X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Kiara z ta żmija to chyba bym zawału dostała :/
    a nic nie mów... :/ nienawidzę takich zwierząt, są okropne, a teraz to już w ogóle sie przestraszyłam, bo w ciąży nie powinno się podawać tej surowicy (czyli odtrutki) - specjalnie dzwoniłam dziś do lekarza z takim pytaniem (stwierdziłam, że nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć, a po wczorajszym wolę wiedzieć). Oczywiście nie byłoby innego wyjścia, ale jednak nie jest to dobre.

Dlatego już nakazałam teściowi zabić potwora. Wiem, że chroniony, ale w nosie to mam! Jak się rozmnoży w ich ogrodzie to dopiero będą jaja :/

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropność ja też ich nie znoszę w ubiegłym roku prawie wlazłam na taką brrrr

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILCIA - mam do Ciebie pytanie. Jutro idę na krew na Polną. Orientujesz sie czy robia VDRL (kiłę) i za ile? Chyba powinni robić, nie...? Ale kurcze na ich stroncie w cenniku nie ma tego :/

I takie pytanie do ogółu - kto wie co to za badanie "WA" ? Dostałam na nfz skierowania na 3 badania, w tym to i nie wiem co to. Tzn. tam jest "WA p....." tego p-cośtam nie mogę rozszyfrować, a nie chciałabym niepotrzebnie dublować tego badania jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, ze ja całe zycie na mazurach mieszkam i jeszcze zywej zmiji nie widzialam...a tyle po lasach i polach sie chodzilo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak :/ (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
    Fu, to było naprawdę duże :/ i takie grube.. widać, że nażarło się :/

karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:57

kaarolaa lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak :/ (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
    Bosze chyba bym umarła!!!!!!!! nienawidzę wszelkich pełzających gadów!!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to niezle, ja pewnie tez bym zareagowala, ale nie zabialbym jej, tylko wyniosla gdzies daleko, niech sobie szuka innego domu...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:

karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!

Współczuje, pewnie tak samo bym zareagowała

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - a kto ją ma wynieść? Proszę Cię... to użre każdego kto się zbliży, bo potraktuje jako zagrożenie... niestety, trzeba to zabić, bo inaczej jeszcze drugi raz przylezie i mnie użre w końcu. nie mamy takiego doświadczenia by bawić się w przenoszenie metrowej żmii...

kittykate - ja też! Do tej pory aż mnie dreszcze przechodzą jak sobie ją przypomnę.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się dziś sniło, że będę miała dziewczynkę hehehe :)ostatnio mam mega realistyczne sny

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, ludek ma 2,97 cm, dwie rączki, dwie nóżki, uszka i sobie spał leniuszek:) Nawet przez chwilkę słyszałam serduszko:) Zdjęcie postaram się wrzucić wieczorem, aktualnie padam przez tą pogodę, nie mam siły na nic.
    karolaa my mamy prenatalne tego samego dnia dzisiaj się zapisałam na 16.06 i może objawi się czy to chłopczyk czy dziewczynka:)

Kiara, kaarolaa, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rozumiem Cie, najwazniejsze zeby to sie nie powtorzyło i bylo bezpieczniej...

Kiara lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidzę żmij, węży i innych obrzydliwych, obślizgłych gadów, bleeeee

Kiara lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 13t2d według ostatniego usg, w czw idę na genetyczne prywatne i mam małą nadzieję, że doktor podpowie może jaka płeć :) (13t5d)

Bajka - mi się marzy dziewczynka :) Na samym starcie miałam ok. 2 tyg przeczucia na chłopca, później na dziewczynkę hehe teściowie gadają, że mam smak na chłopca, ale ja w takie rzeczy nie wierzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:07

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to prawie 3 cm :) super to moj Kropek pewnie ma jakies 3,5 cm...juz sie nie moge doczekac kiedy go zobacze...
    Niespodzianek wieczorem koniecznie dawaj zdjecie :) bedziemy czekaly

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, nie wiem ile kosztuje, bo na Polnej nigdy nie robiłam badań.

Ja jutro mam genetyczne i się już denerwuję...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakos mam przeczucie na chlopaka, tak mi moja intuicja podpowiada, zobaczymy czy to sie bedzie zgadzalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - kochana na pewno wszystko będzie cacy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wszystko bedzie dobrze :) nic sie nie denerwuj...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek to duży ten Twój maluszek :)

ciekawe kiedy już płeć można zobaczyć :) i czy np. 13 tydz to nie za wcześnie. ja mam prenatalne w 13 tyg (13 czerwca w piątek na dodatek :) i chciałabym już wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:12

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ