X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Kiara z ta żmija to chyba bym zawału dostała :/
    a nic nie mów... :/ nienawidzę takich zwierząt, są okropne, a teraz to już w ogóle sie przestraszyłam, bo w ciąży nie powinno się podawać tej surowicy (czyli odtrutki) - specjalnie dzwoniłam dziś do lekarza z takim pytaniem (stwierdziłam, że nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć, a po wczorajszym wolę wiedzieć). Oczywiście nie byłoby innego wyjścia, ale jednak nie jest to dobre.

Dlatego już nakazałam teściowi zabić potwora. Wiem, że chroniony, ale w nosie to mam! Jak się rozmnoży w ich ogrodzie to dopiero będą jaja :/

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropność ja też ich nie znoszę w ubiegłym roku prawie wlazłam na taką brrrr

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILCIA - mam do Ciebie pytanie. Jutro idę na krew na Polną. Orientujesz sie czy robia VDRL (kiłę) i za ile? Chyba powinni robić, nie...? Ale kurcze na ich stroncie w cenniku nie ma tego :/

I takie pytanie do ogółu - kto wie co to za badanie "WA" ? Dostałam na nfz skierowania na 3 badania, w tym to i nie wiem co to. Tzn. tam jest "WA p....." tego p-cośtam nie mogę rozszyfrować, a nie chciałabym niepotrzebnie dublować tego badania jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, ze ja całe zycie na mazurach mieszkam i jeszcze zywej zmiji nie widzialam...a tyle po lasach i polach sie chodzilo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak :/ (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
    Fu, to było naprawdę duże :/ i takie grube.. widać, że nażarło się :/

karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:57

kaarolaa lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak :/ (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
    Bosze chyba bym umarła!!!!!!!! nienawidzę wszelkich pełzających gadów!!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to niezle, ja pewnie tez bym zareagowala, ale nie zabialbym jej, tylko wyniosla gdzies daleko, niech sobie szuka innego domu...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:

karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!

Współczuje, pewnie tak samo bym zareagowała

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - a kto ją ma wynieść? Proszę Cię... to użre każdego kto się zbliży, bo potraktuje jako zagrożenie... niestety, trzeba to zabić, bo inaczej jeszcze drugi raz przylezie i mnie użre w końcu. nie mamy takiego doświadczenia by bawić się w przenoszenie metrowej żmii...

kittykate - ja też! Do tej pory aż mnie dreszcze przechodzą jak sobie ją przypomnę.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się dziś sniło, że będę miała dziewczynkę hehehe :)ostatnio mam mega realistyczne sny

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, ludek ma 2,97 cm, dwie rączki, dwie nóżki, uszka i sobie spał leniuszek:) Nawet przez chwilkę słyszałam serduszko:) Zdjęcie postaram się wrzucić wieczorem, aktualnie padam przez tą pogodę, nie mam siły na nic.
    karolaa my mamy prenatalne tego samego dnia dzisiaj się zapisałam na 16.06 i może objawi się czy to chłopczyk czy dziewczynka:)

Kiara, kaarolaa, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rozumiem Cie, najwazniejsze zeby to sie nie powtorzyło i bylo bezpieczniej...

Kiara lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidzę żmij, węży i innych obrzydliwych, obślizgłych gadów, bleeeee

Kiara lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 13t2d według ostatniego usg, w czw idę na genetyczne prywatne i mam małą nadzieję, że doktor podpowie może jaka płeć :) (13t5d)

Bajka - mi się marzy dziewczynka :) Na samym starcie miałam ok. 2 tyg przeczucia na chłopca, później na dziewczynkę hehe teściowie gadają, że mam smak na chłopca, ale ja w takie rzeczy nie wierzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:07

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to prawie 3 cm :) super to moj Kropek pewnie ma jakies 3,5 cm...juz sie nie moge doczekac kiedy go zobacze...
    Niespodzianek wieczorem koniecznie dawaj zdjecie :) bedziemy czekaly

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, nie wiem ile kosztuje, bo na Polnej nigdy nie robiłam badań.

Ja jutro mam genetyczne i się już denerwuję...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakos mam przeczucie na chlopaka, tak mi moja intuicja podpowiada, zobaczymy czy to sie bedzie zgadzalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - kochana na pewno wszystko będzie cacy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wszystko bedzie dobrze :) nic sie nie denerwuj...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek to duży ten Twój maluszek :)

ciekawe kiedy już płeć można zobaczyć :) i czy np. 13 tydz to nie za wcześnie. ja mam prenatalne w 13 tyg (13 czerwca w piątek na dodatek :) i chciałabym już wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:12

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ