Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dojrzy płeć

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola wczesniej nie skladalam wiec teraz skladam, spoznione ale szczere

padniecie teraz, w cieniu jest 32 stopnie a w sloncu 48 o zgrooozoooo

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    lola wczesniej nie skladalam wiec teraz skladam, spoznione ale szczere

padniecie teraz, w cieniu jest 32 stopnie a w sloncu 48 o zgrooozoooo
    dzięki :D

u mnie tez taki cholerny upał, siedze w domu, piję wodę i dalej mi słabo :/

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, nadrobilam Was :)

nie pamietam dokladnie co ktora pisala...wiem ze cos o szyjce, ale ja nie wiem jaka długa jest moja..

meza oczywiscie zabieram ze soba na usg, juz byl ze mna 2 razy, nawet specjalnie wolny dzien sobie zalatwia, mam nadzieje ze dostanie...chcemy podpatrzec płec, jesli teraz sie nie uda, to w 16 tyg mam kolejna wizyte :)

u mnie dopiero słonce sie przebija, wczesniej były chmury

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeśli macie mdłości, wymioty koniecznie imbir ja od trzech dni dodaje do herbaty i ani razu nawet mnie nie zemdliło a dzisiaj nie bardzo mieliśmy co jeść, przekasiłam płatki i pojechalismy na zakupy bez herbaty bez porcji imbiru i co i pawik pod sklepem!!! Myślałam, że może to upływ czasu a nie imbir a jednak :)

Karola ja planuje lot na sierpień, gin powiedział że jak wszystko będzie ok to bez problemu.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli i juz się zastanawiam czy mdłości nie sa nasilone przez żelazo ktore zazywam na anemie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szyjkę mierzą na USG i było 39, teraz jest 34 mm- w ciągu półtora tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 11:53

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wiem ze jak sie nic nie dzijeje to mozna ale ja bede w koncowce 7 miesiaca poczatek 8 wiec to juz nie bardzo, ryzykowac nie chce a poleciec gdzies jeszcze zdaze:P

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka weź imbir naprawdę warto spróbować.

U nas rano była burza i obudził nas mega hałas, powiedziałam mężowi, że nie wiem czy to był grzmot czy bomba :) ale już jest ładnie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy trochę się uspokoiłam...byłam już później na siku i nic nie było...może faktycznie jestem teraz bardziej ukrwiona i stąd to się wzięło..czasem jak wydmuchuję nos to też mam krew więc coś w tym jest.. Poczekam poobserwuję..

Poszłam do apteki zapytać o coś na dziąsła i Pan w aptece powiedział że w ciąży to najlepiej płukać szałwią..więc ją kupiłam. oprócz tego jakiś znowu dziwny syf mi się robi pod ustami...kurde nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnych trądzików nic, opryszczki jedynie się zdarzały - a teraz co róż coś mi wyłazi..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie, Karola do latania najlepszy jest II trym, w trzecim już lekarze odoradzają a od któregoś tyg (ale chyba 32) linie już nie biorą ciążówek na pokład :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja bym się nie zdziwiła jakby ta żyłka nie pochodziła z okolicy pochwy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts sprobuje ;)

U nas ponoć tez nad ranem byla burza :) ponoc bo nic nie słyszeliśmy z Mężem mimo ze okno otwarte mielismy hihi :D tylko Tesc dzwonił i mówi: ale walilo :p
    To się nazywa twardy sen ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mi przy 2 w wc raz poleciala krew ale to przez zatwardzenie... kilka dni z rzedu pupa wytrzymala az wkoncu się poddala i jakies naczynie musialo peknac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:00

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Dzięki za słowa otuchy trochę się uspokoiłam...byłam już później na siku i nic nie było...może faktycznie jestem teraz bardziej ukrwiona i stąd to się wzięło..czasem jak wydmuchuję nos to też mam krew więc coś w tym jest.. Poczekam poobserwuję..

Poszłam do apteki zapytać o coś na dziąsła i Pan w aptece powiedział że w ciąży to najlepiej płukać szałwią..więc ją kupiłam. oprócz tego jakiś znowu dziwny syf mi się robi pod ustami...kurde nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnych trądzików nic, opryszczki jedynie się zdarzały - a teraz co róż coś mi wyłazi..
    Marimiko taka uroda ciąży, każdy inaczej, hormony szaleją :) mi lekarz powiedział, żebym się zaczęła przyzwyczajać do wszystkich nietypowych objawów które mam :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze u mnie te krwawienia i plamienia sie skonczyly, ale odkurzacza do tej pory nie dotkne...wystraszylam sie ostatnim razie...

wczoraj ciagneły mnie wiezadła przy pachwinach, najgorzej bylo jak wstawalam z łózka, ale dzieki temu wiem, ze maluszek rosnie bo wszystko sie rozciaga...

• julianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wiele zmian, wysyp pryszczy na plecach, który o dziwo teraz zaczął się ciut zmniejszać, osłabienie organizmu, i jeszcze kaszle ktory juz mam od ponad 2 tygodni, znacie jakies syropki na odkrztuszenie dla ciezarnych sprawdzone?? ja już padam niby mniej kaszle ale w nocy się budzę i duszę

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krosty wszędzie... twarz, dekolt, plecy... czuję się jak nastolatka.. i wlosy mi się strasznie przetluszczaja. Cera tez się tlusta zrobila.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka coś z tym jest - bo też miałam problemów ostatnio z wypróżnianiem i tak ze 2-3 dni obyło się bez tej wizyty. I dzisiejsza poranna była taka jakby trochę cięższa - bo pupa chyba też chciała to zatrzymać:P hehe i może od wysiłku poszło....To miałoby sens.

Byłam na dworzu 10 min z moim psem i nie dałam rady - za gorąco! 27 stopni w cieniu. W słońcu to chyba z 35. A miałam ubrane leginsy 3/4 i bezrękawnik(tunika) i myślałam że zdechnę. Wczoraj jak byliśmy na spacerze na plażu to nawet ramionka trochę opaliłam, ale to byliśmy tak po 15 więc aż tak słońce nie waliło no ale i tak kupiłam jakiś kapelusz od ukrainki jakiejś chyba :P ale pod blokiem takiego dzierganego kapelusza chyba nie bede nosić:P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szyjke to ja mam wszystko ok. Zobaczymy jak dzis bedzie. Kuzynce zazela sie skracac dopiero w piatym miesiacu narazie jej kaze lezec i nic nie robic a za dwa tygodnie wizyta. Jak sie jes zcze bedzie skracac to wtedy zaloza jej krazek koszt jakies 400 zl. Bo na nfz tego nie robia.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ ‹ 390 391 392 393 394 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ