X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ostatnio kocham owoce- brzoskwinie, nektaryny,pomarańcze,i czereśnie-jem kilogramami :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja arbuza:-) Dzień w dzień:-)

Kosmitka lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rządzą truskawki na zmianę z arbuzem :-)

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z mam ma tak ze budzi sie w nocy i pozniej nie moze zasnac...?meczy mnie to juz strasznie budze sie czasem kolo 1 tak tez i dzisiaj i do rana juz nie spie..fakt faktem klade sie kolo 19/20 ale to przez okropne nudnosci i sennosc w tych godz...w nocy drecza mnie rozne mysli sprawy i teraz ledwo na oczy patrze zastanawiam sie nad pojsciem do psychologa bo hydroksyzyna mnie otumania totalnie i zle sie po niej czuje..okropny to dla mnie problem martwie sie tez o dziecko bo czasem juz mam taka nerwice ze nie moge zasnac ze zloszcze sie na siebie na sytuacje w ktorej jestem ze nie moge tego w zaden sposob odreagowac czasem mam ochote wstac i zapalic...powstrzymuje sie dla dziecka ale jak sie nie ma wsparcia od nikogo to jest ciezko tyle stresu na codzien a tu jeszcze ta bezsennosc

maria.sm
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, a co robisz przez cały dzień? Masz się czym zmęczyć żeby paść do łóżka? Z drugiej strony kładąc się o 19 to do 1 masz już 6h snu. Mi się często zdarzało tylko tyle spać od północy do budzika o 6 i do pracy. Może Twój organizm się już wysypia? Ja jak czytam w łóżku książkę to mam taki fajny moment że czuję że za chwilę zasnę. Może spróbuj poczytać do snu...

Ja przed ciążą to prawie codziennie serek albo jogurt i jajka też często. A teraz faktycznie zapomniałam o nich i nie ciągnie mnie. A w sumie mleka też nie piję. Kurcze zaraz się odwapnię :-(

Maseczkę i peeling zrobiłam sobie w sobotę. Pierwsza odkąd wiem o ciąży.

Wszyscy poszli do pracy a ja w łóżeczku :-) aaa co do zwolnienia na parę dni to ja od rodzinnego kiedyś brałam. Mówiłam że czuję się osłabiona albo boli mnie głowa i dostawałam. A myślę że w ciąży na pewno powinien dać. Chyba że jest potworem bez serca :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prace mam tylko na weekendach i to jest stresujacy zawod-koncertuje (jeszcze) w dzien uwierz mi ze sie zmecze pranie sprzatanie spacery z 2 dzieci na 4 piuetro zasuwanie codziennie z 13 kg dzieckiem na rekach zakupy itd i popostu o 19 padam ale mam chyba jakas nerwice tak jest tak i moment ze czuje ze zasne ale wtedy blyskawicznie wmawiam sobie ze nie zasne i tak kolo sie kreci czas ucieka a ja za kazdym razem gdy "poczuje ze odplywam" pobudzam sie i to jest dosc nerwowy czynnik leki uspokajajace wylaczaly to durne moje myslenie ale one powoduja ze sie jes otepialym nastepnego dnia bezsennosc to byla zawsze moja zmora ale w ciazy utrudnia zdecydowanie bardziej funkcjonowanie ...zmeczenie heh nie wiem czy moge byc bardizej zmeczona niz wtedy jak sie klade i czuje ze tego snu w tym 1 trymestrzepotrzebuje znacznie wiecej a tak jest do dupy icaly swiat jest czasrno bialy ciezko tak jest kto nie zazna problemu ten nie zroumie

maria.sm
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki życzę miłego dzionka i pędzę do pracy :*:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ja myślę, że powinnaś pójść do psychologa ale nie po leki tylko na terapię tym bardziej, że zdajesz sobię sprawę, że masz nerwicę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mamunie dziś nasz dzień :D
    Ja zaraz ide do endokrynolog z wynikami. Dzis moja Mamusia doorowadzila mnie do łez pięknym smsem. Ah te hormony hihi.

Ja tez w nocy sie krece, sikam... masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:24

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Bylam oddac krew ;-)
    Wrocilam i wszamalam dwie bulki z szynka, zoltym serem i surowka wiejska mniam. Na to wciagnelam loda waniliowego z sosem kukulki i ajerkoniakiem. Zas doczytalam, ze tam jest troche na spirytusie 4%. O mamciu. Ale nie mieli mojej algidy a ja musialam cos wziasc.
    I kupilam kosz nektarynek :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie tez malo spie i jestem padnieta. Klade sie o 23-ej wstaje o 2-ej. A potem wstaje kolo 6jej. Ale kazdy ma inaczej w zyciu. I jesli uwazasz, ze nie dajesz rady i jestes zestresowana to idz na terapie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam fazę na owoce!! a najbardziej truskawki bo bardziej mi kwaśne smakują ale i arbuza ze 2-3 razy w tyg zjem;) już się nie mogę doczekać pysznych nektarynek dziś się na placu za nimi rozejrzę!!!
    ja mdłości mam całe dnie a wieczory są koszmarne... a moja mała pada kolo 21 kładę się koło niej i wstaję już całkiem wypluta bo nie wiem czy ubierać się w piżamkę czy iść wymiotować:( jeszcze ani raz nie tuliłam kibelka jakoś udaje mi się powstrzymać ale nudności są okropne... mam nadzieję że po 12-13 tyg minie
    -
    no i odliczam dni do usg genetycznego.. mam 9.06

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, wydaje mi się że nie pomożemy Ci na forum. Możesz pójść na rozmowę do psychologa, na pewno Ci nie zaszkodzi.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sosem kukulki ? O jejuuuuu mniam !!!!!

Dobry :-) my sie z synkiem lenimy, od rana przytulaski :-)
    Na sniadanko byla kaszka jablkowa, mniam :p Pospala bym jeszcze, troche oczy mnie pieka :p w nocy wstawanie do wc ok 4-5 razy, plus durne sny, i co wracalam z wc to mnie w dole brzucha tak niemilo bolalo i musialam troche czekac zanim zasnelam :p
    Pogoda jakas taka niewyrazna, szaro buro, a za oknem kosza trawe - u was tez potrafia kosic 1 kawalek trawy przez pol dnia !

Co do jajek to moge jesc, feeee jest tylko smazone i czekolada :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) W nocy wstaje kilka razy na siku i często po tym źle mi się zasypia. Ja dzisiaj na wizytkę na 14 zobaczę mojego ludzika:))))))))))

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)
    ja pol godziny temu wstalam...chodze spac tak kolo polnocy lub 1 w nocy...wstaje o 6 na siusiu i tabletki i ide dalej spac...ja poki co nie mam problemow ze spaniem na szczescie...

musze sie ogarnac i isc na zakupy, chce mi sie jakiejs zupy tylko jeszcze nie wiem jakiej

niespodzianek jak tylko wrocisz z wizyty pisz :) i zdjatko koniecznie pokaz :)

Furia jesli chodzi i trawe to dobrze to znam, u mnie pod blokiem 3 dni kosili, dzien w dzien kosiarka chodzila, ale teraz na jakies 3 tyg spokoj :)

mi z owocow najlepiej wchodza banany, musze codziennie zjesc chociaz 2...a tak to jeszcze brzoskwinie, ewentualnie jablka

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja też mam lekki ból podbrzusza po sikaniu w nocy ale wydaje mi się że to pęcherz. Przez jakby nie było wstrzymywanie moczu. W dzień sikam milion razy a w nocy ze trzy :)
    Z tymi owocami to dobrze, że wszystkie mamy chcicę - dodatkowa woda i witaminy :) kropki wiedzą czego się domagać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:16

kaarolaa, Furia, Doris-83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka to dar od Boga, który kocha i kochać nas będzie. Matka to bezcenny skarb, który strzec trzeba w nocy i we dnie. Matka to na ranę plaster, kiedy jest nam smutno i źle. Matka to też czasem ster, który pilnuje byś nie zatopił się. Matka to wiara w nas, kiedy zwątpienia mam dni. Matka nam nadzieję da, kiedy straszne mamy sny. Matkę tylko jedną masz, wiec broń jej i kochaj co sił, Bo kiedy przyjdą gorsze dni, tylko Ona naprawdę pomoże Ci.
    Wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom życzę dużo zdrowia i szczęścia ze swoimi pociechami :)

Doris-83, Bogusiar80, Marimiko, julianna, mrth666 lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wysikaniu się nocnym czuję chwilowy ból w podbrzuszu, ale obstawiam że to właśnie pęcherz, który jak spałam to chciał się wysikać :)

eforts, Furia lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety!

Byłam na weekend u teściów :) Omal nie ukąsiła mnie żmija :/ masakra...

Jutro idę na krew i do endo. A w czw wizyta prywatna.

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ