X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się mniej pić na wieczór ale i tak koło godz. 3 muszę iść do toalety.

Mam pytanie do tych co chodzą do dwóch ginów...a mianowicie zarejesrtrowałam się do gina w luxmed tylko po to żeby zrobić badania w ramach abonamentu i nie wiem jak mam to rozegrać. Mówić,że tylko badania chce czy się nie przyznawać.....sama nie wiem.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszylam sie, ze kosiarka zniknela...moja radosc byla przedwczesna...

Furia lubi tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewuszki :) ja już w pracy ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to jutro w końcu zaczynam II trymestr, a w środę do gin LOL juz nie mogę się doczekac :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam genetyczne, stresuje się już. A w piątek też zaczynam drugi trymestr.

Paula84 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dwoch ginow chodze. U jednego i drugiego na nfz i robie badania.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie chodze do gina prywatnie, a od wrzesnia zapisze sie na nfz...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na bezpłatne badania chcę iść do drugiego. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Czy stawiać sprawe jasno czy ściemniać:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria - ja cierpię na nerwicę i zaburzenia depresyjne.. kiedyś brałam leki od psychiatry - przez to przytyło mi się już na stałe. Chodziłam też na terapie grupową z psychologiem. Co jakiś czas zdarzają mi się problemy ze snem. Wóczas brałam leki nasenne. Teraz wiadomo tego nie robię. Najgorzej mi jest po prostu zasnąć - bo mam milion rzeczy w głowie i nie mogę się wyciszyć. Teraz co wieczór się koncentruję, żeby się rozluźnić i mieć pustą łepetynę przed snem i jest dobrze. Aczkoliek zdarzają się wzloty i upadki..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane;* Jestem zapisana na styczniówkach, ale chciałam jeszcze poznać zdanie bardziej doświadczonych Kobiet;) W piątek mój pęcherzyk miał 0,61cm, w przyszły pon powinien mieć 1,7 cm, myślicie, że mogę iść na USG i że zarodek będzie już przy takiej wielkości widoczny?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrmiko. Rumianek i melisa przed snem mogą pomóc choć troszkę i może jakaś muzyka relaksacyjna :-) Nic innego do głowy mi nie przychodzi teraz:-) Tzymaj się kobitko:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Kochane;* Jestem zapisana na styczniówkach, ale chciałam jeszcze poznać zdanie bardziej doświadczonych Kobiet;) W piątek mój pęcherzyk miał 0,61cm, w przyszły pon powinien mieć 1,7 cm, myślicie, że mogę iść na USG i że zarodek będzie już przy takiej wielkości widoczny?

Wątpię kochana to jeszcze bardzo wcześnie. Może być widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy.
    Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość.

Furia lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeterminowala mi sie recepta na luteine, mojego lekarza caly tydzien nie ma w przychodni okazalo mi sie ze rodzinna nie przepisze i gin ktory mi nie prowadzi ciazy tez nie! Jakis absurd.
    Nic wykupie bez refundacji 3zł/30 zł :(
    Jak bylam na majowke w domu zapombialam wziac ze soba luteine i poprosilam siostre zeby zalatwila od kolezanki weterynarki recepte i tez okazalo sie ze zwierzaki nie maja refundacji :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, idę dziś do lekarza rodzinnego chciałabym ten tydzień przeleżeć w domu poza ogólnym osłabieniem od 3 dni mam kaszel;/ jeżeli chodzi o problemy senne, to ja mam gdy jestem mega wyspana, a przede wszystkim problem z zaśnięciem po przebudzeniu się na siku, wtedy wracam i chwilę muszę się pokręcić w łóżku aż zasnę, dodatkowo upały dochodzą co też uprzykrza życie. Kolejny poruszony watek dwóch lekarzy, to ja jeszcze tej sytuacji nie miałam, ale czeka mnie mam plan zmiany lekarza prywatnego na prywatnego pracującego w szpitalu w którym się u nas rodzi, więc wizytę mam 30.05. potem 4.06, gdyby się coś pytał powiem chyba wprost, zresztą na 100% spotkał się z czymś takim. Dodatkowo śmieszne w tym wszystkim jest to, że na badania prenatalne pójdę do gina pierwszego, którego chcę zmienić, ale wiem, że ma certyfikat w tym dziale :) także sytuacja lekko zakręcona, no cóż, w końcu i tak każdemu zapłacę więc nie ma co się przejmować

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś z grudniowych mam zna płeć swoje dzidziusia ? jestem bardzo ciekawa kiedy się dowiemy, np ale przede wszystkim, chcę sprawdzić czy mała kropkka się db rozwija

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama mam recepte na luteine...mam nadzieje ze sie nie przeterminuje bo mam X w dacie realizacji...a narazie nie chce jej wykupic bo mam jeszcze kilka tabletek

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jeszcze zadna z nas nie wie...ja licze na 16 czerwca to juz bedzie 14 tyd i moze, moze Kropek sie pokaze co tam ukrywa :)

ja chodze obecnie do lekarza, ktory pracuje w szpitalu tam gdzie chce rodzic, a ten drugi do ktorego sie przepisze jesienia tez tam pracuje...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    czy ktoras z mam ma tak ze budzi sie w nocy i pozniej nie moze zasnac...?meczy mnie to juz strasznie budze sie czasem kolo 1 tak tez i dzisiaj i do rana juz nie spie..fakt faktem klade sie kolo 19/20 ale to przez okropne nudnosci i sennosc w tych godz...w nocy drecza mnie rozne mysli sprawy i teraz ledwo na oczy patrze zastanawiam sie nad pojsciem do psychologa bo hydroksyzyna mnie otumania totalnie i zle sie po niej czuje..okropny to dla mnie problem martwie sie tez o dziecko bo czasem juz mam taka nerwice ze nie moge zasnac ze zloszcze sie na siebie na sytuacje w ktorej jestem ze nie moge tego w zaden sposob odreagowac czasem mam ochote wstac i zapalic...powstrzymuje sie dla dziecka ale jak sie nie ma wsparcia od nikogo to jest ciezko tyle stresu na codzien a tu jeszcze ta bezsennosc
    Ja kładę się 20-21 i też od 1 -2 nie śpię. Wstaję na siusiu i już nie mogę zasnąć, pomimo że wcześniej bez problemu po wstaniu zasypiałam.
    I nie wolno brać ci żadnych lekarstw bez konsultacji z lekarzem.
    Może faktycznie skorzystaj z porady psychologa, jeżeli czujesz, ze to ci pomoże. A czy wcześniej miałaś jakieś problemy z tą nerwica? Tzn przed ciążą?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja staram się mniej pić na wieczór ale i tak koło godz. 3 muszę iść do toalety.

Mam pytanie do tych co chodzą do dwóch ginów...a mianowicie zarejesrtrowałam się do gina w luxmed tylko po to żeby zrobić badania w ramach abonamentu i nie wiem jak mam to rozegrać. Mówić,że tylko badania chce czy się nie przyznawać.....sama nie wiem.
    Doris, w Lux medzie powiedz po prostu, ze lekarza prowadzącego masz z poza luxmedu, a u nich masz abonament i chciałabyś robić badani. Oni zakładają ci w Lux medzie kartę ciąży i zaznaczają na niej, że lekarz prowadzący jest z poza Lux medu. I wszystkie zlecone badania przepisuje ci do zrobienia w Lux medzie

Doris-83 lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wszytskim za odp slowa otuchy to jest tak ze dostalam leki od 2 lekarzy rodzinnych od razu ta hydroksyzyna ze bezpieczna zamiast zastosowac cos "bezinwazyjnego"bez uzycia lekow mysle ze u podloza tego typu natrectw zwiazanych ze snem leza nie tylko problemy ale jak w moim przypadku bardzo bardzo zanizona samoocena strach ze sie ogolnie w zyciu nie podola cos jak strach przed zyciem:-/ Bogusiar ty naprawde tez malo spisz i wszytsko dobrze fajnie ja bym tylko chciala moc zasypiac o normalnej poze kiedy zostawiam gary balagan itd polozyc sie poznym wiecozrem i przespac noc a nie marnowac od 1 pol nocy na bezsensowne meczoce lezenie i wmawianie sobie na sile ze musze zasnac to jest potworne ale jak to zrobic jesli od 18 mecza mnie takie mdlosci ze nic tylko lezec w lozku pozostaje a spanie wtedy tak szybko i latwo przychodzi..:)

maria.sm
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ