X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ja również chodziłam na szkołę rodzenia z mężem i nie żałuję, szczególnie jemu dużo dała ta wiedza nie tylko nt porodu ale opieki nad dzieckiem i samej ciąży. Teraz raczej nie będzie nam to potrzebne. Rodziliśmy razem i absolutnie nie żałuje dla męża to była piękna chwila i na pewno bardzo go od razu związała z malutkim, łezka się w oku kręci jak sobie przypomnę ten piękny dzień:)
    Miłej niedzieli życzę mamusiom:)

kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny dzień, mężulka nie ma, znajomi z którymi mogłabym spędzić dzień u teściów i nie wiem coby począć ze sobą. Chyba zostaje mi samotny spacer :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UFFF, udało się nadrobiłam prawie 2 dni waszego pisania :)
    Komp odmówił posłuszeństwa....:(
    Ale już jestem .
    Co do imion to u nas "na razie" obstawiamy :
    Szymona albo Zosie -pewnie jeszcze się to zmieni :)

I wychodzi na to ,że jestem jedną z najstarszych grudniówek bo w listopadzie kończę 33 lata a mój emek 36 :)a małżeństwem jesteśmy od 11 !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy do teściów na obiad i na jakiś spacer porobić ładne zdjęcia:)

Zemraa to pięknie tyle lat razem :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemrra to Ty jesteś skorpion? Ja mam ur 7 listopada w tym roku 34 :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj pomimo chusty na głowie byłam trochę na słońcu i wam powiem,że dostałam lekkiego chyba udaru :( Ból głowy, mroczki, słabo mi było. Raz wieczorem prawie zemdlałam wrrr. Wzięłam apap i tak głowa boli do teraz i czuję się wysuszona. Piję i wysycham :(

• Bajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Bogusia musiałaś przecholowac na słońcu, zwłaszcza teraz trzeba ostrożnie bo ma być przez jakiś czas bardzo gorąco. ja siedziałam z głową w cieniu i nogi wystawiłam żeby nie były takie białe :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja unikam slonca, wczoraj wyszlam na 10 minut na bolkon i juz mi sie slabo robilo, a dzisiaj sa chmurki, wiec moge tam polezakowac :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja wczoraj caly dzień u Tesciow i grilla jedliśmy a dzis idziemy do moich Rodziców na obiadek :) beda gołąbki mmm Mamuni najlepsze na świecie ;) Maz od kilku dni slucha brzucha i mowi ze czasem slyszy jak się rusza Malec ;)

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie dobrze z rodzicami :) ja mieszkam od swoich 200 km i nie wpadne tak po prostu na niedzielny obiad....a golabki to tez bym zjadla :) albo jakies dobre miesko pieczone z kiszona kapusta i ziemniakami...

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmm gołąbki:) ja mam do swojej mamy jakieś 70 km ale też się nie widujemy zbyt często niestety, a nie ma nic lepszego w ciąży niż obiadek od własnej mamusi:)
    karola z tego, co kojarze to jedziesz na całe lato do rodziców tak? Jeżeli będzie tak ciepło to ja też pewnie wybiorę się na dłużej zamiast smażyć się w bloku

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz bajka unikam slonca. Lubie cieplo, nie cierpie upalow. Kocham byc na plazy, ale w wodzie. Plywam i plywam. Potem lekkie osuszenie i wracam. Nie cierpie lezec plackiem na sloncu. No i pomimo chusty za mocno mnie zgrzalo wrrr
    Dzis robie rosol. No i niedziela i co gaz w butli sie skonczyl. A o 14- ej na boisko na dzien dziecka.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodzicow i tesciow dobre 30 km od nas. Ja mieszkam na wsi :-D a moi rodzice kisza sie na 4 pietrze w bloku. Ostatnie jest najgorsze. Jest taki upal i skwar, ze mozna pasc. A ja tam zylam 26 dobre lat :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom gdzies od polowy lipca do wrzesnia bede na wsi....16 czerwca jade tylko na poltora tyg do nich, a od polowy lipca juz full wakacje :) tam sie mna dobrze zajma i ruchu bede miala wiecej :) nie lubie miasta, wies to jest to :)

Cynamonek30, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, w każdej chwili można spokojnie wyjść na świeże powietrze, pójść nad rzeczkę, jezioro, zjeść sobie śniadanko na tarasie:) ja i tak mieszkam w ładnym, zielonym mieście, ale to nie to samo.. Czekam aż mały się obudzi i ruszamy na basen później może jakiś spacer, ale boje się jak mąż pójdzie do pracy nawet w domu jak wstanę to kręci mi się w głowie od tego ciepła..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś też mam gołąbki i też mojej mamusi :) my jeszcze chwlowo mieszkamy u moich rodziców, bo budowa się ciągnie w nieskończonośc:) niestety przed porodem nie zdążymy wykończyc wszystkiego, więc babcia i dziadek pewnie jeszcze pare miesięcy posłuchają nocnych wiraży wnusia albo wnusi :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek no wlasnie, ja 21 lat mieszkalam na wsi, krowki, swinki, kaczki, pola, lasy, zaluje ze moj maluch nie bedzie mial tego na codzien tylko raz w miesiacu jak sie do rodzicow wybierzemy....a co do miasta, to ja tez mieszkam w nie za duzym, zielonym miasteczku, jakies 200 metrow od jeziora :) ja sama nie wychodze na miasto, zwlaszcza w ten upal, robi mi sie slabo, a maz bedzie dopiero w piatek

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie wszystkie dzisiaj na te golabki rzucily :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek mamuśki ;)

ja po urodzinach mojej chrześnicy - tort zrobił furorę ;) i na szczęście był też bardzo dobry:P - ale ze mnie kuchareczka :D

pod wieczór zaczął mnie wczoraj brzuch boleć - w taki dziwny sposób. Pobolewał mnie co rusz w innym miejscu robiąc się przy tym twardy w tym danym punkcie. I tak od prawej do lewej i znowu na prawo - dziwne to było - zwłaszcza jak dotykałam miejsca gdzie bolało to taki pod skórą guzek jakby się robił a po chwili puszczał i 5 cm dalej to samo. Ból duży nie był tak jakby trochę kłucie z takim uczuciem jakby ktoś boksy strzelał od wewnątrz. Wiem, że to na pewno nie maluszek - bo jakby on miał kopać już teraz - ale uczucie było na prawdę dziwne ;)

po za tym jest taka cudowna pogoda że mam ochotę wyjść z domu ale obawiam się że zdychałabym szybciej niż mi się wydaje ;) ale chyba przejedziemy się z mężem na molo na plaże na jakieś lody ;) może i na kawę się wjedzie do kogoś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 13:14

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Zemrra to Ty jesteś skorpion? Ja mam ur 7 listopada w tym roku 34 :)
    Ja z 29.11 to już Strzelec :) za to mąż z 11.11 i skorpion !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ