X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mnie dzis mega glowa boli. Bylam na sloncu u rodzinki. I tak sie zagadalismy. A ja nie moge na sloncu wrrrr. No i mnie zaczela glowa bolec. Zapodalam sobie szybko apap . Minelo prawie potora godziny dopiero dochodze do siebie. Mam bole migrenowe i jak szybko nie zapodam to zas pyralgina w zastrzyku na bol jak juz mlede i wymioduje, a zwykla pyralgina jak mi sie jeszcze tak nie rozchula bol. A apap to na samym poczatku tylko pomaga ledwo poczuje glowe. Ehhh zdrowi to najwazniejsze.
    No i od wujaszka wygadal sie przypadkiem haha " ale nam rodzina obrodzi w tym roku Dominika, Monika, Agnieszka i Ty. Upss mialem nie mowic o Agnieszce :-D"
    No i druga panna nam sie w rodzinie trafila i smialam sie do kuzynki, ze chyba byly razem na imprezie skoro maja termin tydzien po sobie haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kartofelek chyba miał ochotę na trochę potasu zjadłam 5 pomidorów :) mój mąż nie może się czasem nadziwić :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj jem znacznie mniej niz przez ostatnie dni...chyba moj Kropek nie jest juz taki glodny :) a jutro planuje zrobic zupe z klopsikami, juz za mna chodzi :)

eforts lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś cały dzien pobolewa mnie brzuch, szczególnie po lewej stronie. To normalne?

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja czasem też mam lekkie pobolewania w podbrzuszu ale nie analizuję tego, mniemam że skoro w brzuchu jest dziecko to coś musimy czuć. A jak bol Cię bardzo to skonsultuj się z lekarzem dla spokju.
    Fakt, że w brzuchu to ja zbytnio nigdy nie czułam ciąży, moja skupiła się na żołądku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasem tak, że uświadamiacie sobie, że naprawdę jesteście w ciąży i się tym jaracie ? :)
    Kiedyś balam sie czestego usg a teraz uwielbiam ogladac dziecko i tak jak Kiara pisala tez juz je kocham :D

Ita, Kulka41 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolnie boli tez nie czuje, na poczatku mialam silne bole jak na @ a teraz praktycznie nie ma ich...a dziwne bo powinno sie tam wszystko rozciagac to i jakies bole raczej sa wskazane...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bóle są znośne póki co, ale zdziwił mnie sam fakt, bo nigdy nie pobolewało mnie przez cały dzień... :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli jednak czujesz, ze cos jest nie tak wez no-spe...

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie :-)
    Czy ktoras z Was badala moze na poczatku ciazy poziom prolaktyny?
    Przed ciaza bralam bromergon na obnizenie, dzis zrobilam badanie i wynik to 61.
    Boje sie czy nie jest za wysoki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 18:54

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Macie czasem tak, że uświadamiacie sobie, że naprawdę jesteście w ciąży i się tym jaracie ? :)
    Kiedyś balam sie czestego usg a teraz uwielbiam ogladac dziecko i tak jak Kiara pisala tez juz je kocham :D

Moją malutką Iskierkę kocham do szaleństwa! i ilekroć przypomnę sobie o tym, że jestem w ciąży to mam aż ochotę krzyczeć z radości :D

Teraz mogę się wyżyć bo zaczęliśmy rozgłaszać nowinę wśród rodziny :D

nick nieaktualny, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:

kejti w ciąży zmienia się stężenie niektórych hormonów. Prolaktyna może urosnąć. Zawsze jednak lepiej wszystkie wyniki konsultować z lekarzem.

Może ten tekst cię uspokoi:
    http://parenting.pl/portal/prolaktyna-w-ciazy

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leze i ciagle glaszcze sie po brzuchu, wiem ze Kropek tam siedzi i moglabym go ogladac codziennie, jest najwiekszym cudem dla mnie i mojego meza, to co bylo dla nas nieosiagalne przez 3 lata, teraz jest praktycznie na wyciagniecie reki...kochamy maluszka <3

Ita, eforts, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jak wszystko się zmienia, prawda?

I świat jest piękniejszy i nudności można znieść... ach jakby trzeba było to i góry mogłabym przenosić :]

Furia, nick nieaktualny, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:

Ja badałam. I lekarz mi utrzymał pół tabletki do końca 12 tygodnia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży wyszły b. wysokie wyniki prolaktyny po obciążeniu (jak robiłam badanie to o ciązy nie wiedziałam), ale lekarz nie zlecił mi żadnych lekarstw. (choć wcześniej groził bromergonem)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem boli caly dzien. Z synem tez tak mialam.
    Ja dzis dogodzilam sobie kremem z szparagow mniam :-)
    Baaaardzo bym chciala plec poznac :-)
    Kiara o masakra...wezy i pajakow sie boje. Oby udalo sie ubic paskude.

Jaaaki maluch slodki :) dawaj fotke kartofelka :-)

Bogisia mn9e ostatnio i bez slonca glowa boli, przespalam sie dzisjak maz do domu wrocil, wstalam godzine temu i tak mnie glowa boli, ze jak chce wstac to czuje silny ucisk, robi mi sie bialo przed oczami i siadam od razu.

Co do deprecji, niskiej samooceny - kochanajesteskobieta, wydalas na swiat 2 dzieci, dalas rade, jestes cudowna ! Poradzilas sobiez tym, wiec poradzisz sobie ze wszystkim :-) jakis dobry trapeuta na pewno pomoze ci uwierzyc w siebie bez lekow.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Wątpię kochana to jeszcze bardzo wcześnie. Może być widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy.
    Niestety musisz się uzbroić w cierpliwość.

Myślałam, że przy takiej wielkości widać. To ile cm musi mieć pęcherzyk ciążowy by pojawił się zarodek?:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Myślałam, że przy takiej wielkości widać. To ile cm musi mieć pęcherzyk ciążowy by pojawił się zarodek?:)
    moj pecherzyk mial 1,1 cm i juz zarodek byl widoczny, maluszek mial wtedy 3,8 mm...

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja badałam. I lekarz mi utrzymał pół tabletki do końca 12 tygodnia.
    A pamietasz moze ile mialas?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ