X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom pomiary beda troche stresowały, ale bedzie dobrze...a w poniedzialek wizytuje razem z Qrczakiem :) ale na relacje bedziecie musialy poczekac do 22 wieczorem najwczesniej....troche pozno ale szybciej nie dam rady, bo wizyta dopiero o 15...z kliniki od razu jedziemy do moich rodzicow to bedzie 300km...przywitanie, pochwalenie sie i jak do łózka sie połoze dopiero wtedy odpale lapka i wszystko opisze, wiec juz mowie dzisiaj...nie denerwowac sie jak nie dam znac odrazu :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie słońce zaszło na termometr i...37 stopni!!!! patelenka!!

ja już wiem - że ten syf co mi się robił rano pod wargą to opryszczka - znowu! drugi raz w ciągu miesiąca! dobrze ze ostatnio jak byłam u lekarza to ją miałam i mi przepisał na wszelki wypadek tabletki na to - i dobrze ze na wszelki wypadek je wykupiłam! - jak poczytałam po necie jakie mogą być skutki dla dziecka przez opryszczkę to o mało zawału nie dostałam!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciazy podobno czesto opryszki wyskakuja...ja odpukac nigdy nie mialam i mam nadzieje, ze w ciazy mnie to ominie...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola 16.06 wizytuje razem z Tobą i qurczakiem i mam najwcześniej wizytę bo o 12.15:) ale też pewnie dam znać późno bo po wizycie mój mąż zaczyna urlop i jedziemy do mnie na wieś:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, bedzie razniej :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pozarlam cala puszke ananasow ;) tego mi było trzeba.

Ja byle do czwartku i mam nadzieję że w końcu będę w 100% mogla cieszyc sie ta ciąża .

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konfiturka zrobiona, sałatka warzywna zrobiona. Zaszalałam dzisiaj haha

Bajka, Marimiko, Furia lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia to ja się wpraszam :D

Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam Bajka :D mniam mniam

Bajka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! I ja mam wizytę w poniedziałek 16-go :) ale dopiero o 17 więc cały dzień będzie mnie boleć żołądek ze strachu... :( a co do jedzonka, ja w trakcie ciąży wszamałam już i kebab, i pizzę, i Mc'a, a dziś kupiłam gotową zupę (aż wstyd, że nie zrobiłam jej sama, ale jak zobaczyłam ją w sklepie, to musiała być zjedzona tu i teraz). ...ale...ale... powiem Wam co wyczytałam bodajże wczoraj w necie. Otóż jakiś ekspert powiedział, że jeżeli kobieta w ciąży ma ochotę na jakiegoś fast food'a i nie jest to zachcianka codzienna, to bez wyrzutów sumienia może sobie na nią pozwolić ponieważ na tym etapie ciąży (opis dotyczył 12 tyg.) jedzenie nie wpływa niekorzystnie na malucha.

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow sie zapowiada poniedzialek pelen wizyt :) super, bedzie czym sie pozniej chwalic :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w środę wizytę:) a jutro po 10 lecę na masaż:>

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie:)
    Wizyta sie udała, dzieciątko ma się dobrze, ruchliwe jest że ho ho... Pan doktor nie wyłapał tylko noska bo się dzidziuś cigle tyłem odwracał, łobuziak mały :) widzieliśmy "coś" między nóżkami, ale lekarz powiedział że to wcale nie musi byc "to" :P na tym etapie wargi sromowe u dziewczynki mogą byc opuchniete i stad taaaakie wielkie rzeczy między nóźkami. Oczywiście mój Mąż juz wie swoje i ma teorie na ten temat, ale ja sie narazie nie nastawiam. Najważiejsze żeby bylo zdrowiuteńkie:)

Co do ceny wózka to mysle że nie więcej niż 500 -600 zł. Czasami w sklepie można dostac nowy za niewiele większą kasę. Mi podoba się wersja "wielofunkcyjna" z tego też względu że jak w styczniu zaczniemy dopiero wyjezdzac na spacerki i to pewnie nie za dugie to sama gondola za długo nie będzie potrzebna.

P.S. jeśli pękne to znaczy że tesciowa mnie zakarmiła...

Niespodzianek:), zuza_3, kaarolaa, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ktoś kiedys polecał na gardło i kaszel soł emską, no i wczoraj zakupiłam, ale w ulotce jest oczywiście, że po konsultacjach z lekarzem itp. itd. napisałam do gina e-maila ale odp jeszcze nie dostałam, wczoraj zrezygnowana stanem kaszlu wypiłam 1 tabletkę na noc wydaje mi się że było ciut lepiej, ale boję się brać kolejną.. nie chcę szkodzić maluszkowi... czy ktoś rozmawiał z Was na temat tej soli z lekarzem?? błagam piszcie jak coś wiecie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka 89 gratuluję wizyty, mój mąż też jak nam określił gin, że wg niego dziewczynka to on też stwierdził, że to i on widział :) ale tak jak piszesz to chyba wszystko jest opuchnięte.
    jeżeli chodzi o ceny wózków to my się właściwie dopiero zaczniemy zastanawiać, bo nie wiem czy samą gondolę a potem fajną spacerówkę, czy wielofunkcyjny, kompletnie się na tym nie znamy i nie wiemy czego potrzebujemy, a i myślimy też o wózku używanym wtedy można wybrać z wyższej półki za rozsądną cenę

Furia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo wizyt szykuje się na poniedziałek, a nikt nie idzie w sobotę ? :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy po wizycie usg genetyczne dowiadujecie się na miejscu czy wszystko ok się rozwija?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka super wiadomości :)

Miłego dnia dziewczyny, mykam do pracy:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliana- ja pisałam- lekarz mi ją przepisał-bierz.Nie panikuj;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    juliana- ja pisałam- lekarz mi ją przepisał-bierz.Nie panikuj;)
    aa serio lekarz i jak ci kazał dawkować? 3 X 1, jak w necie zaczęłam czytać, ż enie bardzo bo jony itp. to powiem Ci przeraziłam się, że świadomie chcę szkodzić, wielkie dzięki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ