X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro wg usg zaczynam 13 tydzień :) wedlug 1 usg juz dzis ale 2 inne pokrywaly ze jutro :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam ten czas zasuwa...ja teraz czekam na dwie jedyneczki na suwaczku :) najbardziej ciekawi mnie to jak wyglada teraz Kropus i jaki jest duzy :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a w czerwone kokardki na wozkach wierzycie??? bo ja np nie mam zamiaru wieszac czegos czerwonego...

nie wierzyłam ale faktycznie czasem człowiek może złorzeczyć coś w tym jest. Nie chodzi o przesądy raczej o czyjeś złe myślenie, aczkolwiek nie wiem czy kokardka tu coś pomoże. Teściowa mi opowiadała,że mojego męża jak była mały jakaś babka urzekła nie chciałam wierzyć bo dla mnie to śmieszne ( teściowa nie jest zabobonna osoba)i jakies tam odczynianie przez sąsiadkę dopiero pomogło.:))))) ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ale np. mama mówiła, że jak nosiła mnie w brzuszku to poparzyła się kawą na rękę i ja mam taki malutki ślad dokładnie w tym miejscu :)

Włosy zamierzam podciąć chociaż teraz bardziej mi się kręcą więc jeszcze troszkę poczekam :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak wczoraj oznajmiłam w pracy, że jestem w ciąży to jedna koleżanka wyciągnęła z szafki książkę i pyta mnie, czy fasolka, czy truskawka. A ja oczy na nią, bo nie wiem o co chodzi. No to ona pyta który to tydzień i mówi mi, że już małą truskaweczkę mam w brzuchu ;) Tak tej książki wynikało. Ponoć wszystkie ciężarne w naszym urzędzie przez to przechodziły począwszy od niej, jakieś 24 lata temu jak była w pierwszej ciąży ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam obiad szpinak i halibut......i jestem głodna:-) Orzeszkami laskowymi się dopycham ale jest jeszcze ciasto:-)

Aha i mam psa, czarnego labradora, którego codziennie tarmoszę, przytulam, pieszczoszę....to moje dziecko urodzi się całe w czarnych kudłach tak? :-)
    Uwielbiam te zabobony:-)

Bajka lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Ci dobrze z tym labradorem, uwielbiam zwierzęta, zwłaszcza psy ale na własnego muszę poczekać jeszcze :(

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris zazdroszcze Ci psa a juz labladora to na maksa!! Marzy mi sie zeby moje dziecko wychowywalo sie z psem ale bna naszych 45 m to slabo a pozatym my zbyt czesto wyjezdzamy i nie byloby komu psa podrzucic. Moze kiedys jak bedziemy mieli dom ...ale to kolejn marzenie :)
    Karola juz zaraz stuknie Kropkowi pierwsza piatka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam królika ;) i tez mam nadzieje że dzieciątko nie będzie na niego uczulone...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala kota, ale poki co nie mozemy sobie na niego pozwolic...czesto wyjezdzamy i kota ciezko byloby tak wozic tam i z powrotem...a samego np na tydzien czy dwa w mieszkaniu nie zostawie...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pies to jak dziecko takie adoptowane:-) A w szczególności labrador aha i labrador to pies,który ma cierpliwość do dzieci ale to duży,niezgrabny pies i w życiu bym nie zostawiła dziecka w pokoju z psem jakby się bawiło na podłodze. Każdy chce mieć labradora bo to pies dla dzieci. A teraz pytanie czy widziałyście dziecko wyprowadzające labradora na spacer? Bo ja nie. To są duże psy, mogą pociągnąć i nie chcący zrobić krzywdę. Ale to temat rzeka:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzisiaj nie mam mdlosci ale zgaga sie odzywa...i caly czas kicham, ciagle cos mnie w nosie drapie :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/fe0eb06a8dda8.jpg.html oto moje niecałe 3 cm szczescia :), wszystko oki, dostalam antybiotyk bo mocz nieciekawy a tak to wszystko gra, prenatalne 17 czerwca

Bajka, kaarolaa, Bogusiar80, julianna, Niespodzianek:), Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Teściowie maja 5 persów zarabiste są, takie misie :):)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o psy to chcialabym miec doga niemieckiego, ale tak jak eforts pisze gdzie na 50 m taki ogromny pies, moze kiedys, we wlasnym domku bedzie taki bydlak wylegiwal sie na kanapie :)

eforts lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati cieszę się, ze z maluszkiem wszystko super :)

Nati89 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a jesli chodzi o psy to chcialabym miec doga niemieckiego, ale tak jak eforts pisze gdzie na 50 m taki ogromny pies, moze kiedys, we wlasnym domku bedzie taki bydlak wylegiwal sie na kanapie :)

spoooory :D a ile to musi zjeść łoo

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jaki maly ludzik :) sliczny jest...a prenatalne masz dzien po mnie...

Nati89 lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcemy owczarka niemieckiego bo na podwórku będzie a labrador chyba za delikatny, żeby spać na dworku:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    spoooory :D a ile to musi zjeść łoo
    podobno mimo takich rozmiarow te psy bardzo duzo nie jedza...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie boje tych prenatalnych, ale jestem dobrej mysli..

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ