X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ja również chodziłam na szkołę rodzenia z mężem i nie żałuję, szczególnie jemu dużo dała ta wiedza nie tylko nt porodu ale opieki nad dzieckiem i samej ciąży. Teraz raczej nie będzie nam to potrzebne. Rodziliśmy razem i absolutnie nie żałuje dla męża to była piękna chwila i na pewno bardzo go od razu związała z malutkim, łezka się w oku kręci jak sobie przypomnę ten piękny dzień:)
    Miłej niedzieli życzę mamusiom:)

kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny dzień, mężulka nie ma, znajomi z którymi mogłabym spędzić dzień u teściów i nie wiem coby począć ze sobą. Chyba zostaje mi samotny spacer :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UFFF, udało się nadrobiłam prawie 2 dni waszego pisania :)
    Komp odmówił posłuszeństwa....:(
    Ale już jestem .
    Co do imion to u nas "na razie" obstawiamy :
    Szymona albo Zosie -pewnie jeszcze się to zmieni :)

I wychodzi na to ,że jestem jedną z najstarszych grudniówek bo w listopadzie kończę 33 lata a mój emek 36 :)a małżeństwem jesteśmy od 11 !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy do teściów na obiad i na jakiś spacer porobić ładne zdjęcia:)

Zemraa to pięknie tyle lat razem :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemrra to Ty jesteś skorpion? Ja mam ur 7 listopada w tym roku 34 :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj pomimo chusty na głowie byłam trochę na słońcu i wam powiem,że dostałam lekkiego chyba udaru :( Ból głowy, mroczki, słabo mi było. Raz wieczorem prawie zemdlałam wrrr. Wzięłam apap i tak głowa boli do teraz i czuję się wysuszona. Piję i wysycham :(

• Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Bogusia musiałaś przecholowac na słońcu, zwłaszcza teraz trzeba ostrożnie bo ma być przez jakiś czas bardzo gorąco. ja siedziałam z głową w cieniu i nogi wystawiłam żeby nie były takie białe :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja unikam slonca, wczoraj wyszlam na 10 minut na bolkon i juz mi sie slabo robilo, a dzisiaj sa chmurki, wiec moge tam polezakowac :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja wczoraj caly dzień u Tesciow i grilla jedliśmy a dzis idziemy do moich Rodziców na obiadek :) beda gołąbki mmm Mamuni najlepsze na świecie ;) Maz od kilku dni slucha brzucha i mowi ze czasem slyszy jak się rusza Malec ;)

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie dobrze z rodzicami :) ja mieszkam od swoich 200 km i nie wpadne tak po prostu na niedzielny obiad....a golabki to tez bym zjadla :) albo jakies dobre miesko pieczone z kiszona kapusta i ziemniakami...

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmm gołąbki:) ja mam do swojej mamy jakieś 70 km ale też się nie widujemy zbyt często niestety, a nie ma nic lepszego w ciąży niż obiadek od własnej mamusi:)
    karola z tego, co kojarze to jedziesz na całe lato do rodziców tak? Jeżeli będzie tak ciepło to ja też pewnie wybiorę się na dłużej zamiast smażyć się w bloku

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz bajka unikam slonca. Lubie cieplo, nie cierpie upalow. Kocham byc na plazy, ale w wodzie. Plywam i plywam. Potem lekkie osuszenie i wracam. Nie cierpie lezec plackiem na sloncu. No i pomimo chusty za mocno mnie zgrzalo wrrr
    Dzis robie rosol. No i niedziela i co gaz w butli sie skonczyl. A o 14- ej na boisko na dzien dziecka.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodzicow i tesciow dobre 30 km od nas. Ja mieszkam na wsi :-D a moi rodzice kisza sie na 4 pietrze w bloku. Ostatnie jest najgorsze. Jest taki upal i skwar, ze mozna pasc. A ja tam zylam 26 dobre lat :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom gdzies od polowy lipca do wrzesnia bede na wsi....16 czerwca jade tylko na poltora tyg do nich, a od polowy lipca juz full wakacje :) tam sie mna dobrze zajma i ruchu bede miala wiecej :) nie lubie miasta, wies to jest to :)

Cynamonek30, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, w każdej chwili można spokojnie wyjść na świeże powietrze, pójść nad rzeczkę, jezioro, zjeść sobie śniadanko na tarasie:) ja i tak mieszkam w ładnym, zielonym mieście, ale to nie to samo.. Czekam aż mały się obudzi i ruszamy na basen później może jakiś spacer, ale boje się jak mąż pójdzie do pracy nawet w domu jak wstanę to kręci mi się w głowie od tego ciepła..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś też mam gołąbki i też mojej mamusi :) my jeszcze chwlowo mieszkamy u moich rodziców, bo budowa się ciągnie w nieskończonośc:) niestety przed porodem nie zdążymy wykończyc wszystkiego, więc babcia i dziadek pewnie jeszcze pare miesięcy posłuchają nocnych wiraży wnusia albo wnusi :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek no wlasnie, ja 21 lat mieszkalam na wsi, krowki, swinki, kaczki, pola, lasy, zaluje ze moj maluch nie bedzie mial tego na codzien tylko raz w miesiacu jak sie do rodzicow wybierzemy....a co do miasta, to ja tez mieszkam w nie za duzym, zielonym miasteczku, jakies 200 metrow od jeziora :) ja sama nie wychodze na miasto, zwlaszcza w ten upal, robi mi sie slabo, a maz bedzie dopiero w piatek

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie wszystkie dzisiaj na te golabki rzucily :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek mamuśki ;)

ja po urodzinach mojej chrześnicy - tort zrobił furorę ;) i na szczęście był też bardzo dobry:P - ale ze mnie kuchareczka :D

pod wieczór zaczął mnie wczoraj brzuch boleć - w taki dziwny sposób. Pobolewał mnie co rusz w innym miejscu robiąc się przy tym twardy w tym danym punkcie. I tak od prawej do lewej i znowu na prawo - dziwne to było - zwłaszcza jak dotykałam miejsca gdzie bolało to taki pod skórą guzek jakby się robił a po chwili puszczał i 5 cm dalej to samo. Ból duży nie był tak jakby trochę kłucie z takim uczuciem jakby ktoś boksy strzelał od wewnątrz. Wiem, że to na pewno nie maluszek - bo jakby on miał kopać już teraz - ale uczucie było na prawdę dziwne ;)

po za tym jest taka cudowna pogoda że mam ochotę wyjść z domu ale obawiam się że zdychałabym szybciej niż mi się wydaje ;) ale chyba przejedziemy się z mężem na molo na plaże na jakieś lody ;) może i na kawę się wjedzie do kogoś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 13:14

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Zemrra to Ty jesteś skorpion? Ja mam ur 7 listopada w tym roku 34 :)
    Ja z 29.11 to już Strzelec :) za to mąż z 11.11 i skorpion !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ