Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykittykate - możesz wejść na obojętnie jaki serwer do wrzucania zdjęć (przykładowo fotosik, iv.pl) i tam załadować zdjęcie, a później skopiować "kod na forum"
ewelinka - hahaha przeczytałam 'zarazki' a nie zraziki i się dziwię czemu się na nie oblizujesz
Wpłaciłam pieniądze za spodnie ciążowe, czekam na paczkę Jestem strasznie ciekawa ich.
Byliśmy dziś na spacerze, fajna pogodakaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylilthe - ja mam 1 parę ciążówek z h&m i niestety nie jestem zadowolona.. spodnie sztywne, mam wrażenie, że za nisko się zaczynają... ale to pewnie od modelu zależy.
Co do farbowania włosów to się na tym nie znam i nie wypowiadam, mi to nie potrzebne. Ale co do malowania paznokci - to trwa zaledwie chwilę, mi się nie zdarzyło żeby siedzieć i to wąchać, więc nic nie wciągałam przeciez... najlepiej otworzyć okno, raz dwa pomalować i po sprawie. Włosy się raczej dłużej farbuje, no i jednak farby jest więcej, więc tu raczej bardziej kontrowersyjny temat.
Milcia - tak, zmieniłam suwaczek, bo i w szpitalu i teraz ginka powiedziała, że mniej więcej do 12 tc usg pokazuje taki wiek ciąży najbardziej prawidłowy, trzeba ten wiek zapamiętać, poza tym suwaczek nie zgadzał się ani z ginka ani z ginem, więc bez sensu, bo sama się przez to gubiłam... Ale nie wykluczam, że maluszek np. jeszcze pójdzie do przodu. zobaczymy co powie ginka i gin na wizycie kolejnej, na razie sama mi wpisała w karcie ciąży wcześniejszy TP i że było 10+2 ostatnio a nie 9+6.
karola - ja mam alergię na takie rzeczy jedynie mam kwiatki na balkonie i one są ok pod tym względem.
Co do tych norm parenting - mi się to tylko zgadzało wtedy, gdy był sam pęcherzyk, później już nie.
Cholernie boli mnie krzyż, zaraz poproszę TŻta żeby mi masaż zrobił.
Jutro dzwonię przekładac genetyczne, bo kurcze muszę wyjechać w tym terminie. Przy okazji zapytam o te termy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 17:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lithe123 wrote:Widzę, że odrabiasz tygodnie leżenia
Odnośnie grzebania w ziemi to jak sadziłaś w doniczkach i ziemię z worka to nie masz się czym przejmować. Tu chodzi o kopanie w ogródku gdzie urzędują koty i mogą zakopać swoje kupy i tu rzeczywiście rękawice wskazane.
No dokładnie, kupiliśmy ziemię w workach i do korytek sadziłam. Też pomyślałam, że może taka ziemia nie zaszkodzi, bo oni chyba specjalnie gdzieś ją hodują -
Kiara wrote:Milcia - powiem Ci, że naprawdę prześliczne te Twoje ostatnie zdjęcia usg Bosko paluszki widać!
Ja się właśnie dziwiłam co do wieku naszych ciąż, bo usg miałyśmy w ten sam dzień, czyli 9+6 i u mnie mały miał 3.2 cm i pokazało niby dwa dni do przodu, a z tego co pamiętam, to pisałaś, że Twoje maleństwo chyba było ciut mniejsze, a ciąża jeszcze dalej niż moja Pewnie każdy lekarz ma tam swoje jakieś przeliczniki. Okaże się pewnie wszystko jak będziemy mieć badania prenatalne -
KittyKate brzusio mam podobny :)super
Milcia duże to Twoje dzidzi w mojej książce jest napisane ze w 9 tyg ma od 22 do 30mm :)fajnie Ci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:05