Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:o Asia mi przypomniala ze chyba w 6 tyg juz podcinalam wlosy i jest ok...
Ja w tyg też podcinałam włosy. I powiem szczerze, że zapomniałam o tym przesądzie. Ale doprawdy nie wiem w jaki sposób miałoby to wpłynąć na dzidziękaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laski ja nie wiem, co z tymi zabobonami. Ja do fryzjera też się w czerwcu wybieram. Świadkiem na ślubie mam być i będę, bo u mojej siostry. Ostatnio byłam na pogrzebie, a koleżanka do mnie mówi, że jak ona była w ciąży, to jej nie kazali chodzić na pogrzeby. To chyba są naprawdę przesady jakieś. Ja robię wszystko normalnie.
-
kaarolaa wrote:a w czerwone kokardki na wozkach wierzycie??? bo ja np nie mam zamiaru wieszac czegos czerwonego...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNati89 wrote:wlasnie ta kolezanka ktora sie zdziwila ze nie wierze w przesady ma czerwona kokardke przy wozku ... ja nawet nie wiedzialam po co i nie pytalam, ale widze ze to tez jakis przesad masakra
-
Ale o czemu nie wolno ścinać włosów?
Kokardka czerwona może być chodzo o to żeby nikt dziecka nie zauroczył Mnie tak zauroczyła koleżanka mamy. Dwa dni ryczałam ponoć bez powodu i dopiero babcia odmówiła modlitwe i przeszło:-) -
Uhhhhh nadrobilam ale naspamowalyscie hehehe, lubie to
Co do wlosow farbowalam juz, farba z amoniakiem, tetra zawiazana na twarzy jak u bandyty i bylo ok
Maseczki, kremy - stosuje i stosowalam. Krem rano i wieczorem, na weekendy maseczki, chyba ze mnie hormony wysadza to na noc samo wchlaniajaca sie maseczka aloesowa peeling tez robilam, taka rekawica szorstka, uhhh ja mi po tym dobrze bylo przeciez od tarcia uda dziecku sie nic nienstanie hehe, do wlosow tez dzidziol podlaczony nie jest :p
Noc byla straszna. Zasnelam o 21, obudzilam sie o 3 i nie moglam spac. Lezalam, przekrecalam sie z boku na bok, o 6 juz nie dalam rady i polecialam wymiotowac. Potem sie polozyylam bo chlopaki mje spaly nadal i usnelam, ale po godzince synek obudzil mnie swoja ciuchcia.Ja pierdziele jak mnie baniak bolal !!! I tak caly ranek po sniadaniu lezalam nie m0gac podniesc glowy. Kolo poludnia az pojechal kupic jakies papu ( dzisu nas swieto i ma wolne ) i tak dlogo nie wracal ze zngldu zwymiotowalam. No ale dostalam co chcialam, mcbagiet - najzdrowszanrzecz zmaca, pychota ! Krotka bagetka, m9esko wolowe, ser, warzywa i sos musztardowy. Ahhhhh ale sobie tym dogodzilam
Jutro na 8 rano mam to usg... wiecie, boje sie, boje sie ze cos wyjdzie nie tak.
Ja ostatnio detektorauzylam przedczoraj i nie moglam malucha znalezc. Pomyslalam glupi detektor, skoro chcesz w kartonie lezec to sobie lez hehe :p
Fajne brzuszki macie karola88 daj znac po wzycie, ja tez mam taki duzy bezik, ale ja zawsze malam sklonnosc do szybko rosnacego brzucha hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W ciąży nie wolno obcinać ani farbować włosów, bo po strzyżeniu dziecko będzie miało „krótki rozum” (czyli będzie niezbyt mądre), a po farbowaniu urodzi się rude
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/12-przesadow-o-ciazy_36043.html
A mój najulubieńszy przesąd, przy którym musze przyznać łamię zasadę nie powoływania się na gusła to:
Kobiecie w ciąży się nie odmawia bo cię myszy zjedzą.
I co, masz ochotę na lody o 3 w nocy czy mąż odważy się w takiej sytuacji odmówić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:06
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny