Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa faktycznie super widać

A co do hormonów. Zabrałam wczoraj do kina mój czteroletnią kuzynkę. I...popłakałam się na bajce. No szok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mowi ze tak beczala ze mna w ciazy więc wróży mi córeczke ;) dzis cgce kupić pierwsze ciążówki :-) zobaczymy czy cos wynajde

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje, ze u mnie bedzie chłopak...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję w sumie ;) uciesze się i z chlopca i z dziewczynki :D i tak beda Skarbunie mamuni bez względu na płeć ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:45

nick nieaktualny, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez obojetnie, ale mam takie przeczucie ze to bedzie chłopak jednak...poczekamy do usg połowkowego...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa ja w pierwszej ciąży też miałam takie przeczucie, że będzie chłopczyk i się sprawdziło, nawet nie byłam zdziwiona jak lekarz mi to potwierdził na usg. Teraz nie umiem wyczuć bo chciałabym dziewczynkę więc moja intuicja nie jest obiektywna:) Ale w sumie dobrze wiemy, że płeć jest mniej ważna najważniejsze, żeby dzidzia rosła zdrowo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę troszkę na to ze moze 5 czerwca na genetycznym lekarz mi coś powie na temat płci albo choć zasugeruje :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Moja mama mowi ze tak beczala ze mna w ciazy więc wróży mi córeczke ;) dzis cgce kupić pierwsze ciążówki :-) zobaczymy czy cos wynajde
    Ja bardzo chciałabym mieć córeczkę. Ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe.

Też przymierzam się do pierwszych ciężarówek, bo wchodzę tylko w jedne spodnie. Pomimo, że brzuszek na razie tyci

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ciążówek ;p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn to będziesz miała badania w moje urodziny:)A propos ciążówek któraś z was kiedyś pisała, że zamawiała i udostępni link jak będą ok, też będę się musiała rozejrzeć bo mimo, że nie przytyłam to zwykłe spodnie cisną szczególnie podczas siedzenia więc chodzę z rozpiętym guzikiem po domku..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze z rozpietym guzikiem haha albo w dresach.
    Pracę mam siedząca i uwiera mnie i boli. Wiec żeby nie gniesc mego Malucha stwierdziłam ze trzeba kupic ciazowe.
    Kiara zamawiala skads i miala dac znać

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe spodenki najlepsze bezapelacyjnie ma h&m. Mam kilka par z poprzedniej ciąży ale wtedy byłam grubsza wiec wybrałam sie na zakupy...i mieli akurat wyprzedaż i zamiast 149 zapłaciłam 30zl za dżinsy :) tez mnie cisną zwykle spodnie w brzuch, moze podświadomość płata mi figle. No ale za 30zeta to sonie nie zalowalam :)
    Ogólnie polecam takie z szerokim pasem na brzuch, bez żadnych gumek. Taki z guma pod brzuch mi nie odpowiadały, ciągnęły i cisnely niemiłosiernie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 11:32

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie takie wyprzedaze?w ktorym hm? U mnie żadnych promocji wrrrr

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk alfa centrum :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dawno kupowalas? Juz pewnie nie ma promocji

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez juz spodnie uciskaja brzuch...po domu oczywiscie chodze tylko w dresach, a jak gdzies pojde to musze guzik odpinac...ale z zakupami ciazowymi jeszcze sie wstrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj brzucho w 9 tc

47c310a2dd6873efmed.jpg

1442c1f568100190med.jpg

Qrczak, nick nieaktualny, aniar, Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    A dawno kupowalas? Juz pewnie nie ma promocji
    W środę chyba kupowałam, ale w piątek jeszcze były ale tylko rozm 34 i 40. Z ciążowych ciuszków nie było dużo, tylko kilka par dzinsów, jakieś spódnice ale beznadziejne i to chyba wszystko.

Dziewczyny, pojawił się uż temat malowania paznokci w ciąży... co myślicie o takich rzeczach o których mówi sie, że mogą szkodzić ale tak naprawde nie zostały sprawdzone?
    Ja nie maluję pazurków, nie farbuję włosów... ale za to dużo gadam przez komórkę (służbowo), dużo korzystam z kompa z wifi i netu w komórce. W pierwszej ciąży o tym jakoś nie myślałam. Co o tym myślicie?
    Podobnie z mikrofalowką czy płytą indukcyjną - nie mam gazu w mieszkaniu i gotuję na indukcji.

Niestety weszłam chyba na etap schizowania :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie niedzielnie z wielkim przeogromnym i uciazliwym kaszlem

ja mam 2pary dzinsow z tamtej ciazy i tez juz je wyjelam i musze w nich chodzic albo leginsy.
    brzuch juz na tyle widac ze juz wszyscy wiedza i w bloku i na placu zabaw :)

co do plci chyba chcialabym chlopca bo wiadomo maly braciszek i sunus mamusi a coreczka tatusia a z drugiej strony coreczke bo ciuszki juz mam zabawek multum ale raczej wdzystko dla dziewczynki
    wiec suma sumarum bedzie dobrze jak bedzie zarowno chlopiec jak. i dziewuszka :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe ja tam nie swiruje jesli chodzi o to wszystko co wymieniłas...
    paznokcie maluje, co prawda z włosama przystopowałam ale tylko dlatego, ze choduje odrosty...tez nie mam gazu, laptop non stop włączony i nie myslałam czy to szkodzi dziecku...

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ