Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja staram się mniej pić na wieczór ale i tak koło godz. 3 muszę iść do toalety.
Mam pytanie do tych co chodzą do dwóch ginów...a mianowicie zarejesrtrowałam się do gina w luxmed tylko po to żeby zrobić badania w ramach abonamentu i nie wiem jak mam to rozegrać. Mówić,że tylko badania chce czy się nie przyznawać.....sama nie wiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maria - ja cierpię na nerwicę i zaburzenia depresyjne.. kiedyś brałam leki od psychiatry - przez to przytyło mi się już na stałe. Chodziłam też na terapie grupową z psychologiem. Co jakiś czas zdarzają mi się problemy ze snem. Wóczas brałam leki nasenne. Teraz wiadomo tego nie robię. Najgorzej mi jest po prostu zasnąć - bo mam milion rzeczy w głowie i nie mogę się wyciszyć. Teraz co wieczór się koncentruję, żeby się rozluźnić i mieć pustą łepetynę przed snem i jest dobrze. Aczkoliek zdarzają się wzloty i upadki..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kochane;* Jestem zapisana na styczniówkach, ale chciałam jeszcze poznać zdanie bardziej doświadczonych Kobiet;) W piątek mój pęcherzyk miał 0,61cm, w przyszły pon powinien mieć 1,7 cm, myślicie, że mogę iść na USG i że zarodek będzie już przy takiej wielkości widoczny?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Kochane;* Jestem zapisana na styczniówkach, ale chciałam jeszcze poznać zdanie bardziej doświadczonych Kobiet;) W piątek mój pęcherzyk miał 0,61cm, w przyszły pon powinien mieć 1,7 cm, myślicie, że mogę iść na USG i że zarodek będzie już przy takiej wielkości widoczny?
Wątpię kochana to jeszcze bardzo wcześnie. Może być widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy.
Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość.Furia lubi tę wiadomość
-
Przeterminowala mi sie recepta na luteine, mojego lekarza caly tydzien nie ma w przychodni okazalo mi sie ze rodzinna nie przepisze i gin ktory mi nie prowadzi ciazy tez nie! Jakis absurd.
Nic wykupie bez refundacji 3zł/30 zł
Jak bylam na majowke w domu zapombialam wziac ze soba luteine i poprosilam siostre zeby zalatwila od kolezanki weterynarki recepte i tez okazalo sie ze zwierzaki nie maja refundacji
-
hej hej, idę dziś do lekarza rodzinnego chciałabym ten tydzień przeleżeć w domu poza ogólnym osłabieniem od 3 dni mam kaszel;/ jeżeli chodzi o problemy senne, to ja mam gdy jestem mega wyspana, a przede wszystkim problem z zaśnięciem po przebudzeniu się na siku, wtedy wracam i chwilę muszę się pokręcić w łóżku aż zasnę, dodatkowo upały dochodzą co też uprzykrza życie. Kolejny poruszony watek dwóch lekarzy, to ja jeszcze tej sytuacji nie miałam, ale czeka mnie mam plan zmiany lekarza prywatnego na prywatnego pracującego w szpitalu w którym się u nas rodzi, więc wizytę mam 30.05. potem 4.06, gdyby się coś pytał powiem chyba wprost, zresztą na 100% spotkał się z czymś takim. Dodatkowo śmieszne w tym wszystkim jest to, że na badania prenatalne pójdę do gina pierwszego, którego chcę zmienić, ale wiem, że ma certyfikat w tym dziale także sytuacja lekko zakręcona, no cóż, w końcu i tak każdemu zapłacę więc nie ma co się przejmować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychyba jeszcze zadna z nas nie wie...ja licze na 16 czerwca to juz bedzie 14 tyd i moze, moze Kropek sie pokaze co tam ukrywa
ja chodze obecnie do lekarza, ktory pracuje w szpitalu tam gdzie chce rodzic, a ten drugi do ktorego sie przepisze jesienia tez tam pracuje... -
maria.sm wrote:czy ktoras z mam ma tak ze budzi sie w nocy i pozniej nie moze zasnac...?meczy mnie to juz strasznie budze sie czasem kolo 1 tak tez i dzisiaj i do rana juz nie spie..fakt faktem klade sie kolo 19/20 ale to przez okropne nudnosci i sennosc w tych godz...w nocy drecza mnie rozne mysli sprawy i teraz ledwo na oczy patrze zastanawiam sie nad pojsciem do psychologa bo hydroksyzyna mnie otumania totalnie i zle sie po niej czuje..okropny to dla mnie problem martwie sie tez o dziecko bo czasem juz mam taka nerwice ze nie moge zasnac ze zloszcze sie na siebie na sytuacje w ktorej jestem ze nie moge tego w zaden sposob odreagowac czasem mam ochote wstac i zapalic...powstrzymuje sie dla dziecka ale jak sie nie ma wsparcia od nikogo to jest ciezko tyle stresu na codzien a tu jeszcze ta bezsennosc
I nie wolno brać ci żadnych lekarstw bez konsultacji z lekarzem.
Może faktycznie skorzystaj z porady psychologa, jeżeli czujesz, ze to ci pomoże. A czy wcześniej miałaś jakieś problemy z tą nerwica? Tzn przed ciążą? -
Doris-83 wrote:Ja staram się mniej pić na wieczór ale i tak koło godz. 3 muszę iść do toalety.
Mam pytanie do tych co chodzą do dwóch ginów...a mianowicie zarejesrtrowałam się do gina w luxmed tylko po to żeby zrobić badania w ramach abonamentu i nie wiem jak mam to rozegrać. Mówić,że tylko badania chce czy się nie przyznawać.....sama nie wiem.Doris-83 lubi tę wiadomość
-
dziekuje wszytskim za odp slowa otuchy to jest tak ze dostalam leki od 2 lekarzy rodzinnych od razu ta hydroksyzyna ze bezpieczna zamiast zastosowac cos "bezinwazyjnego"bez uzycia lekow mysle ze u podloza tego typu natrectw zwiazanych ze snem leza nie tylko problemy ale jak w moim przypadku bardzo bardzo zanizona samoocena strach ze sie ogolnie w zyciu nie podola cos jak strach przed zyciem:-/ Bogusiar ty naprawde tez malo spisz i wszytsko dobrze fajnie ja bym tylko chciala moc zasypiac o normalnej poze kiedy zostawiam gary balagan itd polozyc sie poznym wiecozrem i przespac noc a nie marnowac od 1 pol nocy na bezsensowne meczoce lezenie i wmawianie sobie na sile ze musze zasnac to jest potworne ale jak to zrobic jesli od 18 mecza mnie takie mdlosci ze nic tylko lezec w lozku pozostaje a spanie wtedy tak szybko i latwo przychodzi..maria.sm