X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - ja nie wiem bo nawet nie wiem ile takie kosztują:( jeszcze się nie orientowałam..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ania dzięki za info, no to przymierzę się do tych większych. Tylko teraz dylemat, czy M czy L :P Ale chyba L wezmę, bo i tak teraz nosić ich jeszcze nie zamierzam, a jak brzuch urośnie, to żeby nie było tak jak u Ciebie, że będą za ciasne. Tylko czarnych elek chyba już nie było :( Sprawdzę jeszcze w drugiej biedronce, bo chyba wolałabym czarne, pod legginsy w sam raz ;)

Ja na szczęście nie mam omdleń ani podobnych objawów. Dziś nawet 30 minut na słońcu wytrzymałam :P Ale potem uciekłam, bo za bardzo grzało.
    A pytanie do tych opalających się. Kryjecie brzuch? Bo ja mam tylko jedno stare dwuczęściowe bikini, w które obecnie wchodzę i ciągle mam schizę, żeby brzuch kryć i nawet siedząc na leżaku kładę dłonie na podbrzusze, żeby je trochę osłonić.
    Qrczak weż jeszcze pod uwagę, że ja mogłam się bardziej rozrosnąć :P żeby potem nie było na mnie jak Cię na za duże namówiła ;) a tak na serio to gdyby nie ta gumka to byłyby ok. Oby tylko L w pupie potem Ci za bardzo nie wisiała- zwłaszcza pod legginsy :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja na urzywany tak do 500 zł moze...zalezy w jakim stanie i moze jakosci...

Kiara lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz siedzę pod gabinetem. Prosze o kciuki Kochane.

kaarolaa, aniar, Kiara, julianna, zuza_3, Furia, Qrczak, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela mocno zaciskam :) pecherz i zoladek beda tam gdzie trzeba :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko w pełni Cię rozumiem! U mnie w pracy też ciężko byłoby znaleźć inną robotę niż przy kompie. nawet telefony odbiera się pracując przy kompie. No może mogłabym papiery układać i wpinać w segregatory i zanosić do archiwum - w sam raz kurz i ciężkie teki dla ciężarnej :D

Z tym stanem przed zemdleniem to się przestraszyłam, bo nigdy tak mi się w życiu nie zrobiło. Pomyślałam że doklęczę i wyjdę ale było coraz gorzej i wstałam jak wszyscy klęczeli i wyszłam. Potem się zastanawiałam że ludzie mogli sobie coś pomyśleć, bo wszyscy klęczeli. No ale chyba lepiej wyjść niż paść...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłyście się pięknymi filmami ze slubów to i ja się pochwalę :) chociaż mój ciut przydługi jest ale... można przejechać hehe :) Ja obejrzałam i aż się łezka zakręciła... Najśliczniejsze to mamy fotki z pleneru :) Mam super fotografa znajomego a jego żona jest wizażystką - duet niesamowity.

https://www.youtube.com/watch?v=PQ0trSN5crU&feature=youtu.be

Co do pryszczy... to i mnie wysypało cholernie, na twarzy ramionach plecach szyi... nawet wizyta u kosmetyczki nic nie pomogła.

kaarolaa, aniar, Niespodzianek:), Bogusiar80 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam z tego względu, że 2 dni temu dostaliśmy propozycję zakupu wózka od kuzynki TŻta i kurde trochę to tak na szybko, bo nie planowałam już takiego zakupu... chciałam rozejrzeć się w sierpniu/we wrześniu, ale ona potrzebuje kasy na nową spacerówkę większą dla malucha i dlatego teraz sprzedaje... A bardzo mi się on podoba, poczytałam opinie i jest to wózek polski, ponoć bardzo fajny. wymiary gondoli są ok, koła pompowane, więc też super, koszyk jest i nie jakiś maleńki, torba jest, wózek w wersji cięższej czyli z gondolą waży łącznie 13 kg z hakiem, więc tak dość mało jak na wózki (są i po 15, 16, 18kg...), tak akurat. Wózek w stanie bdb, jedynie ślady noszą koła.
    Za zestaw + ma dać jakiś gratis łącznie chce 400zł...
    Na razie trzymalibyśmy go u teściów i tak.

Chodzi o ten wózek: http://cdn11.epasaz.smcloud.net/s/files/83742572b2605550.jpg
    On w rzeczywistości jest taki granatowo- biało - błekitny (nie seledynowyę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 15:21

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka - trzymam kciuki!

bursztynka - olej co pomyślą inni - ważne jest jak sie, czujesz - jak źle - idziesz na świeże powietrze - proste.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Kiara ja na urzywany tak do 500 zł moze...zalezy w jakim stanie i moze jakosci...
    ja myślę podobnie ok 500zł

Kiara lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Juz siedzę pod gabinetem. Prosze o kciuki Kochane.
    Zaciskam :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa - piękny filmik - cała promieniałaś!:) i zdjęcia piękne;) a ten walc!!! cud, miód, malina ;) - my tez się uczyliśmy walca - ale u was to tak naturalnie wyszło ;)

Kiara - bardzo fajny wózek a cena wydaje mi się, że przystępna...ale ja się nie znam..

Martaaa, Kiara lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak ci się podoba to bierz :) wydaje mi się ,że cena jest ok

Kiara lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super :) jak usłyszalam przysiege to malo sie nie oplakalam :) to chyba hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie cena dobra za taki wozek

Kiara lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i wtedy prawie płakałam i teraz jak oglądam hehe :)
    Marimiko - u mnie M bardzo nie chciał, bo nie umie itp a okazało się że lepiej mu szło ode mnie haha a trenowaliśmy przed domem na kostce :)

Kiara jak ja zerkałam na wózki to fajne są od 700 do 1200 używane więc bierz!

Kiara lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak sie trafi okazja tez kupie uzywany...po co niepotrzebnie kase wydawac...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spokojnie, myślę, że L będą dobre. Tym bardziej, że jakoś też mi się ta gumka trochę ciasna wydawała. No i to mają być majtki na potem ;) Jeszcze do nich urosnę :P

Kiara nie orientuję się w cenach używanych wózków, ale ten mi się podoba, a cena wydaje się na prawdę przystępna.

Ewelinka będzie dobrze, nic się nie stresuj. I pamiętaj, że organy nie znikają ;) Czekamy na wieści po wizycie :)

aniar, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wozek fajny cena ok a wydatkow wam nie zabraknie.

Kiara lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c4a97d019fb6462dmed.jpg
    U maluszka wszystko ok :D Serduszko bije, mały rośnie, szyjka macicy ok. W ogóle wszystko jest git :D Następna wizyta za miesiąc po kolejne l4. Mam kwas foliowy brać do końca opakowania i to wszystko :D
    Wyniki krwi, moczu idealnie :D

kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:), zuza_3, eforts, Bursztynka, Qrczak, Furia, Bajka, Zemraa, lolaliciouse, aniar lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ