X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa faktycznie super widać

A co do hormonów. Zabrałam wczoraj do kina mój czteroletnią kuzynkę. I...popłakałam się na bajce. No szok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mowi ze tak beczala ze mna w ciazy więc wróży mi córeczke ;) dzis cgce kupić pierwsze ciążówki :-) zobaczymy czy cos wynajde

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje, ze u mnie bedzie chłopak...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję w sumie ;) uciesze się i z chlopca i z dziewczynki :D i tak beda Skarbunie mamuni bez względu na płeć ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:45

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez obojetnie, ale mam takie przeczucie ze to bedzie chłopak jednak...poczekamy do usg połowkowego...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa ja w pierwszej ciąży też miałam takie przeczucie, że będzie chłopczyk i się sprawdziło, nawet nie byłam zdziwiona jak lekarz mi to potwierdził na usg. Teraz nie umiem wyczuć bo chciałabym dziewczynkę więc moja intuicja nie jest obiektywna:) Ale w sumie dobrze wiemy, że płeć jest mniej ważna najważniejsze, żeby dzidzia rosła zdrowo.

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę troszkę na to ze moze 5 czerwca na genetycznym lekarz mi coś powie na temat płci albo choć zasugeruje :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Moja mama mowi ze tak beczala ze mna w ciazy więc wróży mi córeczke ;) dzis cgce kupić pierwsze ciążówki :-) zobaczymy czy cos wynajde
    Ja bardzo chciałabym mieć córeczkę. Ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe.

Też przymierzam się do pierwszych ciężarówek, bo wchodzę tylko w jedne spodnie. Pomimo, że brzuszek na razie tyci

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ciążówek ;p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn to będziesz miała badania w moje urodziny:)A propos ciążówek któraś z was kiedyś pisała, że zamawiała i udostępni link jak będą ok, też będę się musiała rozejrzeć bo mimo, że nie przytyłam to zwykłe spodnie cisną szczególnie podczas siedzenia więc chodzę z rozpiętym guzikiem po domku..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze z rozpietym guzikiem haha albo w dresach.
    Pracę mam siedząca i uwiera mnie i boli. Wiec żeby nie gniesc mego Malucha stwierdziłam ze trzeba kupic ciazowe.
    Kiara zamawiala skads i miala dac znać

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe spodenki najlepsze bezapelacyjnie ma h&m. Mam kilka par z poprzedniej ciąży ale wtedy byłam grubsza wiec wybrałam sie na zakupy...i mieli akurat wyprzedaż i zamiast 149 zapłaciłam 30zl za dżinsy :) tez mnie cisną zwykle spodnie w brzuch, moze podświadomość płata mi figle. No ale za 30zeta to sonie nie zalowalam :)
    Ogólnie polecam takie z szerokim pasem na brzuch, bez żadnych gumek. Taki z guma pod brzuch mi nie odpowiadały, ciągnęły i cisnely niemiłosiernie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 11:32

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie takie wyprzedaze?w ktorym hm? U mnie żadnych promocji wrrrr

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk alfa centrum :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dawno kupowalas? Juz pewnie nie ma promocji

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez juz spodnie uciskaja brzuch...po domu oczywiscie chodze tylko w dresach, a jak gdzies pojde to musze guzik odpinac...ale z zakupami ciazowymi jeszcze sie wstrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj brzucho w 9 tc

47c310a2dd6873efmed.jpg

1442c1f568100190med.jpg

Qrczak, Kiara, aniar, Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    A dawno kupowalas? Juz pewnie nie ma promocji
    W środę chyba kupowałam, ale w piątek jeszcze były ale tylko rozm 34 i 40. Z ciążowych ciuszków nie było dużo, tylko kilka par dzinsów, jakieś spódnice ale beznadziejne i to chyba wszystko.

Dziewczyny, pojawił się uż temat malowania paznokci w ciąży... co myślicie o takich rzeczach o których mówi sie, że mogą szkodzić ale tak naprawde nie zostały sprawdzone?
    Ja nie maluję pazurków, nie farbuję włosów... ale za to dużo gadam przez komórkę (służbowo), dużo korzystam z kompa z wifi i netu w komórce. W pierwszej ciąży o tym jakoś nie myślałam. Co o tym myślicie?
    Podobnie z mikrofalowką czy płytą indukcyjną - nie mam gazu w mieszkaniu i gotuję na indukcji.

Niestety weszłam chyba na etap schizowania :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie niedzielnie z wielkim przeogromnym i uciazliwym kaszlem

ja mam 2pary dzinsow z tamtej ciazy i tez juz je wyjelam i musze w nich chodzic albo leginsy.
    brzuch juz na tyle widac ze juz wszyscy wiedza i w bloku i na placu zabaw :)

co do plci chyba chcialabym chlopca bo wiadomo maly braciszek i sunus mamusi a coreczka tatusia a z drugiej strony coreczke bo ciuszki juz mam zabawek multum ale raczej wdzystko dla dziewczynki
    wiec suma sumarum bedzie dobrze jak bedzie zarowno chlopiec jak. i dziewuszka :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe ja tam nie swiruje jesli chodzi o to wszystko co wymieniłas...
    paznokcie maluje, co prawda z włosama przystopowałam ale tylko dlatego, ze choduje odrosty...tez nie mam gazu, laptop non stop włączony i nie myslałam czy to szkodzi dziecku...

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ