X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jaki slodziak !!!!

Ooo a od rozciec tez cos sie niby dziecku dzieje ?:p ja juz w tej ciazy oparzylam sie z milion razy, bo ja pierdola jestem hehehe, piekarnik zawsze jest za goracy :p

eforts, Nati89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny spicie???

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero nadrobiła, mały poszedł spać obowiązkowo z misiem więc mogę trochę poleniuchować:)
    Nati śliczny dzidziol, miałaś usg w tym samym dniu ciąży co ja i mój maluch rzeczywiście duży bo był jeszcze większy od Twojego, a co niech rośnie:)

kaarolaa, Nati89 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, wracam z pracy o 19 i padam jak mucha :D

nie wiem czy ktoś pamięta moje rozkminy na temat udostępniania wyników badań? Otóż udało się bez problemu :) Fakt faktem, czekałam tydzień (koleżanka czekała 5 dni, pewnie gdybym zadzwoniła wcześniej też by były). Tak więc mam już komplet badań zrobiony na NFZ. Jedynie cytomegalię musiałam zrobić prywatnie :)

A od wczoraj czuję kłucia w brzuchu. Też tak macie? Wcześniej czułam bóle w podbrzuszu, a teraz kłucia... wczoraj jak przykucnęłam po coś to poczułam takie kłucie, że nie mogłam się wyprostować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam nic nie kluje, nie boli, nie ciagnie...

Wysłany: 29 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa spokojnie bo będzie jak z mdłościami:) mnie kłuje ale bardzo rzadko a najczęściej po bokach.

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie zdarzy takie pociagniecie jak kichne, ale nie zawsze

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin powiedzial ze do końca 14 tygodnia klucia i bole sa normalne ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam Was na bieżąco, ale nic nie piszę, bo jakoś tak...zawsze po nocach czytam i zanim nadrobie, to już padam i sama nie wiem co pisać.
    Fajne fotki maluchów i fajne brzuszki, sama sobie dzisiaj zrobiłam, też tak mam,że po najedzeniu mnie wypycha, a rano płasko:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aba63060ae0.jpg
    W poniedziałek idę na usg prenatalne, w końcu, od 8 maja nie byłam u lekarza i już lekka panika jest. 13 czerwca mam wizytę u mojego gina ale on ma słaby aparat usg.
    Mdłości i inne objawy minęły, ale zmęczenie i lekkie pobolewania brzucha się pojawiły.

kaarolaa, Niespodzianek:), Kiara, Bogusiar80, HANA, Bursztynka, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak ja patrze na Wasze brzuszki to sie czuje, jak wieloryb wyrzucony na brzeg. Cieszę się, że wszystko się tak dobrze układa, że JESTEŚMY SZCZĘŚLIWE. I tak zostanie do końca.

Postaram się jutro zdjęcie wstawić, ale nie wiem czy zmieszcze się w obiektywie.

Mdłości powróciły, co mnie 2 razy bardziej wkuuu***, a tak myślałam, że pożegnałam się z nimi. !!

Kiara lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolacja nr 2 zjedzona :)
    kanapeczki z twarozkiem ziolowym i kubek kakao :) czuje sie happy

williams masz taki maly brzuszek jak ja :) ale jeszcze nas wywali :)

olcia a rano po przebudzeniu tez masz taki duzy? zrob zaraz jak z lozka wyjdziesz i pokaz nam taki...

• eforts Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie wy chude wszystki jesteście!!
    Karola to chyba Ty pisalas ze masz wagę na granicy czegoś tam?? Jak Ty taki chudzielec jesteś!!! Ja mam 168 i ważę więcej od Ciebie - 63,5 kg, przed ciąża zazwyczaj 58 ale licze, że zaczynałam od 60 bo wachała mi się trochę waga. No i ja nigdy nie miałam płaskiego brzucha :/ nawet jak kiedyś też byłam chudziutka to zawsze miałam kulkę :)
    Furia nie wiedzieć dlaczego mój piekarnik też się nagrzewa pod wpływem temp :)

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie prywatnej!
    40 min siedziałam w gabinecie i kurcze mój mały stworek najpierw spał jak przyszliśmy (a myślałam, że będzie szalał, bo baaardzo szybko szłam - byliśmy spóźnieni przez autobus, więc tam go nieźle bujało) i to tak ułożony, że dr nie mógł go tam pomierzyć dokładnie, co się pokazała główka i kawałek karku, to reszta znikała itd., choć próbował różnorako. Później kazał mi kaszleć, no to maluch się obudził i haha jak kaszlnęłam złapał się za głowę :D wyglądało to jakby chciał pokazać "ojeju matka, co robisz" :D poruszał się jak szalony i... wystawił nam tyłek <3 także chyba tutaj pokazał co o nas myśli :P Dr kazał mi wstać i 5x przejść się po gabinecie. Trochę to pomogło, lepiej się ustawił, ale dr powiedział, że z uwagi na to, iż to jest bardzo ważne badanie to żeby być na 10000% pewnym zaprasza mnie jeszcze za darmo we wt na wizytę i że "z tego kąta przezierność jest 1,2, ale swoją żonę przebadałbym drugi raz, więc Ciebie też chcę" :) a jak we wt znowu się tak ułoży, to w śr w jego szpitalu.
    I kazał mi zjeść batonika przez wizytą.
    Ale serduszko bije i z nim wszystko ok, z mózgiem też, żołądek, pęcherz itd. są. Widzieliśmy też kolanka i syrki. No i twarzyczkę :)
    A między nogami było pusto póki co (widać to było jak nam tyłek wypiął i dr to potwierdził, ale zaznaczył, że jeszcze różnie może być) :)

Ze złych wieści to tyle, że czuję się gorzej w kwestii zapalenia pęcherza - możliwe, że przez ten ziąb. Także dalej leki. dr kazał w pon powtórzyć badanie moczu. Do tego TŻ zaraził mnie jelitówką i dziś nieźle przeze mnie przelatuje :(

Niespodzianek:), kaarolaa, eforts, HANA, Nati89, Bursztynka, Qrczak, Ita, aniar lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam, byliśmy ze znajomymi w ulubionej knajpce :)

i właśnie dokarmiłam zakwas na chlebek i jutro będę mogła upiec taki żytni razowy :D najlepszy

i podusia mi przyszła jest zarabista :) i mega wygodna z każdej strony aż chce się na niej spać. hmm wstawiłabym zdjecie meża jak spi na niej błogo :) ale by mnie później zabił więc nie ryuzykuję :D

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3

Wysłany: 29 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara masz rezolutnego maluszka, cieszę się, że wszystko dobrze:) Masz zdjęcia?
    Ja zmykam spać, dobranoc, Doris życzę Ci spokojnej nocy bo wiem, co znaczy bezsenność w ciąży!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do depilacji - brzuch (u mnie teraz rośną włosy poniżej pępka, wokół pępka i w tej linii powyżej) przejeżdżam depilatorem elektrycznym (pytałam lekarza - bezpieczny), uda robię również depilatorem (dziś robiłam), a łydki maszynką.
    W zabobony odnośnie podcinania końcówek nie wierzę, wierzę w Boga, więc byłoby to sprzeczne ;)

Nati89, Bursztynka, Ita, Doris-83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja mam wage ok :) jak zaszłam w ciaze mialam 59 kg przy wzroscie 170 teraz mam kazdego ranka 60,3 :) troszke przybralam...

Kiara ale maluch niedobry, nie chcial sie pokazac, pewnie wstydzioch bedzie :) ale wazne, ze wszystko jest dobrze, ze serduszko bije i cala reszta jest jak trzeba...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ale Ci super z tym maluszkiem :), że już duży. Super że wszystko w porządku, że są wszystkie narządy i [pracują [prawidłowo to największe szczęście :) i oby tak dalej pozytywna nowina na dobranoc :) z wielkim uśmiechem :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc mamusie i dobranoc brzuszki :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara super wiesci :-D
    A ja tu mysle skad wziac kase, zeby dach zrobic. Jakis lepik albo papa. U rodzicow w bloku na 4 pietrze lecialo z sufitu. Zdjecia porobione do spoldzielni i ubezpieczalni. U tesciow tez w mieszkaniu w barakach. Jakas schiza. Ja juz sie stresuje, bo my dawno nie robilismy, a oni robia co roku lub co dwa lata. U tesciow wyglada to gorzej tymbardziej, ze maja drewno na suficie, ktore sie wybrzuszylo. Ja tu spie i sie boje, zeby sufit mi na glowe nie spadl :-O jutro jade z mamusia do cioci na dzialke wiec przyjechalam do Gniezna.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ