzień. Najgorzej jest jak siedzę, leżenie też nie jest jakieś super, ale daje radę. Najlepiej na stojąco, ale szału też nie ma, bo chodzę trochę jak kaczuszka przez to. O schylaniu się, wstawaniu to już nawet nie wspomne;/
Boję się, że to nie minie i będę miała przez to problem z porodem;/ ehhh
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnykittykate wrote:Kaarolaa wydawało mi sie ze test PAPPA jest "w pakiecie" hm...
Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać
Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tyg -
nick nieaktualny
-
a po co jakis test z krwi na genetycznym pierwsze slysze
dzis do dentysyy nareszcie bo juz dawno sobie mialam zeobic syropek na ten kaszel ale tak nie bardzo na fotelu ziac cebula :p wiec dzis pieknie po wizycie sobie zrobie , napije sie i mam nadzieje ze mi przejdzie bo ten kaszel mnie dobija i niestety wczoraj nawet do kibelka nie zdazylam dobiec tak mnie zlapala ta malpa wstretnaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm