Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa ja w pierwszej ciąży też miałam takie przeczucie, że będzie chłopczyk i się sprawdziło, nawet nie byłam zdziwiona jak lekarz mi to potwierdził na usg. Teraz nie umiem wyczuć bo chciałabym dziewczynkę więc moja intuicja nie jest obiektywna:) Ale w sumie dobrze wiemy, że płeć jest mniej ważna najważniejsze, żeby dzidzia rosła zdrowo.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Moja mama mowi ze tak beczala ze mna w ciazy więc wróży mi córeczke dzis cgce kupić pierwsze ciążówki zobaczymy czy cos wynajde
Też przymierzam się do pierwszych ciężarówek, bo wchodzę tylko w jedne spodnie. Pomimo, że brzuszek na razie tyci -
ewelinka_shn to będziesz miała badania w moje urodziny:)A propos ciążówek któraś z was kiedyś pisała, że zamawiała i udostępni link jak będą ok, też będę się musiała rozejrzeć bo mimo, że nie przytyłam to zwykłe spodnie cisną szczególnie podczas siedzenia więc chodzę z rozpiętym guzikiem po domku..
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ciążowe spodenki najlepsze bezapelacyjnie ma h&m. Mam kilka par z poprzedniej ciąży ale wtedy byłam grubsza wiec wybrałam sie na zakupy...i mieli akurat wyprzedaż i zamiast 149 zapłaciłam 30zl za dżinsy tez mnie cisną zwykle spodnie w brzuch, moze podświadomość płata mi figle. No ale za 30zeta to sonie nie zalowalam
Ogólnie polecam takie z szerokim pasem na brzuch, bez żadnych gumek. Taki z guma pod brzuch mi nie odpowiadały, ciągnęły i cisnely niemiłosiernie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 11:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewelinka_shn wrote:A dawno kupowalas? Juz pewnie nie ma promocji
Dziewczyny, pojawił się uż temat malowania paznokci w ciąży... co myślicie o takich rzeczach o których mówi sie, że mogą szkodzić ale tak naprawde nie zostały sprawdzone?
Ja nie maluję pazurków, nie farbuję włosów... ale za to dużo gadam przez komórkę (służbowo), dużo korzystam z kompa z wifi i netu w komórce. W pierwszej ciąży o tym jakoś nie myślałam. Co o tym myślicie?
Podobnie z mikrofalowką czy płytą indukcyjną - nie mam gazu w mieszkaniu i gotuję na indukcji.
Niestety weszłam chyba na etap schizowania -
witam sie niedzielnie z wielkim przeogromnym i uciazliwym kaszlem
ja mam 2pary dzinsow z tamtej ciazy i tez juz je wyjelam i musze w nich chodzic albo leginsy.
brzuch juz na tyle widac ze juz wszyscy wiedza i w bloku i na placu zabaw
co do plci chyba chcialabym chlopca bo wiadomo maly braciszek i sunus mamusi a coreczka tatusia a z drugiej strony coreczke bo ciuszki juz mam zabawek multum ale raczej wdzystko dla dziewczynki
wiec suma sumarum bedzie dobrze jak bedzie zarowno chlopiec jak. i dziewuszkaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny