Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, wszystkie trzy odpisałyśmy jednocześnie
A ja mam z kolei pytanie z innej beczki: czy zauważyłyście większą skłonność skóry do poparzeń?
Zawsze byłam typem białaska - blondaska z jasną piegowatą skórą, która łatwo ulega poparzeniom słonecznym, a prawie nigdy się nie opala. Gdybym idąc na plażę nie posmarowała się SPF 50 (niższe filtry dla mnie nie istnieją), to chyba mięso zaczęłoby mi odpadać od kości.
No ale to, co się dzieje teraz, odkąd jestem w ciąży, to już istne szaleństwo!
Wystarczyły mi jednorazowo dwa przejścia ulicą w godzinach południowych (w sumie 2x 15min, z kilkugodzinną przerwą) i już trzeci dzień mija, jak mam WIŚNIOWE ramiona - bolące, spalone jak cholera i dekolt, z pięknie wypalonym śladem po naszyjniku.
Boję się co będzie dalej, latem - na wszelki wypadek już teraz przed wyjściem z domu cała smaruję się SPF50, mimo, że idę tylko do pracy. Tyle, że te cholerne kremy do opalania ohydnie cuchną Nie znoszę pachnieć plażą w pracy.
Alternatywą jest dla mnie chyba strój pobożnej muzułmanki z Afganistanu
Macie jakiś pomysł, czy ta mega wrażliwość na słońce ma jakiś związek z ciążą? I czy coś ewentualnie da się z tym zrobić?
-
kiara- ale miałaś spotkanie:0 nie zazdroszczę,mimo że węże lubię
Niespodzianek- no no kartofelek pierwsza klasa
Milcia- trzymam kciuki za jutro!!
Wizytujemy razem -pamiętam
Własnie wróciłam z grilla rodzinnego:) ale się objadłam krupnioków z grilla mm pycha.
Trzymać prosze jutro kciuki o 15:15 Wizytuję -
XYZ- tak,zauażyłam że szybciuj "chwyta". np. stopy od balerinek mam tak opalone,że nawet jak buty zdejme-to dalej je mam
Myślę,że jeżeli u ciebie jest tak extremalnie to zrobiłabym tak
meganawilżenie po prysznicu itp+ bloker zamiast kremu z filtrem. -
Dzięki lolaliciouse
Czyli to chyba jednak efekt ciąży, skoro u siebie też to zauważasz.
No nic, zdaje się, że obok mdłości, ślinotoku, bekania i rzygania, to kolejna rzecz, którą po prostu trzeba znieść z godnością
Nie wiem, czy mój filtr 50 nie podpada już pod sun blocker, no nic - zrobię rundkę po sklepach i drogeriach i może znajdę coś stosunkowo mało śmierdzącego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alka89 wrote:Hej. Wbijam sie na chwile do Was,mam pytanie czy ktoras z Was miała w ostatnim czasie jakas infekcje pochwy>
Ja juz ktorys raz,ale teraz tak konkretnie mi wszystko napuchło,ze palca nie moge wlozyc do srodka...boli jak diabli,jutro ide do swojej ginki,dzis byłam u innego i jakis dziwny sie wydał. Zapisał mi pimafucin globulki i krem,ale od poczatku ciazy biore tez luteine nad podtrzymanie dopochwowa no i on mowił,ze tj taka ktora moge brac tez pod jezyk...dziwneTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
* eforts 1 grudni
* aniar 1 grudnia (USG)
* Mamax 2 grudnia
* Kulka41 2 grudnia
* KKK 2 grudnia
* Kiara 2 grudnia/29 listopad (USG)
* Oliwia85 4 grudnia (USG)
* Paula84 4 grudnia
* Paulina85 5 grudnia (USG)
* Milcia 5 grudnia (USG)
* lolaliciouse 5 grudnia
* Furia 6 grudnia
* Ita 7 grudnia
* Kasandra 7 grudnia (USG)
* madzialena 7 grudnia (USG)
* dynamiczna 7 grudnia
* Bursztynka 7 grudnia (USG)
* Ewelina22 8 grudnia
* Anna_84 8 grudnia
* maria.sm 10 grudnia
* aga.just 11 grudnia
* karola88 11 grudnia (USG)
* Kor_a 12 grudnia
* Milatka:) 12 grudnia
* Militta110816 15 grudnia
* williams1 15 grudnia (USG)
* Kosmitka 15 grudnia (USG)
* Gajka 16 grudnia
* ewelinka_shn 16 grudnia
* Marimiko 17 grudnia
* anuszka1986 17 grudnia
* olcia23 18 grudnia
* Zemra 19 grudnia
* Magdalenna 21 grudnia
* kaarolaa 22 grudnia
* paulinaw 22 grudnia
* Wanes 23 grudnia
* ulaa8 23 grudnia
* julianna 23 grudnia
* zokeia 23 grudnia
* saprist88 24 grudnia
* Bajka 24 grudnia
* Doris-83 24 grudnia
* Kittykate 24 grudnia
* Ikusia1221 24 grudnia
* szurabura 25 grudnia
* Qrczak 26 grudnia
* Niespodzianek:) 27 grudnia
* Nati89 28 grudnia (USG)
* NaamaH6669 28 grudnia
* Mysiok 28 grudnia
* lithe123 29 grudnia
* kurka 29 grudnia
* XYZ 29 grudnia
* Bogusiar80 29 grudnia
* AsiaCh 31 grudnia
* Martaaa 31 grudnia -
nick nieaktualny
-
Kiara może WR a nie WA? Bo WR to kiła ostatnio robiłam.
Dzis sobie dogodzilysmy z mama i byłyśmy na sushi... Mniam uwielbiam a ostatnio po za tym królują truskawki
Ktoś pisał ze ma prenatalne 13 czerwca - ja tez niecałe 3 tyg trzeba czekać. Może juz sie dopatrzy płci, tak bardzo chce synka i maz tez...
Wogole to podziwiam Was ze pracujecie ja od samego początku jestem na l4 i dobrze mi -
nick nieaktualny