Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
czy ktoras z mam ma tak ze budzi sie w nocy i pozniej nie moze zasnac...?meczy mnie to juz strasznie budze sie czasem kolo 1 tak tez i dzisiaj i do rana juz nie spie..fakt faktem klade sie kolo 19/20 ale to przez okropne nudnosci i sennosc w tych godz...w nocy drecza mnie rozne mysli sprawy i teraz ledwo na oczy patrze zastanawiam sie nad pojsciem do psychologa bo hydroksyzyna mnie otumania totalnie i zle sie po niej czuje..okropny to dla mnie problem martwie sie tez o dziecko bo czasem juz mam taka nerwice ze nie moge zasnac ze zloszcze sie na siebie na sytuacje w ktorej jestem ze nie moge tego w zaden sposob odreagowac czasem mam ochote wstac i zapalic...powstrzymuje sie dla dziecka ale jak sie nie ma wsparcia od nikogo to jest ciezko tyle stresu na codzien a tu jeszcze ta bezsennoscmaria.sm
-
Maria, a co robisz przez cały dzień? Masz się czym zmęczyć żeby paść do łóżka? Z drugiej strony kładąc się o 19 to do 1 masz już 6h snu. Mi się często zdarzało tylko tyle spać od północy do budzika o 6 i do pracy. Może Twój organizm się już wysypia? Ja jak czytam w łóżku książkę to mam taki fajny moment że czuję że za chwilę zasnę. Może spróbuj poczytać do snu...
Ja przed ciążą to prawie codziennie serek albo jogurt i jajka też często. A teraz faktycznie zapomniałam o nich i nie ciągnie mnie. A w sumie mleka też nie piję. Kurcze zaraz się odwapnię
Maseczkę i peeling zrobiłam sobie w sobotę. Pierwsza odkąd wiem o ciąży.
Wszyscy poszli do pracy a ja w łóżeczku aaa co do zwolnienia na parę dni to ja od rodzinnego kiedyś brałam. Mówiłam że czuję się osłabiona albo boli mnie głowa i dostawałam. A myślę że w ciąży na pewno powinien dać. Chyba że jest potworem bez serca -
prace mam tylko na weekendach i to jest stresujacy zawod-koncertuje (jeszcze) w dzien uwierz mi ze sie zmecze pranie sprzatanie spacery z 2 dzieci na 4 piuetro zasuwanie codziennie z 13 kg dzieckiem na rekach zakupy itd i popostu o 19 padam ale mam chyba jakas nerwice tak jest tak i moment ze czuje ze zasne ale wtedy blyskawicznie wmawiam sobie ze nie zasne i tak kolo sie kreci czas ucieka a ja za kazdym razem gdy "poczuje ze odplywam" pobudzam sie i to jest dosc nerwowy czynnik leki uspokajajace wylaczaly to durne moje myslenie ale one powoduja ze sie jes otepialym nastepnego dnia bezsennosc to byla zawsze moja zmora ale w ciazy utrudnia zdecydowanie bardziej funkcjonowanie ...zmeczenie heh nie wiem czy moge byc bardizej zmeczona niz wtedy jak sie klade i czuje ze tego snu w tym 1 trymestrzepotrzebuje znacznie wiecej a tak jest do dupy icaly swiat jest czasrno bialy ciezko tak jest kto nie zazna problemu ten nie zroumiemaria.sm
-
Dzien dobry
Bylam oddac krew
Wrocilam i wszamalam dwie bulki z szynka, zoltym serem i surowka wiejska mniam. Na to wciagnelam loda waniliowego z sosem kukulki i ajerkoniakiem. Zas doczytalam, ze tam jest troche na spirytusie 4%. O mamciu. Ale nie mieli mojej algidy a ja musialam cos wziasc.
I kupilam kosz nektarynek -
ja też mam fazę na owoce!! a najbardziej truskawki bo bardziej mi kwaśne smakują ale i arbuza ze 2-3 razy w tyg zjem;) już się nie mogę doczekać pysznych nektarynek dziś się na placu za nimi rozejrzę!!!
ja mdłości mam całe dnie a wieczory są koszmarne... a moja mała pada kolo 21 kładę się koło niej i wstaję już całkiem wypluta bo nie wiem czy ubierać się w piżamkę czy iść wymiotować jeszcze ani raz nie tuliłam kibelka jakoś udaje mi się powstrzymać ale nudności są okropne... mam nadzieję że po 12-13 tyg minie
-
no i odliczam dni do usg genetycznego.. mam 9.06 -
Z sosem kukulki ? O jejuuuuu mniam !!!!!
Dobry my sie z synkiem lenimy, od rana przytulaski
Na sniadanko byla kaszka jablkowa, mniam :p Pospala bym jeszcze, troche oczy mnie pieka :p w nocy wstawanie do wc ok 4-5 razy, plus durne sny, i co wracalam z wc to mnie w dole brzucha tak niemilo bolalo i musialam troche czekac zanim zasnelam :p
Pogoda jakas taka niewyrazna, szaro buro, a za oknem kosza trawe - u was tez potrafia kosic 1 kawalek trawy przez pol dnia !
Co do jajek to moge jesc, feeee jest tylko smazone i czekolada -
nick nieaktualnyczesc
ja pol godziny temu wstalam...chodze spac tak kolo polnocy lub 1 w nocy...wstaje o 6 na siusiu i tabletki i ide dalej spac...ja poki co nie mam problemow ze spaniem na szczescie...
musze sie ogarnac i isc na zakupy, chce mi sie jakiejs zupy tylko jeszcze nie wiem jakiej
niespodzianek jak tylko wrocisz z wizyty pisz i zdjatko koniecznie pokaz
Furia jesli chodzi i trawe to dobrze to znam, u mnie pod blokiem 3 dni kosili, dzien w dzien kosiarka chodzila, ale teraz na jakies 3 tyg spokoj
mi z owocow najlepiej wchodza banany, musze codziennie zjesc chociaz 2...a tak to jeszcze brzoskwinie, ewentualnie jablkaNiespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
Furia ja też mam lekki ból podbrzusza po sikaniu w nocy ale wydaje mi się że to pęcherz. Przez jakby nie było wstrzymywanie moczu. W dzień sikam milion razy a w nocy ze trzy
Z tymi owocami to dobrze, że wszystkie mamy chcicę - dodatkowa woda i witaminy kropki wiedzą czego się domagaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:16
kaarolaa, Furia, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatka to dar od Boga, który kocha i kochać nas będzie. Matka to bezcenny skarb, który strzec trzeba w nocy i we dnie. Matka to na ranę plaster, kiedy jest nam smutno i źle. Matka to też czasem ster, który pilnuje byś nie zatopił się. Matka to wiara w nas, kiedy zwątpienia mam dni. Matka nam nadzieję da, kiedy straszne mamy sny. Matkę tylko jedną masz, wiec broń jej i kochaj co sił, Bo kiedy przyjdą gorsze dni, tylko Ona naprawdę pomoże Ci.
Wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom życzę dużo zdrowia i szczęścia ze swoimi pociechami
Doris-83, Bogusiar80, Marimiko, julianna, mrth666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny