X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja genetyczne bede miala 12+2

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    kity- fajny brzucho:)
    ja mam wrażenie że 2 dni temu wywalił mnie konkretnie+moje "zapasy" na brzuchu i wyglądam ekmh bardzo w ciąży ;)

piszecie o gaciach- dziś byłam w kato, i obkupiłam się w C&A
    było jeszcze 20% rabatu- świetne jeansy i dresy kupiłam :)

ja genetyczne będę miała 11+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 19:42

kittykate lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja się właśnie dziwiłam co do wieku naszych ciąż, bo usg miałyśmy w ten sam dzień, czyli 9+6 i u mnie mały miał 3.2 cm i pokazało niby dwa dni do przodu, a z tego co pamiętam, to pisałaś, że Twoje maleństwo chyba było ciut mniejsze, a ciąża jeszcze dalej niż moja :) Pewnie każdy lekarz ma tam swoje jakieś przeliczniki. Okaże się pewnie wszystko jak będziemy mieć badania prenatalne :)

Milcia badanie genetyczne to nie to samo co prenatalne! Prenatalne robi sie kiedy mama ma powyżej 35 lat i nigdy nie rodziła, i to tez ona musi wyrazić zgodę. Jest to badanie inwazyjne. Pobierany jest przez amniopunkcję płyn owodniowy.
    My wszystkie będziemy mieć USG genetyczne. Jest to badanie nieinwazyjne.

Pozdrawiam :)

Kiara lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale usg genetyczne i test Paapa jest nazywane badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi. Mi gin tłumaczyła, że jeśli te by wyszły kiepsko, to wtedy niestety ale ten płyn owodniowy musi być zbadany. Ale oby żadna z nas nie musiala tego mieć robionego.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
    lolaliciouse Ty jesteś z Katowic?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Kity super brzusio, ja muszę się pochwalić moim dzisiejszym obiadem zrobiłam pyszne bitki z sosikiem, które mój mąż pochłonął a mnie totalnie nie smakowały więc na obiad zafundowałam sobie 2 batoniki czekoladowe i byłam szczęśliwa..masakra nie ma to jak zdrowe żywienie w ciąży:)
    lolaliciouse Ty jesteś z Katowic?
    Ja tez nie mogę patrzeć na mięso :(((
    Zajadam sie pomidorami malinowymi obecnie i swierzym pieczywem ciemnym,
    Zrobiłam także smoothie z kiwi, banana i truskawek i zjadłam Donata z czekolada :P do kawy masakra!

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaczne te wasze obiadki. ja mialam dzis zupke. nic ostatnio mi nie wchodzi i zjadam tylko zupy i wszystko co wodniste, nawet ostatnio z Marysia robilysmy budyn to taka zupa wyszla a nie geste a ja bylam w 7 niebie

kitty piekny brzus ja kurczw mam wiekszy a tak mnie cholernie dzis boli ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:31

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek- tychy :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki :)

ja Wam powiem, że ja mam brzuch gigant ;) pewnie dlatego, że to trzecia ciąża i wszystkie mięśnie już sflaczałe ;)

Furia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie prenatalne nieinwazyjne bo tez bede miała test PAPPA wykonywany i bedzie to 13+1

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja robie prenatalne nieinwazyjne bo tez bede miała test PAPPA wykonywany i bedzie to 13+1
    Kaarolaa wydawało mi sie ze test PAPPA jest "w pakiecie" hm...
    Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać :)
    Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:21

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki ;)

dużo piszecie i potem ja zapominam co miałam komu napisać ;)

Ogólnie piękne fasolki i piękne brzuszki :)

Wracając do tematu paznokci i farbowania. Ja normalnie maluję paznokcie i to z 2-3 razy w tygodniu. Idzie do szybko, nic nie staram się wdychać (bo i po co) i nie widzę problemu z tym. Myślę, że nie ma co wpadać w paranoje. O farbowaniu bez amoniaku słyszałam, dla pewności zapytam się jeszcze gina na najbliższej wizycie, bo za 2 tyg idziemy na wesele więc moje odrosty przydałoby się czymś przykryć ;) Z mikrofali rzadko korzystam, indykcję mam - ale myślę, że to już byłaby przesada. Gdyby to szkodziło, to na pewno lekarz by nam o tym powiedział.

Co do humorów, to byłam dziś na chrzcie i tak się wzruszyłam, to leciały mi łzy jak szalone. Ale to nie było takie wzruszenie (mały chlip i po krzyku). Miałam ochotę rozbeczeć się na całego i musiałam na prawdę walczyć, by nie zacząć ;D

Ostatnio nie wymiotuję, mdłości też się mocno obniżyły. Jem w gruncie rzeczy raczej wszystko i myślałam że przytyję a tu 0,4kg mniej. :D Ale niestety mam trochę zaparcia i oczywiście nadal senna..

Mam za to inny problem i muszę to omówić też z ginami, bo strasznie pobolewa mnie kość ogonowa i nie wiem co robić;/ Na początku to były incydenty a teraz to pół dnia albo i cały dzień. Najgorzej jest jak siedzę, leżenie też nie jest jakieś super, ale daje radę. Najlepiej na stojąco, ale szału też nie ma, bo chodzę trochę jak kaczuszka przez to. O schylaniu się, wstawaniu to już nawet nie wspomne;/
    Boję się, że to nie minie i będę miała przez to problem z porodem;/ ehhh

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Kaarolaa wydawało mi sie ze test PAPPA jest "w pakiecie" hm...
    Ale jeśli sie mylę to dobrze ze mnie uświadomiłas na pewno tez chce to badanie wykonać :)
    Ja mam mieć ustalony termin teraz we wtorek. Gin mówiła ze za 4 tyg
    ja mam za 5 tyg...koszt badan to bedzie 450 zł...ale co tam pieniadze, Kropus wazniejszy :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm u mnie w Krakowie jest chyba taniej coś koło 350 zł ale dokładnie dowiem sie u gin we wtorek.
    Prawda najważniejszy Kropek:)

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse no proszę ja też Tychy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam kuzyna w Tychach i tez maja problemy ze staraniami niestety i to jest dosc powazna sprawa...

• williams1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja genetyczne mam 2 czerwca,ale nie dopytalam czy skierowanie zawiera tylko usg czy też test krwi. Nie wiem jak to jest, ja mam na nfz.

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosztuje w klinice 250 zł, ale to jest bez testu z krwi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co jakis test z krwi na genetycznym pierwsze slysze

dzis do dentysyy nareszcie bo juz dawno sobie mialam zeobic syropek na ten kaszel ale tak nie bardzo na fotelu ziac cebula :p wiec dzis pieknie po wizycie sobie zrobie , napije sie i mam nadzieje ze mi przejdzie bo ten kaszel mnie dobija i niestety wczoraj nawet do kibelka nie zdazylam dobiec tak mnie zlapala ta malpa wstretna

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test podnosi prawdopodobieństwo, że wszystko jest ok. Wtedy oba badania porównuje się razem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ