X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że u mnie odnośnie męża to spełniło się moje marzenie. Zawsze chciałam, żeby mój pierwszy chłopak został moim mężem i tak się stało :) Września były jakieś zauroczenia, ale ale zazwyczaj faceci traktowali mnie, jak obiekt nie dla nich, w sensie że byłabym dla nich za dobrą "partią". Traciła nadzieję, ale w końcu los się dla mnie uśmiechnął i poznałam męża. Moja pierwsza i teraz wiem, że największą miłość.

eforts lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dziewczynka będzie Aleksandra a chłopiec Piotr

Widzę, że wśród Was popularne jest imię Milena, czyli moje :)
    Mi się nigdy nie podobało. Wiem, że jest to imię czeskie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rozwodka, mimo ze mam 26 lat. Od 2010 jestesmy z obecnym mezem na stale razem, mimo ze juz wczesniej za dzieciaka "chodzilismy ze soba ", a on do mnie co 3 miesiace przylatywal do pl, bo on od dziecka mieszka w de. Od 13 stycznia ( piatek) 2012 jestesmy po slubie :)

Uhhh ale goraco, caly dzien gdzies bylam :) to spacer, to male zakupk ( spodenki dla meza i sandalki i czapa z daszkiem dla mlodego )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 17:57

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sobie pojesc truskawki :)

Ewka89, Furia lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion u mnie to bedzie na pewno imie zagraniczne bo mieszkamy na stale w DE i dzieci maja (maluch bedzie mial) niemieckie obywatelstwo.
    Bedzie kłótnia o imie to na pewno :) Dla chlopca procz juz nadanego Colin, podoba mi sie tylko Logan. Dla dziewczynki Jasmin, Hana, Lyly ( Lili ), Phoebe (Fibi), Zoey (Zołi)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia mi sie podoba imie Jasmin :) a dla chlopca z takich zagranicznych to Nathaniel...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Bajka to juz wiem skad Twoj nick :)
    Cudowna historia, cudowna pasja i do tego wspolna :) no i stad ta ladna figura! :)

Ja skonczylam na kursie skalkowym ale i tak fajna przygoda, kiedys jeszcze chcialabym w skaly pojechac chocby na wedce pochodzic :)

My z mezem zaczelismy ostatnio dumac nad imionami i posmialosmy sie ze ciezko bedzie sie pogodzic wiec poczekamy na plec zawsze to polowa dumania :)

Ja to sie smieje ze bede miala chlopca (maciek, bartek, kuba) zadne nie podeszlo mezowi albo bezimienna dziewczynka, ciezko mi bedzie wybrac babie imie :)

Milcia jestesmy z tego samego rocznika, 85?

to ja zapraszam do Kielc jest gdzie się powspinać w skałach, zwłaszcza na wędkę bez stresu ::) :)
    :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z imion podobają mi się Aleksander, Paweł, Maksymilian dla dziewczynki Julia, Aleksandra, Gabriela, Paulina :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem dobra, kurcze dzisiaj nie chcialo mi sie zrobic zakupow, dopiero na jutro planowalam...ale jakos sie zebralam i zrobilam i dobrze, bo jutro nawet bulki na sniadanie bym nie miala...zapomnialam, ze jutro Zielone Swiatki i sklepy zamkniete...oj co sie ze mna dzieje??? Ciaza chyba tak na mnie dziala, pamiec mi szwankuje :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia- mnie z " zagranicznych " dla chłopaka podoba się Liam, Dla dziewczynki April i twój typ Phoebe :)

omg- m kupił x box kinect- ale zaszalałam na Adventures hehe- trochę sportu nie zaszkodzi a teraz padam :)

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola sama bym sobie na ty pograla :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    lola sama bym sobie na ty pograla :)
    heh:) noo! Fajne to.
    mamy tez ps3 z kamerką, ale tam jednak potrzebujesz tą "pałkę" do grania- tu jest większa swoboda.
    Musimy dokupić jakies gry:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na koncert Braci do Parku!!!! PAAAAAA!! :

Marimiko lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey
    ja dzis na dzialeczce i zrobilam sobie grila :) bylam caly czas ubrana a brzus mnie szczypie i twarz.. wygrzalam sie na sloneczku i tak blogo mi sie zrobilo i nawet nie wiem kiedy zasnelam

piekne sa wszystkie imiona. mnie sie podoba emilka ale em nie chce sie zgodzic natomiast Marysia wybrala imie dla siostrzyczki Kamilka ale ja sie nie zgadzam to jeszcze dorotka :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam po raz setny step up. Uwielbiam filmy o tancu i te stare i te nowe :-D Sama bym chciala tanczyc. Troche umiem jestem samouk, ale to nie zawodostwo ;-)
    Mnie dzis glowa boli.
    Ojca mojego przywiozl dzis moj maz, bo w pon i wtorek musi malego do przedszkola puscic. Ale sie kiepsko czuje cos go goraczka chwycila. Jeszcze widze, ze ledwo chodzi. Martwie sie o staruszka cukrzyca, nadcisnienie i po zawale jeszcze cos mu palec u nogi sinieje wrrrr.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj cały dzień głowa boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u ja sie dzisiaj bardzo dobrze czuje :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wróciłam do żywych ok 16 i dopiero ruszyłam się z domu, oczywiście po 3 godzinach czuje się zmęczona jak po 12 h pracy więc słodkich snów życzę kochane:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis umieram. bola mnie plecy, na prawa noge stapac nie moge. wczoraj troszke Manie podzwigalam i dzis sa tego efekty.

bogusia ja tez samoukiem jestem. umiem salse walca, cza-cze z takich towarzyskich. w podstawowce w gimnazjum i liceum mialam swoj zespol. tanczylismy zawsze na kazde rozpoczecie, zakonczenie i na wszystkie inne uroczystosci. ja zawsze wymyslalam uklady i uczylam wszystkich tanczyc :)
    ehh ja za swoich czasow bylam taka wysportowana. boks, zapasy kilboksing. zawody, buzia poobijana, polamane zebra. medale puchary eehhh to byly czasy :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

Jakie ciekawe tematy tu od wczoraj lecą... ;)

Ja mojego A. poznałam jak kilka z Was przez net ;) Byłam ledwo po zakończeniu 3,5 rocznego związku i jakoś tak sobie weszłam na czat i zaczęliśmy gadać. Ujął mnie tym, że jako jedyny nie zaczął rozmowy od pytania: "jak minął Sylwester?". Bardzo szybko zostaliśmy parą, choć jak go pierwszy raz zobaczyłam, to wcale mi się nie spodobał :P
    Jesteśmy razem już ponad 9 lat, ale nie jesteśmy małżeństwem. Ja w tym roku kończę 30 lat a TŻ skończył 36.

Jeśli chodzi o imiona, marzę o małej Aleksandrze :D Ewentualnie Maja lub Zuzia, jednak Olę wybrałam w wieku 12 lat i nadal się tego trzymam.
    Co do chłopca, to podoba mi się Maksymilian, ale mój TŻ absolutnie nie chce o tym słyszeć, więc umowa jest taka, że jak urodzi się dziewczynka to prawdopodobnie będzie Ola a dla chłopca on wybiera imię, oczywiście za moją aprobatą ;)

Spędziłam dziś miły dzień na działce z rodzinką. Grillowaliśmy trochę i potwierdzam, że karkówka jest bleeee! Za to chamburgery i kaszanka mi wchodzą ;)
    Czułam się tak dobrze, że zaczęłam się tym martwić :P Musiałam pomacać się trochę po piersiach, żeby upewnić się że nadal bolą, bo brzuch dziś mi prawie nie dokuczał, jedynie z samego rana trochę kłuł.

Pytanie do dziewczyn, które przechodzą ciążę bezobjawowo - jak sobie radzicie ze schizą, czy dzieciątko ma się dobrze?

kaarolaa, Bogusiar80, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ