Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajka wrote:Kiara z ta żmija to chyba bym zawału dostała
Dlatego już nakazałam teściowi zabić potwora. Wiem, że chroniony, ale w nosie to mam! Jak się rozmnoży w ich ogrodzie to dopiero będą jaja -
nick nieaktualnyMILCIA - mam do Ciebie pytanie. Jutro idę na krew na Polną. Orientujesz sie czy robia VDRL (kiłę) i za ile? Chyba powinni robić, nie...? Ale kurcze na ich stroncie w cenniku nie ma tego
I takie pytanie do ogółu - kto wie co to za badanie "WA" ? Dostałam na nfz skierowania na 3 badania, w tym to i nie wiem co to. Tzn. tam jest "WA p....." tego p-cośtam nie mogę rozszyfrować, a nie chciałabym niepotrzebnie dublować tego badania jutro. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
Fu, to było naprawdę duże i takie grube.. widać, że nażarło się
karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:57
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kiara wrote:Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
-
nick nieaktualny
-
Kiara wrote:Bajka - ja właśnie wczoraj przyglądałam się sadzonkom ziemniaków, tj. szukałam stonek, bo TŻ i teść je zdejmowali, zrobiłam kilka kroków po ścieżce przy ziemniakach i jakieś pół metra ode mnie ten wielki bydlak się poruszył!!! Tak się przestraszyłam go, że znieruchomiałam, a to WIELKIE COŚ sunęło w moim kierunku z otwartą japą... jak podskoczyłam do tyłu i zwiałam + wydarłam się, to mnie chyba cała wieś słyszała... później żmija uciekła głębiej w sadzonki, ale wylazła na chwilę i zobaczyliśmy że ma właśnie ten zygzak (padalce i zaskrońce nie są jadowite, a to cholerstwo tak).
karola - ja przez 7 lat mieszkałam przy polu, zaraz przy lesie i przez ten cały czas widziałam tylko 3 chude padalce i 1x zaskrońca, a u teściow nie dość, że w zeszłym roku zaskrońca widziałam (przełaził prez drogę piaskową jak ja szłam), to teraz ta cholerna żmija i to w takim miejscu!!
Współczuje, pewnie tak samo bym zareagowała -
nick nieaktualnykarola - a kto ją ma wynieść? Proszę Cię... to użre każdego kto się zbliży, bo potraktuje jako zagrożenie... niestety, trzeba to zabić, bo inaczej jeszcze drugi raz przylezie i mnie użre w końcu. nie mamy takiego doświadczenia by bawić się w przenoszenie metrowej żmii...
kittykate - ja też! Do tej pory aż mnie dreszcze przechodzą jak sobie ją przypomnę.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, ludek ma 2,97 cm, dwie rączki, dwie nóżki, uszka i sobie spał leniuszek:) Nawet przez chwilkę słyszałam serduszko:) Zdjęcie postaram się wrzucić wieczorem, aktualnie padam przez tą pogodę, nie mam siły na nic.
karolaa my mamy prenatalne tego samego dnia dzisiaj się zapisałam na 16.06 i może objawi się czy to chłopczyk czy dziewczynka:)Kiara, kaarolaa, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś mam 13t2d według ostatniego usg, w czw idę na genetyczne prywatne i mam małą nadzieję, że doktor podpowie może jaka płeć (13t5d)
Bajka - mi się marzy dziewczynka Na samym starcie miałam ok. 2 tyg przeczucia na chłopca, później na dziewczynkę hehe teściowie gadają, że mam smak na chłopca, ale ja w takie rzeczy nie wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:07
kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niespodzianek to duży ten Twój maluszek
ciekawe kiedy już płeć można zobaczyć i czy np. 13 tydz to nie za wcześnie. ja mam prenatalne w 13 tyg (13 czerwca w piątek na dodatek i chciałabym już wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:12
kaarolaa lubi tę wiadomość