X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - ja nie wiem bo nawet nie wiem ile takie kosztują:( jeszcze się nie orientowałam..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ania dzięki za info, no to przymierzę się do tych większych. Tylko teraz dylemat, czy M czy L :P Ale chyba L wezmę, bo i tak teraz nosić ich jeszcze nie zamierzam, a jak brzuch urośnie, to żeby nie było tak jak u Ciebie, że będą za ciasne. Tylko czarnych elek chyba już nie było :( Sprawdzę jeszcze w drugiej biedronce, bo chyba wolałabym czarne, pod legginsy w sam raz ;)

Ja na szczęście nie mam omdleń ani podobnych objawów. Dziś nawet 30 minut na słońcu wytrzymałam :P Ale potem uciekłam, bo za bardzo grzało.
    A pytanie do tych opalających się. Kryjecie brzuch? Bo ja mam tylko jedno stare dwuczęściowe bikini, w które obecnie wchodzę i ciągle mam schizę, żeby brzuch kryć i nawet siedząc na leżaku kładę dłonie na podbrzusze, żeby je trochę osłonić.
    Qrczak weż jeszcze pod uwagę, że ja mogłam się bardziej rozrosnąć :P żeby potem nie było na mnie jak Cię na za duże namówiła ;) a tak na serio to gdyby nie ta gumka to byłyby ok. Oby tylko L w pupie potem Ci za bardzo nie wisiała- zwłaszcza pod legginsy :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja na urzywany tak do 500 zł moze...zalezy w jakim stanie i moze jakosci...

Kiara lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz siedzę pod gabinetem. Prosze o kciuki Kochane.

kaarolaa, aniar, Kiara, julianna, zuza_3, Furia, Qrczak, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela mocno zaciskam :) pecherz i zoladek beda tam gdzie trzeba :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko w pełni Cię rozumiem! U mnie w pracy też ciężko byłoby znaleźć inną robotę niż przy kompie. nawet telefony odbiera się pracując przy kompie. No może mogłabym papiery układać i wpinać w segregatory i zanosić do archiwum - w sam raz kurz i ciężkie teki dla ciężarnej :D

Z tym stanem przed zemdleniem to się przestraszyłam, bo nigdy tak mi się w życiu nie zrobiło. Pomyślałam że doklęczę i wyjdę ale było coraz gorzej i wstałam jak wszyscy klęczeli i wyszłam. Potem się zastanawiałam że ludzie mogli sobie coś pomyśleć, bo wszyscy klęczeli. No ale chyba lepiej wyjść niż paść...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłyście się pięknymi filmami ze slubów to i ja się pochwalę :) chociaż mój ciut przydługi jest ale... można przejechać hehe :) Ja obejrzałam i aż się łezka zakręciła... Najśliczniejsze to mamy fotki z pleneru :) Mam super fotografa znajomego a jego żona jest wizażystką - duet niesamowity.

https://www.youtube.com/watch?v=PQ0trSN5crU&feature=youtu.be

Co do pryszczy... to i mnie wysypało cholernie, na twarzy ramionach plecach szyi... nawet wizyta u kosmetyczki nic nie pomogła.

kaarolaa, aniar, Niespodzianek:), Bogusiar80 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam z tego względu, że 2 dni temu dostaliśmy propozycję zakupu wózka od kuzynki TŻta i kurde trochę to tak na szybko, bo nie planowałam już takiego zakupu... chciałam rozejrzeć się w sierpniu/we wrześniu, ale ona potrzebuje kasy na nową spacerówkę większą dla malucha i dlatego teraz sprzedaje... A bardzo mi się on podoba, poczytałam opinie i jest to wózek polski, ponoć bardzo fajny. wymiary gondoli są ok, koła pompowane, więc też super, koszyk jest i nie jakiś maleńki, torba jest, wózek w wersji cięższej czyli z gondolą waży łącznie 13 kg z hakiem, więc tak dość mało jak na wózki (są i po 15, 16, 18kg...), tak akurat. Wózek w stanie bdb, jedynie ślady noszą koła.
    Za zestaw + ma dać jakiś gratis łącznie chce 400zł...
    Na razie trzymalibyśmy go u teściów i tak.

Chodzi o ten wózek: http://cdn11.epasaz.smcloud.net/s/files/83742572b2605550.jpg
    On w rzeczywistości jest taki granatowo- biało - błekitny (nie seledynowyę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 15:21

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka - trzymam kciuki!

bursztynka - olej co pomyślą inni - ważne jest jak sie, czujesz - jak źle - idziesz na świeże powietrze - proste.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Kiara ja na urzywany tak do 500 zł moze...zalezy w jakim stanie i moze jakosci...
    ja myślę podobnie ok 500zł

Kiara lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Juz siedzę pod gabinetem. Prosze o kciuki Kochane.
    Zaciskam :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa - piękny filmik - cała promieniałaś!:) i zdjęcia piękne;) a ten walc!!! cud, miód, malina ;) - my tez się uczyliśmy walca - ale u was to tak naturalnie wyszło ;)

Kiara - bardzo fajny wózek a cena wydaje mi się, że przystępna...ale ja się nie znam..

Martaaa, Kiara lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak ci się podoba to bierz :) wydaje mi się ,że cena jest ok

Kiara lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super :) jak usłyszalam przysiege to malo sie nie oplakalam :) to chyba hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie cena dobra za taki wozek

Kiara lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i wtedy prawie płakałam i teraz jak oglądam hehe :)
    Marimiko - u mnie M bardzo nie chciał, bo nie umie itp a okazało się że lepiej mu szło ode mnie haha a trenowaliśmy przed domem na kostce :)

Kiara jak ja zerkałam na wózki to fajne są od 700 do 1200 używane więc bierz!

Kiara lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak sie trafi okazja tez kupie uzywany...po co niepotrzebnie kase wydawac...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spokojnie, myślę, że L będą dobre. Tym bardziej, że jakoś też mi się ta gumka trochę ciasna wydawała. No i to mają być majtki na potem ;) Jeszcze do nich urosnę :P

Kiara nie orientuję się w cenach używanych wózków, ale ten mi się podoba, a cena wydaje się na prawdę przystępna.

Ewelinka będzie dobrze, nic się nie stresuj. I pamiętaj, że organy nie znikają ;) Czekamy na wieści po wizycie :)

aniar, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wozek fajny cena ok a wydatkow wam nie zabraknie.

Kiara lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c4a97d019fb6462dmed.jpg
    U maluszka wszystko ok :D Serduszko bije, mały rośnie, szyjka macicy ok. W ogóle wszystko jest git :D Następna wizyta za miesiąc po kolejne l4. Mam kwas foliowy brać do końca opakowania i to wszystko :D
    Wyniki krwi, moczu idealnie :D

kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:), zuza_3, eforts, Bursztynka, Qrczak, Furia, Bajka, Zemraa, lolaliciouse, aniar lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ