Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
co do lekarzy to tez zamiezam chodzic do 2 ale nie wiem czy to sie uda narazie chodze na fundusz od czerwca chce pojsc do profamili gdzie juz kiedys rodzilam i porod (2) odbyl sie w nieporownywalnie lepszych warunkach mozna powiedziec ze bezbolesnie tyle ze "wypada"zapisac tam sie do lekarza bo wtedy bez problemu przy porodzie cie przyjmuja i dostajesz znieczulenie jak chcesz tylko te badania .... u mnie jest tak ze jak chodzisz nafundusz to wyniki badan przesylaja prosto z laboratorium i nie masz do nich wgladu wiec tak czy siak te same badania musialabym robic dla 2 lekarza wiec jaki ma to sens a moj gin z nf nie jest za mily i juz kiedys probowalam cos takiego wymodzic ale sie nie dalomaria.sm
-
nick nieaktualny
-
Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z zespołu która niedawno na oznajmiła w pracy, że jest w ciąży - poroniła ;(
i teraz mam psychozę. Bo na usg ostatnio byłam 14 maja, a następne mam 11.06 i skąd ja mam do licha wiedzieć czy jest wszystko w porządku???
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko weź przestań tak myśleć!
Jak ja w szpitalu byłam to co chwilę jakaś negatywna historia, a ja myślę pozytywnie. Co ma być to będzie, a dodatkowe zamartwianie się nie służy dobrze maleństwu.
Precz złe myśli:-)eforts lubi tę wiadomość
-
Marimiko chyba poprostu musisz to wiedzieć!! Jak ni plamisz i nic Cię nie boli to nie ma co panikować. Jak dobrze pamiętam Twoja koleżank miała ciążę zagrożoną.
Karola uwielbiam naszą służbę zdrowia. Ja to modlę się o zdrowie bo resztę albo można kupić albo się bez tego obejść. -
nick nieaktualnyMarimko wiem , ze jest Ci ciezko...ja tez sie boje o mojego Kropka...do wizyty zostalo mi rowno 14 dni...co z tego, ze w srode słyszalam serduszko, najlepiej jakbym codziennie je słuchala, ale tak sie nie da...musisz wierzyc, ze bedzie dobrze, daleko juz zaszłas...ten najgorszy moment juz mija...zobaczysz na wizycie bedzie wszystko dobrze w to musisz wierzyc...
-
Dziewczyny trudno Was nadrobić ale udało się! na weekendzie byłam u rodziców na wsi - było super, ciepełko, piergi z truskawkami, ciasto z truskawkami, zimne arbuzy...słonko, leniuchowanie w cieniu - juz nie chce do pracy chodzić! na pewno nie bede sie nudzić na L4, rodzinkę mam 80 km od krakowa
Kaarola super brzuszek:) ja mam troszke wiekszy jednak
ale ja przy wzroscie 168 cm wazę teraz 59-60 kg róznie mi pokazuje waga o róznych porach wiadomo - na razie jakies 0,5 do 1 kg na plusie.
Ja chodzę do 2 lekarzy w Lux Medzie i prywatnie i mówię ze prowadzacego mam spoza Luxmedu (przepisuje badania) ale chciałabym zeby teraz mi zrobił USG jak pojde w srodę...
Dziewczyny czuję się czasem po prostu bezsilna, wczoraj miałam cisnienie 82/58 !!!! prawie cały dzien przeleżałam bez sił
to okropne, dopada mnie taka senność, taka niemoc że zywcem opadam na łóżko... juz naprawde chciałabym L4... nie wyrabiam a upały nie pomagają...
28 maja dokładnie zaczne 11 tydzien, mam wizyte o 18:15 w Lux Medzie. Potem 09/06 genetyczne a 10/06 wizyta u mojej gin.
Tez juz sie nie mogę doczekać!!!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Kate dlaczego nie wezmiesz zwolnienia?
Ale już nie daje rady i chyba w Srodę w Lux Medzie powiem że czuję się okropnie źle i nie wyobrażam sobie pracy po 8 h w biurze... w te upały i przy takim ciśnieniu... -
Eforts u mnie odobnie było. Do puki nagle mnie nie zabrakło. Teraz mój kierownik sam powiedział,że nie wiedział ,że aż tyle ja sama robiłam i nie dają sobie rady. Szukają już dodatkowej osoby do pomocy. A ja zobaczę czy tam wrócę bo mam zamiar na macierzyńkim szukać nowej pracy. Niestety nie wiem jak to będzie jak wrócę, czy np. Nie przeniosą mnie na inne stanowisko...
-
eforts wrote:Kate nie wiem jak u Ciebie ale ja wiem na pewno, że u mnie nikt by nie docenił mojego poświęcenia
jednak ja już nie mam siły dziś mam mega kryzys w pracy ledwo siedzę...
jeszcze w nocy tak pogryzły mnie komary na rękach że mam całe w bomblach czerwone i swędzą a nie miałam nic w domu
-
nick nieaktualnymaria.sm wrote:co do lekarzy to tez zamiezam chodzic do 2 ale nie wiem czy to sie uda narazie chodze na fundusz od czerwca chce pojsc do profamili gdzie juz kiedys rodzilam i porod (2) odbyl sie w nieporownywalnie lepszych warunkach mozna powiedziec ze bezbolesnie tyle ze "wypada"zapisac tam sie do lekarza bo wtedy bez problemu przy porodzie cie przyjmuja i dostajesz znieczulenie jak chcesz tylko te badania .... u mnie jest tak ze jak chodzisz nafundusz to wyniki badan przesylaja prosto z laboratorium i nie masz do nich wgladu wiec tak czy siak te same badania musialabym robic dla 2 lekarza wiec jaki ma to sens a moj gin z nf nie jest za mily i juz kiedys probowalam cos takiego wymodzic ale sie nie dalo
-
eforts wrote:Ja Wam powiem, że weszłam w jakąś fazę spokoju i pozytywnego myślenia nie wiem dlaczego, chyba zmęczyło mnie zamartwianie się, nic by to nie zmieniło a tak jest miło cieszyć się w końcu z ciąży
mam to samo czyli jednak możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:40
eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:sama mam recepte na luteine...mam nadzieje ze sie nie przeterminuje bo mam X w dacie realizacji...a narazie nie chce jej wykupic bo mam jeszcze kilka tabletek
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeforts wrote:Ja Wam powiem, że weszłam w jakąś fazę spokoju i pozytywnego myślenia nie wiem dlaczego, chyba zmęczyło mnie zamartwianie się, nic by to nie zmieniło a tak jest miło cieszyć się w końcu z ciąży
nawet bzyknęliśmy się ostatnio
Dziś posłuchałam sobie chwilę mojego maleństwa i... jak ja je już kochamkaarolaa, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość