X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a burze słyszałam (boje się burzy więc od razu ją wyłapię:D) walnęło raz i odrazu poleciałam wszystkie gniazdka wyłączyć :D ale potem już nic nie było...

A czy wasze nocne korzystanie z toalety też stało się częstsze? wcześniej wstawałam raz, góra dwa. Dzisiaj to chyba ze 4-5. Byłam taka senna że już nawet nie liczyłam. Budziłam się co 2-3h i wcale nie chciało mi sie tak bardzo, ale poszłam i dopiero potem zasnęłam. I tak całą noc.

W jakiejś książce czytałam że w 3 trym kobieta budzi się co 2-3 h bo organizm przygotowuje się do nocnego karmienia. ot taka ciekawostka.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi np cera sie troche poprawila, bo ja całe zycie walcze z pryszczami i tłusta skora...wiec sie ciesze bo jest lepiej, jakies male krosteczki jeszcze sie pojawia, ale typowych, bolacych pryszczy nie ma...a wlosy jak byly tluste tak sa dalej...moze tylko bardziej miekkie sie zrobiły...a najbardziej jestem zadowolona z paznokci....jeszcze tak ladnych nigdy nie mialam...sa długie i mocne :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja raz siusiam w noce więcej raz mniej.. teraz powinno się to uspokoić w sumie i powrócić w 3 trymestrze z tego co czytałam.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o odwiedzanie toalety to ja ostatni raz chodze siusiu przed snem, czyli o 1 w nocy i tak do 6 rano spokojnie wytrzymuje....pozniej ide spac i wstaje o 10, 11 i znow dopiero siusiu

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Ja się witam poweekendowo, oczywiście tyle naskrobałyście, że jeszcze nadrabiam :)

Co do imion to u nas dla dziewczynki Alicja i Oliwia, Tż oczywiście bardziej za Alicją jest, a dla chłopca póki co się kłócimy :P

Rozmawiałyście też o fryzurach i ja wierna bobowi jestem już z dobry rok. Jednak mam dłuższą wersję i przy moim typie włosów bez prostowania się nie obędzie- ale jakoś w tej długości najlepiej się czuję.

Ja wizytę mam jutro i liczę, że L4 dostanę

I pytanie kompletnie z innej beczki do Was jaką długość ma Wasza szyjka macicy? Ostatnio oglądałam swoje dwa USG i widzę, że moja się skraca i ogólnie do długich nie należy stąd moje pytanie :)

Ja mam dziś genetyczne o 15:20 a wizytę u mojej gin jutro o 20 i też już idę na L4... cięzko mi jest:( źle się czuję a upały mnie wykańczają :(
    ja się tak wstępnie dogadałam z moją gin, powiedz że bolą Cię plecy, krzyże, puchną Ci nogi, masz mdłości i nie czujesz się dobrze powinnaś dostać bez problemu :)

Powodzenia!!!

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz tak czaesto do kibelka w nocy nie chodze juz od ok tygodnia:) i potwierdzam ze w 3 trym znow sie zaczyna bo dziecko uciska na wszystko na pecherz tez. ja pamietam ze w 2 trym z Marysia tez chodzilam ale w dzien czesto do kibelka bo jak mala spala byl spokoj a jak krecila sie to normalnie czulam jak mi ciagnie za pecherz

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate - koniecznie idz na L4, faktycznie pogoda nie pomaga wytrzymać w pracy..

ja mam zwolnienie do jutra, a w srode wizyte u gina - mam nadzieje ze mi da L4...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z sikaniem u mnie jest tak, że na samym początku chodziłam ciągle, duzo piłam i dużo sikałam, w nocy do 3 razy potrafiłam wstać, potem tak 1 raz się zdarzało, a teraz od kiedy jestem chora to zmuszam się do picia więc z 2-3 razy budzę się z kaszlem i idę siku

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w robocie mam 32 stopnie dzisiaj, oby do 16 wytrzymać :/

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze, ze nie pracuje...ale l4 z KRUSu na 3 tyg dostalam :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam swojemu ginowi, że jak raz pójdę na l4to na pewno nie będę wracała do pracy i on wie, że już do końca ma mi wystawiać l4 bo pracodawcy też tak jest wygodniej ze względu na wypłacanie wynagrodzenia. A nie wyobrażam sobie w czasie takiej pogody od 9 do 17 siedzieć w nieklimatyzowanym pomieszczeniu w długim rękawie lub marynarce bo takie u nas są wymogi..

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siku w nocy biegam non stop a wdzień też nie jest lepiej mam wrażenie, że jedną szklankę wody wypije a 5 wysikam:p

Marimiko, Furia lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, bez klimatyzacji, ledwo żyję...piję dużo ale też latam do wc co chwilę... przy biurku 8 h ciężko wytrzymać wszystko zaczyna boleć łącznie z tyłkiem :/
    wiem że narzekam jak stara baba ale w imię czego mam się tak męczyć? :(

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty pamiętaj, że to Twój ostatni czas, żeby się pobyczyć i nic nie robić:) więc jak tylko możesz korzystaj i nie męcz się w te upały.

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjechalam autem. Szlam w cieniu i tak strasznie. Ale w samochodzie myslalam ze zemdleje masakra jakas wrrr sauna do kwadratu. Tu czekam na klimatyzowanej poczekalni, ale nie moge dojsc do siebie :-(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z 4 tak, ze mnie sie polozna juz pyta czy chce l4, i ze mam sie zastanowić, a że byłam nadal chora wzięłam sobie 1 tydzień, powiedziałam gin on zapytal od kiedy do kiedy i bez pytania..ale lekarze są różni więc zawsze lepeij powiedzieć o dolegliwościach, a na 100% każdej coś tam dolega

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malo pilam a duzo sikalam w nocy z trzy razy. I nadal jest to samo chociaz wiecej pije :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też masakryczny wysyp pryszczy! I to wszędzie! Już nie mogę na siebie patrzeć :/
    Za to włosy zamiast codziennie mogę myć nawet co 3 dni :)

Sikanie nocne zdarza mi się tylko raz na noc i to między 4 a 5, więc 2 godzinki jeszcze dosypiam i do pracy. Za to ostatnio coraz częściej latam w dzień.

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które nie są na l4 od kiedy planujecie iść na dobre? mnie już w pracy podpytują i na razie mówię, że na 100% od września

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już...pracuje w korpo w dosyc stresującej pracy (decyduję o wypłacie odszkodowania) tam człowieka mają za nic - ważne są wyniki...nie szanują mnie tam więc nie zamierzam tam siedzieć i sie stresować...

julianna lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ