X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już będą dwie małe Ole :)

Kulka41, Qrczak lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że czy ma się objawy czy ich brak, to i tak będziemy się zastanawiać, czy wszystko w porządku jest. Ja teraz trochę się uspokoiłam, ale początek był masakryczny.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, dokładnie tak jak pisze Milcia. Czy są objawy czy ich nie ma taki sam stres i ciągłe pytania czy wszystko ok i czy nic się nie zmieniło od ostatniego usg

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie uspokoilam po ostatnim usg i jak minal najgorszy okres dla ciazy zaczynam odzywac :) teraz jestem spokojna, ciekawe na jak długo???

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raz jestem oazą spokoju, a za chwilę schizuję się, że coś jest nie tak. Ale tłumaczę sobie, że nie może być inaczej, niż wszystko w porządku. Byle do 16.06 ;)

Milcia pamiętam, że Ty też marzysz o Oli :)

Właśnie obejrzałam ciekawy film o porodzie w naturanym środowisku i powiem Wam, że jestem pełna podziwu dla bohaterki, bo ja wyobrażam sobie mój poród jako jeden wielki wrzask! Chyba się boję tej chwili...
    http://natemat.pl/105231,nowe-reality-show-w-born-in-the-wild-zobaczymy-kobiety-rodzace-w-naturalnym-srodowisku

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po pierwszym wyjściu na miasto ze znajomymi :) szału nie ma bo już w domu ale i tak fajnie było się naszykować i wyjść do ludzi :)

Bajka chętnie skorzystam, będziemy miały dzieci w tym samym wieku możemy się kolegować :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tańców, ja ruszam się jakbym połkneła kij :D

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jeszcze pytanie: czy wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja się wybieram z mężem. Od 21 tygodnia możemy zacząć chodzić. Jest to bezpłatna szkoła, prowadzą ją cztery położone. Oferują rady praktyczne, organizują spotkania z lekarzami i na koniec uczestnicy dostają małe gratisy w postaci kocyków czy buteleczek do mleka. Moja kuzynka i koleżanka chodziły właśnie do tej szkoły i bardzo polecają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem, czy gdzieś w mojej okolicy jest jakaś szkoła rodzenia. Muszę się zorientować. Chętnie bym się wybrała, ale pewnie musiałabym chodzić sama. Mój TŻ na nienormowany czas pracy, co w jego przypadku oznacza - do oporu :/ Poza tym przy porodzie też raczej nie będzie chciał być.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram. Tylko nie wiem jeszcze jak i gdzie to dziala? :) mysle ze gin mi powie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak moj maz mdleje na widok krwi i w ogole jest obrzydliwy :) i oficjalna wersja jest ze nie rodzi ze mna ale wiem ze mnie nie zostwi i to on bedzie bardziej chcial byc niz ja zeby on byl, chociaz nie wyobrazam bys sama, a miedzy nogi patrzec nie musi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szkole rodzenia chyba tez wybiore, u mnie jest taka od 24 tyg...tez darmowa i dostaje sie male gratisy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie uparł i powiedzial ze bedzie przy porodzie, krew mu nie przeszkadza bo to chlop ze wsi, z gospodary :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts mój na widok krwi w prawdzie nie mdleje, ale wiele rzeczy go brzydzi i chyba sama wolałabym, żeby nie oglądał mnie w takim stanie ;) No chyba, że do porodu oboje zmienimy zdanie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chcę być przy porodzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś dla naszej Zuzy i jej trojaczków :)
    1911720_717338364983787_1701597036_n.jpg

zuza_3, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś w temacie porodów ;)
    http://brzuchatki.pl/blog/niezwykle-torty-na-babyshower/

Idę spać. Dobranoc mamusie :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ale dziś była piekna pogoda - cały dzień na działeczce :).
    U nas co do imion to konkretów jeszcze nie ma. Mi się podobają inne i mężowi też. Trójka dzieci, a i tak problem. Co do porodu się nie wypowiadam bo na 100% będzie cesarka. Tylko szpital musieliśmy wybrać który jest gotowy do przyjęcia 3ki i ma najlepszy oddział dla wcześniaków. Qrczak fajne zdjęcie :).

Qrczak lubi tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!!
    Kolejny słoneczny dzień! Dziś w parku miejskim dzień zdrowia,można zrobic usg! Może sie dostanę :D

po południu idziemy na urodziny do teścia,lecę zrobić kawę i pod prysznic- miłej niedzieli dziewczynki!

ps- mój m był przy porodzie,ani ja ani on nawet chwilę nie żałowaliśmy tej decyzji,dla niego było to jedno z najpiękniejszych przeżyć w życiu:)
    teraz też na pewno go nie zabraknie.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A ja dzisiaj po pierwszym wyjściu na miasto ze znajomymi :) szału nie ma bo już w domu ale i tak fajnie było się naszykować i wyjść do ludzi :)

Bajka chętnie skorzystam, będziemy miały dzieci w tym samym wieku możemy się kolegować :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tańców, ja ruszam się jakbym połkneła kij :D

z przyjemnością :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś gorący dzień :) wczoraj troszkę się opaliłam :)
    łapiemy wit d dziewczyny :)

ja do szkoły rodzenia zamierzam chodzić, fajna sprawa:) męża przy porodzie bym chyba nie chciała :) wolę mieć swoją położną i męża który oczekuje z niecierpliwością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 09:24

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ