X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro wg usg zaczynam 13 tydzień :) wedlug 1 usg juz dzis ale 2 inne pokrywaly ze jutro :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam ten czas zasuwa...ja teraz czekam na dwie jedyneczki na suwaczku :) najbardziej ciekawi mnie to jak wyglada teraz Kropus i jaki jest duzy :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a w czerwone kokardki na wozkach wierzycie??? bo ja np nie mam zamiaru wieszac czegos czerwonego...

nie wierzyłam ale faktycznie czasem człowiek może złorzeczyć coś w tym jest. Nie chodzi o przesądy raczej o czyjeś złe myślenie, aczkolwiek nie wiem czy kokardka tu coś pomoże. Teściowa mi opowiadała,że mojego męża jak była mały jakaś babka urzekła nie chciałam wierzyć bo dla mnie to śmieszne ( teściowa nie jest zabobonna osoba)i jakies tam odczynianie przez sąsiadkę dopiero pomogło.:))))) ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ale np. mama mówiła, że jak nosiła mnie w brzuszku to poparzyła się kawą na rękę i ja mam taki malutki ślad dokładnie w tym miejscu :)

Włosy zamierzam podciąć chociaż teraz bardziej mi się kręcą więc jeszcze troszkę poczekam :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak wczoraj oznajmiłam w pracy, że jestem w ciąży to jedna koleżanka wyciągnęła z szafki książkę i pyta mnie, czy fasolka, czy truskawka. A ja oczy na nią, bo nie wiem o co chodzi. No to ona pyta który to tydzień i mówi mi, że już małą truskaweczkę mam w brzuchu ;) Tak tej książki wynikało. Ponoć wszystkie ciężarne w naszym urzędzie przez to przechodziły począwszy od niej, jakieś 24 lata temu jak była w pierwszej ciąży ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam obiad szpinak i halibut......i jestem głodna:-) Orzeszkami laskowymi się dopycham ale jest jeszcze ciasto:-)

Aha i mam psa, czarnego labradora, którego codziennie tarmoszę, przytulam, pieszczoszę....to moje dziecko urodzi się całe w czarnych kudłach tak? :-)
    Uwielbiam te zabobony:-)

Bajka lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Ci dobrze z tym labradorem, uwielbiam zwierzęta, zwłaszcza psy ale na własnego muszę poczekać jeszcze :(

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris zazdroszcze Ci psa a juz labladora to na maksa!! Marzy mi sie zeby moje dziecko wychowywalo sie z psem ale bna naszych 45 m to slabo a pozatym my zbyt czesto wyjezdzamy i nie byloby komu psa podrzucic. Moze kiedys jak bedziemy mieli dom ...ale to kolejn marzenie :)
    Karola juz zaraz stuknie Kropkowi pierwsza piatka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam królika ;) i tez mam nadzieje że dzieciątko nie będzie na niego uczulone...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala kota, ale poki co nie mozemy sobie na niego pozwolic...czesto wyjezdzamy i kota ciezko byloby tak wozic tam i z powrotem...a samego np na tydzien czy dwa w mieszkaniu nie zostawie...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pies to jak dziecko takie adoptowane:-) A w szczególności labrador aha i labrador to pies,który ma cierpliwość do dzieci ale to duży,niezgrabny pies i w życiu bym nie zostawiła dziecka w pokoju z psem jakby się bawiło na podłodze. Każdy chce mieć labradora bo to pies dla dzieci. A teraz pytanie czy widziałyście dziecko wyprowadzające labradora na spacer? Bo ja nie. To są duże psy, mogą pociągnąć i nie chcący zrobić krzywdę. Ale to temat rzeka:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzisiaj nie mam mdlosci ale zgaga sie odzywa...i caly czas kicham, ciagle cos mnie w nosie drapie :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/fe0eb06a8dda8.jpg.html oto moje niecałe 3 cm szczescia :), wszystko oki, dostalam antybiotyk bo mocz nieciekawy a tak to wszystko gra, prenatalne 17 czerwca

Bajka, kaarolaa, Bogusiar80, julianna, Niespodzianek:), Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Teściowie maja 5 persów zarabiste są, takie misie :):)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o psy to chcialabym miec doga niemieckiego, ale tak jak eforts pisze gdzie na 50 m taki ogromny pies, moze kiedys, we wlasnym domku bedzie taki bydlak wylegiwal sie na kanapie :)

eforts lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati cieszę się, ze z maluszkiem wszystko super :)

Nati89 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a jesli chodzi o psy to chcialabym miec doga niemieckiego, ale tak jak eforts pisze gdzie na 50 m taki ogromny pies, moze kiedys, we wlasnym domku bedzie taki bydlak wylegiwal sie na kanapie :)

spoooory :D a ile to musi zjeść łoo

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jaki maly ludzik :) sliczny jest...a prenatalne masz dzien po mnie...

Nati89 lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcemy owczarka niemieckiego bo na podwórku będzie a labrador chyba za delikatny, żeby spać na dworku:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    spoooory :D a ile to musi zjeść łoo
    podobno mimo takich rozmiarow te psy bardzo duzo nie jedza...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie boje tych prenatalnych, ale jestem dobrej mysli..

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ