X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wcześniej 4 pietro nie sprawiało problemu bo kondycja była świetna.. zwłaszcza, że ja cały czas aktywnie czas spedzałąm ale odkąd jestem w ciąży zauważyłam że się szybciej męcze i już na 3 piętrze czuje jakbym z 8 pokonała, ja nie wiem czy to organizm się tak przestawia czy co...
    i jak sobie pomyślę, ze będę na spacerek musiała tachać wózek i dziecko na 4 pietro to już na sama myśl mam zadyszkę :)

Kaarolaa działka to już połowa sukcesu :)

Mnie od 2 dni boli krzyż :/ nigdy mnie nie bolał a tu masz, musi coś uciskać.

co do seksu na razie chyba się boję, że coś się dzidzi zrobi ale ochota jest straaszna. Muszę zapytać lekarza :) czy już mogę bo ostatnio jak byłam to zabroniła:(

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej faza n słodkie, a potem kwaśne. Od mięsa mnie znowu odrzuciło.
    Leżę i oglądam tv ....jakie pierdoły ....mssakra. programy typu Dlaczego ja, Trudne sprawy ...co to kur.....wa jest? Zamówiłam książki bo mnie trafia. Teraz oglądam Cumbia Ninja na fox life.....bo nic nie ma. Ale mam jeszcze filmy nagrane:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś tragedia, wstać nie mogłam, zasypiam przy biurku a na kompa już patrzeć nie mogę:/ do tego strasznie jestem rozdrażniona i tak jak tu piszecie męczy mnie każda czynność zaczynając od tego że na żadną nie mam siły :(
    A musimy generalne sprzątanie naszego mieszkania pod wynajem zrobić bo za ok 2 tyg się przeprowadzamy do nowego... i teściowa akurat jest u siostry w Pld Polsce i zapowiedziała się jutro rano z wizytą a ja marzyłam o weekendzie by spać !!!!! ludzie mam dość chce mi sie ryczeć! chciałam tylko trochę spokoju :(

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mnie szlak trafia jak nic w tv nie ma...niby kupa kanałow a nie ma co ogladac...pogoda tragiczna, chociaz jest duzo lepiej niz na południu...jak patrze co tam sie dzieje, tragedia...ale dobre jest to, ze od poniedziałku pogoda sie poprawi :)

jesc mi sie chce, a zupa bedzie dopiero w najlepszym przypadku za godzine...ide pogrzebac w barku, tam zawsze cos słodkiego znajde... :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie remoncik zrobie po wakacjach. narazie oszczedzamy na wakacje a ja po wakacjach bede bardziej mobilna niz teraz wiec zrobie sobie malowanko sufit. itp. w 1 ciazy przeprowadzalismy sie sie i robilam remoncik tez wyburzanie scian podlogi andresole robilam itp. kocham robic takie rzeczy wiec dla mnie to frajda i czekam tylko na bezpieczny termin

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekhm, właśnie pochłaniam garnek młodej kapusty z zasmażką :P:P;P
    spadam do szpitala po babcię :)

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smacznego :)
    ja to dzisiaj od garnka z buraczkowa nie odejde :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Pies słodko chrapie koło mnie:-) Zaraz mu będę wtórować:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z męzem mimo ochoty długo się wstrzymywaliśmy. Lekarz dał nam zielone światło, ale też tak jakoś baliśmy się. Raz spróbowaliśmy - ale to wszystko tak na ostrożnie, że takiej frajdy mega nie było. Ochota okupiona strachem.

Co do męczenia - to strasznie się męczę - nawet jak długo coś opowiadam, to łapię zaduszkę - po zwykłym gadaniu! a najgorzej to iść i mówić jednocześnie - to co najmniej jakbym sobie ucieła pogawędkę po przebiegnięciu 10km...

p.s. tez mi się dzis nie chcę i lekko rozdrażniona jestem - staram się być miła mimo wszytsko ale dużo mnie to kosztuje;/

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kcem do domku :(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy dzień przynajmniej u nas sprzyja nic nie robieniu i spaaaaniu, ja chce słonko!:)
    a ja się na razie nie męczę jakoś szczególnie szybko.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez siedze w domu i nic nie robie, oprocz obiadu...z mezem sie od niedzieli nie widzimy i jeszcze pewnie tydzien minie zanim sie zobaczymy :(

Wysłany: 16 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa to współczuje siedzenia w domu samotnie zawsze to inaczej jak mąż wróci z pracy. Ja tak miałam w pierwszej ciąży siedziałam na l4 a m całymi dniami pracował.. No ale juz niedługo bedziecie w trójeczke to sobie odbijesz:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do konca czerwca praktycznie osobno jeszcze musimy sie przemeczyc...na weekendy sie tylko widujemy, a dzisiaj mezu do rodzicow jedzie, bo oni gospodarstwo maja, a jutro na wesele sie wybieraja i ktos musi cielaki napoic, krowe wydoic :) oj tam jeden weekend to nie duzo...juz nie raz wyjezdzał na dłuzej i musiałam to przetrwac...taka praca...

Wysłany: 16 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmniej za sobą potęsknicie to później fajnie się można witać:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko i bije bardzo szybciutko! Misio też fajny, taki malutki! Jestem przeszczęśliwa! :D

olcia23, Niespodzianek:), kaarolaa, Bogusiar80, Marimiko, Furia lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png

Wysłany: 16 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh gratuluje,pewnie kamień spadł Ci z serca:) super wiadomość:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh, to wspaniała wiadomość gratulacje.

Ja też mam lenia, ale to już od dłuższego czasu. Dzisiaj musze trochę ogarnać, bo ukochany wraca. Pranie wstawiłam i trochę zaczynam ogarniać. Choć ciężko mi to przychodzi. Odliczam dni do wizyty, ehh.. 6 dni 6 dni 6 dni. A co by mnie jeszcze bardziej wkur*%&^, to sąsiedzi mają od kilku dni remont i o 6 rano już ściany burzą :(

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    przynajmniej za sobą potęsknicie to później fajnie się można witać:)
    he he no my juz sie tak witamy od grudnia :) chociaz od momentu ciazy tylko sie przytulamy :) ale jest fajnie...najbardziej nie moge sie doczekac wakacji i połtora miesiecznego urlopu meza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wielkie gratulacje :) niech serducho bije mocno a maluszek rosnie

ja mam wizyte w poniedziałek i te dni coraz bardziej mi sie ciagna, weekend spedzam sama bez meza :( i jeszcze wiekszy smutek mnie ogarnia...

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ