X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie po powrocie z pracy czekaja pyyyszne zraziki mojej mamuni. Już się oblizuje. Za godzinę do domu i bede szamac ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam spodnie z pasem, sukienkę oraz luźna bluzkę :)
    Tez już w żadne sie nie mieszczę :P
    Jak można wstawić zdjęcie?? Pochwale sie brzuszkiem

kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na fotosik.pl i tam dodaj zdjecie a nastepnie skopiuj adres pod zdjeciem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate - możesz wejść na obojętnie jaki serwer do wrzucania zdjęć (przykładowo fotosik, iv.pl) i tam załadować zdjęcie, a później skopiować "kod na forum" :)

ewelinka - hahaha przeczytałam 'zarazki' a nie zraziki :D :D i się dziwię czemu się na nie oblizujesz :D

Wpłaciłam pieniądze za spodnie ciążowe, czekam na paczkę :) Jestem strasznie ciekawa ich.

Byliśmy dziś na spacerze, fajna pogoda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niedawno wrocilismy ze spaceru...mamy wazon bzu...a teraz pije soczek ze swiezo wycisnietych owocow :) musze mieszac nowe smaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilthe - ja mam 1 parę ciążówek z h&m i niestety nie jestem zadowolona.. spodnie sztywne, mam wrażenie, że za nisko się zaczynają... ale to pewnie od modelu zależy. :)

Co do farbowania włosów to się na tym nie znam i nie wypowiadam, mi to nie potrzebne. Ale co do malowania paznokci - to trwa zaledwie chwilę, mi się nie zdarzyło żeby siedzieć i to wąchać, więc nic nie wciągałam przeciez... najlepiej otworzyć okno, raz dwa pomalować i po sprawie. Włosy się raczej dłużej farbuje, no i jednak farby jest więcej, więc tu raczej bardziej kontrowersyjny temat.

Milcia - tak, zmieniłam suwaczek, bo i w szpitalu i teraz ginka powiedziała, że mniej więcej do 12 tc usg pokazuje taki wiek ciąży najbardziej prawidłowy, trzeba ten wiek zapamiętać, poza tym suwaczek nie zgadzał się ani z ginka ani z ginem, więc bez sensu, bo sama się przez to gubiłam... Ale nie wykluczam, że maluszek np. jeszcze pójdzie do przodu. zobaczymy co powie ginka i gin na wizycie kolejnej, na razie sama mi wpisała w karcie ciąży wcześniejszy TP i że było 10+2 ostatnio a nie 9+6.

karola - ja mam alergię na takie rzeczy :( jedynie mam kwiatki na balkonie i one są ok pod tym względem.

Co do tych norm parenting - mi się to tylko zgadzało wtedy, gdy był sam pęcherzyk, później już nie.
    Cholernie boli mnie krzyż, zaraz poproszę TŻta żeby mi masaż zrobił.
    Jutro dzwonię przekładac genetyczne, bo kurcze muszę wyjechać w tym terminie. Przy okazji zapytam o te termy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - powiem Ci, że naprawdę prześliczne te Twoje ostatnie zdjęcia usg :) Bosko paluszki widać! <3

kaarolaa, Milcia lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

tadam :P

ffc44cc3d3420fb0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 17:30

Kiara, aniar, Niespodzianek:), Magdalenna, kaarolaa, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek

kittykate lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate - cudownie rośnie piłeczka :)

kittykate lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! We wtorek zobaczę maluszka!!! :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero za 2 tyg :( kittykate, w ogóle to brzuszki nam rosną podobnie - mi tez tak na dole rośnie :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak:) mi czasem wypycha tez macica jelita i wtedy jestem cała wzdeta:(
    No ale tak to jest na początku :)
    Minie szybko ja tez czekałam 2 tyg i myślałam ze to wieczność a minęło w sumie szybko :)

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Widzę, że odrabiasz tygodnie leżenia :)
    Odnośnie grzebania w ziemi to jak sadziłaś w doniczkach i ziemię z worka to nie masz się czym przejmować. Tu chodzi o kopanie w ogródku gdzie urzędują koty i mogą zakopać swoje kupy i tu rzeczywiście rękawice wskazane.

No dokładnie, kupiliśmy ziemię w workach i do korytek sadziłam. Też pomyślałam, że może taka ziemia nie zaszkodzi, bo oni chyba specjalnie gdzieś ją hodują ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja czekam na opinie tych spodni co kupiłaś. Ja mam wizyte za ponad tydzień... a potem już genetyczne.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kiara kiedy masz genetyczne? Bo ja wstępnie jestem umówiona z lekarzem na za dwa tyg ale to bedzie 13t6d to taki ostateczny termin i chyba pogadam z nim żeby zrobić tydzień wcześniej.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Milcia - powiem Ci, że naprawdę prześliczne te Twoje ostatnie zdjęcia usg :) Bosko paluszki widać! <3

Ja się właśnie dziwiłam co do wieku naszych ciąż, bo usg miałyśmy w ten sam dzień, czyli 9+6 i u mnie mały miał 3.2 cm i pokazało niby dwa dni do przodu, a z tego co pamiętam, to pisałaś, że Twoje maleństwo chyba było ciut mniejsze, a ciąża jeszcze dalej niż moja :) Pewnie każdy lekarz ma tam swoje jakieś przeliczniki. Okaże się pewnie wszystko jak będziemy mieć badania prenatalne :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KittyKate brzusio mam podobny :)super :)

Milcia duże to Twoje dzidzi w mojej książce jest napisane ze w 9 tyg ma od 22 do 30mm :)fajnie Ci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:05

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg genetyczne 27 maja. To będzie 12+4.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam usg genetyczne 27 maja. To będzie 12+4.

Wydaje mi się, że to taki optymalny termin.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ