X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry!

A ja dziś zaczynam drugi trymestr! What up!:D

Paula84, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ piękna pogoda! już 25st w cieniu.
    Moja drużyna wybrała się na rowery, ja po małych zakupach musze odgruzowac mnieszkanie.
    Mijałam pod blokiem sąsiadkę z dziećmi na spacerze. Drugi dzieć ok1,5 roku w wózku-ok,z cieniutką bluzą dł rękaw..ok- ale śpiwór?????błech juz mi gorrąco :P

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Super romantyczne historie. Aż miło poczytać. Moja historia to wyboista, kręta droga. Mam nadzieję, że teraz już tylko szczęście.

My jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach. To przez moje schizy po poronieniu. Chyba dopiero teraz odetchnęłam i zaczynam patrzeć bardziej do przodu.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać was o sprzątanie, a konkretnie używanie różnych środ
    ków. Ja poza płynem do naczyń nie mogę niczego używać. Jak tylko poczuję zapach płynu do podłogi, żelu do mycia łazienki to od razu się duszę, śmierdzi mi niemiłosiernie i muszę uciekać na balkon. Przed chwilą umyłam lustro w przedpokoju i to samo.
    Jak tu sprzątać?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam wszystkich srodkow normalnie nic mi nie przeszkadza.
    A imiona to hoho daleka droga :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to juz wiem skad Twoj nick :)
    Cudowna historia, cudowna pasja i do tego wspolna :) no i stad ta ladna figura! :)

Ja skonczylam na kursie skalkowym ale i tak fajna przygoda, kiedys jeszcze chcialabym w skaly pojechac chocby na wedce pochodzic :)

My z mezem zaczelismy ostatnio dumac nad imionami i posmialosmy sie ze ciezko bedzie sie pogodzic wiec poczekamy na plec zawsze to polowa dumania :)

Ja to sie smieje ze bede miala chlopca (maciek, bartek, kuba) zadne nie podeszlo mezowi albo bezimienna dziewczynka, ciezko mi bedzie wybrac babie imie :)

Milcia jestesmy z tego samego rocznika, 85?

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od rozpylanych srodkow np do kurzy boli glowa

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na fb link udostępniony przez Abelarda Gizę z kabaretu Limo z podpisem "muzyka nie zna granic".

Weszłam i zobaczyłam ten film:

https://www.youtube.com/watch?v=aCJQAm_uKyg&feature=youtu.be

rozbeczałam się - jest taki wzruszający i pełny życia...piękny:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej :)

U nas dziewczynka Oliwka albo Lenka
    Chłopiec to Kacperek albo Ksawierek :)
    ewelinka mnie dla dzieczynki podobają się takie same imiona i jeszcze Milenka. A dla chłopca nie mam jedyne,które mi się podobało to właśnie Kacperek noi jest:) W pierwszej ciąży nie miałam wybranego imienia dla dziewczynki i był chłopiec teraz nie mam dla chłopca to może będzie dziewczynka..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątania środki mi nie przeszkadzają, ale za to smród otwieranej lodówki czuje w drugim końcu mieszkania

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

my juz imiona wybralismy, w sumie one sa wybrane juz od 3 lat i tak zostało...

chlopiec bedzie Marceli Piotr (Piotr po mezu)

dziewczynka mam 2 typy : Anastazja lub Marcjanna

co do srodkow czyszczacych mi nic nie przeszkadza, musze tylko na chlor bardziej uwazac, bo jest drazniacy...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie jest taka seria detergentów o nazwie Frosh.
    One są toal naturalne i nie drogie, chyba na bazie octu z winogron jak dobrze pamiętam. Nie śmierdzą.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale u mnie upał... Pomagałam Mężowi na działeczce, ale musiałam się skryc bo bym się ugotowała na twardo...

U Nas bezsprzecznie imię dla dziewczynki wybrane POLA - Poleńka- Poleczka, Polunia :)
    Dla chłopca mieliśmy Franek, ale brat Męża nas ubiegł;/
    Wybraliśmy więc Antka, chociaż ostatnio mój M coś kręci nosem na Antosia.
    Mi podoba się jeszcze Wojtuś, Filipek i Krzyś, ale Krzysiu ma na imię mój brat i szwagier mojego Męża więc odpada :(

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imiona wybraliśmy juz dawno dawno temu ;) przed ślubem jeszcze

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek prawie gotowy, m z Natką wrócili z wycieczki rowerowej,teraz pojechali do Obi, coś do paneli brakło-czyli za chwilę remontu C.D.

Zachciało mi się dziś rosołu i uwaga uwaga- mięsa!!! Piekę pręgę wołową- mmmniam!

Dla wielbicielek ryb- w Biedronce są świeże polędwice z dorsza Norweskiego- ani jednej ości! polecam(a robiłam je z tym sosem holenderskim polecanym do szparagów- bomba):)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    W Rossmannie jest taka seria detergentów o nazwie Frosh.
    One są toal naturalne i nie drogie, chyba na bazie octu z winogron jak dobrze pamiętam. Nie śmierdzą.
    oooo dzięki za info. Muszę wypróbować

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obiadu dzisiaj nie robie, zostaly mi schabki od wczoraj, dokupilam tylko ogorki na mizerie :) ale jak przechodzilam obok zupek chinskich to nie moglam sie powstrzymac i wzielam grzybowa :) juz ze 2 lata ich nie jadlam, bo unikam tego typu jedzenia...a teraz tak na mnie patrzyly i mowily WEZ MNIE!!! i wzielam. Dobrze, ze meza nie ma, bo zaraz mialby cos do powiedzenia

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, przebije cię :-) my braliśmy ślub we wrześniu w ubiegłym roku. Z mężem mieliśmy po 29 lat :-)
    W maju 2010 przyszłam do pracy w mojej obecnej firmie i wtedy się poznaliśmy, bo razem pracujemy w jednej firmie, ale ja miałam wtedy chłopaka, z którym nie wyszło (na szczęście). W marcu 2011 zaczęliśmy być razem z mokk m. We wrześniu 2012 oświadczyny na molo w Jastarnii i we wrześniu 2013 ślub.
    Jak tylko bardziej poznałam charakter mojego m. gdy pracowaliśmy razem to czułam że to ten jak nigdy dotąd. Z większością moich byłych byłam dłużej niż z moim m. przed ślubem.
    Rozumiemy się idealnie.

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka fajna pogoda, a ja musze sie kisic w mieszkaniu...polezalam moze z 10 minut na balkonie i kicha, za goraco mi...jestem uwieziona, zimno nie dobrze, goraco niedobrze, wez tu dogodź ciężarnej :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Bajka to juz wiem skad Twoj nick :)
    Cudowna historia, cudowna pasja i do tego wspolna :) no i stad ta ladna figura! :)

Ja skonczylam na kursie skalkowym ale i tak fajna przygoda, kiedys jeszcze chcialabym w skaly pojechac chocby na wedce pochodzic :)

My z mezem zaczelismy ostatnio dumac nad imionami i posmialosmy sie ze ciezko bedzie sie pogodzic wiec poczekamy na plec zawsze to polowa dumania :)

Ja to sie smieje ze bede miala chlopca (maciek, bartek, kuba) zadne nie podeszlo mezowi albo bezimienna dziewczynka, ciezko mi bedzie wybrac babie imie :)

Milcia jestesmy z tego samego rocznika, 85?

Ja jestem 84 :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ