Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNati89 wrote:dziewczyny a co myslicie o maseczkach na twarz? Ja jeszcze przed ciaza zakupilam kilka i czekaja, ale mam juz ochote zrobic.. mam z ziaji z glinka rozowa szara zielona i mysle czy to moge zastosowac
-
Dziewczyny, te które dostają podwyżkę.. po podwyżce musiałybyście kilka miesięcy jeszcze popracować, żeby dostać więcej kasy na zwolnieniu. Niestety jest tak, że bierze się średnią z 12 miesięcy ostatnich przed zwolnieniem. A jeśli się chorowało w ostatnich trzech miesiącach (czyli nie ma pełnych przepracowanych trzech miesięcy po poprzedniej chorobie), to bierze się średnią sprzed poprzedniego zwolnienia, do której nie będzie wliczona podwyżka. Tak więc jak dostaniecie podwyżkę, to pracujcie, jeśli Wam zdrowie na to pozwoli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 14:07
Ita lubi tę wiadomość
-
No właśnie taki jest mój zamiar. Pracować do listopada-grudnia. Dlatego tym bardziej uważam, że szefowa nie powinna się czuć urażona, bo przecież nie zniknę od razu po podwyżce. A nie uważam żeby kobieta w ciąży była gorszym pracownikiem niż bezdzietna czy mężczyzna.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Wiecie co jak dzisiaj powiedzialam kolezance, ze pod koneic czerwca ide do fryzjera obciac sie na boba (mam takie do ramion i strasznie mnie irytuje suszenie i prostowanie jeszcze teraz) to zrobila oczy na mnie i mi mowi "Ty nie wierzysz w przesady???" Nomyslalam, ze tam padne czy sciecie wlosow to cos zlego ? Bo sie pogubilam ... Zafarbowac tez sie musze bo mam spory odrost ale zfarbuej sie na zblizony kolor naturalny jaki mam ...
-
Nati, wiem że moja teściowa w swoich dwóch ciążach nie obcinała włosów, bo wierzyła w przesądy. Ja już ścinałam. Mam grzywkę, więc gdybym tego nie zrobiła, to właziłaby mi bardzo do oczu. Nie mówiąc o wyglądzie. Nie sądzę żeby to miało znaczenie... ale jutro idę na wizytę, więc się okaże
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tez tak mysle, ze to nie ma nic do tego, po prostu czasami, az nie chce sie wierzyc w co ludzie wierza, ok niektore dziewczyny uwazaja ze nie beda farbowac i takie maja prawo, ja tez nie mam zamiaru przesadzac, raz moze dwa w okresie ciazy i dlatego tez teraz chce zrobic kolor zblizony do naturalnego, ja mam naturalne blond, a teraz jasny blond i jednak widac i mnie to irytuje, ja przed ciaza farbowalam wlos co 3,4 tyg znaczy odrost takze u mnie to juz bylo przegiecie i wiem o tym i nie zamierzam ego powielac w ciazy, chce zrobic taki naturalny i raz i miec spokoj, a co do obcinania to w ogole nie widze zwiazku wlosy a ciaza
-
U mnie w pracy większość dziewczyn pracowała do 8 miesiąca. Chyba tylko 2 do tej pory były od początku na zwolnieniu , no i teraz ja. Te które pracowały czuły się dobrze i dobrze sobie radziły w pracy.
Ja na razie nie stosowałam maseczek, po prostu jeszcze o tym nie myślałam. Ale w najbliższym czasie planuję w końcu ufarbować włosy, bo już nie mogę patrzeć na odrosty. W I trymestrze nie chciałam farbować. Zazwyczaj farbuję na kolor zbliżony do naturalnego. Jeżeli ktoś ma obawy przed kupioną maseczką, zawsze można zrobić jakąś naturalną -
ja tez mam wloski na brzuchu pod pepkiem i gole je maszynka, tak jak wszedzie sie gole, w okolicach intymnych pod pachami i na nogach i nie wierze ze to ma jaki kolwiek wplyw na dziecko ... takze chyba nie ma co popadac w paranoje, wszystko normalnie czasami z umiarem