X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja bylam tylko po chleb i wode w sklepie i lezakuje dalej :) sniadanie zjedzone i odpoczywamy dalej

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest z tymi koleżaneczkami z pracy :/

U mnie wie tylko jedna osoba i kryje mnie jak może. Miałam mówić już w 11-12 tyg., ale dowiedziałam się, że szykują mi podwyżkę, więc nie mogłam się za szybko z ciążą wysypać.

Teraz jak tylko podpiszę nową umowę to zaczynam oddychać pełnym brzuszkiem i kończę z jego ukrywaniem!

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dala rady tyle wciagac brzuch, nawet w domu jak probuje to jest mi ciezko, Ita podziwiam Cie, ze tak dobrze Ci to wychodzi :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego się nie robi żeby dzidziuchowi sprawić lepszy wózek :D

Tuniczki załatwiają wszystko!
    Najgorsze jest szukanie wykrętów kiedy muszę iść do lekarza :/

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam o podwyżkę co jakiś czas od dwóch lat. I w pewnym momencie tak sobie pomyślałam w myślach do szefa: jak tak wszędzie widzisz złotóweczki to jak zajdę w ciążę to mnie przy biurku długo nie zobaczysz. No i od nowego roku odpuściłam starania o podwyżkę a zaczęłam starania o ciążę. Dowiedziałam się że jestem w ciąży w kwietniu i w kwietniu kierowniczka powiedziała że dostanę podwyżkę, ale w formie takiego ryczałtu na niby auto służbowe. I fak podwyżka przepada, bo jak się jest na urlopie czy zwolnieniu to nie przysługuje. Kurde też wyczuli z czasem. I potem jeszcze kierowniczka mi tekstem walnęła: to ja się tyle starałam u szefa o tą podwyżkę dla Ciebie i prawie focha strzeliła jak jej o ciąży powiedziałam.

No kurde najlepiej to do 40tki poczekać, wrrr. Trudno przepadnie mi te pare stów miesięcznie. Ale brzucho najważniejszy :)

Bajka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... współczuję. U mnie podobna sytuacja. Tylko, że staraliśmy się prawie 2lata i nie starałam się w pracy rozwijać bo gdzie tam awans jak ja tu brzucha chcę mieć. I w końcu w lutym straciłam cierpliwość i poszłam szefową męczyć!
    Od 1 kwietnia dostałam nowe stanowisko... i tego dnia zobaczyłam też 2kreski :D

A na pieniążki czekałam kolejne 2 miesiące i już myślałam, że nici i chciałam ujawnić ciążę ("a kij wam w oko! pójdę na L4").
    Jakiś czas temu niespodzianka - pieniądze będą tylko kadry muszą dostarczyć papierki.

No więc już 2 tydzień wciągam mojego nieszczęsnego brzucholka...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też o podwyżce i ciąży dowiedziałam się w ciągu kilku dni po sobie. Ehh takie życie. Tobie przynajmniej ta podwyżka nie przepadnie. Ale spodziewam się że reakcja jak powiesz może być hmm no różna :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozłoszczą się, pozłoszczą i przejdzie im :)
    a podwyżka pierwsza od 4lat + po awansie + w pełni na nią zasługuję bo się przykładam a po ciąży zamierzam wrócić.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka już mi wymyśliła tekst:

Dostaję umowę do podpisania.
    ja- Dziękuje Pani Dyrektor za podwyżkę. Przyda się na wózek.

Mysiok, Bursztynka, Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj:) zawitałam dziś z ciekawości, bo u mnie termin też grudniowy (18.12) mam nadzieję, że urodzi się dzień prędzej, to będe miała prezent urodzinowy najcudowniejszy na świecie:) U mnie pracodawca bardzo wyrozuialy, w 5 tygodniu gonił mnie na L4, bo pracowac jest jeszcze komu, a zdrówko najważniejsze! a parę dni temu podpisałam porozumienie o podwyższeniu pensji :) niewiele, ale zawsze na pampersiki wystarczy :D

Ita, aniar lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam talerz zupy plus trzy jajka i narazie jednego nalesnika :-D mniam
    Ja u siebie powiedzialam od razu po tescie pozytywnym. Kierownik mi pogratulowal jest 8 lat mlodszy ode mnie. I laski mnie wytulaly bo wiedzialy o 16 miesiacach staran :-) a chlopacy musieli przejac moja prace z rozkladaniem palet bo ja nie mialam zamiaru dzwigac. Kartony od 5 kg wzwyz. Ja tylko powprowadzalam dostawy i wychodzilam wczesniej do domu z nadgodzin. A cale trzy zmiany musialy robic nadgodziny przynajmniej po dwie codziennie. Taka niewyrobka. No i kierownik wiedzial ze pojde na l4 wiec musial poszukac osobe, ktora za mnie bedzie odpowiadac za zmiane :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze, ze nie pracuje...chociaz o jeden problem mniej :)

Furia, Doris-83, aniar lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w którym powiedziałam mojej szefowej o ciąży przyjechała do mnie z aneksem dotyczącym awansu i podwyżki. Ale i tak bym tego nie podpisała bo nie chciałam później czuć się głupio a niestety musiałam iść na l4 więc podwyżka i tak nic by mi nie dała..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów nic nie mogę jeść, wszystko na co spojrzę jest beee
    A już się cieszyłam, że mi przeszło.

Dziś mi się śniło, że miałam usg i pan doktor powiedział, że będzie syn. Ciekawa jestem czy sen proroczy. Wolałabym dziewczynkę (chociaż wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe), bo u mnie chłopaków zatrzęsienie. Jedna siostra ma 4 synów, a piąty urodzi się w lipcu. A druga 3 synów i córkę. :-p

Dziewczyny, śliczne brzuszki

Pytanie do dziewczyn, które mają detektory. Jakich marek macie urządzenia?

Bajka lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka sny podobno czyta sie na odwrot wiec moze bedzie coreczka :)

a ja sie popcornu nażarlam :) mam nadzieje, ze po nim mnie nie zemdli

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym sie smarujecie?? Ja smaruje sie oliwka johnsons baby filoetowa, ale ma teraz strasznie sucha skore na brzuchu i piersiach i mnie swedzi, polecicie cos nawilzajacego?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się własnie dzisiaj śniło ,że urodzę córeczkę :)
    w ogóle te sny moje to masakra ...
    Humorki ciążowe i mnie dopadły ,oj biedny mój emek :)
    Brzuszki dziewczynki piękne :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    dziewczyny czym sie smarujecie?? Ja smaruje sie oliwka johnsons baby filoetowa, ale ma teraz strasznie sucha skore na brzuchu i piersiach i mnie swedzi, polecicie cos nawilzajacego?
    ja się własnie też wczoraj zastanawiałam się nad kupnem czegoś nawilżającego na brzusio :)Ma któraś jakiś pomysł może coś polecieć?

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie myslalam, ze oliwka sie sprawdzi, al niestety widac normalnie jaka mam sucha skore

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się balsamem z Rossmana babydream. Jestem na razie zadowolona. A buzię kremem firmy Perfect - mama przeciw przebarwieniom. I też na razie się sprawdza

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ