X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara myślę podobnie, aczklwiek każda zdecyduje sama.
    Już wcześniej wspominałam, że mojej siostrze w pierwszej ciąży lekarz nie sprawdził nawet przexierności...

No i moja rybka i czekoladka wróciły do mnie :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podjełam decyzje i nie zrezygnuje z testu...moze jestem głupia, ale musze wiedziec...chociaz jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba pojade dzis na ip... boli mnie podbrzusze i martwię się strasznie...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie dobra rybka, chyba czekolada jej nie podeszła...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że u Was te testy dobrze powychodzą... ale pamiętajcie, że nic, żaden test nie daje pewności czy będzie ok tak naprawdę czy nie będzie ok. Bez względu na to, czy wyjdzie podwyższone ryzyko, czy tez nie...

Ja wierzę, że mój smerfik jest zdrowy, na usg genetycznych doktor go dobrze pomierzy i będę zadowolona, nie potrzeba mi szukać dalej czegoś :)

aga.just, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela skoro ma Cie to uspokoic to jedz...

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola głupota nie ma tu nic wspólnego, ja Cię rozumiem aczkolwiek sama nie będę dalej wnikać, szczególnie przy braku przeciwskazań z usg.
    Zreszta wiem ze moj lekarz bedzie ostatni do nadmiernej paniki.

Kiara daj linka to Twojego detektora, moze nakrece M :) a jak cos to bede wiedziala ze sprawzdzony:)
    Karola moj tok rozumowania mozesz nazwac glupota :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina - ja chcesz to jedź, aczkolwiek ja mam takie bóle cały czas z małymi przerwami, tylko jak mnie tak nagle złapało i tak inaczej, to pojechałam. Może łyknij sobie zwykłą 1 no spę i poczekaj co na to organizm? Ja wczoraj się mocno źle czułam, pisałam o tym zreszta, wziełam tę no spę, przespałam się i dziś ranao było już ok. :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was ze sluzem? Ja od dwoch dni mam go mniej znacznie...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts: mam ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4234840636.html :)

hehe ewelinka nie panikuj, bo widze, że kobietko nakręcasz się teraz :P śluzu mam raz mega dużo, że aż cieknie jakbym sie posikała haha a raz mega mało i suchość :) raz wyplywa białe z luteiną, raz przezroczyste, a raz lekko żółtawwe z białym - pani doktor mnie oglądała i mówi, że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:38

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rybka z cxekolada nie sie dogadaly albo nie pomiescily :)
    Ewela jedz zobaczysz malucha i bedziesz.miala przyjemny weekend :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wzięłam no spe... dodatkowo boli mni jakby szyjka macicy? Nie jestem pewna ale w każdym razie w srodku

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, zrobie tak...lekarz wykona usg, wszystko sprawdzi i jak bede jakies przesłanki to wtedy wykonam test...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny jak u Was ze sluzem? Ja od dwoch dni mam go mniej znacznie...
    ja nigdy nie miałam sluzu, moze troche w srodku wiec tym sie nie przejmuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola rybka z cxekolada nie sie dogadaly albo nie pomiescily :)
    widocznie to nie jest najlepszy zestaw :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ok, zrobie tak...lekarz wykona usg, wszystko sprawdzi i jak bede jakies przesłanki to wtedy wykonam test...

KArola łatwa jesteś :)
    AMoże pogadaj z lekarką czy naprawdę masz jakieś wskazania bo tak naprawdę to nawet jeżeli chodzi o kasę to 450 piechotą nie chodzi a kropek zdrowy to po co męczyć mamusię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:43

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko - skoro no spa nie pomogła, to pojedź, będziesz spokojna :)

karola :)

eforts - tu masz jeszcze na youtube jak jakaś dziewczyna ma ten detektor, jest w 12tc i słucha serduszka: http://www.youtube.com/watch?v=LLISak47QUw
    słuchac je od mniej więcej 1:05 :)

eforts, olcia23 lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    eforts: mam ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4234840636.html :)

mam zryty beret ale chyba zamówię!!! :):) przemyślę to jeszcze dzisiaj :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    KArola łatwa jesteś :)
    AMoże pogadaj z lekarką czy naprawdę masz jakieś wskazania bo tak naprawdę to nawet jeżeli chodzi o kasę to 450 piechotą nie chodzi a kropek zdrowy to po co męczyć mamusię:)
    własnie mi to bedzie wykonywał lekarz zajmujacy sie głownie usg genetycznym...moja lekarka mi go poleciła, bo jej ciaze własnie prowadzi...

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to jest nawet certyfikat do wykonywania badań genetycznych ale mniemam, że niewielu lekarzy go ma. Karola to jak specjalista Ci bedzie robił usg to na bank dobrze Cie pokieruje :) nie chce mi się wierzyć, ze jak wsxystkie parametry z usg bedziesz miala prawidlowe to zleca Ci dodatkowe testy. Ale nic czas pokaże :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ