X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

pytanie do tych, które są w 14 tyg i dalej, czy znacie już płeć maleństwa czy to jeszcze za wcześnie? tak się zastanawiam czy za następnej wizycie będzie można to już ustalić będę akurat w 16 tyg i już bym chciała wiedzieć :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Marimiko super filmik :)i podkład muzyczny świetnie dopasowany :) ale super tak powspominać :)

My dziś mamy 2 rocznice ślubu także poświętujemy wieczorkiem :)

Paula moja koleżanka jest w 16 tyg i już zna płeć :)

Moja wizyta już za 4 dni :D ale te tyugodnie lecą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:15

Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to super, więc jest szansa, że juz cos bedzie widac. moj meniu dal mi zgode na podpytanie gin o plec, bo niestety nie moze isc ze mna, bo na poligonie bawi sie w wojne :)

Bajka lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, że jest szansa :) ja też się doczekać nie mogę ale bardziej boję się wizyty tej za 4 dni z pomiarami wszystkimi

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko wszystko będzie dobrze :) mi jak gin robił to prenatalne to wziął mnie z zaskoczenia, bo wczesniej nic nie mowil o tym badaniu i dobiero tu się dowiedziała, ze takowe istnieje i na wizycie poprzedniej mialam go o to pytac, a wtedy on sam powiedzial, ze je zrobimy i wszystko w normie bylo. przynajmniej zaoszczedzil mi stresu przed :)

wogole jak sobie czytam o tych waszych wizytach, jak przebiegaja to sie zastanawiam czy moj gin jest taki leniwy czy jaki kij. generalnie ani razu nie bylam na samolocie, jedynie usg, zadnego badania piersi nic, usg i do domu.

Bajka lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, to wizytujemy razem w tym tygodniu na genetycznych. Ja mam w środę. Też mam stracha ale wierzę, że będzie dobrze. U mnie mąż ie będzie mógł wejść na usg bo niby małe pomieszczenie jest i zdjęcia z usg też nie wiadomo czy dostanę - zależy to od lekarza, ktory wykonuje badanie (ja robię w szpitalu). Dziś dzwoniłam o wszytko się wypytać.

Bajka lubi tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 - ja badanie piersi miałam na pierwszej wizycie. Na samolocie jestem na każdej + usg + badanie moczu, ważenie i ciśnienie. A co druga badanie krwi.

46aa9802c2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza trzymam kciuki:)

Dzięki Paula :)

ja biorę męża pierwszy raz będzie ze mną :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    Paula84 - ja badanie piersi miałam na pierwszej wizycie. Na samolocie jestem na każdej + usg + badanie moczu, ważenie i ciśnienie. A co druga badanie krwi.

badanie moczu mialam tylko raz, tak samo jak i krew i glukoze na samym poczatku. wazenie i cisnienie na kazdej wizycie. mam nadzieje, ze moj gin wie co robi, bo nie chcialabym go zmieniac, pracuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic wiec mi to odpowiada :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam tylko raz samolot a u tego drugiego ani razu. Ten w czwartek co ide powiedział ze zrobi samolot... badania piersi nie mialam. Badanie krwi 2x ale mam anemie. A glukoze to nawet z obciążeniem bo mialam wysoki wynik na czczo ale jest ok. Musze tylko hiv zrobić. No i ze względu na moja tarczyce co miesiąc ft4. Teraz na morfologie pewnie znowu mi da bo konczy mi się żelazo i musi sprawdzić czy podzialalo.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey

lece doczytac
    paaula ja w 1 ciazy wiedzialam juz w 13 tyg i teraz tez mi ginka powiedziala:)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie też gin nie bada ginekologicznie, piersi do zlecił mi usg. Na następnej wizycie zapytam go skąd będę wiedziała, że szyjka mi się nie skraca to mniemam, że odpowie że będzie to kontrolował i zaprosi na samolot :)
    Ja wizytę mam za 2 tyg będę w 17t0d to myślę, że po wizycie będziemy mogli zacząć dumać nad imieniem :) chociaż nie wiem czy mój gin zdaje sobie sprawę, że umówił się ze mną w Boże Ciało

Ewka89 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a więc życzę pięknej drugiej rocznicy ślubu:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bajka Wszystkiego Najlepszego!!!! :*

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w pierwszej ciąży podobnie jak karola88 znałam płeć ok 12-13 tygodnia. Teraz również mam nadzieje ją poznać na wizycie za tydzień to będzie 12t4d

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały weekend podczytywałam Was z komórki, ale strasznie nie lubię z niej odpisywać :/ a teraz to już nawet ciężko mi się odnieść do tego co było 10stron wstecz :P

marimiko, kaarolaa bardzo fajne filmiki. Ja ze swojego ślubu mam tylko zdjęcia.

Paula84 mi już lekarz "wróżył" płeć na genetycznym w 12tc, ale szczerze mówiąc jak dla mnie na tym etapie to jeszcze loteria.

Ja też uwielbiam takie krótkie fryzurki i całe życie nosiłam włosy wycieniowane na boba, ale jak zaczynałam starania to się zaparłam, że nie zetnę włosów dopóki nie zajdę w ciążę. Po 1,5 roku moje kłaczki osiągnęły życiowy rekord i sięgają piersi! A teraz .... hmm.. może zetnę po porodzie jak zaczną się sypać?

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :D :*

to może już płeć poznamy :) zależy od ginka nie zawsze do 15 tyg chcą mówić chyba że ewidentnie widać :)

ja za każdym razem mam badanie na samolocie czy z szyjką w porządku, nie wiem dlaczego ale może tak bezpieczniej:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też Męża obowiązkowo zabieram na badania. Na poprzedniej wizycie miał wejśc ze mną do gabinetu, ale w ostatiej chwili sie wycofał, taki bohater :P może i lepiej, bo miałam usg "dowcipne" i resztę badań ktora by mu się nie spodobała zapewne :/ na ta wizytę lekarz zaprosił go osobiście, bo mu powiedziałam że mąż bohater czeka pod drzwiami :P

Też bym chciała już wiedziec kogo noszę pod serduszkiem :P

P.S. Kuzyn w anglii miał 1 syna, z drugim dzieckiem od poczatku lekarz mowił do samego końca że będzie dziewczyna, na porodówce okazało się, że mają drugiego chłopaka :P

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, marimiko piekne wesela ehh ja chcialabym zaozyc biala suknie ale po tym dziecku czas na schudniecie i wesele bo my tylko po cywilnym jestesmy:)

aniar ja mam szyjke caly czas 2 cm

niespodzianek oby dzidzia sie pokazala bo moja nie chciala ale ja wyszturchalismy i cos tam bylo widac:)

bajka wszystkiego najlepszego, my w pazdzierniku mamy 5 racznice:) z wielkim brzucholem nie wiem co my zrobimy a chcielismy samolotem gdzies poleciec:)

ita zalezy od sprzetu i od dzidzi jak sie ulozy:) bo w 1 ciazy moja Marysienka od samego poczatku rozkladala nozki i jak tylko glowice przystawialo sie do brzucha to widac bylo na pierwszy rzut oka:P

Bajka, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to mój zgrywa bohatera a pewnie jak już zobaczy dzidzi jak się rusza to ciężko będzie twardzielować :)

dzięki Karola, to fajna wyprawa Was czeka :)

lece na chwile do pracy :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ