X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez krwawienia 18 dni. I mam nadzieje, ze się nie powtórzy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wypisu to moze wypuszcza mnie w czwartek, albo najdalej w piatek...nie chce weekendu spedzac w szpitalu...

• eforts Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle, ze mimo moich calodziennych wymiotow to wcale nie mam gorzej od Was bo ja przynajmniej moge jesc wszystko, normalnie gotuje od niczego mnie nie odrzuca. Kiepsko robi sie dopiero po jedzeniu :) dzisiaj na deser truskawki z bita smietana :D

Ja dopiero odchodze od drzemki w dzien, wczesniej to bez patrzenia na zegarek punkt 14 musialam sie zdrzemnac :)

A tak poza tematem zastanawialam sie czy mozna wosk uzywac w ciazy, no i dzisiaj w koncu wydepilowalam uda cieplym woskiem i jest git. Na udach zawsze uzywam wosku wiec mam delikayn wloski wiec i ni bolalo. Moze tylko troche za duzo sie powyginalam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 14:37

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest woda, ktora bez problemu mi wchodzi :-D zywiec niegazowany
    Bylam na ogrodzie 20 minut i wrocilam do domu. Padam. Wogole jestem zla z tego co posialam mam rzadek salaty, pol rzodkiewki, pol pietruszki, pol marchewki i raptem 10 fasolek mi wyszlo. Reszta do zachakania i posiania od nowa :-( pierwszy raz mi sie tak zdarza wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Bogusia, na Krysiwicza taki termin?
    Tak w Poznaniu. Mama jedzie do Puszczykowa niedlugo to zobaczy jakie tam maja terminy.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Qrczaku z sadzeniem uważaj!!! Rękawiczki zakładaj bo to zwykła ziemia, a wiesz odchody kotów...etc. Toxo...:) także tylko w rękawiczkach, co do opalania to raczej nie wskazane... :) ja zakupię rajstopy w sprayu Sally Hansen są w Sephorze i są mega super! Używałam już kiedyś :D kocham je <3
    więc z nogami sobie dam rade bo zawsze mam najbardziej białe a po opaleniźnie z ostatnich wakacji ani śladu :P

Powodzenia!
    kittykate dzięki za troskę :) Oczywiście rękawiczki obowiązkowo włożyłam jak pikowałam sałatę, choć przyznaję że nie cierpię robić w rękawiczkach :/ Ciągle mi się zsuwają i mam wrażenie, że ciężko się w nich chwasty chwyta. No ale przemęczyłam się ;) Dla Maluszka wszystko zniosę :D

Kiara wrote:
    laski, nogi i ręce, buzię spokojnie można opalać. Mi ginka mówiła jedynie, że należy brzuch zakrywać, a wystawiać go można na np. 15min.

My za 2h idziemy zrobić sobie piknik nad rzeką. Trochę nogi opalę :)
    Kiara dobrze, że napisałaś o tym :) Teraz będę spokojniejsza. Muszę trochę nogi opalić i buzię. Na szczęście mam śniadą cerę i szybko się opalam, więc nie będę musiała się długo wystawiać na słońce.

eforts wrote:
    Laski z tym opalaniem to wydaje mi sie, ze teraz musimy pokozysac ze slonca bo przy plus 30 to juz slabo bedzie, zakaz opalania, czy opalani umiarkowane to jedno ale kwestia zeby sie nie przegrzewac.tak mi si bynajmniej wydaje.
    eforts chyba masz rację. Póki nie jest mega gorąco to trzeba korzystać, bo potem w upały, to będziemy się kryły przed słońcem.

Karola musisz być silna dla Kropka :D ja wierzę, że to był u Ciebie już ostatni taki incydent. Grunt, że wszystko jest OK, a Wy jesteście pod opieką lekarzy.

Ja dziś wg @ zaczynam 10 tydzień ciąży, ale wg USG dopiero 9 tc, jeszcze długa droga przede mną...
    Mogę jeść wszystko, chociaż zauważyłam, że na słodycze nie mam aż tak wielkiej ochoty. Za to uwielbiam jeść wypasione kanapki. Takie z sałatą, żółtym serem, wędlinką i do tego jeszcze ogóreczek lub pomidor albo jakieś nowalijki... mniam mniam! Ach i zupy kocham. Ale od zawsze tak mam. Za to mocno denerwuje mnie dym papierosowy. Zawsze mi przeszkadzał, ale dziś miałam ochotę udusić gościa, który szedł przede mną chodnikiem i jarał fajkę! Bleh!

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Bylam na ogrodzie 20 minut i wrocilam do domu. Padam. Wogole jestem zla z tego co posialam mam rzadek salaty, pol rzodkiewki, pol pietruszki, pol marchewki i raptem 10 fasolek mi wyszlo. Reszta do zachakania i posiania od nowa :-( pierwszy raz mi sie tak zdarza wrrr
    Bogusia u mnie na działce podobnie. Ale winowajcą okazały się paskudne ślimaki. Pożarły wschodzącą pietruszkę i marchewkę :( Trzeba było na nowo dosiewać. Teraz obsypaliśmy ścieżki solą drogową i preparatem na ślimaki i jest lepiej. Sałatę i rzodkiewkę na szczęście oszczędziły, więc cieszę się swoją :) i wiem, że nie ma w niej chemii, bo niestety te sklepowe nowalijki to w większości sztucznie pędzone :/ a w naszym stanie to niewskazane.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie 40 minut na słońcu posiedziałam. Brzuch przykryłam. Nogi i dekolt odkryłam i już widać efekt :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku wczoraj usiadłam sobie na ławeczce a jakiś gnojek usiadł obok z fajem i wszystko leciało na mnie!! Ciąża nie ciąża (może i nie widać) ale bez tego też nie znoszę fajek, chamstwo nie zna granic. Normalnie powiedziałabym co myślę ale nie chciałam się denerwować :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, mnie strasznie irytuje, jak przebywam na świeżym powietrzu i jakiś cham jara obok, a ja muszę wdychać to świństwo! Niech se jara u siebie w domu! A już jak widzę matkę z maleńkim dzieckiem i fają w zębach, to brak mi słów :(

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uciekam od dymu, rodzice pala wiec jak u nich jestem uciekam jak najdalej od dymu jednak to za malo, dobrze ze moj mezu nie pali, chociaz u siebie mam spokoj

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja zjadłam obiadek i zaraz też znów śmigam na działeczkę. Tylko muszę nogi ogolić zanim je wystawię na widok publiczny :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, moja mama też pali :/ Jak mieszkałam z rodzicami to strasznie mnie denerwowało, że ja wychodziłam czyściutka z kąpieli, a moja mama w kuchni kopciła i cały dym pod drzwiami wpadał do mojego pokoju, bo jest na przeciwko kuchni. Nieprzyjemnie się zasypiało w takim smrodzie. A teraz to odczuwam wszystko jeszcze intensywniej :(
    Na szczęście ani TŻ ani teściowa nie palą, więc teraz jest dobrze. Tylko jak idziemy do jednych znajomych, to muszę nos zatykać, bo kolega też kopci w domu.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Milcia ja zjadłam obiadek i zaraz też znów śmigam na działeczkę. Tylko muszę nogi ogolić zanim je wystawię na widok publiczny :P

Golenie będzie wieczorem. Dzisiaj jest tak gorąco, że muszę pomyśleć o japonkach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wczoraj przespacerowalam w japonach do lekarza i mam piekne, zdarte odciski od paskow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:13

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam chodzić w japonkach :D moją kolekcję już wyciągnęłam z szafy. Tylko jakiś pedicure by się przydał po zimie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:13

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie burza i deszcz i słońce :) na razie mogę pomarzyć o japonkach :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinnym domu to rodzice palili i pala i dwoch braci. Jeden popalal czasami. Ja w zyciu nie sprobowalam. U tesciow tylko tesciu pali.
    A u mnie w domu maz palil. Mogl tylko w kotlkowni, ewentualnie w pokoju ktory narazie jest graciarnia. Od marca zeszlego roku nie pali. Pomogl sobie desmoksanem.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Uwielbiam chodzić w japonkach :D moją kolekcję już wyciągnęłam z szafy. Tylko jakiś pedicure by się przydał po zimie ;)

No właśnie dzisiaj chyba zrobię i kolor jakiś by się przydał też :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nienawidzę zapachu papierosa. Nigdy w ustach nie miałam. Mój palił wcześniej, potem przestał, a teraz zaczyna popalać. Za to moja babcia pali, czego nie mogę zrozumieć, bo wie, że chora i nie może, ale co tam.. masakra

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ