X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    A ja dzis koncze czytac drugi tom " Ciemniejsza strona greya" na kompie. Wole jednak ksiazki papierowe niz sciagniete na kompa.
    ja wszystkie 3 tomy przeczytałam w koncu tygodnia...3 godziny snu, reszta to ksiazka była :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka 4 pietra to nie tak zle. Ja tak mieszkalam prawie 28 lat z rodzicami. Dobrze wywalo na figure i kondycje. Teraz jak mieszkam na wsi i nie mam schodkow, to jak wchodze na 4- te pietro padam

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czytałam Greya to od męża nie mogłam się odkleić...był taaaaaki zadowolony! ;) ps. któraś z Was miała rację, czekam do 13 na wizytę i z tego stresu nic mnie nie boli, żadnych mdłości - jak nigdy! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanko a jak u was z sexem? Bo ja jakos nie mam ochoty i troche sie boje.
    Wiek robi swoje :-D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wczoraj Tobie pisalam. Jestesmy w tym samym terminie. Bedzie wszystko widoczne :-D

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chęci mam i to spore....ale mamy zakaz od lekarza....mam nadzieję,że w drugim trymestrze już dostaniemy pzwolenie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Bogusiu i staram się w to mocno wierzyć! Moje przerażenie bierze się stąd, że to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam. O tym że nie ma serduszka i płód obumarł dowiedziałam się na pierwszym USG. Dzisiejsza -mam nadzieję pozytywna- wizyta to dla mnie krok siedmiomilowy :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet mam ochotke :) ale i strach robi swoje, w sobote zrobilismy co nie co, a potem oboje mielismy sny, ze poroniłam... :( tak psychika i ten stres na nas oddziałuje

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrobiłam wczoraj padłam a dzisiaj teściowa mnie z rana odwiedziła. Ale ogólnie mam dzisiaj święto bo dziecie moje pozwoliło mi pospać do 8:15:))))) W ogóle to jakoś ostatnio źle sypiam myślałam, że dopadnie mnie to dopiero przy większym brzuszku..
    Marimko ja też zauważyłam, że bardziej się pocę a szczególnie czuje to na bluzce po spacerze ale to akurat jest normalne tak jak dziewczyny piszą. Wy tu o bączkach a ja sobie bekam:) i mój mąż uszom nie wierzy :D
    A co do seksu to ochota może i jest ale niestety zakaz od gina, pewnie jak nam pozwoli to mi się odechce jak brzuszek zacznie rosnąć..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co muszę odganiać się od męża :) w sumie nigdy nie zapytałam lekarza czy mogę, chociaż w ostatnich tygodniach kiedy ciągle było mi niedobrze to libido mi nie szalało. Kilka razy się zdarzyło ale to bardziej ze względu na M:)
    Ale czuje, że wraca mi chętka więc mąż może polubić drugi trymestr :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma chec a ja jak narazie nie. W pierwszej ciazy bylo inaczej.
    Asiu bedzie wszystko super :-D
    U nas strasznie wieje, masakra wrrr
    a ja zrobilam sobie hamburgera z pomidorkiem i ogorkiem mniam

• karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie sobie wstalam. rano o 6 sie obudzilam zaprowadzilam Manie do przedszkola i przyjechalam sobie do domku, padlam na lozko i dopiero sie obudzilam. tego mi chyba byli trzeba.

co di sexu to my wytrzymac nie mozemy 2 dni i tak wlasnie wczoraj zasnelismy bez a dzis Maniulka na noc idzie do babci wiec.....

nie cgce mi sie z lozka wychodzic tak leje i ciemno jest a glod zjada mi chyba cale wnetrznosci :) czy ktoras bedzie tak uprzejma i zrobi mi kanapeczke? :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu jestem senna. Nie wiem, czy to ciśnienie spada, ale normalnie oczy same się zamykają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, tez sie meczycie??? ja cokolwiek zrobie juz mam tak jakby zadyszke i serce mocniej wali...przeciez miałam tyle energii, a teraz czuje sie strasznie...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi po cytologi, u mnie też była niewielka ilość.

Seks, hmm.. wiecie co w sumie to nie pytałam się dr o ten temat, ale jak mam tego krwiaka to się boje po prostu i mój N też się boi, że coś naruszy.

W nocy mnie coś zakuło w brzuchu jak się przekręcałam, aż się obudziłam. Pomasawałam brzuch i już nie mogłam zasnąć, bo głupie myśli w głowie. :(

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja tak mam strasznie sie mecze co kolwiek zrobie to zadyszka murowana. w pierwszej ciazy tak nie mialam. dopiero pod koniec ciazy ale to wiadomo. brzuchol mialam bardzooo duzy i sie meczylam a teraz czuje sie jak pod koniec ciazy a gdzie to dopiero.....

kaarolaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jakby jajnik mi sie dzisiaj odzywał...ale niech boli, to mnie uspokaja....

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak małe dzieco, drzemka w ciągu dnia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew ws cytologii, uspokoilyscie mnie - póki co więcej krwi sie nie pojawiło wiec funkcjonuje normalnie. Na 14 do fryzjera :) pogodę mamy fajna tylko wiatr aż łeb urywa...
    Ja sie szybciej mecze, wystarczy szybszy marsz albo schody... Nie mogę sobie przypomnieć jak było w pierwszej ciazy.
    Sprawdza sie teoria - wczoraj jak sie denerwowałam wizyta, plemieniem to miałam świetny apetyt :) dzis znowu mnie mdli.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie pogoda taka sama jak codziennie od dwóch tygodni, czyli ciemno, deszcz i wieje.
    Ja mam właśnie remont calusieńkiego mieszkania łącznie z rozwalaniem ścian. Jak na razie wymienione są okna i rozwalone wszystkie niepotrzebne ściany.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ