X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Dziewczyny a możecie polecic jakiegoś gina z luxmedu?

Ja chodzę do dr. Roberta Cierniaka przy Arkadii - czytałam o nim dobre opinie i pasuje mi lokalizacja. Byłam na razie 2 razy i jest ok. Tylko tak jak pisałam wcześniej, nie przyjmuje w żadnym szpitalu - wcześniej pracował na inflanckiej.

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a w którym rodziłaś i w którym chcesz szpitalu rodzić w Poznaniu?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) i ja się w końcu mogę dopisać do listy. Wstępnie wg daty @ termin na ok. 21-22 grudnia. Właśnie się śmialiśmy z mężem, że za jednym zamachem sprawiliśmy sobie prezent na Wielkanoc i na Boże Narodzenie od razu. Pozdrawiam ;)

aga.just, lolaliciouse, Ita, Ewelcia, aniar lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prywatne polozne sporo kosztuja i nie kazdego na nie stac . Ja przy porodzie mialam swoja polozna ktora przed porodem i po porodzie przychodzila do nas do domku. Wiedzialam ze pracuje w szpitalu gdzie bede rodzic i przy wyborze jej wlasnie tym sie kierowalam. Oczywiscie wczesniej popytalam czy jest dobra ;-)

Magdalenna- Witaj :-).

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Aga a w którym rodziłaś i w którym chcesz szpitalu rodzić w Poznaniu?

Ja nie rodziłam w Poznaniu. Poprzednio Pleszew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 17:44

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz będziesz w Poznaniu rodzić?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to Ty też z Poznania? :)) Ja chce rodzić w św. rodzinie, super jest. Na polnej brr...

wróciłam od ginka. BIJE SERDUSZKO ŚLICZNIE <3 Pęcherzyka nie mierzyliśmy, ale gin mówił, że ma ok. 15mm, zarodek ok. 3mm. Pęcherzyk żółtkowy piękny też jest. Tż się cieszył na te serduszko, nawet on zauważył :)
    Torbiele 2 nadal są, ale trochę sie zmniejszyły. Do końca miesiąca leżenie, luteiny dawka dzienna 250mg, mogę wyjść z domu 3x w tyg. na pół godziny i chodzić powoli, 0 seksu. Mam zrobic badania do następnej wizyty.
    Aha i TP dobrze wyliczyłam, że będzie szybciej - 6.12 póki co, ale gin przewiduje, że ok. 2-3 dni jeszcze będzie przyspieszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:55

blue00, Kasandra, aga.just, Bursztynka, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiesci, nie widze twojego suwaczka, w ktorym tygodniu jestes?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara super, że bije już serduszko :) a teraz proszę się słuchać zaleceń lekrarza :)

a mnie chyba jakieś przeziębienie rozkłada :(

qbxwkvq.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- super wiadomości!!! Widzisz, wszystko będzie ok:)

Kas- współczuję, ja dopiero wykaraskałam się z mojego przeziębienia.
    Pamiętaj miód i czosnek" rządzą ":D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama mi zawsze dwała jak byłam mała mleko z czosnkiem, miodem i masłem ;) ale mikstura :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue - według om 5+3, według moich wyliczeń, owulacji i dzisiejszego usg 5+6. :)
    Także jutro zaczynam 7tc :)

dzięki dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:19

blue00, Magdalenna lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś na temat plamienia mówił? Bo u mnie dzisiaj znowu się pojawiło trochę lekko czerwonego. Próbowałam się już kontaktować z lekarzem, ale póki co nie nie dodzwonila ani nie odpisała. Czekam na info od niej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a ja właśnie o Polnej słyszałam same dobre rzeczy i tam chcę rodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - ja plamień dziś nie miałam, gin mówi, że szyjka czysta, jest ta mała nadżerka tylko. I że plamienia to u mnie raczej sprawa torbieli.
    heh, ja na polnej leżałam kilka razy, na IP też kika razy wylądowałam i dziekuję bardzo za ich obsługe. Tak, jak pisałam mój gin tam pracuje, ale trudno- nie będę rodzić w takich warunkach, za duża masówka, traktowanie człowieka jak przedmiot, niemiły i ociągający się personel, szczególnie wśród pielęgniarek...
    do tego nie wiem czy słyszałaś, ale kilka miesięcy temu była taka akcja, że laska przyszła do nich, rodziła, założyli wenflon, zrobili usg itd. i wrzucili ją na salę porodową, po czym lekarz z położną mówią, że zaraz położna tu wróci, a on tez przyjdzie, mija 30min, nikt nie wrócił, laska już nie wytrzymywała, zaczęła przeć... i takim sposobem urodziła SAMA dziecko, a że nie leżała na stole tylko jakoś tam chodziła i siadała, to dziecko wypadając uderzyło się o przedmiot w główkę. Mąż był w takim amoku, że nie wiedział co się dzieje. Na szczęście z dzieckiem wszystko ok, ale kobieta teraz sądzi się ze szpitalem.
    Moja koleżanka rodziła tam 2l temu i tez bardzo niemiło to wspomina.

Ja leżałam w św rodzinie (opisywałam ostatnio tu szpital) na ginekologii położniczej właśnie, z porodówka na oddziale i atmosfera świetna, lekarze kompetentni i dokładniejsi niż na Polnej - widac, że im się chce! To właśnie tam czekałam zaledwie 10min na usg jak przyjechałam na IP i od razu zrobili konsultację w 2 lekarzy, a na Polnej jak byłam tydz. później (pojechałam na polną, bo gin sie upierał... i to był błąd) z krawieniem to czekałam 2h i patrzyłam jak lekarz pali, łazi bez celu i flirtuje z pielęgniarkami... :/ Dlatego postanowiłam, że rodzę w św. rodzinie (choć zawsze zakładałam polną i tak było dopóki nie miałam okazji tam leżeć).

Kazda z nas urodzi, gdzie będzie chciała, ja w każdym razie polecam nie patrzeć na naklejki z 2004 roku na drzwiach Polnej głoszące "najlepszy szpital według Wprost", bo aż śmiać się chce że tego nie zdejmą przez tyle lat... nowej nie dostali, to trzymają sprzed 10 lat... jak dla mnie słabe jest chwalenie się osiągnięciami sprzed tylu lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:52

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście przed każdą z nas jeszcze toszkę czasu na rozejrzenie się w opiniach i forach :)

mój szpital ma fajną porodówkę, ale opieka po porodowa masakra... tydzień pościeli nie przebrali, bo nie mieli... w drugim gdzie rodziłam pierwszy raz, poród zaniedbany, ale za to można i na salę jednoosobową trafić :) pościel wymieniana 2 razy dziennie.... jakieś okłady leki przeciwbólowe na zawołanie... no nie wiem to już trzeci smyk więc poród powinien iść z płatka, ale tak naprawdę on jest najważniejszy :)

ehhhhh zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 20:09

qbxwkvq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na Polnej w niedzielę i przyjęli mnie w niecałe 10 minut. Moja koleżanka tam rodziła i była zadowolona. Zresztą co osoba to opinia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja nie jestem z Poznania

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    My trzy lata z rzędu w góry jechaliśmy, a na 3-4 dni na początku września jechaliśmy nad morze. I zawsze trafiliśmy na super pogodę. Wracaliśmy opaleni :)

O my też nad morze ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września jeździmy i opalona jestem do wiosny. Mam nadzieję że w tym roku też pojedziemy z brzuszkiem.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie ale wciąż w zawieszeniu. Niby jest pęcherzyk, ładny i okrągły ale 2,8mm. Na bank młodsza ciąża ok tydzień. Mam dalej przyjmować luteinę i czekać. Kolejna wizyta 25.04

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ