X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Witajcie :)

Piękny dzień dziś u mnie :) Zaraz idę na działeczkę wysiać kolejne warzywka, a potem trochę poleżakuję.
    W ciąży raczej nie można się opalać? Ja tak kocham wygrzewać się na słońcu, a tego lata będę chodzić blada :P

Qrczaku z sadzeniem uważaj!!! Rękawiczki zakładaj bo to zwykła ziemia, a wiesz odchody kotów...etc. Toxo...:) także tylko w rękawiczkach, co do opalania to raczej nie wskazane... :) ja zakupię rajstopy w sprayu Sally Hansen są w Sephorze i są mega super! Używałam już kiedyś :D kocham je <3
    więc z nogami sobie dam rade bo zawsze mam najbardziej białe a po opaleniźnie z ostatnich wakacji ani śladu :P

Powodzenia!

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się, wszystko będzie dobrze.:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam cały talerz jajecznicy i dalej burczy mi w brzuchu ;) pierwszy dzień na l4... pięknie jest sobie pospać.

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

tak od wczoraj się zastanawiam i nie daje mi to spokoju. Chodzi o nabrzmiałe bolące piersi, odczuwałam je bardzo od samego początku ciązy, ale od jakiegoś tygodnia nie czuje bólu i nabrzmiałe też nie są. Najpierw się ucieszyłam, ale jak zaczęłam czytać to już nie jestem taka spokojna, piszą ze to może być oznaka obumarłej ciąży. Dodam, że od początku nie miałam żadnych innych objawów typu wymioty, mdłości, nudności... jak to u Was wygląda? mam powodu do niepokoju wg Was? wizyte u gin mam dopiero w następny piątek

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gdzieś od dwóch tygodni nie bolą piersi ;)
    Dziewczyny z Trójmiasta!!! W ten weekend w alfie sa super warsztaty dla kobiet w ciąży ;) ja się w sobotę wybieram

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, nogi i ręce, buzię spokojnie można opalać. Mi ginka mówiła jedynie, że należy brzuch zakrywać, a wystawiać go można na np. 15min.

My za 2h idziemy zrobić sobie piknik nad rzeką. Trochę nogi opalę :)

Byłam dzis w h&m kupiłam 2 koszulki i 1 sukienkę, ale wszystko z tej kolekcji basic - łącznie wydałam 79,97zł :)
    niestety u nas przy półwiejskiej w tym tygodniu usunęli część "Mama" (Milcia, info dla Ciebie! :) Szkoda, bo chciałam sobie jeszcze jedne legginsy kupić. Ekspedientka mówiła, że ten dział jest jeszcze w M1 i bodajże w King Crossie.

a tak w ogóle zaczęłam dziś 13 tc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:47

Milcia lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja wg suwaka 11 zaczęłam ale niewiem czy go nie zmienic skoro na usg wychodzi więcej i termin porodu szybciej bo na 12 grudnia a ponoć teraz pomiar usg jest najdokladniejszy. I teraz nie wiem czy zmienić suwaczek...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - kurcze, właśnie doczytałam o Tobie. Słońce, trzymaj się tam <3 Jestem z Tobą myślami, będzie dobrze! Maluch jest silny, a jak nic się nie dzieje z nim i z pęcherzykiem (co pokazało usg), to pewnie hormony jakieś... mówiłaś niedawno, że Ci termin @ przypadał. Trzymam mocno kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ja zmieniłam, bo mi tez tak z usg wyszło, a ginka 3x powtórzyła, że taki jest mój właściwy wiek ciąży i tak w karcie zapisała, no więc ja też sobie zmieniłam...

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

witam sie z Wami po dluzszej przerwie. Mialam dlugi wyjazd, uroczystosc rodzinna. Ledwie przetrwalam droge autem, strasznie sie mecze w tym 10 tygodniu. Wymiotuje nawet w ciagu dnia, ciagle mam mdlosci. Licze na to, ze ksiazkowo mina te niedogodnosci wraz z koncem I trymestru.

Mimo ze przybralam na wadze dopiero 0,5kg to juz czuje sie niekomfortowo w jeansach, cokolwiek co ma pasek strasznie mnie uwiera. Kupilam sobie spodnie z materialu w promodzie , cos w stylu dresowym, ale zwezane w nogawkach, z kieszeniami i o dziwo nawet z rozporkiem. Nosze je ciagle bo jest mi w nich wygodnie, ale chyba i mnie czekaja jakies wieksze zakupy ubraniowe.

3i49anlimybgnl9h.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj sie kobieto.

Jestem juz po genetycznym. Wszystko jak nalezy maly ma 51 mm i sobie kica w brzuchu.

Bede mamą!!!

eforts, kittykate, Kiara, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z tym opalaniem to wydaje mi sie, ze teraz musimy pokozysac ze slonca bo przy plus 30 to juz slabo bedzie, zakaz opalania, czy opalani umiarkowane to jedno ale kwestia zeby sie nie przegrzewac.tak mi si bynajmniej wydaje.
    Paula piersiami nic sie ni martw kazda z nas to przrabia :)
    Karola pisz co u Was, dobrze ze jestes w szpitalu, tam na pewno wiedza co robia, przynajmniej masz stala opieke.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki mocno, wszystko będzie w porządku, proszę się oszczędzać :)

Paula mnie piersi nadal bolą ale przy dotyku taka tkliwośc bardziej ale różnie bywa nie martw się tym.

Mnie się zacznie 10 tydzień :)
    do wizyty jeszcze 3 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:49

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień do wizyty. A jutro może juz detektor przyjdzie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :) dzieki ze sie tak o nas martwicie i trzymacie kciuki...pospalam sobie prawie 3 godziny :) pierwszy raz w ciazy spalam w srodku dnia :) ale jedno to przez zastrzyki, a dwa pogoda jest okropna...mam wrazenie, ze na sali jest ze 40 stopni, okna otwarte a ja sie gotuje...

obiadek juz zjedzony, calkiem dobre jedzonko :)

mozliwe ze to krwawienie to termin mniej wiecej @, ale raczej przypadał mi tydzien temu...juz teraz jest lepiej, cos tylko brazowego lwci i w malych iosciach :)

kittykate lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bola caly czas.
    Dzwonilam do szpitala umowic na usuniecie trzeciego migdalka malemu. Mam super termin 17 wrzesnia ;-)
    Z tym, ze dopiero na przyszly rok :-(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, na Krysiwicza taki termin?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, trzymaj się, współczuję... Ale najważniejsze, że z Kropkiem wszystko OK.
    Widać mu się nudzi, że co jakiś czas mamusi takie rozrywki funduje ;-)
    Całe szczęście, że krwawienie mija. Długo jeszcze będą Cię trzymać? Pewnie już byś chciała do domu, ale z drugiej strony lepiej pewnie jak wszystko sprawdzą.
    Buziaki, dasz radę Kochana, pal sześć upał, nie takie rzeczy znosiłaś dla swojego prześlicznego Kropeczka :-)

A swoją drogą, to Ty naprawdę nie masz objawów ciążowych! Ja to codziennie muszę się trochę przespać po południu. A o normalnym zjedzeniu obiadu mogę sobie tylko pomarzyć :-)
    Dziś rano znowu cofnęło mnie po otwarciu lodówki, śmierdzi mi też piec, zlew i zmywarka. Dlatego kolejny dzień obiad będzie na mieście. Kurczę, przed ciążą samo zdrowe jedzenie, gotowane w domu, a w ciąży przez moje rzygi i mdłości ciągle tylko stołujemy się po knajpach ;-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze, że już brąz leci. Wiesz chociaż że z małym ok.

Ja się wciąż martwię. Odległe te terminy między jedną a drugą wizytą. Teraz niby tylko 2,5 tygodnia, ale po usg w przyszłym tygodniu następna dopiero za miesiąc..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza bezobjawowa, ale co innego nie daje mi spokoju...chcialabym zeby to bylo ostatnie krwawinie, mam nadzieje ze tak bedzie...wykoncze sie nerwowo, chociaz probuje byc silna...

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ