Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko czytałam, że nadmierne pocenie spowodowane jest zwiększonym krążeniem, tak samo jak zawroty głowy. Także samą dolegliwością nie masz co się martwić a co do skutków to nie wiem jak Ci pomóc. Może etriaxile albo coś tego typu o ile jest dozwolone w ciąży?
-
hmm czytałam w necie ze częste kąpiele pomagają - ale w pracy to niby jak?
przewiewne ubrania u mnie w pracy też odpadają;/
może pójdę do apteki i się zapytam...bo jak tak dalej pójdzie będę musiała brać ze dwie bluzki do pracy. Może tymczasowo pomogą chusteczki nawilżane, tylko że to skóry to ok ale bluzka już swoje "przeszła"
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
eforts wrote:Zazdroszczę Wam tych detektorów ale już tak nie panikuję nic mi się nie dzieję więc będę wczyć ze sobą
Poza tym nie wiem jak to opisać ale czasem mi się wydaje, że czuję takie bulbonki i twierdzę twardosko, że to moje 5 cm
Ja mam też uczucie bulgotania w brzuchu, wszystko mi się przelewa. I czasami jest takie głośne. -
Ja z tym potem też to zauważyłam. Od trzech dni taj mam. Wcześniej miałam podobnie, ale po stosowaniu Etiaxilu mi się wyregulowalo i nie musiałam już go stosować, a teraz się zastanawiam, czy mogę. Mam go w domu, ale na ulotce nic nie jest napisane i się boję go używać.
-
Hej!
Żebym teraz nie zapomniała co miałam komu napisać
Marimiko ja tez sie poce i nieładnie pachne, boje sie stosować coś mocniejszego
XYZ, karola88 cieszę sie z udanych wizyt!
Mi wieczorem mina zrzedla bo pojawilo sie delikatne różowe plamienie mało zawału nie dostałam, zadzwoniłam do doktorka, powiedział ze to po cytologii. Kurczę, mialam cytologię nie raz a nie plamilam. Miała któraś z was tak? Dzis jeszcze coś tam rozowawo na papierze toaletowym kolor - sorry za obrazowosc - taki rozwodniony sok z arbuza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:40
-
nick nieaktualnyhahahhahahaha nie mogę z Waszych postów o bąkach! Ja nie puszczam, bo staram się zachować swoją kobiecość haha idę do wc i tam puszczam :p
posłuchałam dziś maluszka serduszko, mój mały smerfik uciekł z okolic prawego jajnika do lewego chyba tez mu ten mój ból w prawej stronie przeszkadzałWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:39
-
Dzien dobry.
Lithe nigdy nie mialam po cytologii plamienia. Nawet nie wiedzialam, ze moze byc cos takiego. Dla spokoju ducha moze idz na konsultacje.
A ja dzis rano prawie zwymiotowalam i to dlaczego? Przez to, ze nie zjadlam od razu sniadanka tylko przeczekalam i to chyba troche za dlugo. Masakra -
nick nieaktualnylilthe - hmm mi się wydaje, że faktycznie może być po cytologii, w ciąży zwiększa się ilość krwi, rozrzedza się, wszelakie naczynka są bardziej delikatne, więc łatwo o "urazy" podczas takiego badania. U mnie np. codziennie od kilku tyg. leci mi krew z nosa albo jak nie leci i dmucham nos to na papierze krew. nigdy tak nie miałam. Lekarz mi mówił, ze to właśnie przez ciążę.
Jak będziesz dalej plamiła, to koniecznie idź np. na IP, ale jak to tylko jednorazówka, to ja bym zakładała, że jest tak, jak mówi doktor. -
z tym plamieniem po cytologii, to jak mi gin robił cytologie to mi powiedział że mam się nie martwić, jak potem trochę krwi poleci - bo może się tak zdarzyć. Podpisuję się pod tym co piszę Kiara.
po za tym dzień doberek
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
bogusiar jesli nie robisz tych samych badan (bo po co) to nikt sie nie doczepi. ja w jednym labo robilam badania a teraz poszlam do innego gina i tez przepisal mi badania. oprocz jednego to wszystkie sie powtarzaja wiec powiem zeby tylko to jedno zrobili
co do potu to na szczescie nie mam takiego problemu
lithe ja po cytologii zawsze krwawie malo bo malo ale zawsze cos jest a teraz w ciazy jak mi gin robila to lecialo bardzo taka czysta zywa krew wiec spokojnie.zobacz czy dzis tez leci jak tak to lec do lekarza a jak nie to wszystko ok
eforts jak juz rodzilas to jest tak ze w 2 ciazy mozesz czuc ruchy takie wlasnia motylki od 2-4 tygodni wczesniej
olcia 9 tydzien to troche za wczesnie na ruchy.
ja w 1ciazy poczulam kopniaki w 16 tc i takie solidne a motylki troszke wczesniej wiec teraz czekam jeszcze bardziej z niecierpliwosciaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
lithe- podpisuję się pod dziewczynami- mnie też zwsze ostrzegano przed mozliwym plamieniem po cyto.I tak jak pisze Kiara- w ciąży krew się rozrzedza,łatwiej o wszelakie krwawienia a nawet siniaki.
Kiara- heheh ja bym do tej łazienki nigdy nie doszła hehe
Fajnie Ci z tym podsłuchiwaniem malucha.
Co do ruchów,itp. też mam wrażenie że bąbelki czuję( i nie mylę ich z jelitami- to co innego),wiem czego się spodziewać
Ita- rozwaliłaś system -
nick nieaktualny