X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja bylam tylko po chleb i wode w sklepie i lezakuje dalej :) sniadanie zjedzone i odpoczywamy dalej

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest z tymi koleżaneczkami z pracy :/

U mnie wie tylko jedna osoba i kryje mnie jak może. Miałam mówić już w 11-12 tyg., ale dowiedziałam się, że szykują mi podwyżkę, więc nie mogłam się za szybko z ciążą wysypać.

Teraz jak tylko podpiszę nową umowę to zaczynam oddychać pełnym brzuszkiem i kończę z jego ukrywaniem!

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dala rady tyle wciagac brzuch, nawet w domu jak probuje to jest mi ciezko, Ita podziwiam Cie, ze tak dobrze Ci to wychodzi :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego się nie robi żeby dzidziuchowi sprawić lepszy wózek :D

Tuniczki załatwiają wszystko!
    Najgorsze jest szukanie wykrętów kiedy muszę iść do lekarza :/

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam o podwyżkę co jakiś czas od dwóch lat. I w pewnym momencie tak sobie pomyślałam w myślach do szefa: jak tak wszędzie widzisz złotóweczki to jak zajdę w ciążę to mnie przy biurku długo nie zobaczysz. No i od nowego roku odpuściłam starania o podwyżkę a zaczęłam starania o ciążę. Dowiedziałam się że jestem w ciąży w kwietniu i w kwietniu kierowniczka powiedziała że dostanę podwyżkę, ale w formie takiego ryczałtu na niby auto służbowe. I fak podwyżka przepada, bo jak się jest na urlopie czy zwolnieniu to nie przysługuje. Kurde też wyczuli z czasem. I potem jeszcze kierowniczka mi tekstem walnęła: to ja się tyle starałam u szefa o tą podwyżkę dla Ciebie i prawie focha strzeliła jak jej o ciąży powiedziałam.

No kurde najlepiej to do 40tki poczekać, wrrr. Trudno przepadnie mi te pare stów miesięcznie. Ale brzucho najważniejszy :)

Bajka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... współczuję. U mnie podobna sytuacja. Tylko, że staraliśmy się prawie 2lata i nie starałam się w pracy rozwijać bo gdzie tam awans jak ja tu brzucha chcę mieć. I w końcu w lutym straciłam cierpliwość i poszłam szefową męczyć!
    Od 1 kwietnia dostałam nowe stanowisko... i tego dnia zobaczyłam też 2kreski :D

A na pieniążki czekałam kolejne 2 miesiące i już myślałam, że nici i chciałam ujawnić ciążę ("a kij wam w oko! pójdę na L4").
    Jakiś czas temu niespodzianka - pieniądze będą tylko kadry muszą dostarczyć papierki.

No więc już 2 tydzień wciągam mojego nieszczęsnego brzucholka...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też o podwyżce i ciąży dowiedziałam się w ciągu kilku dni po sobie. Ehh takie życie. Tobie przynajmniej ta podwyżka nie przepadnie. Ale spodziewam się że reakcja jak powiesz może być hmm no różna :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozłoszczą się, pozłoszczą i przejdzie im :)
    a podwyżka pierwsza od 4lat + po awansie + w pełni na nią zasługuję bo się przykładam a po ciąży zamierzam wrócić.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka już mi wymyśliła tekst:

Dostaję umowę do podpisania.
    ja- Dziękuje Pani Dyrektor za podwyżkę. Przyda się na wózek.

Mysiok, Bursztynka, Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj:) zawitałam dziś z ciekawości, bo u mnie termin też grudniowy (18.12) mam nadzieję, że urodzi się dzień prędzej, to będe miała prezent urodzinowy najcudowniejszy na świecie:) U mnie pracodawca bardzo wyrozuialy, w 5 tygodniu gonił mnie na L4, bo pracowac jest jeszcze komu, a zdrówko najważniejsze! a parę dni temu podpisałam porozumienie o podwyższeniu pensji :) niewiele, ale zawsze na pampersiki wystarczy :D

Ita, aniar lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam talerz zupy plus trzy jajka i narazie jednego nalesnika :-D mniam
    Ja u siebie powiedzialam od razu po tescie pozytywnym. Kierownik mi pogratulowal jest 8 lat mlodszy ode mnie. I laski mnie wytulaly bo wiedzialy o 16 miesiacach staran :-) a chlopacy musieli przejac moja prace z rozkladaniem palet bo ja nie mialam zamiaru dzwigac. Kartony od 5 kg wzwyz. Ja tylko powprowadzalam dostawy i wychodzilam wczesniej do domu z nadgodzin. A cale trzy zmiany musialy robic nadgodziny przynajmniej po dwie codziennie. Taka niewyrobka. No i kierownik wiedzial ze pojde na l4 wiec musial poszukac osobe, ktora za mnie bedzie odpowiadac za zmiane :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze, ze nie pracuje...chociaz o jeden problem mniej :)

Furia, Doris-83, aniar lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w którym powiedziałam mojej szefowej o ciąży przyjechała do mnie z aneksem dotyczącym awansu i podwyżki. Ale i tak bym tego nie podpisała bo nie chciałam później czuć się głupio a niestety musiałam iść na l4 więc podwyżka i tak nic by mi nie dała..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów nic nie mogę jeść, wszystko na co spojrzę jest beee
    A już się cieszyłam, że mi przeszło.

Dziś mi się śniło, że miałam usg i pan doktor powiedział, że będzie syn. Ciekawa jestem czy sen proroczy. Wolałabym dziewczynkę (chociaż wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe), bo u mnie chłopaków zatrzęsienie. Jedna siostra ma 4 synów, a piąty urodzi się w lipcu. A druga 3 synów i córkę. :-p

Dziewczyny, śliczne brzuszki

Pytanie do dziewczyn, które mają detektory. Jakich marek macie urządzenia?

Bajka lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka sny podobno czyta sie na odwrot wiec moze bedzie coreczka :)

a ja sie popcornu nażarlam :) mam nadzieje, ze po nim mnie nie zemdli

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym sie smarujecie?? Ja smaruje sie oliwka johnsons baby filoetowa, ale ma teraz strasznie sucha skore na brzuchu i piersiach i mnie swedzi, polecicie cos nawilzajacego?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się własnie dzisiaj śniło ,że urodzę córeczkę :)
    w ogóle te sny moje to masakra ...
    Humorki ciążowe i mnie dopadły ,oj biedny mój emek :)
    Brzuszki dziewczynki piękne :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    dziewczyny czym sie smarujecie?? Ja smaruje sie oliwka johnsons baby filoetowa, ale ma teraz strasznie sucha skore na brzuchu i piersiach i mnie swedzi, polecicie cos nawilzajacego?
    ja się własnie też wczoraj zastanawiałam się nad kupnem czegoś nawilżającego na brzusio :)Ma któraś jakiś pomysł może coś polecieć?

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie myslalam, ze oliwka sie sprawdzi, al niestety widac normalnie jaka mam sucha skore

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się balsamem z Rossmana babydream. Jestem na razie zadowolona. A buzię kremem firmy Perfect - mama przeciw przebarwieniom. I też na razie się sprawdza

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ