X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ostatnio kocham owoce- brzoskwinie, nektaryny,pomarańcze,i czereśnie-jem kilogramami :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja arbuza:-) Dzień w dzień:-)

Kosmitka lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rządzą truskawki na zmianę z arbuzem :-)

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z mam ma tak ze budzi sie w nocy i pozniej nie moze zasnac...?meczy mnie to juz strasznie budze sie czasem kolo 1 tak tez i dzisiaj i do rana juz nie spie..fakt faktem klade sie kolo 19/20 ale to przez okropne nudnosci i sennosc w tych godz...w nocy drecza mnie rozne mysli sprawy i teraz ledwo na oczy patrze zastanawiam sie nad pojsciem do psychologa bo hydroksyzyna mnie otumania totalnie i zle sie po niej czuje..okropny to dla mnie problem martwie sie tez o dziecko bo czasem juz mam taka nerwice ze nie moge zasnac ze zloszcze sie na siebie na sytuacje w ktorej jestem ze nie moge tego w zaden sposob odreagowac czasem mam ochote wstac i zapalic...powstrzymuje sie dla dziecka ale jak sie nie ma wsparcia od nikogo to jest ciezko tyle stresu na codzien a tu jeszcze ta bezsennosc

maria.sm
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, a co robisz przez cały dzień? Masz się czym zmęczyć żeby paść do łóżka? Z drugiej strony kładąc się o 19 to do 1 masz już 6h snu. Mi się często zdarzało tylko tyle spać od północy do budzika o 6 i do pracy. Może Twój organizm się już wysypia? Ja jak czytam w łóżku książkę to mam taki fajny moment że czuję że za chwilę zasnę. Może spróbuj poczytać do snu...

Ja przed ciążą to prawie codziennie serek albo jogurt i jajka też często. A teraz faktycznie zapomniałam o nich i nie ciągnie mnie. A w sumie mleka też nie piję. Kurcze zaraz się odwapnię :-(

Maseczkę i peeling zrobiłam sobie w sobotę. Pierwsza odkąd wiem o ciąży.

Wszyscy poszli do pracy a ja w łóżeczku :-) aaa co do zwolnienia na parę dni to ja od rodzinnego kiedyś brałam. Mówiłam że czuję się osłabiona albo boli mnie głowa i dostawałam. A myślę że w ciąży na pewno powinien dać. Chyba że jest potworem bez serca :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prace mam tylko na weekendach i to jest stresujacy zawod-koncertuje (jeszcze) w dzien uwierz mi ze sie zmecze pranie sprzatanie spacery z 2 dzieci na 4 piuetro zasuwanie codziennie z 13 kg dzieckiem na rekach zakupy itd i popostu o 19 padam ale mam chyba jakas nerwice tak jest tak i moment ze czuje ze zasne ale wtedy blyskawicznie wmawiam sobie ze nie zasne i tak kolo sie kreci czas ucieka a ja za kazdym razem gdy "poczuje ze odplywam" pobudzam sie i to jest dosc nerwowy czynnik leki uspokajajace wylaczaly to durne moje myslenie ale one powoduja ze sie jes otepialym nastepnego dnia bezsennosc to byla zawsze moja zmora ale w ciazy utrudnia zdecydowanie bardziej funkcjonowanie ...zmeczenie heh nie wiem czy moge byc bardizej zmeczona niz wtedy jak sie klade i czuje ze tego snu w tym 1 trymestrzepotrzebuje znacznie wiecej a tak jest do dupy icaly swiat jest czasrno bialy ciezko tak jest kto nie zazna problemu ten nie zroumie

maria.sm
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki życzę miłego dzionka i pędzę do pracy :*:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ja myślę, że powinnaś pójść do psychologa ale nie po leki tylko na terapię tym bardziej, że zdajesz sobię sprawę, że masz nerwicę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mamunie dziś nasz dzień :D
    Ja zaraz ide do endokrynolog z wynikami. Dzis moja Mamusia doorowadzila mnie do łez pięknym smsem. Ah te hormony hihi.

Ja tez w nocy sie krece, sikam... masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:24

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Bylam oddac krew ;-)
    Wrocilam i wszamalam dwie bulki z szynka, zoltym serem i surowka wiejska mniam. Na to wciagnelam loda waniliowego z sosem kukulki i ajerkoniakiem. Zas doczytalam, ze tam jest troche na spirytusie 4%. O mamciu. Ale nie mieli mojej algidy a ja musialam cos wziasc.
    I kupilam kosz nektarynek :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie tez malo spie i jestem padnieta. Klade sie o 23-ej wstaje o 2-ej. A potem wstaje kolo 6jej. Ale kazdy ma inaczej w zyciu. I jesli uwazasz, ze nie dajesz rady i jestes zestresowana to idz na terapie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam fazę na owoce!! a najbardziej truskawki bo bardziej mi kwaśne smakują ale i arbuza ze 2-3 razy w tyg zjem;) już się nie mogę doczekać pysznych nektarynek dziś się na placu za nimi rozejrzę!!!
    ja mdłości mam całe dnie a wieczory są koszmarne... a moja mała pada kolo 21 kładę się koło niej i wstaję już całkiem wypluta bo nie wiem czy ubierać się w piżamkę czy iść wymiotować:( jeszcze ani raz nie tuliłam kibelka jakoś udaje mi się powstrzymać ale nudności są okropne... mam nadzieję że po 12-13 tyg minie
    -
    no i odliczam dni do usg genetycznego.. mam 9.06

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, wydaje mi się że nie pomożemy Ci na forum. Możesz pójść na rozmowę do psychologa, na pewno Ci nie zaszkodzi.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sosem kukulki ? O jejuuuuu mniam !!!!!

Dobry :-) my sie z synkiem lenimy, od rana przytulaski :-)
    Na sniadanko byla kaszka jablkowa, mniam :p Pospala bym jeszcze, troche oczy mnie pieka :p w nocy wstawanie do wc ok 4-5 razy, plus durne sny, i co wracalam z wc to mnie w dole brzucha tak niemilo bolalo i musialam troche czekac zanim zasnelam :p
    Pogoda jakas taka niewyrazna, szaro buro, a za oknem kosza trawe - u was tez potrafia kosic 1 kawalek trawy przez pol dnia !

Co do jajek to moge jesc, feeee jest tylko smazone i czekolada :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) W nocy wstaje kilka razy na siku i często po tym źle mi się zasypia. Ja dzisiaj na wizytkę na 14 zobaczę mojego ludzika:))))))))))

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)
    ja pol godziny temu wstalam...chodze spac tak kolo polnocy lub 1 w nocy...wstaje o 6 na siusiu i tabletki i ide dalej spac...ja poki co nie mam problemow ze spaniem na szczescie...

musze sie ogarnac i isc na zakupy, chce mi sie jakiejs zupy tylko jeszcze nie wiem jakiej

niespodzianek jak tylko wrocisz z wizyty pisz :) i zdjatko koniecznie pokaz :)

Furia jesli chodzi i trawe to dobrze to znam, u mnie pod blokiem 3 dni kosili, dzien w dzien kosiarka chodzila, ale teraz na jakies 3 tyg spokoj :)

mi z owocow najlepiej wchodza banany, musze codziennie zjesc chociaz 2...a tak to jeszcze brzoskwinie, ewentualnie jablka

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja też mam lekki ból podbrzusza po sikaniu w nocy ale wydaje mi się że to pęcherz. Przez jakby nie było wstrzymywanie moczu. W dzień sikam milion razy a w nocy ze trzy :)
    Z tymi owocami to dobrze, że wszystkie mamy chcicę - dodatkowa woda i witaminy :) kropki wiedzą czego się domagać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:16

kaarolaa, Furia, Doris-83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka to dar od Boga, który kocha i kochać nas będzie. Matka to bezcenny skarb, który strzec trzeba w nocy i we dnie. Matka to na ranę plaster, kiedy jest nam smutno i źle. Matka to też czasem ster, który pilnuje byś nie zatopił się. Matka to wiara w nas, kiedy zwątpienia mam dni. Matka nam nadzieję da, kiedy straszne mamy sny. Matkę tylko jedną masz, wiec broń jej i kochaj co sił, Bo kiedy przyjdą gorsze dni, tylko Ona naprawdę pomoże Ci.
    Wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom życzę dużo zdrowia i szczęścia ze swoimi pociechami :)

Doris-83, Bogusiar80, Marimiko, julianna, mrth666 lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wysikaniu się nocnym czuję chwilowy ból w podbrzuszu, ale obstawiam że to właśnie pęcherz, który jak spałam to chciał się wysikać :)

eforts, Furia lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety!

Byłam na weekend u teściów :) Omal nie ukąsiła mnie żmija :/ masakra...

Jutro idę na krew i do endo. A w czw wizyta prywatna.

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ