Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam lekarz wszystko tłumaczył okazujac na USG np przeziernosc fałdu karkowego, pokazał o czym mowa, zmierzyłi wyszło 1,85. czyli jest ok:) na następnej wizycie bedziemy sprawdzac nosek tym samym sposobem.
Zapomniałabym sie pochwalic.... Ze wzgledu że mam problemy z kregosłupem to bede miała cesarke i termin teraz za kazdym razem pokazuje mi 18 grudnia, wiec lekarz stwierdził że zrobi mi urodzinowy prezent i bedziemy rodzic 17 grudnia, w moje 25 urodziny:) chyba że się malec szybciej wyrwie na świat..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 07:59
julianna, eforts, Ita, Paula84, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
tak wgl- dzień dobry!!!
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt!!! I zazdroszczę- jeszcze 2 tyg do mojej
piałyście o żarełku- tez mam czasem ochotę na niezdrowe, ale skoro naprawdę to est "czasem" to sobie pozwalam:)
a najlepszą włoską pizzę pod słonkiem robi mój małż, więc mam "ristorante" w domu hehe
Kiara- wózek fajny- funkcyjnie itp zbliżony do tego tako, który wybrałam:)
Nie sugeruj się proszę tymi 13 kg- nigdy po zakupie wózka, które miałam waga nie okazała się prawdą nietety:(Kiara lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:aa serio lekarz i jak ci kazał dawkować? 3 X 1, jak w necie zaczęłam czytać, ż enie bardzo bo jony itp. to powiem Ci przeraziłam się, że świadomie chcę szkodzić, wielkie dzięki
Piłam tak:
2x dziennie dołaczając za pierwszysm razem witaminy rozpuszczalne albo wapno, a za drugim razem magnez rozpuszczalny
po 3 dniach kaszlu nie było.
Dr google nie czytamy;)julianna lubi tę wiadomość
-
przepraszam za post pod postem.
wczoraj późnym popołudniem wybraliśmy się z M i Nataką nad jezioro na wodny plac zabaw dla dzieci, potem lody a na koniec grill na dzikiej plaży.
Tak ciepło było,że w wodzie młoda do 19 siedziała:)
Potem na tym grillu prawie nas komary zjadły hehe
a młoda szukała małży w piasku- zapomniała jak sie nazywają i woła do nas-"Tata a pomozesz mi znaleśc męża?gdzięś go tu zakopałam !"heheheh padliśmy ze śmiechu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 08:06
julianna, Niespodzianek:), Furia, eforts, Paula84, Bursztynka, Qrczak, kaarolaa, Kiara, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość
-
hej,
kotek mi zaginaMusial zejsc balkonem po daszkach przeciwslonecznych sasiadow, nie moglismy go znalezc a potem zaczela sie burza az drzewa sie lamaly... Maz o 3 w nocy byl jeszcze go szukac ale nie znalazl
Boje sie czy nic mu sie nie stalo, on nie wie ze przed psami musi uciekac czy autami, a dzien wczesniej mial przycinane pazurki i nie mial by nawet jak sie bronic
-
Furia wrote:hej,
kotek mi zaginaMusial zejsc balkonem po daszkach przeciwslonecznych sasiadow, nie moglismy go znalezc a potem zaczela sie burza az drzewa sie lamaly... Maz o 3 w nocy byl jeszcze go szukac ale nie znalazl
Boje sie czy nic mu sie nie stalo, on nie wie ze przed psami musi uciekac czy autami, a dzien wczesniej mial przycinane pazurki i nie mial by nawet jak sie bronic
-
witajcie mamuski
jestem cały wczorajszy dzień w plecy z Waszymi wpisami ;/ i ciężko to nadrobić, a dziś wskoczy kolejny dzionek ehh a to wszystko spowodowane tym, że w końcu udało mi się znaleźć zastępstwo dla mnie i teraz w miarę spokojnie będę mogła iść na zwolnienie co nastąpi już w przyszłym tyg jupi, więc i wizyta się z tego powodu szykujemam nadzieję już poznać płeć
smacznego tym, które jedzą śniadanko -
Furia, daj znać jak kotek wróci. Też bym się mega posmutała jakby mój zwiał. My naszego nie zostawiamy samego na balkonie, bo kuszą go balkony obok. Ostatnio wynalazł sobie nową frajdę - pilnowanie drzwi wejściowych i jak uda mu się czmychnąć między nogami ludzia to ucieka na klatkę i pędzi na ostatnie piętro.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:u mnie właśnie słońce zaszło na termometr i...37 stopni!!!! patelenka!!
ja już wiem - że ten syf co mi się robił rano pod wargą to opryszczka - znowu! drugi raz w ciągu miesiąca! dobrze ze ostatnio jak byłam u lekarza to ją miałam i mi przepisał na wszelki wypadek tabletki na to - i dobrze ze na wszelki wypadek je wykupiłam! - jak poczytałam po necie jakie mogą być skutki dla dziecka przez opryszczkę to o mało zawału nie dostałam!
kochana pociesz się tym, że ja mam od początku ciąży cały czas z przerwami 3-4 dniod zawsze mam problem z opryszczką, ale to co się dzieje teraz to jest dla mnie istny koszmar, a lekarz powiedział, że dopiero pod koniec ciąży podleczymy lekamia. jak teraz będę na wizycie musze mu przypomnieć, że dalej mnie męczy może coś pomoże
-
Paula84 wrote:kochana pociesz się tym, że ja mam od początku ciąży cały czas z przerwami 3-4 dni
od zawsze mam problem z opryszczką, ale to co się dzieje teraz to jest dla mnie istny koszmar, a lekarz powiedział, że dopiero pod koniec ciąży podleczymy lekamia. jak teraz będę na wizycie musze mu przypomnieć, że dalej mnie męczy może coś pomoże
-
Paula84 rozumiem Twoje obawy, każda z nas przeżywa jak coś się dzieje, ja od ponad 2 tygodni walcze z kaszlem, a powiem Wam, że opryszkę tez miałam tzn taką jedną malutką na dolnej wardze ust, ale u mnie to norma gdy jestem przeziebiona i zdrowieje, chyba reakcja osłabionego organizmu,
-
Paula84 wrote:a tak poza tym wczoraj zorientowałam się, że cyce znów rosną sobie i staniki, które kupiłam w maju mogę schować głęboko na dno szafy ehhh
...a to oznacza ZAKUPY
-
Kochane ja też podzielę się z Wami radosną nowiną bo nie każda pewnie czyta pamiętniki
tam wrzuciłam więcej fotek z USG
Maluszek ma się super, tanczył w brzuszku radośnie:D niesamowity widok!!!!
CRL 58 mm
12+2dni = 13 tydzien!!!!!
dziś 12+3za 4 dni rozpoczynam II trymestr!!!! także wyrównał się w stosunku do OM.
widok nóżek w 4D real time po prostu bezcenny!!! aha i maluszek na chwilke czkawki dostał i widzielismy jak podskoczył
NT 1,6 mm
przepływy ok, serduszko ok, komory mózgu ok, Pani dr pokazała nam żołądek,nerki, pęcherz moczowy...
Łożysko ok, szyjka ok, pępowina okbosze jak się ciesze!!!!! umrę ze szczęscia!!!
http://images61.fotosik.pl/1060/fcbc683ff4ad2729med.jpgQrczak, julianna, Niespodzianek:), Bursztynka, kaarolaa, Bogusiar80, Kiara, lolaliciouse, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość