X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dojrzy płeć

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola wczesniej nie skladalam wiec teraz skladam, spoznione ale szczere

padniecie teraz, w cieniu jest 32 stopnie a w sloncu 48 o zgrooozoooo

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    lola wczesniej nie skladalam wiec teraz skladam, spoznione ale szczere

padniecie teraz, w cieniu jest 32 stopnie a w sloncu 48 o zgrooozoooo
    dzięki :D

u mnie tez taki cholerny upał, siedze w domu, piję wodę i dalej mi słabo :/

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, nadrobilam Was :)

nie pamietam dokladnie co ktora pisala...wiem ze cos o szyjce, ale ja nie wiem jaka długa jest moja..

meza oczywiscie zabieram ze soba na usg, juz byl ze mna 2 razy, nawet specjalnie wolny dzien sobie zalatwia, mam nadzieje ze dostanie...chcemy podpatrzec płec, jesli teraz sie nie uda, to w 16 tyg mam kolejna wizyte :)

u mnie dopiero słonce sie przebija, wczesniej były chmury

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeśli macie mdłości, wymioty koniecznie imbir ja od trzech dni dodaje do herbaty i ani razu nawet mnie nie zemdliło a dzisiaj nie bardzo mieliśmy co jeść, przekasiłam płatki i pojechalismy na zakupy bez herbaty bez porcji imbiru i co i pawik pod sklepem!!! Myślałam, że może to upływ czasu a nie imbir a jednak :)

Karola ja planuje lot na sierpień, gin powiedział że jak wszystko będzie ok to bez problemu.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli i juz się zastanawiam czy mdłości nie sa nasilone przez żelazo ktore zazywam na anemie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szyjkę mierzą na USG i było 39, teraz jest 34 mm- w ciągu półtora tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 11:53

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wiem ze jak sie nic nie dzijeje to mozna ale ja bede w koncowce 7 miesiaca poczatek 8 wiec to juz nie bardzo, ryzykowac nie chce a poleciec gdzies jeszcze zdaze:P

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka weź imbir naprawdę warto spróbować.

U nas rano była burza i obudził nas mega hałas, powiedziałam mężowi, że nie wiem czy to był grzmot czy bomba :) ale już jest ładnie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy trochę się uspokoiłam...byłam już później na siku i nic nie było...może faktycznie jestem teraz bardziej ukrwiona i stąd to się wzięło..czasem jak wydmuchuję nos to też mam krew więc coś w tym jest.. Poczekam poobserwuję..

Poszłam do apteki zapytać o coś na dziąsła i Pan w aptece powiedział że w ciąży to najlepiej płukać szałwią..więc ją kupiłam. oprócz tego jakiś znowu dziwny syf mi się robi pod ustami...kurde nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnych trądzików nic, opryszczki jedynie się zdarzały - a teraz co róż coś mi wyłazi..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie, Karola do latania najlepszy jest II trym, w trzecim już lekarze odoradzają a od któregoś tyg (ale chyba 32) linie już nie biorą ciążówek na pokład :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja bym się nie zdziwiła jakby ta żyłka nie pochodziła z okolicy pochwy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts sprobuje ;)

U nas ponoć tez nad ranem byla burza :) ponoc bo nic nie słyszeliśmy z Mężem mimo ze okno otwarte mielismy hihi :D tylko Tesc dzwonił i mówi: ale walilo :p
    To się nazywa twardy sen ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mi przy 2 w wc raz poleciala krew ale to przez zatwardzenie... kilka dni z rzedu pupa wytrzymala az wkoncu się poddala i jakies naczynie musialo peknac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:00

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Dzięki za słowa otuchy trochę się uspokoiłam...byłam już później na siku i nic nie było...może faktycznie jestem teraz bardziej ukrwiona i stąd to się wzięło..czasem jak wydmuchuję nos to też mam krew więc coś w tym jest.. Poczekam poobserwuję..

Poszłam do apteki zapytać o coś na dziąsła i Pan w aptece powiedział że w ciąży to najlepiej płukać szałwią..więc ją kupiłam. oprócz tego jakiś znowu dziwny syf mi się robi pod ustami...kurde nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnych trądzików nic, opryszczki jedynie się zdarzały - a teraz co róż coś mi wyłazi..
    Marimiko taka uroda ciąży, każdy inaczej, hormony szaleją :) mi lekarz powiedział, żebym się zaczęła przyzwyczajać do wszystkich nietypowych objawów które mam :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze u mnie te krwawienia i plamienia sie skonczyly, ale odkurzacza do tej pory nie dotkne...wystraszylam sie ostatnim razie...

wczoraj ciagneły mnie wiezadła przy pachwinach, najgorzej bylo jak wstawalam z łózka, ale dzieki temu wiem, ze maluszek rosnie bo wszystko sie rozciaga...

• julianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wiele zmian, wysyp pryszczy na plecach, który o dziwo teraz zaczął się ciut zmniejszać, osłabienie organizmu, i jeszcze kaszle ktory juz mam od ponad 2 tygodni, znacie jakies syropki na odkrztuszenie dla ciezarnych sprawdzone?? ja już padam niby mniej kaszle ale w nocy się budzę i duszę

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krosty wszędzie... twarz, dekolt, plecy... czuję się jak nastolatka.. i wlosy mi się strasznie przetluszczaja. Cera tez się tlusta zrobila.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka coś z tym jest - bo też miałam problemów ostatnio z wypróżnianiem i tak ze 2-3 dni obyło się bez tej wizyty. I dzisiejsza poranna była taka jakby trochę cięższa - bo pupa chyba też chciała to zatrzymać:P hehe i może od wysiłku poszło....To miałoby sens.

Byłam na dworzu 10 min z moim psem i nie dałam rady - za gorąco! 27 stopni w cieniu. W słońcu to chyba z 35. A miałam ubrane leginsy 3/4 i bezrękawnik(tunika) i myślałam że zdechnę. Wczoraj jak byliśmy na spacerze na plażu to nawet ramionka trochę opaliłam, ale to byliśmy tak po 15 więc aż tak słońce nie waliło no ale i tak kupiłam jakiś kapelusz od ukrainki jakiejś chyba :P ale pod blokiem takiego dzierganego kapelusza chyba nie bede nosić:P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szyjke to ja mam wszystko ok. Zobaczymy jak dzis bedzie. Kuzynce zazela sie skracac dopiero w piatym miesiacu narazie jej kaze lezec i nic nie robic a za dwa tygodnie wizyta. Jak sie jes zcze bedzie skracac to wtedy zaloza jej krazek koszt jakies 400 zl. Bo na nfz tego nie robia.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ