Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jaki slodziak !!!!

Ooo a od rozciec tez cos sie niby dziecku dzieje ?:p ja juz w tej ciazy oparzylam sie z milion razy, bo ja pierdola jestem hehehe, piekarnik zawsze jest za goracy :p

eforts, Nati89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny spicie???

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero nadrobiła, mały poszedł spać obowiązkowo z misiem więc mogę trochę poleniuchować:)
    Nati śliczny dzidziol, miałaś usg w tym samym dniu ciąży co ja i mój maluch rzeczywiście duży bo był jeszcze większy od Twojego, a co niech rośnie:)

nick nieaktualny, Nati89 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, wracam z pracy o 19 i padam jak mucha :D

nie wiem czy ktoś pamięta moje rozkminy na temat udostępniania wyników badań? Otóż udało się bez problemu :) Fakt faktem, czekałam tydzień (koleżanka czekała 5 dni, pewnie gdybym zadzwoniła wcześniej też by były). Tak więc mam już komplet badań zrobiony na NFZ. Jedynie cytomegalię musiałam zrobić prywatnie :)

A od wczoraj czuję kłucia w brzuchu. Też tak macie? Wcześniej czułam bóle w podbrzuszu, a teraz kłucia... wczoraj jak przykucnęłam po coś to poczułam takie kłucie, że nie mogłam się wyprostować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam nic nie kluje, nie boli, nie ciagnie...

Wysłany: 29 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa spokojnie bo będzie jak z mdłościami:) mnie kłuje ale bardzo rzadko a najczęściej po bokach.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie zdarzy takie pociagniecie jak kichne, ale nie zawsze

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin powiedzial ze do końca 14 tygodnia klucia i bole sa normalne ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam Was na bieżąco, ale nic nie piszę, bo jakoś tak...zawsze po nocach czytam i zanim nadrobie, to już padam i sama nie wiem co pisać.
    Fajne fotki maluchów i fajne brzuszki, sama sobie dzisiaj zrobiłam, też tak mam,że po najedzeniu mnie wypycha, a rano płasko:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aba63060ae0.jpg
    W poniedziałek idę na usg prenatalne, w końcu, od 8 maja nie byłam u lekarza i już lekka panika jest. 13 czerwca mam wizytę u mojego gina ale on ma słaby aparat usg.
    Mdłości i inne objawy minęły, ale zmęczenie i lekkie pobolewania brzucha się pojawiły.

nick nieaktualny, Niespodzianek:), nick nieaktualny, Bogusiar80, HANA, Bursztynka, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak ja patrze na Wasze brzuszki to sie czuje, jak wieloryb wyrzucony na brzeg. Cieszę się, że wszystko się tak dobrze układa, że JESTEŚMY SZCZĘŚLIWE. I tak zostanie do końca.

Postaram się jutro zdjęcie wstawić, ale nie wiem czy zmieszcze się w obiektywie.

Mdłości powróciły, co mnie 2 razy bardziej wkuuu***, a tak myślałam, że pożegnałam się z nimi. !!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolacja nr 2 zjedzona :)
    kanapeczki z twarozkiem ziolowym i kubek kakao :) czuje sie happy

williams masz taki maly brzuszek jak ja :) ale jeszcze nas wywali :)

olcia a rano po przebudzeniu tez masz taki duzy? zrob zaraz jak z lozka wyjdziesz i pokaz nam taki...

• eforts Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie wy chude wszystki jesteście!!
    Karola to chyba Ty pisalas ze masz wagę na granicy czegoś tam?? Jak Ty taki chudzielec jesteś!!! Ja mam 168 i ważę więcej od Ciebie - 63,5 kg, przed ciąża zazwyczaj 58 ale licze, że zaczynałam od 60 bo wachała mi się trochę waga. No i ja nigdy nie miałam płaskiego brzucha :/ nawet jak kiedyś też byłam chudziutka to zawsze miałam kulkę :)
    Furia nie wiedzieć dlaczego mój piekarnik też się nagrzewa pod wpływem temp :)

nick nieaktualny, Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie prywatnej!
    40 min siedziałam w gabinecie i kurcze mój mały stworek najpierw spał jak przyszliśmy (a myślałam, że będzie szalał, bo baaardzo szybko szłam - byliśmy spóźnieni przez autobus, więc tam go nieźle bujało) i to tak ułożony, że dr nie mógł go tam pomierzyć dokładnie, co się pokazała główka i kawałek karku, to reszta znikała itd., choć próbował różnorako. Później kazał mi kaszleć, no to maluch się obudził i haha jak kaszlnęłam złapał się za głowę :D wyglądało to jakby chciał pokazać "ojeju matka, co robisz" :D poruszał się jak szalony i... wystawił nam tyłek <3 także chyba tutaj pokazał co o nas myśli :P Dr kazał mi wstać i 5x przejść się po gabinecie. Trochę to pomogło, lepiej się ustawił, ale dr powiedział, że z uwagi na to, iż to jest bardzo ważne badanie to żeby być na 10000% pewnym zaprasza mnie jeszcze za darmo we wt na wizytę i że "z tego kąta przezierność jest 1,2, ale swoją żonę przebadałbym drugi raz, więc Ciebie też chcę" :) a jak we wt znowu się tak ułoży, to w śr w jego szpitalu.
    I kazał mi zjeść batonika przez wizytą.
    Ale serduszko bije i z nim wszystko ok, z mózgiem też, żołądek, pęcherz itd. są. Widzieliśmy też kolanka i syrki. No i twarzyczkę :)
    A między nogami było pusto póki co (widać to było jak nam tyłek wypiął i dr to potwierdził, ale zaznaczył, że jeszcze różnie może być) :)

Ze złych wieści to tyle, że czuję się gorzej w kwestii zapalenia pęcherza - możliwe, że przez ten ziąb. Także dalej leki. dr kazał w pon powtórzyć badanie moczu. Do tego TŻ zaraził mnie jelitówką i dziś nieźle przeze mnie przelatuje :(

Niespodzianek:), nick nieaktualny, eforts, HANA, Nati89, Bursztynka, Qrczak, Ita, aniar lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam, byliśmy ze znajomymi w ulubionej knajpce :)

i właśnie dokarmiłam zakwas na chlebek i jutro będę mogła upiec taki żytni razowy :D najlepszy

i podusia mi przyszła jest zarabista :) i mega wygodna z każdej strony aż chce się na niej spać. hmm wstawiłabym zdjecie meża jak spi na niej błogo :) ale by mnie później zabił więc nie ryuzykuję :D

nick nieaktualny, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3

Wysłany: 29 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara masz rezolutnego maluszka, cieszę się, że wszystko dobrze:) Masz zdjęcia?
    Ja zmykam spać, dobranoc, Doris życzę Ci spokojnej nocy bo wiem, co znaczy bezsenność w ciąży!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do depilacji - brzuch (u mnie teraz rośną włosy poniżej pępka, wokół pępka i w tej linii powyżej) przejeżdżam depilatorem elektrycznym (pytałam lekarza - bezpieczny), uda robię również depilatorem (dziś robiłam), a łydki maszynką.
    W zabobony odnośnie podcinania końcówek nie wierzę, wierzę w Boga, więc byłoby to sprzeczne ;)

Nati89, Bursztynka, Ita, Doris-83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja mam wage ok :) jak zaszłam w ciaze mialam 59 kg przy wzroscie 170 teraz mam kazdego ranka 60,3 :) troszke przybralam...

Kiara ale maluch niedobry, nie chcial sie pokazac, pewnie wstydzioch bedzie :) ale wazne, ze wszystko jest dobrze, ze serduszko bije i cala reszta jest jak trzeba...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ale Ci super z tym maluszkiem :), że już duży. Super że wszystko w porządku, że są wszystkie narządy i [pracują [prawidłowo to największe szczęście :) i oby tak dalej pozytywna nowina na dobranoc :) z wielkim uśmiechem :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc mamusie i dobranoc brzuszki :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara super wiesci :-D
    A ja tu mysle skad wziac kase, zeby dach zrobic. Jakis lepik albo papa. U rodzicow w bloku na 4 pietrze lecialo z sufitu. Zdjecia porobione do spoldzielni i ubezpieczalni. U tesciow tez w mieszkaniu w barakach. Jakas schiza. Ja juz sie stresuje, bo my dawno nie robilismy, a oni robia co roku lub co dwa lata. U tesciow wyglada to gorzej tymbardziej, ze maja drewno na suficie, ktore sie wybrzuszylo. Ja tu spie i sie boje, zeby sufit mi na glowe nie spadl :-O jutro jade z mamusia do cioci na dzialke wiec przyjechalam do Gniezna.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ