X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko czytałam, że nadmierne pocenie spowodowane jest zwiększonym krążeniem, tak samo jak zawroty głowy. Także samą dolegliwością nie masz co się martwić a co do skutków to nie wiem jak Ci pomóc. Może etriaxile albo coś tego typu o ile jest dozwolone w ciąży?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych detektorów ale już tak nie panikuję nic mi się nie dzieję więc będę wczyć ze sobą :)
    Poza tym nie wiem jak to opisać ale czasem mi się wydaje, że czuję takie bulbonki i twierdzę twardosko, że to moje 5 cm :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm czytałam w necie ze częste kąpiele pomagają - ale w pracy to niby jak?:P

przewiewne ubrania u mnie w pracy też odpadają;/

może pójdę do apteki i się zapytam...bo jak tak dalej pójdzie będę musiała brać ze dwie bluzki do pracy. Może tymczasowo pomogą chusteczki nawilżane, tylko że to skóry to ok ale bluzka już swoje "przeszła" :P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Zazdroszczę Wam tych detektorów ale już tak nie panikuję nic mi się nie dzieję więc będę wczyć ze sobą :)
    Poza tym nie wiem jak to opisać ale czasem mi się wydaje, że czuję takie bulbonki i twierdzę twardosko, że to moje 5 cm :)

Ja mam też uczucie bulgotania w brzuchu, wszystko mi się przelewa. I czasami jest takie głośne.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic kobietki trzeba zmykać pod prysznic i spać.
    Kolorowych wszystkim życzę

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym potem też to zauważyłam. Od trzech dni taj mam. Wcześniej miałam podobnie, ale po stosowaniu Etiaxilu mi się wyregulowalo i nie musiałam już go stosować, a teraz się zastanawiam, czy mogę. Mam go w domu, ale na ulotce nic nie jest napisane i się boję go używać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!
    Czytam, że fajne tematy wczoraj miałyście :P
    fizjologia rządzi ;)
    też mam bąkowo- potowe problemy-ale znam je z poprzedniej ciąży ;) spodziewałam się .
    Nie wiem czy można etiaxil...hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:16

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Żebym teraz nie zapomniała co miałam komu napisać :)
    Marimiko ja tez sie poce i nieładnie pachne, boje sie stosować coś mocniejszego :(
    XYZ, karola88 cieszę sie z udanych wizyt!

Mi wieczorem mina zrzedla bo pojawilo sie delikatne różowe plamienie :( mało zawału nie dostałam, zadzwoniłam do doktorka, powiedział ze to po cytologii. Kurczę, mialam cytologię nie raz a nie plamilam. Miała któraś z was tak? Dzis jeszcze coś tam rozowawo na papierze toaletowym :( kolor - sorry za obrazowosc - taki rozwodniony sok z arbuza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:40

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jedź na konsultacje jednak do lekarza, bo to nie brąz a delikatna czerwień. Będziesz spokojniejsza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahhahahaha nie mogę z Waszych postów o bąkach! Ja nie puszczam, bo staram się zachować swoją kobiecość haha :P idę do wc i tam puszczam :p

posłuchałam dziś maluszka serduszko, mój mały smerfik uciekł z okolic prawego jajnika do lewego :) chyba tez mu ten mój ból w prawej stronie przeszkadzał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:39

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Lithe nigdy nie mialam po cytologii plamienia. Nawet nie wiedzialam, ze moze byc cos takiego. Dla spokoju ducha moze idz na konsultacje.
    A ja dzis rano prawie zwymiotowalam i to dlaczego? Przez to, ze nie zjadlam od razu sniadanka tylko przeczekalam i to chyba troche za dlugo. Masakra

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co baki musza byc. Jak by ich nie bylo to brzuch by pewnie wygladal jak w 9 tym miesiacu. Ja tez mam i sie ciesze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilthe - hmm mi się wydaje, że faktycznie może być po cytologii, w ciąży zwiększa się ilość krwi, rozrzedza się, wszelakie naczynka są bardziej delikatne, więc łatwo o "urazy" podczas takiego badania. U mnie np. codziennie od kilku tyg. leci mi krew z nosa albo jak nie leci i dmucham nos to na papierze krew. nigdy tak nie miałam. Lekarz mi mówił, ze to właśnie przez ciążę.
    Jak będziesz dalej plamiła, to koniecznie idź np. na IP, ale jak to tylko jednorazówka, to ja bym zakładała, że jest tak, jak mówi doktor.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara Twoj smerfik to ruchliwa istota. Przyjemnego sluchania ;-)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym plamieniem po cytologii, to jak mi gin robił cytologie to mi powiedział że mam się nie martwić, jak potem trochę krwi poleci - bo może się tak zdarzyć. Podpisuję się pod tym co piszę Kiara.

po za tym dzień doberek :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bogusiar jesli nie robisz tych samych badan (bo po co) to nikt sie nie doczepi. ja w jednym labo robilam badania a teraz poszlam do innego gina i tez przepisal mi badania. oprocz jednego to wszystkie sie powtarzaja wiec powiem zeby tylko to jedno zrobili

co do potu to na szczescie nie mam takiego problemu

lithe ja po cytologii zawsze krwawie malo bo malo ale zawsze cos jest a teraz w ciazy jak mi gin robila to lecialo bardzo taka czysta zywa krew wiec spokojnie.zobacz czy dzis tez leci jak tak to lec do lekarza a jak nie to wszystko ok

eforts jak juz rodzilas to jest tak ze w 2 ciazy mozesz czuc ruchy takie wlasnia motylki od 2-4 tygodni wczesniej
    olcia 9 tydzien to troche za wczesnie na ruchy.

ja w 1ciazy poczulam kopniaki w 16 tc i takie solidne a motylki troszke wczesniej wiec teraz czekam jeszcze bardziej z niecierpliwoscia

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha!

Dziewczyny zapamiętajcie:

2gy7txk.jpg

lolaliciouse, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), olcia23, Bursztynka, Magdalenna lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe- podpisuję się pod dziewczynami- mnie też zwsze ostrzegano przed mozliwym plamieniem po cyto.I tak jak pisze Kiara- w ciąży krew się rozrzedza,łatwiej o wszelakie krwawienia a nawet siniaki.

Kiara- heheh ja bym do tej łazienki nigdy nie doszła :P hehe
    Fajnie Ci z tym podsłuchiwaniem malucha.

Co do ruchów,itp. też mam wrażenie że bąbelki czuję( i nie mylę ich z jelitami- to co innego),wiem czego się spodziewać;)

Ita- rozwaliłaś system :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buahahahhahahaa dobre dobre :)
    tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ