Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    A ja dzis koncze czytac drugi tom " Ciemniejsza strona greya" na kompie. Wole jednak ksiazki papierowe niz sciagniete na kompa.
    ja wszystkie 3 tomy przeczytałam w koncu tygodnia...3 godziny snu, reszta to ksiazka była :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka 4 pietra to nie tak zle. Ja tak mieszkalam prawie 28 lat z rodzicami. Dobrze wywalo na figure i kondycje. Teraz jak mieszkam na wsi i nie mam schodkow, to jak wchodze na 4- te pietro padam

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czytałam Greya to od męża nie mogłam się odkleić...był taaaaaki zadowolony! ;) ps. któraś z Was miała rację, czekam do 13 na wizytę i z tego stresu nic mnie nie boli, żadnych mdłości - jak nigdy! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanko a jak u was z sexem? Bo ja jakos nie mam ochoty i troche sie boje.
    Wiek robi swoje :-D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wczoraj Tobie pisalam. Jestesmy w tym samym terminie. Bedzie wszystko widoczne :-D

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chęci mam i to spore....ale mamy zakaz od lekarza....mam nadzieję,że w drugim trymestrze już dostaniemy pzwolenie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Bogusiu i staram się w to mocno wierzyć! Moje przerażenie bierze się stąd, że to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam. O tym że nie ma serduszka i płód obumarł dowiedziałam się na pierwszym USG. Dzisiejsza -mam nadzieję pozytywna- wizyta to dla mnie krok siedmiomilowy :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet mam ochotke :) ale i strach robi swoje, w sobote zrobilismy co nie co, a potem oboje mielismy sny, ze poroniłam... :( tak psychika i ten stres na nas oddziałuje

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrobiłam wczoraj padłam a dzisiaj teściowa mnie z rana odwiedziła. Ale ogólnie mam dzisiaj święto bo dziecie moje pozwoliło mi pospać do 8:15:))))) W ogóle to jakoś ostatnio źle sypiam myślałam, że dopadnie mnie to dopiero przy większym brzuszku..
    Marimko ja też zauważyłam, że bardziej się pocę a szczególnie czuje to na bluzce po spacerze ale to akurat jest normalne tak jak dziewczyny piszą. Wy tu o bączkach a ja sobie bekam:) i mój mąż uszom nie wierzy :D
    A co do seksu to ochota może i jest ale niestety zakaz od gina, pewnie jak nam pozwoli to mi się odechce jak brzuszek zacznie rosnąć..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co muszę odganiać się od męża :) w sumie nigdy nie zapytałam lekarza czy mogę, chociaż w ostatnich tygodniach kiedy ciągle było mi niedobrze to libido mi nie szalało. Kilka razy się zdarzyło ale to bardziej ze względu na M:)
    Ale czuje, że wraca mi chętka więc mąż może polubić drugi trymestr :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma chec a ja jak narazie nie. W pierwszej ciazy bylo inaczej.
    Asiu bedzie wszystko super :-D
    U nas strasznie wieje, masakra wrrr
    a ja zrobilam sobie hamburgera z pomidorkiem i ogorkiem mniam

• karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie sobie wstalam. rano o 6 sie obudzilam zaprowadzilam Manie do przedszkola i przyjechalam sobie do domku, padlam na lozko i dopiero sie obudzilam. tego mi chyba byli trzeba.

co di sexu to my wytrzymac nie mozemy 2 dni i tak wlasnie wczoraj zasnelismy bez a dzis Maniulka na noc idzie do babci wiec.....

nie cgce mi sie z lozka wychodzic tak leje i ciemno jest a glod zjada mi chyba cale wnetrznosci :) czy ktoras bedzie tak uprzejma i zrobi mi kanapeczke? :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu jestem senna. Nie wiem, czy to ciśnienie spada, ale normalnie oczy same się zamykają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, tez sie meczycie??? ja cokolwiek zrobie juz mam tak jakby zadyszke i serce mocniej wali...przeciez miałam tyle energii, a teraz czuje sie strasznie...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi po cytologi, u mnie też była niewielka ilość.

Seks, hmm.. wiecie co w sumie to nie pytałam się dr o ten temat, ale jak mam tego krwiaka to się boje po prostu i mój N też się boi, że coś naruszy.

W nocy mnie coś zakuło w brzuchu jak się przekręcałam, aż się obudziłam. Pomasawałam brzuch i już nie mogłam zasnąć, bo głupie myśli w głowie. :(

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja tak mam strasznie sie mecze co kolwiek zrobie to zadyszka murowana. w pierwszej ciazy tak nie mialam. dopiero pod koniec ciazy ale to wiadomo. brzuchol mialam bardzooo duzy i sie meczylam a teraz czuje sie jak pod koniec ciazy a gdzie to dopiero.....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jakby jajnik mi sie dzisiaj odzywał...ale niech boli, to mnie uspokaja....

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak małe dzieco, drzemka w ciągu dnia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew ws cytologii, uspokoilyscie mnie - póki co więcej krwi sie nie pojawiło wiec funkcjonuje normalnie. Na 14 do fryzjera :) pogodę mamy fajna tylko wiatr aż łeb urywa...
    Ja sie szybciej mecze, wystarczy szybszy marsz albo schody... Nie mogę sobie przypomnieć jak było w pierwszej ciazy.
    Sprawdza sie teoria - wczoraj jak sie denerwowałam wizyta, plemieniem to miałam świetny apetyt :) dzis znowu mnie mdli.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie pogoda taka sama jak codziennie od dwóch tygodni, czyli ciemno, deszcz i wieje.
    Ja mam właśnie remont calusieńkiego mieszkania łącznie z rozwalaniem ścian. Jak na razie wymienione są okna i rozwalone wszystkie niepotrzebne ściany.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ ‹ 210 211 212 213 214 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ